Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

נתקלתי בשרשור על אחזקה של יונדאי היברידיות ברדיט

כתבו שם שאף דילר לא מכיר או יודע מה זה "נוזל מפעיל מצמד המנוע". - Engine clutch actuator fluid  -  שנקרא גם נוזל בוכנת מצמד  שזה שם רע ומבלבל.

ואז בחיפוש ראיתי המון תלונות זהות, של למעשה כל בעלי היונדאי/קיה עם HEV או PHEV למינהם מנועי 1.6  (לא יודע מה קורה בסונטה וכאלה יש שם גם 2 ליטר נדמה לי).

בנוסף, יש כמה תלונות על כשלים בEngine clutch actuator  לפעמים כותבים את זה בלי המילה מנוע אבל הכוונה זה לא לגיר הרובוטי, אלא זאת למעשה תיבת ההעברה אם אני מבין נכון.

בנוסף, התלונות העיקריות של בעלי היונדאי היה שהאחזקה יקרה, הדילרים לא באמת עובדים לפי הספר ואם כן - האחזקה היקרה לוקחת 30% מהחיסכון הכספי בדלק לעומת רכבים מקבילים.

אז בדקתי בספרי שירות, מצאתי המון המון דברים, חלקם מוזרים ממש, אני אנסה לסכם אותם -

1. נוזל מפעיל מצמד המנוע (בספר של איוניק) / נוזל בוכנת מצמד (בספר של האלנטרה) - Engine clutch actuator fluid - בדוק כל טיפול והחלף כל טיפול שני באיוניק (למעשה 30K או שנתיים). באלנטרה החלף כל 40K או 24 חודשים , ללא תלות בשום טיפול אחר. הזוי הספר רכב של האלנטרה הזה. כתוב גם שצריך להחליף נוזל בלמים כל טיפול שני. אז לא ברור אם זה אותו מיכל או שיש שני מיכלים.
    בקיה המצב יותר ברור - מציינים שזה מיכל נפרד, נמצא בסמיכות לרדיאטור, אין לו פתח ניקוז, צריך לפרק את הצינור ומזהירים קשות שזה לא יפגע בצבע וכו במיוחד שזה ליד המנוע החשמל.  יש המלצות ברשת פשוט לשאוב את תכלות המיכל ולמלא.יש תמונות של נוזל מזוהם כבר אחרי 3000 מיילים.
    המוסכי יבואן של קיה ויונדאי עושים את זה? מה העלות?
    חיפוש קצר העלה דף של KIA עם הסבר - https://ownersmanual.kia.com/docview/webhelp/doc/b533f6ff-37c1-407d-b635-97690dc9ae2b/topics/chapter9_9_1.html
    image.png.75a36561f02882b58148f257fc5fdbfa.png

2. שמן מנוע - תדירות - החלפה כל 12K או 12 חודשים - ממש ממש מוזר. לא ברור לי. חשבתי שזה טעות אבל בספר האמריקאי רשום -  Replace every 8,000 miles (13,000 km) or 12 months ומרווחים הטיפולים זהים

3. תקן שמן מנוע - באלנטרה צריך שמן עפ התקן הכי חדש 5W30 אן 0W20  ולא מצויין הסוג של השמן - כלומר קח את התקינה/דירוג האחרון בלבד - שזה אומר רק בתקן API SP (לא להתלבל עם שמן גיר SP!!!) , או ILSAC GF-6 או ACEA C5.
    באיוניק לא ראיתי התייחסות כזאת מפורט לדרגת השמן. בקיה כתוב שצריך API SN.

4. חגורת HSG (מתנע היברידי וגנרטור ) בדוק כל 15K או כל 12 חודשים והחלף כל 105K או 48 חודשים
    ממש מוזר לי שמחליפים משהו כל 105K (שזה 84 חודשים) או 48 חודשים. חשבתי שזה טעות דפוס אבל זה קיים בספר של האיוניק גם ולא רק באלנטרה. וקיים בספר רכב באנגלית. מוסך מורשה משרד תחבורה יודע להחליף את זה?
    עלות משוערת?

image.png

image.png

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

מנסיון שלי, המורשה של יונדאי מקפיד על החלפת נוזל מפעיל מצמד כל 30,000 ק"מ או שנתיים. זה מיכל נפרד משמן הברקס (השמן זהה). אני קורא בפורמים בחו"ל שאכן שם הרבה דילרים מתעלמים מההנחיה הזו. 

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

ממה שאני רואה, כן מחליפים, או לפחות מציינים את זה בטיפול במוסכי יונדאי, הן יבואן והן סתם מוסך רגיל.

אני מניח ששואבים מהמיכל, קצת בספק שמישהו מפרק את הצינור הזנה של זה.

מה עלות החלפת רצועת הHSG הזאת? החלפה כל 4 שנים או 108 חודשים מה שבא קודם

נתקלתי בסכומי עתק שמוסך יונדאי גבה לטיפול סטנדרטי , 740 שח ללא מעמ לטיפול, ו900 שח ללא מעמ לחלקים, סהכ שמן, מסנן שמן, סנן מזגן, שמן ברקס ושמן מפעיל מצמד  (שאמורים להיות אותו נוזל למיטב ידיעתי אבל זה לא אותו מקט ואחד מהם יקר יותר!!!), תוסף דלק ותוסף שמן !!! אני שוקל לא לרכוש את הרכב בגלל זה...

השמן 5w40 mobil c3 - הצמיגות ממש מוזרה ולדעתי לא תיקנית.

לא זוכר זה איוניק או אלנטרה כבר.

תוסף דלק מניח שהם תמיד ינסו לדחוף כי זה כתוב בספר רכב להוסיף אם משתמשים בדלק באיכות נמוכה או לא נקי

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • פיתרון
פורסם

לדעתי ולדעת מכונאי שסומך עליו, להחליף כל טיפול נוזל מצמד מדובר בשמן בלמים DOT4 בעלות  זניחה של כמה שקלים. וכל טיפול שני לפרק את המיכל ולשטוף אותו טוב טוב, פירוק שלו קורה מתחת לאוטו על הליפט בעוד שריענון והחלפת שמן רגילה מעל האוטו עם מזרק. באיוניק מיקמו את המיכל בדיוק ממול המאוורר רדיאטור ומתחת לצינורות מים, מקום רע מאוד לשמן שמתחמצן מהחום ששם.
אם הרכב לא באחריות אל תתקרב למוסכי יונדאי! שוחטים שם בלי הכרה, מוסך רגיל יצא 700 ש'ח גג הטיפול הזה.
בגדול אחלה רכב, היה לי 2018 4 שנים שעשה כמעט 200,000ק'מ בלי תקלות כמעט ועכשיו אני עם 2020 צורה חדשה.
סרטון שממצה את עניין הנוזל מצמד

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...