Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, יש לי תקלה בחיישן חמצן/למדה בפורד פוקוס 2016 1.5l בנזין. 

עברתי אצל המוסך לפני כחודש לאחר שנדלקה נורת מנוע לסירוגין, נאמר לי שזה חיישן למדה/חמצן ושזה לא ממש קריטי רק לשים לב אם פתאום מרגיש שהמנוע לא סוחב כמו שצריך ולחזור. הוא ביטל את התקלה דרך מחשב והמשכתי לדרכי (הייתי בלחץ לחזור למילואים לעוד כניסה לעזה). 

נורת התקלה חזרה, פתאום אני גם שם לב שהרכב קצת מסריח יותר מהאגזוז והתחיל להצטבר פיח ואולי גם סחיבה לא אחידה של המנוע לפעמים. זה נראה לכם יכול להיות קשור? 

ואם כן כמה יעלה להחליף דבר כזה? 

לא שאלתי אותו שם כי ניתן לי הרושם שזה לרוב חסר משמעות והייתי לחוץ להמשיך לדרכי. 

פורסם

סליחה לא מכיר את המוסך אבל מה זה "לא קריטי"? חיישן למדא תקול לא יתקן את עצמו וזה אומר שמערכת ההזרקה לא יודעת איך להרכיב את התערובת אוויר/בנזין ביחס הנכון. יכול להיות שנותנת יותר מדי בנזין יכול להיות שפחות. זה יפגע בהמשך גם בממיר הקטליטי שהוא חלק הרבה יותר יקר.

זה לא "קריטי" במובן שהרכב לא יתקע מחר וגם לא בחודש הבא. אבל הביצועים ירדו, יזהם יותר, צריכת הדלק תעלה.

בקיצור, להחליף.  

( אגבהמוסך לא "ביטל את התקלה" הוא כיבה את הנורה, שזה דבר שאיתה יכול לעשות דרך מתאם OBD2 ב-10 שקלים. זה לא מתקן כלום רק נותן לך הרגשה שהכל בסדר כשזה לא). 

יש טווח די רחב של מחירים של החיישן, אז תברר בכמה מוסכים או אפילו תקנה לבד ותבוא שירכיבו. זו לא עבודה קשה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

איזה חיישן חמצן נתן את התקלה? אם זה השני שאחרי הממיר קטליטי תסחוב את זה ותזמין חיישן מחול יצא לך יותר זול.

אם זה לפני הממיר תחליף כמה שיותר מהר.

• אהבתי 1
פורסם

אחלה תודה רבה חברים. 

אני אנסה להבין איזה חיישן זה בדיוק . 

בכל מקרה מכירים מקום מומלץ להזמין את החיישן הזה? בארץ/ בחול . 

אני גם ככה במילואים אז הרכב לא נוסע כמעט אולי אצליח לחסוך עלויות ככה. 

ישנה חשיבות לחיישן מקורי או לא ? 

פורסם
בתאריך 16.10.2024 בשעה 22:19, Jack457 כתב:

סליחה לא מכיר את המוסך אבל מה זה "לא קריטי"?

זה לא מתקן כלום רק נותן לך הרגשה שהכל בסדר כשזה לא

מי שהמציא את נורת "צ'ק אנג'ן" הוא גאון- המנוע מתריע על בעיה, אתה בודק מה התקלה ומתקן מה שצריך.

מצד שני, צריך להרוג אותו, כי בארץ זה הפך לנורת "אח'שלי הכל בסדר, זה לא תקלה רצינית, בוא אני אאפס לך כדי שתמשיך לנסוע (ולזיין את האוטו לאט אבל בטוח)".

בכל מקרה בהצלחה, ובהצלחה ותודה על שירות המילואים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם לי יש פוקוס 2016 וגם לי עשה את הבעיה עם החיישני חמצן מקווה שיעזור לפותח הדיון, מה שהיה נדלקה נורה המוסך אמר חיישן חמצן החלפתי קדמי מקורי לא זוכר בדיוק כמה עלה אבל באיזור ה 700-750 ועבודה עוד איזה 300-400 חודש חדשיים אח''כ שוב נדלקה נורת מנוע הלכתי למורשה הפעם, שוב חיישן חמצן החליפו לי את האחורי במקורי (משום מה היה זמין להם רק של הקוגה והיה צריך התאמה) עלה כולל עבודה ומע''מ 1,200.  תכלס חודש אח''כ שוב נדלקה נורה ובדקתי את הקוד יצא p013e שזה כמה אופציות שגם קשורות לחיישני חמצן/מערכת פליטה, ואני עם 2 חיישני חמצן חדשים מקוריים!!

לא יודע מה הסיפור התייאשתי בינתיים, אם מישהו מבין בתחום אשמח לשמוע חוות דעת

פורסם
לפני שעתיים, Daniel s. כתב:

גם לי יש פוקוס 2016 וגם לי עשה את הבעיה עם החיישני חמצן מקווה שיעזור לפותח הדיון, מה שהיה נדלקה נורה המוסך אמר חיישן חמצן החלפתי קדמי מקורי לא זוכר בדיוק כמה עלה אבל באיזור ה 700-750 ועבודה עוד איזה 300-400 חודש חדשיים אח''כ שוב נדלקה נורת מנוע הלכתי למורשה הפעם, שוב חיישן חמצן החליפו לי את האחורי במקורי (משום מה היה זמין להם רק של הקוגה והיה צריך התאמה) עלה כולל עבודה ומע''מ 1,200.  תכלס חודש אח''כ שוב נדלקה נורה ובדקתי את הקוד יצא p013e שזה כמה אופציות שגם קשורות לחיישני חמצן/מערכת פליטה, ואני עם 2 חיישני חמצן חדשים מקוריים!!

על מה 300-400 ש"ח עבודה ? זה עבודה של 2 דקות בהגזמה

פורסם
לפני 8 שעות, Deutz912 כתב:

מה שנקרא, "1 ש"ח על זמן העבודה, ועוד 399 ש"ח על זה שאני יודע מה ואיפה צריך לעשות".

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, chrono כתב:

מה שנקרא, "1 ש"ח על זמן העבודה, ועוד 399 ש"ח על זה שאני יודע מה ואיפה צריך לעשות".

בוקסה של 20 ש"ח מיוחדת לחיישן חמצן מאליאקספרס בשימוש אחד של פחות מדקה מחזירה את עצמה 20 פעם, טוב לדעת

המוסכים לא מפסיקים עם ההונאה על אנשים תמימים, זה פשוט לא הגיוני שבאים למוסך ובהנף יד בלא בדיקה אומרים צריך להחליף .... ואחרי שמחליפים לא הסתדר הבעיה, איך יש להם עוד פנים לומר שצריך להחליף דברים אחרים

פורסם
לפני 15 שעות, Daniel s. כתב:

לפי ניסיון העבר שלי בפוקוס ישנה יותר הבעיה בכלל בממיר 

פורסם
בתאריך 29.10.2024 בשעה 00:56, Deutz912 כתב:

אני גם הייתי בהלם, אבל תליתי את זה בחוסר ההבנה שלי בתחום, טענו שזה ממוקם במקום מאד מסובך שעות עבודה

בתאריך 29.10.2024 בשעה 14:05, עדי-אל כתב:

לפי ניסיון העבר שלי בפוקוס ישנה יותר הבעיה בכלל בממיר 

הגיוני סה''כ, אבל קשה לי להשלים עם העובדה שא''כ אני צריך להיפרד מאי אלו אלפים, וסה''כ הרכב נוסע אחלה, רק שותה לי אחד ל 7-8, שאולי זה נורמלי בהתחשב בכך שרוב הנסיעות שלי עירוניות ושאשתי לוקחת אותו דיילי לעבודה

פורסם
בתאריך 29.10.2024 בשעה 12:41, Deutz912 כתב:

בוקסה של 20 ש"ח מיוחדת לחיישן חמצן מאליאקספרס בשימוש אחד של פחות מדקה מחזירה את עצמה 20 פעם, טוב לדעת

המוסכים לא מפסיקים עם ההונאה על אנשים תמימים, זה פשוט לא הגיוני שבאים למוסך ובהנף יד בלא בדיקה אומרים צריך להחליף .... ואחרי שמחליפים לא הסתדר הבעיה, איך יש להם עוד פנים לומר שצריך להחליף דברים אחרים

לפחות אצלי החיישן ממש "התרתך" לממיר מרוב חום ועבודה של שנים. היה צריך מאבק לא קטן עם בוקסות ייעודיות כדי לשחרר. ממש לא 2 דקות.

פורסם

הכי קל להגיד שזה חיישן למדא וצריך להחליף. לי הייתה בעיה דומה ביונדאי איי20, החלפתי חיישן והבעיה נשארה (בינתיים האוטו מת והחיישן ההוא למסירה אבל אני בספק אם הוא יתאים לפוקוס שלך). מסתבר שזה יכול להיות כל מיני דברים - אוויר נכנס מאיפשהו, חיישן MAF תקול או מלוכלך. כמו שאמרו לך - אם זה החיישן שאחרי הממיר הקטליטי זה פחות דחוף.

פורסם
בתאריך 20.10.2024 בשעה 23:14, Deutz912 כתב:

תזמין סיני ב 50 ש"ח מאליאקספרס, יעשה את העבודה

בשום אופן.

להזמין של בוש או NGK ייעודי לפי מק"ט הרכב. הם מגיעים עם צמה באורך המדויק ותקע מתאים, ועולים בד"כ כ250-350 שח באתרים בחו"ל.

בתאריך 29.10.2024 בשעה 00:56, Deutz912 כתב:

אני לא אוהב שאומרים ככה לשון הרע על מוסכים.

בתור מי שהחליף הרבה פעמים חיישני חמצן לבד, אני יכול לומר שהכל תלוי במיקום שלו וכמה אתה צריך לפרק כדי להגיע אליו. 

ויש כאלה בתחתית הרכב. כשאתה עובד עם ליפט תגיע אליו הרבה יותר בקלות מאם אתה שוכב על הרצפה ועובד מתחת לאוטו. 

אז או שתעבוד קשה או שתשלם על הליפט.

בגדול, אם המחשב מצביע על תקלה בחיישן החמצן והרכב עבר את ה100000 ק"מ, אין מה להסס בלהחליף אותו, למרות שזה לא מבטיח שאין תקלות נוספות.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...