Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת מצבר אבל רכב מתניע רגיל

02אנונימית
מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,

פוסטים מומלצים

יש לי מאזדה 2 2012, היום הנעתי את הרכב רגיל בלי בעיות, אחרי פחות מדקה (שאני לא זזתי עם הרכב עדיין עמדתי במקום ולא הספקתי להתחיל נסיעה) נדלקה נורת מצבר. הרכב מתניע רגיל בלי שום בעיות ובכללי לא הרגשתי שום סימן לכך שהמצבר עלול להגמר. אז התחלתי נסיעה ולאחר כ2-3 דקות היא נכבתה… אחר כך אחרי קנייה בסופר של בערך 45 דקות נכנסתי לרכב והתנעתי רגיל ועדיין הנורה הייתה כבויה וגם בהמהלך הנסיעה הביתה עדיין לא נדלקה מאז. מה זה יכול להיות? המצבר אמנם ישן אבל לא היה שום סיבה שיגמר בפתאומיות בלי סימנים מוקדמים. מפחדת אולי שזה האלטרנטור ובפרט הרצועה שלו. מה אתם ממליצים? אפשר לנסוע ככה רגיל בראשון או דחוף למוסך? אולי זה בכלל בעיה בחיישנים. מציינת שאין לי בבית מכשירים לבדיקה של המצבר והאלטרנטור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל מצברים לא מראים סימני גסיסה, מתים מהיום למחר.

הרכב בין 12, יכול מאוד שהאלטרנטור, הגיע זמנו והוא לא מטעין, אם הרצועת מנוע הייתה נקרעת, היו עוד תופעות.

יכול להיות שפשוט המצבר גמור וצריך החלפה.

לא פניקה.

את צריכה חשמלאי רכב,לא מוסך, שיבדוק את המצבר והטעינה.

אם הרכב יניע לך בראשון, ואם לא,תניע עם כבלים/בוסטר ותסעי לחשמאלי רכב קרוב, בלי צרכנים כבדים.

מזגן, אורות..

מאיפה את אולי נוכל להמליץ?

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

בדרך כלל מצברים לא מראים סימני גסיסה, מתים מהיום למחר.

הרכב בין 12, יכול מאוד שהאלטרנטור, הגיע זמנו והוא לא מטעין, אם הרצועת מנוע הייתה נקרעת, היו עוד תופעות.

יכול להיות שפשוט המצבר גמור וצריך החלפה.

לא פניקה.

את צריכה חשמלאי רכב,לא מוסך, שיבדוק את המצבר והטעינה.

אם הרכב יניע לך בראשון, ואם לא,תניע עם כבלים/בוסטר ותסעי לחשמאלי רכב קרוב, בלי צרכנים כבדים.

מזגן, אורות..

מאיפה את אולי נוכל להמליץ?

קודם כל תודה רבה! הרגעת אותי קצת. אני מראשון לציון, אשמח להמלצה אם יש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין צורך לצטט אם עונה להודעה מעליך.

שמח שנרגעת.

מצטער אני מהצפון, אז לא מכיר.

אבל זו באמת בדיקה שכל חשמאלי רכב יעשה בשניה עם מכשיר.

יאריס 2005, כמו חדשה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, 02אנונימית כתב:

האלטרנטור ובפרט הרצועה שלו

יכול להיות שרצועת המנוע פשוט בלויה ומחליקה, והפעולה של האלטרנטור פשוט גבולית (כלומר, הוא מטעין פחות טוב מהנורמה, ומדי פעם כל כך פחות טוב שזה מדליק נורה). אם אכן זה המצב, החלפת רצועת המנוע (זו לא רצועת תזמון!) אמורה להיות זולה מאוד (עלות הרצועה אמורה להיות, במוסך, 100-200 ש"ח, ועוד עבודה של שעה בכוח אם המוסך מגזים - אם מבקשים יותר, מנסים לעקוץ אותך).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק אני חייב לציין  שנורת מצבר אף פעם לא מסמנת מצבר חלש.

אין באוטו בכלל מערכת לאבחון מצב המצבר.

נורת מצבר - תקלה במערכת טעינת המצבר. לא במצבר עצמו.

• אהבתי 7
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, Buki כתב:

אין באוטו בכלל מערכת לאבחון מצב המצבר.

יש. קוראים לה סטרטר, והוא לא עובד אם המצבר חלש 😀.

אנונימית, המצב די גבולי בצורה כזו שיקשה אולי על חשמלאי לאתר את הבעיה. הייתי שוקל לדחות טיפול בנושא עד שיהפוך לקבוע. עד אז הייתי בודק על חשמלאי מומלץ.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדחות עד שהמצב קבוע? בסוף זה יתקע אותי יום אחד שהרכב לא יניע או יותר גרוע, הרכב ייכבה באמצע כביש מהיר. או שחלילה הרצועה תיקרע וייגרם נזק למנוע. רוצה להמנע ממצבים כאלה.. להחליף רצועה ומצבר נשמע כמו התחלה טובה לא? אם הבעיה תמשיך אז לפחות נדע שהבעיה באלטרנטור. המצבר במילא ישן (בן לפחות 4)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרגע זה סתם דיבורים באוויר. מוסך יכול לבדוק את מצב הרצועה ולהגיד לך האם יש צורך להחליף אותה (ספצפית ברכב שלך יש מותחן עם סמן, מספיק להציץ עם מראה ולבדוק). בגיל של הרכב שלך, ובהנחה והוא עבר כבר מס' 6-ספרתי של קילומטרים, סביר שהרצועה נדרשת להחלפה - אבל שוב, זה סתם ניחושים מאחורי מקלדת - צריך לבדוק את זה בעיניים.

לגבי החלפת מצבר - נכון שאם הוא בן ארבע, זה כבר גיל מכובד וצריך להתחיל להתכונן להחלפה, אבל זו לא הבעיה במקרה הזה. כמו שבוקי אמר, הנורה של המצבר לא מצביעה על בעיה במצבר, אלא בטעינה. כך שהחלפת המצבר לא רלוונטית. נהפוכו - אם יש בעיה במערכת הטעינה ותחליפי רק את המצבר, את מסתכנת בכך שבקרוב המצבר החדש יתרוקן בגלל היעדר טעינה תקינה, ואז תתקעי עם מצבר חדש עם מצב בריאותי ירוד. קודם כל תזהי ותפתרי את בעיית הטעינה, ולאחר מכן תחליפי מצבר (ובמידה ויש לך בוסטר, אין לך ממש סיבה לחשוש מלהיתקע עם הרכב ולהחליף את המצבר לפני שהוא מת).

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את הרצועה צריך להחליף, את זה אני יודעת ואין ספק בזה. פשוט אני ממש לא בטוחה שזה מה שגרם לבעיה. נניח וזה בעיה בטעינה הפתרון זה החלפת/שיפוץ אלטרנטור? או שיש מצב שאחליף רק רצועה וזה יספיק? גם בדקתי עכשיו האוטו מניע רגיל ואין נורה, והרצועה לא קרועה ועובדת רגיל.

עריכה אחרונה על ידי 02אנונימית
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה את בטוחה שצריך להחליף את הרצועה.?

היא קרועה? בדקת את המתח שלה?

יכולה לצלם?

בדיקה פשוטה אצל חשמאלי יגלה עם יש בעיה באלטרנטור, יכול להיות מאוד שיש. גיל הרכב.

יאריס 2005, כמו חדשה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, 02אנונימית כתב:

לדחות עד שהמצב קבוע? בסוף זה יתקע אותי יום אחד שהרכב לא יניע או יותר גרוע, הרכב ייכבה באמצע כביש מהיר. או שחלילה הרצועה תיקרע וייגרם נזק למנוע. רוצה להמנע ממצבים כאלה.. להחליף רצועה ומצבר נשמע כמו התחלה טובה לא? אם הבעיה תמשיך אז לפחות נדע שהבעיה באלטרנטור. המצבר במילא ישן (בן לפחות 4)

בכל מכונה יתכנו "גיהוקים". אם, למשל, במחשב הרכב תירשם תקלה, הכלל הראשון הוא קודם כל לאפס אותה, לראות אם היא חוזרת, ולקחת את הנושא בחשבון. זה בעצם מה שאמרתי. לא למהר להתרגש , להתחיל לנחש, ולפרק את הרכב. להחליף סתם חלקים יכול להיות לפעמים עם חלקים נחותים יותר מהמקוריים אולי שלך, או פחות מתאימים. שיקול של בעל הרכב איך להתנהל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, 02אנונימית כתב:

את הרצועה צריך להחליף, את זה אני יודעת ואין ספק בזה. פשוט אני ממש לא בטוחה שזה מה שגרם לבעיה. נניח וזה בעיה בטעינה הפתרון זה החלפת/שיפוץ אלטרנטור? או שיש מצב שאחליף רק רצועה וזה יספיק? גם בדקתי עכשיו האוטו מניע רגיל ואין נורה, והרצועה לא קרועה ועובדת רגיל.

אף אחד פה לא יכול להיות בטוח מה גרם לבעיה בלי לבחון את הרכב. אבל ממה שאת מתארת, ובשילוב עם הטענה שלך שאת הרצועה צריך להחליף* - נשמע שהיא הגורם, ואין סיבה להתעסק עם שום דבר נוסף לפני שמחליפים אותה (כמובן שאם הבעיה חוזרת אחרי ההחלפה, צריך לבדוק כיוונים נוספים).

* זה בהנחה שהצורך בהחלפה מבוסס על סיבה אמיתית, ולא על הדברים שנאמרו פה בפורום - כי אף אחד מהאנשים כאן לא ראה את הרכב ולא בדק את הרצועה, הכל ניחושים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, chrono כתב:

אף אחד פה לא יכול להיות בטוח מה גרם לבעיה בלי לבחון את הרכב. אבל ממה שאת מתארת, ובשילוב עם הטענה שלך שאת הרצועה צריך להחליף* - נשמע שהיא הגורם, ואין סיבה להתעסק עם שום דבר נוסף לפני שמחליפים אותה (כמובן שאם הבעיה חוזרת אחרי ההחלפה, צריך לבדוק כיוונים נוספים).

* זה בהנחה שהצורך בהחלפה מבוסס על סיבה אמיתית, ולא על הדברים שנאמרו פה בפורום - כי אף אחד מהאנשים כאן לא ראה את הרכב ולא בדק את הרצועה, הכל ניחושים.

הבנתי, אני אסע לחשמלאי בשני בכל מקרה לבדוק. את הרצועה אני יודעת שצריך להחליף גם בגלל שהיא ישנה אך גם ובמיוחד כי בטיפול האחרון אמרו לי שרצוי להחליף אותה בסתיו. מוסכניק חבר משפחה שאני סומכת עליו. בכל מקרה בשני גם אחליף רצועה וגם אבדוק את האלטרנטור. עד אז, לדעתך בטיחותי לנסוע ככה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם בזמן שהנורה דלקה לא נשמעה שריקה או רעש חריג כלשהו?

אם לא סיכוי נמוך שזה רצועה. 

חוסר טענה בגלל רצועת יכול להיגרם אם היא רפויה לגמרי ולא מסובבת את הפולי של האלטרנטור אלא מחליקה עליו, זה מצב יחסית קיצוני ואמור לחזור על עצמו כשמפעילים עומס חשמלי כמו הדלקת אורות, מזגן וכו'. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...