Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

ארונה 2021 (1.0)

הרכב אצלי שנה וחצי. איך שקניתי עשיתי טיפול (שני במספר). עד הטיפול הבא - לא הייתה צריכת שמן.

מאז אותו הטיפול הטיפול האחרון (אפריל 24), שמתי לב, בחודש יולי בערך, שהמנוע מתחיל לצרוך שמן. אני צריך טיפול נוסף עוד 500 ק"מ (אעשה את זה השבוע), ולא מילאתי שמן אלא רק עקבתי. כרגע המדיד נמצא ברבע הדרך בין מינ' למקס' (לאחר הטיפול הקודם היה במקס').

אז רציתי לשאול האם זו צריכה תקינה למנועים אלה ? או שיש לבדוק את הסיבה

לפני כן הייתי עם מנוע TSI אחר (1.2) 10 שנים, ולא הייתה צריכת שמן כלל (אולי מינורית).

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

כל עוד מפלס השמן על המדיד נמצא בין Max ל Min-  המצב תקין, אין צורך למלא.

מנועי טורבו קטנים יכולים לצרוך קצת שמן.

אם זה המצב אצלך אחרי 14.5 אלף קילומטרים,  לא צריך להתרגש.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה די קל לחשב גם בלי לשאול - הכל רשום בהודעת הפתיחה.

הרכב עבר טיפול שלישי באפריל 24.

עכשיו הוא מתקרב לטיפול רביעי ( שזה 60 אלף קילומטרים ).

אם כל הטיפולים בוצעו בזמן ולפי הנסוע,  אז מדובר ב 59,500 קילומטרים נכון לעכשיו על מד אוץ. 

אבל לאחרונה חל שינוי אופן השימוש - הרכב נסע מהטיפול הקודם בקצב כמעט כפול ממה שהיה ב 3 השני הקודמות .

אם יש עכשיו הרבה נסיעות בכבישים פתוחים, אני ממליץ לא לדחוף את המהירות מעבר ל 110 קמ"ש, כדי למנוע עליה בצריכת שמן מנוע.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השערה נוספת זה שנוי בצמיגות השמן. תבדוק מה שמו לך בטיפול האחרון ובטיפול לפני זה.
עד שנת 2022 שמו ברכב הזה את השמן 5W30 בתקן 504 ואפילו 5W40 בתקן 502. בשנתיים האחרונות יש מעבר גורף לשמן בצמיגות 0W20 בתקן 508 שזה שמן דליל יותר. במיוחד אם אתה מחזיק 15 אלף עד ההחלפה. אני עם ארונה 1.5 לא מעיז לנסוע יותר מ-10K על אותו שמן..

פורסם
לפני 14 דקות, נומד כתב:

השערה נוספת זה שנוי בצמיגות השמן. תבדוק מה שמו לך בטיפול האחרון ובטיפול לפני זה.
עד שנת 2022 שמו ברכב הזה את השמן 5W30 בתקן 504 ואפילו 5W40 בתקן 502. בשנתיים האחרונות יש מעבר גורף לשמן בצמיגות 0W20 בתקן 508 שזה שמן דליל יותר. במיוחד אם אתה מחזיק 15 אלף עד ההחלפה. אני עם ארונה 1.5 לא מעיז לנסוע יותר מ-10K על אותו שמן..

תודה. יש 0W20 (היה גם בטיפול שלפני).

תוכל להסביר למה לא יותר מ-10 ?

פורסם

הרכב הזה הוא רכב עם טורבו. השמן בו מתחמם בקלות ועם קצת לחיצות יכול להגיע ל-110 מעלות ואף יותר. 0W20 זה שמן דליל שנועד לחיסכון בדלק. מטבע הדברים כדי לשמור על המנוע לשמן הזה מוסיפים תוספים איכותיים ביותר שמסוגלים לעבוד בטמפרטורות גבוהות. אבל לתוספים האלה יש משאב מסויים והוא נגמר אחרי 300 שעות מנוע בערך. אחרי זה יש סיכון שתהיה פגיעה במנוע אם השמן מתחמם יתר על המידה.
אז אני החלטתי שאני מחליף את השמן אחרי לא יותר מ-300 שעות מנוע שלפי הנסועה שלי זה קורה בסביבות 10K. תבדוק אצלך במולטימדיה מה המהירות הממוצעת שלך ולפי זה תדע כמה זה יוצה בקילומטרים. אגב 10K זה לא ממש מחמיר, יש כאלה שמחליפים ב-5000-6000 ו-250 שעות מנוע.

לשיקולך...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, נומד כתב:

הרכב הזה הוא רכב עם טורבו. השמן בו מתחמם בקלות ועם קצת לחיצות יכול להגיע ל-110 מעלות ואף יותר. 0W20 זה שמן דליל שנועד לחיסכון בדלק. מטבע הדברים כדי לשמור על המנוע לשמן הזה מוסיפים תוספים איכותיים ביותר שמסוגלים לעבוד בטמפרטורות גבוהות. אבל לתוספים האלה יש משאב מסויים והוא נגמר אחרי 300 שעות מנוע בערך. אחרי זה יש סיכון שתהיה פגיעה במנוע אם השמן מתחמם יתר על המידה.
אז אני החלטתי שאני מחליף את השמן אחרי לא יותר מ-300 שעות מנוע שלפי הנסועה שלי זה קורה בסביבות 10K. תבדוק אצלך במולטימדיה מה המהירות הממוצעת שלך ולפי זה תדע כמה זה יוצה בקילומטרים. אגב 10K זה לא ממש מחמיר, יש כאלה שמחליפים ב-5000-6000 ו-250 שעות מנוע.

לשיקולך...

תודה רבה. לא הכרתי את העניין עם ה 300 שעות. אבדוק מהירות ממוצעת באמת (כדי להחזיק 15 אלף ק"מ זה אומר מהירות ממוצעת 50 קמ"ש - מאמין שזה יהיה דומה).

אגב, גם בעלייה וסל"ד גבוה - אף פעם לא ראיתי את מד טמפ' השמן עובר את 95 מעלות. אם זה שיקול.

ומה אתה חושב על לשים שמן 5W30 בתקן 504 ?

פורסם

בדקתי, זה על 46 (אבל ממוצע לפי 2000 ק"מ אחרונים)

ובחודש האחרון נסעתי הרבה יותר בעיר. הרבה מהנסועה לפני הייתה על 110-120 בכביש 6

(וכן, אני לא נוסע בפקקים צפויים, רק כשיש איזו תאונה)

אבל בהחלט טוב לדעת את העניין של ה 300 שעות להבא

פורסם
לפני 22 שעות, היו זמני בומבה כתב:

אגב, גם בעלייה וסל"ד גבוה - אף פעם לא ראיתי את מד טמפ' השמן עובר את 95 מעלות. אם זה שיקול.

רק לוודא שאנחנו מדברים על אותו נתון של טמפ' השמן: איפה אתה רואה את הצג, בצד כסקאלה מוארת או מספר בודד באמצע?
לגבי השמן אם צריכת השמן תימשך גם אחרי הטיפול ולא רק בסוף לקראת הטיפול, אולי כן כדאי לעבור ל-504.

פורסם

אתה משתמש בגלגלת על החישור הימני של ההגה, הצג מראה מהירות, טמפרטורות נוזל קירור ושמן ועוד כמה פרמטרים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 13.10.2024 בשעה 17:19, היו זמני בומבה כתב:

תודה רבה. לא הכרתי את העניין עם ה 300 שעות. אבדוק מהירות ממוצעת באמת (כדי להחזיק 15 אלף ק"מ זה אומר מהירות ממוצעת 50 קמ"ש - מאמין שזה יהיה דומה).

אז לא לחצת מספיק :), מניסיון עם הארונה טמפ' השמן יודעת גם להגיע לאזור ה 110 מעלות וצפונה מכך.

בתאריך 13.10.2024 בשעה 15:29, נומד כתב:

אתה יכול להסביר למה בהכרח טורבו = טמפ' שמן גבוהה יותר ביחס לרכב אטמוספרי?

בנוסף, יש סימוכין לשעות מנוע והחלפת שמן המנוע?

ROOONEEYY

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, נומד כתב:

רק לוודא שאנחנו מדברים על אותו נתון של טמפ' השמן: איפה אתה רואה את הצג, בצד כסקאלה מוארת או מספר בודד באמצע?

מספר באמצע

לפני 6 שעות, פליקס כתב:

אז לא לחצת מספיק :), מניסיון עם הארונה טמפ' השמן יודעת גם להגיע לאזור ה 110 מעלות וצפונה מכך.

יכול מאוד להיות

לא יצא לי נגיד לא לרדת מעל 4,000 מעל ל 10 דקות ~

לפני 8 שעות, נומד כתב:

לגבי השמן אם צריכת השמן תימשך גם אחרי הטיפול ולא רק בסוף לקראת הטיפול, אולי כן כדאי לעבור ל-504.

אבדוק את זה !

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...