Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, amosbmw כתב:

בשום אופן.

להזמין של בוש או NGK ייעודי לפי מק"ט הרכב. הם מגיעים עם צמה באורך המדויק ותקע מתאים, ועולים בד"כ כ250-350 שח באתרים בחו"ל.

אני לא אוהב שאומרים ככה לשון הרע על מוסכים.

בתור מי שהחליף הרבה פעמים חיישני חמצן לבד, אני יכול לומר שהכל תלוי במיקום שלו וכמה אתה צריך לפרק כדי להגיע אליו. 

ויש כאלה בתחתית הרכב. כשאתה עובד עם ליפט תגיע אליו הרבה יותר בקלות מאם אתה שוכב על הרצפה ועובד מתחת לאוטו. 

אז או שתעבוד קשה או שתשלם על הליפט.

בגדול, אם המחשב מצביע על תקלה בחיישן החמצן והרכב עבר את ה100000 ק"מ, אין מה להסס בלהחליף אותו, למרות שזה לא מבטיח שאין תקלות נוספות.

לגבי החיישן אני לא חושב שאתה צודק, מה לעשות שבסופו של דבר כמעט הכל מיוצר בסין, והם מייצרים לא מעט דברים מורכבים שעובדים היטב, לכן לזלזל בחיישן מתוצרת סין לא נראה לי, זה שחברי הפורום פה אנטי חיישן למבדה סיני לא אומר לי כלום זה לא שבאמת יודעים את טיבו.

לשון הרע ? זאת המציאות שזה כמו לפרק בורג, גם לפעמים בורג נתקע חזק וקשה לשחרר אותו, אז מה ? מה זה אומר שעל הפירוק צריך לשלם 200-300 ש"ח עבודה ? בכלל למוסך יש ליפט ואפשר לפרק את החיישן עם עניבה.

גם אני החלפתי חיישני חמצן ואני לא אומר סתם

לפני 15 שעות, taranta כתב:

לפחות אצלי החיישן ממש "התרתך" לממיר מרוב חום ועבודה של שנים. היה צריך מאבק לא קטן עם בוקסות ייעודיות כדי לשחרר. ממש לא 2 דקות.

עם כלים ייעודים כמו של מוסך תאמין לי שלא היית מתאמץ עליו הרבה וב2 דקות גומר את הסיפור

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם (נערך)
בתאריך 28.10.2024 בשעה 22:39, Daniel s. כתב:

גם לי יש פוקוס 2016 וגם לי עשה את הבעיה עם החיישני חמצן מקווה שיעזור לפותח הדיון, מה שהיה נדלקה נורה המוסך אמר חיישן חמצן החלפתי קדמי מקורי לא זוכר בדיוק כמה עלה אבל באיזור ה 700-750 ועבודה עוד איזה 300-400 חודש חדשיים אח''כ שוב נדלקה נורת מנוע הלכתי למורשה הפעם, שוב חיישן חמצן החליפו לי את האחורי במקורי (משום מה היה זמין להם רק של הקוגה והיה צריך התאמה) עלה כולל עבודה ומע''מ 1,200.  תכלס חודש אח''כ שוב נדלקה נורה ובדקתי את הקוד יצא p013e שזה כמה אופציות שגם קשורות לחיישני חמצן/מערכת פליטה, ואני עם 2 חיישני חמצן חדשים מקוריים!!

לא יודע מה הסיפור התייאשתי בינתיים, אם מישהו מבין בתחום אשמח לשמוע חוות דעת

בדגם הטורבו יש שם תקלות של חיישן חמצן אבל בפועל זה לא מזה, אלא מ עקב תערובת לא נכונה, בד"כ קוד p2195

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם
לפני 6 שעות, Deutz912 כתב:

לגבי החיישן אני לא חושב שאתה צודק, מה לעשות שבסופו של דבר כמעט הכל מיוצר בסין, והם מייצרים לא מעט דברים מורכבים שעובדים היטב, לכן לזלזל בחיישן מתוצרת סין לא נראה לי, זה שחברי הפורום פה אנטי חיישן למבדה סיני לא אומר לי כלום זה לא שבאמת יודעים את טיבו.

לשון הרע ? זאת המציאות שזה כמו לפרק בורג, גם לפעמים בורג נתקע חזק וקשה לשחרר אותו, אז מה ? מה זה אומר שעל הפירוק צריך לשלם 200-300 ש"ח עבודה ? בכלל למוסך יש ליפט ואפשר לפרק את החיישן עם עניבה.

גם אני החלפתי חיישני חמצן ואני לא אומר סתם

עם כלים ייעודים כמו של מוסך תאמין לי שלא היית מתאמץ עליו הרבה וב2 דקות גומר את הסיפור

אז בעצם אתה אומר שהמוסך צריך להחליף לעשות את עבודת החלפת החיישן בחינם רק בגלל שהשקיע המלא תשתיות יודע כדי שזו תהיה עבודה קלה עבורו?

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, chrono כתב:

אז בעצם אתה אומר שהמוסך צריך לעשות את עבודת החלפת החיישן בחינם רק בגלל שהשקיע במלא תשתיות וידע כדי שזו תהיה עבודה קלה עבורו?

וואו, האוטוקורקט דופק לי את ההודעות חזק. תיקנתי.

פורסם
לפני 5 דקות, chrono כתב:

אז בעצם אתה אומר שהמוסך צריך לעשות את עבודת החלפת החיישן בחינם רק בגלל שהשקיע במלא תשתיות וידע כדי שזו תהיה עבודה קלה עבורו?

לא, אבל לקחת על עבודה של "פירוק בורג" 300 ש"ח זה יקר, 50-100 ש"ח היה נשמע סביר יותר 

פורסם

שוב, זה תלוי איפה הבורג. אם כדי להגיע אליו אתה צריך להעלות את הרכב על ליפט, לפרק מגנים מלמטה, וכו' כדי להגיע אליו - זה לא שווה ערך לחיישן חמצן עליון שנגיש מאוד ברכבי הנעה קדמית.

ואני אחזור על זה שוב, כי מה שאמרתי בהתחלה היה רק חצי בדיחה: גם אם העבודה באמת הייתה דקה אחת, ללא שום סיכונים וללא שום כלים מיוחדים - עדיין לגיטימי שמוסך ייקח על זה סכום לא מבוטל, כי הוא יודע לעשות את העבודה, והלקוח לא. אם זה נשמע לך יקר בטירוף, תעשה לבד. לצורך העניין, גם אני הייתי עושה לבד כי לא בא לי לשלם, אבל זה לא אומר שהתמחור של המוסך לא לגיטימי.

אני בטוח שיוצא לך בחיים לשלם מאות שקלים על דברים שלמישהו אחר נראים פשוטים בטירוף והוא מסתכל עליך כעל פראייר - אבל ככה זה עובד. או שאתה עושה דברים בעצמך, או שאתה משלם כמה שהשוק החליט שצריך לשלם.

לצורך העניין, אם היה מקובל שהחלפת חיישן זה עבודה שלוקחים עליה לרוב כחצי שעת עבודה, ואז מישהו היה מגיע למוסך, היו רואים עליו שהוא לא מבין כלום, וגובים ממנו שעתיים עבודה סתם כי אפשר לעבוד עליו - זה היה לא לגיטימי. אבל תבדוק לפי שעתוני עבודה של יצרניות שונות מה העלות של החלפת חיישני חמצן, ואז תחליט האם 300 שקל זו הגזמה פראית או לא. אין לי גישה למרבית היצרניות, אבל סתם כדי לסבר את האוזן, ברנו קליאו חיישן עליון זה 0.2 ש"ע, ותחתון זה 0.8 ש"ע. שניהם דורשים טכנאי בכיר. ולכל אחד מהם נדרש להוסיף לאחר מכן בדיקת תקינות שהיא 0.3 ש"ע.

פורסם

הכל "טוב" ויפה, רק אפשר לומר שהחוק מחייב לגבות רק את מכפלת זמן העבודה בפועל של המוסכניק, בעלות שעת עבודה שלו. זה הכל. לא "לגיטימי...", לא "כמה שהשוק החליט" וכדומה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא מבין את הגישה הזאת של לדבר עם נותני שירות, ב"לפי החוק אתה צריך לעשות לי כך וכך ולגבות כך וכך". תביא יועץ משפטי לכל אינטראקציה עם בן אדם אחר? זה בדיוק מה שנקרא מידת סדום.

יש לך תיקון ברכב או בבית, יש לך 2 אפשרויות: תשקיע זמן בלימוד, כסף בכלים, וזמן לעשות את העבודה בעצמך.

לא בא לך? לך לבעל מקצוע ותשלם על ההשקעה שלו בלימוד, כלים ועבודה. 

זה החישוב של העלות האלטרנטיבית.

משך הזמן הנדרש לביצוע בכל אחד מדרכי הפעולה לא רלוונטי. 

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, amosbmw כתב:

לא מבין את הגישה הזאת של לדבר עם נותני שירות, ב"לפי החוק אתה צריך לעשות לי כך וכך ולגבות כך וכך". תביא יועץ משפטי לכל אינטראקציה עם בן אדם אחר? זה בדיוק מה שנקרא מידת סדום.

יש לך תיקון ברכב או בבית, יש לך 2 אפשרויות: תשקיע זמן בלימוד, כסף בכלים, וזמן לעשות את העבודה בעצמך.

רלוונטי, יש לי חבר שנכשל על תפוח הגה הלך למוסך לקחו לו 700 ש"ח החלפת תפוחי הגה.

החלפתי לרכב תפוחי הגה, האמן לי זה לקח גג 10 דקות, זוג תפוחים - 100 ש"ח, 600 ש"ח עבודה ?

שעת עבודה של מוסך היא 287 ש"ח, 10 דקות זה שישית ונגזים שזה לוקח 20 דקות גג 100 ש"ח עבודה.

אבל החבר בתור אדם שלא יודע בכלל מה זה ומה החליפו לו חושב פירקו לו חצי מהרכב ועל זה לקחו לו 600 ש"ח עבודה..גניבה לאור יום, אבל "מה לעשות שהמוסך יש לו ידע".. בסדר

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, amosbmw כתב:

לקוח משלם על "ההשקעה שלו בלימוד, כלים ועבודה" בעלות שעת העבודה של המוסכניק. לכן הוא משלם 400 ש"ח לשעה ולא 50 ש"ח. לגבות "כמה שבה לי" זה לגבות ריבית דריבית, ולבטל למעשה את עלות שעת עבודה, וזמן עבודה. לכן בית המשפט לא קנה את הסיפור הזה ו/או סיפורים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני 9 דקות, Deutz912 כתב:

רלוונטי, יש לי חבר שנכשל על תפוח הגה הלך למוסך לקחו לו 700 ש"ח החלפת תפוחי הגה.

החלפתי לרכב תפוחי הגה, האמן לי זה לקח גג 10 דקות, זוג תפוחים - 100 ש"ח, 600 ש"ח עבודה ?

שעת עבודה של מוסך היא 287 ש"ח, 10 דקות זה שישית ונגזים שזה לוקח 20 דקות גג 100 ש"ח עבודה.

אבל החבר בתור אדם שלא יודע בכלל מה זה ומה החליפו לו חושב פירקו לו חצי מהרכב ועל זה לקחו לו 600 ש"ח עבודה..גניבה לאור יום, אבל "מה לעשות שהמוסך יש לו ידע".. בסדר

אתה יודע מה נשאר לו מ 600 ₪? יודע כמה שותפים נוספים יש לו?

פורסם (נערך)

אם יש לו בעיה בנושא, הוא מוזמן להעלות עלות שעת עבודה, ולהיות שקוף בנושא. מוסכים מורשי יבואן עושים את אותו הדבר. לא לגבות מה שהשוק שלו החליט שצריך לשלם.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני 3 דקות, Aviady001 כתב:

אתה יודע מה נשאר לו מ 600 ₪? יודע כמה שותפים נוספים יש לו?

הוא לא היחידי בעולם שיש לו עסק, הרבה עסקים בארץ עושים עבודה במחירים סבירים אע"פ שיש הוצאות רבות, לא אמרתי שיעשו בחינם אלא התכוונתי שצריך להיות הוגן.

האמן לי שבגלל שאנשים לא יודעים מה הוא עשה הוא מרשה לעצמו לגבות בכדי שיתפרנס בכבוד

פורסם
לפני 35 דקות, mcaspi כתב:

אם יש לו בעיה בנושא, הוא מוזמן להעלות עלות שעת עבודה, ולהיות שקוף בנושא. מוסכים מורשי יבואן עושים את אותו הדבר. לא לגבות מה שהשוק שלו החליט שצריך לשלם.

על מה אתה מדבר? במוסכים מורשי יבואן יש שעתון יצרן לכל עבודה, ואתה משלם לפיו. וזה לא משנה אם בפועל העבודה לקחה פי 2 יותר זמן או פי 2 פחות זמן.

ובכלל, מאיפה אתה מביא את השטות הזאת שצריך לשלם לפי זמן עבודה בפועל? איפה ראית פסק דין כזה? המוסך בא ואומר שייקח לו שעה לבצע משהו בהצעת מחיר, ואתה מסכים. באיזה עולם נראה לך הגיוני שהוא יעשה את העבודה מהר יותר וייגבה פחות? אם מראש אומרים לך זמן מסוים שנראה לך ארוך מדי, אז לך למקום אחר אם לא מוצא חן בעיניך. אבל אחרי שהסכמת - בעיה שלך.

פורסם

ה"שטות" הזו שאני מביא, שצריך לשלם לפי זמן עבודה בפועל, היא פסיקה של בית המשפט "קיקיוני" בשם "המחוזי". תכיר את הנושא לפני שאתה כותב דברים כמו "בעיה שלך". אם היית עוקב אחר ההודעות שלי, היית מגלה שכבר הבאתי את פסק הדין פעמיים. גם בלי פסיקה, אם ישנה עלות לשעת עבודה, זה לקישוט?

הצעת מחיר מבוססת על ניסיון של המוסכניק, ולכן אין סיבה שיעשה את העבודה מהר יותר. הוא יודע שעבודה תיקח לו כחצי שעה, למשל, והעבודה לוקחת לו בסוף כחצי שעה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...