Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת חיישן חמצן - פוקוס 2016 - מחיר?

Davidlf

פוסטים מומלצים

לפני 42 דקות, mcaspi כתב:

אם ישנה עלות לשעת עבודה, זה לקישוט?

הוצאת לי את המילים מהמקלדת..

השלט הזה שנמצא במוסך לא סתם הוא שם או שלוקחים מחיר אקראי תלוי ברמת ההבנה שלך..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@mcaspi לא ראיתי שום פסק דין, ולא מתפקידי לחפש אותו בהיסטוריית ההודעות שלך. רוצה להביא אותו - תביא, לא - לא. איכשהו יש לי תחושה שבפסק הדין הזה היו דברים מעבר למה שנידון פה.

שעת העבודה זה לא לקישוט. אבל בוא, המוסך הוא לא איזו יישות מיוחדת שבה העובדים הם מכונות. זה נותן שירות כמו כל נותן שירות אחר (ובאותה מידה כמו שכל שכיר יכול להיות אם יחליט להיות עצמאי). המחיר של שעת עבודה שתלוי שם על הקיר זה מה שקובע כשמשלמים לפי שעות. אבל כמות השעות עליהן המוסך מחייב לא נמדדת על ידך עם סטופר. בדיוק כמו שעובד משרד ממשיך לקבל משכורת בזמן שהוא קם להכין קפה, ואם באמצע העבודה יפתח טלפון וייקרא חדשות (בין אם לכמה דקות ובין אם לחצי יום), אף מעסיק לא ילך איתו לבית משפט - המקסימום שיקבל זה פיטורים.

אותו הדבר פה - המוסך אמר שיעשה משהו בשעה, ולכן אתה הולך לשלם לו על שעת עבודה (במידה והסכמת). לא מצא חן בעיניך אחרי זה שלקח לו פחות משעה - "תפטר" אותו (כלומר, לך למוסך אחר בפעם הבאה). ובכלל, מה נתקעת על שעות עבודה? עסק (כל עסק) יכול גם להציע לך עבודה לא לפי שעות אלא לפי ביצועים, כלומר - לא משנה כמה זמן העבודה לוקחת, קובעים פשוט כמה היא תעלה, וזה מה שתשלם כשהעבודה תבוצע (יוצא הדופן היחיד שיש בעניין הזה שאני מכיר זה מוניות, שחייבות להפעיל מונה).

תחשוב בהגיון. אני ממציא עכשיו איזשהי טכניקה ייחודית (או קונה מכשיר מיוחד) שמאפשרים לי לבצע עבודה מסויימת ברכב ב-10 דקות, שבכל מוסך אחר לוקחת שעתיים. עכשיו, המוסך שלי לוקח 500 ש"ח לשעה, והמוסך שלידי לוקח 500 ש"ח לשעה, כי את רוב העבודות אנחנו עושים באותו הזמן וזה המחיר שלקוחות מוכנים לשלם. עכשיו, נראה לך הגיוני שאני אקח פי 12 פחות על אותה עבודה שאני יודע לעשות פי 12 מהר יותר? לא. הדבר ההגיוני הוא שאני אקח על העבודה הזו את אותם ה-1000 ש"ח שלוקח המוסך ליד (ואולי אפילו יותר), והלקוח עוד יגיד לי תודה שאני משחרר לו את הרכב אחרי 10 דקות ולא אחרי שעתיים (חסכתי לו זמן).

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרונו, אתה מתעקש לכתוב מה ששמתחשק לך על עסק שהוא מפוקח אם לא שמת לב. כל עסק מפוקח בצורה כזו או אחרת. רוצה להמשיך לכתוב מה שמתחשק לך? תמשיך

בקשר ל-10 דקות, המספרים מוגזמים אבל שיהיה. קנית מכשיר מיוחד או יש לך טכניקה ייחודית? אתה יכול להעלות ש"ע, ואתה לא צריך להיות מקובע לשכן. חוקית אתה לא יכול לגבות שלא לפי זמן עבודה בפועל, אבל שמועה תתפשט על המקצועיות אולי שלך, ואז אתה צפוי להשיג עוד לקוחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תביא לי קישור לחוק שמונע ממני לחייב לא לפי ש"ע בפועל. אתה אומר שטות גמורה, כי מעבר לזה שאין בזה שום הגיון כלכלי (כמו שהסברתי בדוגמא שלי; כדי להעלות את שעת העבודה שלי כך שאני ארוויח מחיר סביר על אותה העבודה, אני אצטרך לגבות ש"ע פי 10 ממחיר השוק ואאבד את כל הלקוחות שלי על כל יתר העבודות), אני סמוך ובטוח שאין שום חוק שקובע את זה בצורה שאתה מתאר.

שוב, אתה מזכיר איזשהו פסק דין, בלי להביא שום פרטים. כמו שאמרתי, אין לי ספק שהמקרה שם יותר מורכב מסתם חוסר דיוק בשעות עבודה.

אני בינתיים אדמיין לעצמי אותך הולך למוסך ורודף אחרי העובד עם סטופר, ועוצר אותו בזמן שהשמן יורד מהרכב והעובד קופץ לשרותים. נראית לי תמונה מצחיקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. חבל שאתה לא סומך על מה שכותבים לך, במיוחד כשאף אחד לא סתר זאת.

ב. אולי אין בזה הגיון כלכלי, אבל יש בזה הגיון בכך שאדם זכאי להרוויח בהתאם לעלות ש"ע שהצהיר ולזמן שהשקיע, ולא בהתאם למה שבא לו.

ג. בבקשה:

זמן-עבודה.pdf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה קראת והבנת את פסק הדין ששלחת? ראית במה זה הסתיים? זה פסק דין נגד ייבואן על כך שהוא מחייב את המוסכים ברשת שלו לחייב לפי שעתון יצרן. אין בפסק הדין הזה שום דבר שקובע שאסור למוסך לחייב על כמה שעות שהוא רוצה, אלא רק שלייבואן אסור לקבוע עבור המוסכים רף תחתון לכל עבודה (כלומר, ששעתון יצרן הוא רף עליון בלבד).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא "נועד" להבהיר את זה, כי תבעו את הייבואן על כך שהוא מנע מהמסוסכים את האפשרות לתת הצעת מחיר שלא לפי שעתון יצרן. תקרא את החוזר עצמו - אין בו שום דבר שמחייב את המוסך לחייב לפי זמן עבודה בפועל, הוא רק אומר שהמוסך רשאי לקבוע כל זמן עבודה שהוא רוצה (ובלבד שלא יעבור את שעתון היצרן).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זה משנה מה מודגש? מי הדגיש את זה? אתה? מישהו אחר שהיה לו אינטרס להדגיש את העניין של עבודה בפועל בלי להבין את המשמעות של פסק הדין?

אם היית מתעמק בתביעה הזו, היית רואה שהיא בכלל לא על הנושא שאנחנו דנים בו. אבל אני מרגיש שאני חוזר על דברים שכבר כתבתי, אז חבל על הזמן. בסוף זה עניין של הבנת הנקרא. תחשוב למה המשיבים בתביעה זה דלק מוטורס, ולא המוסכים? כי התביעה היא נגד הייבואן שמונע תחרות בין המוסכים שלו בזמני עבודה, ולא נגד מוסכים שמתחיבים לזמן מסוים, ועובדים פחות. תמצא לי תביעה מוצלחת נגד מוסך על דבר כזה, ואני מוריד בפניך את הכובע ולוקח חזרה כל מה שכתבתי.

רק למען הסדר הטוב - להלן צו הפיקוח על מוסכים: https://www.nevo.co.il/law_html/law01/500_085.htm

תקרא אותו, ותראה שאין שם שום דבר המחייב את המוסך למדוד עבודה בפועל. הדבר היחיד שמוזכר שם הוא שאסור לגבות על עבודה יותר שעות ממה שמופיע במחירון היצרן.

עריכה אחרונה על ידי chrono
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 1.11.2024 בשעה 02:32, barak5915 כתב:

בדגם הטורבו יש שם תקלות של חיישן חמצן אבל בפועל זה לא מזה, אלא מ עקב תערובת לא נכונה, בד"כ קוד p2195

אתה יכול להרחיב זה יעזור לי מאד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...