טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,286 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב חברים אופל קומבו דיזל אוטומט, מודל 2024. 14 אלף קילומטר. מופיע על הצג : engine fault - repair needed. נדלקת נורה של מפתח ברגים כמו של טיפול. האוטו בקושי עובר 2000 סלד. אם אני נוסע עם גז ממש עדין, האוטו נוסע רגיל, מגיע ל 120 אין בעיה. ברגע שאני לוחץ יותר חזק, כאילו נחנק ולא מטפס בסלד בקושי. נוסע יותר לאט אפילו. שבוע הבא יש לי תור למוסך, אבל זה ממש מסקרן אותי. ניסיתי לחפור קצת ברשת, אבל לא קיבלתי תשובה חד משמעית. חושד בסתימה של המסנן חלקיקים, אבל לא הגיוני. האוטו חדש לגמרי. יכול להיות שזה אותו סיפור של מיכלי אוריאה כמו ב 3008? חיברתי סורק, לא מראה שום תקלה וגם לא נדלקת נורת תקלה. מישהו מכיר את התופעה? …
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 550 צפיות
רנו לוגאן 09 אוטומט, הרכב סוחב מצוין בלי בעיה צריכת דלק תקינה. בעיה אחת בהתנעה קרה כשהטמפרטורה בחוץ מתחת 20 מעלות ומחמירה ככל שהטמפ' נמוכה יותר: חוסר סחיבה קיצוני בסל"ד נמוך. אני מתניע, הרכב יורד לסל"ד סרק והמנוע מתחיל לרעוד ולהיחנק. המחשב מיד מעלה טורים וחוזר חלילה. אם אני לא נוגע בגז זה נשמע כמו שפעם היינו מחממים מנוע אחרי ההתנעה בלחיצות שוב ושוב על הגז.. בפועל מיד אחרי שהמנוע מעלה טורים אני משלב D ומתחיל נסיעה, אם אני שומר על סל"ד מעל 1500-1800 הכל טוב ורגיל, ברגע שיורד לכיוון ה-1000 סל"ד המנוע נחנק ומאבד כח. פתיחת מצערת מלאה ואין שום תגובה המנוע חנוק, לאט לאט המנוע משתחרר ועולה בסל"ד עד איזור 1500 ואז חוזר לתת עבודה רגיל. כך כמה דקות טובות עד שהמנוע מתחמם. …
הודעה אחרונה מאת tza, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 455 צפיות
שלום, מישהו יודע מה המשמעות של זה בהיסטוריית רכב? לרכב שהיה כמה חודשים על הכביש...
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 841 צפיות
כאמור - ניסיתי ממש להבין מהבוחן במה מדובר, והוא לא הסביר לי שום דבר מעבר למה שרשם - אמר שאני צריך להמציא לו חשבונית עם אישור תיקון השאלה : האם אני יכול ללכת לכל מוסך שיטפל בבעיה, או שלמוסך מורשה טויוטא, האם לבעיה יש תג מחיר ידוע? למה עלי לצפות?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כ-10 ימים עברתי תאונה, הייתה פגיעה בדלת נהג + כנף ואזור הג'נט השמאלי קידמי. בוצעה עבודת פחחות וכו', וההתראה הזאת עדיין ממשיכה. לאחר שמוסך ההסדר לא הצליח לאתר את מקור הבעיה, הרכב נלקח למוסך מורשה סיטרואן באשדוד שיאבחן והוחלף חיישן (מציין לטובה את סיטרואן שהחליפו ובדקו ללא עלות כלל) במוסך המורשה טוענים שכנראה משהו בחיבורים שנעשו בפחחות לקוי ושלחו אותי חזרה למוסך ההסדר. האם מישהו יכול לתת טיפ איפה כדאי להסתכל יותר ומה בעצם מפעיל התראה שכזאת? אולי זה ייקצר תהליכים. מדובר ברכב c5 air cross שנת 2020 תודה!
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 652 צפיות
קניתי יונדאי i30 סטיישן 2013 , יחסית עם קצת ק"מ. (120 אלף), בבדיקה נאמר שיש בוצה לא חמורה, אבל קיים בוצה, אבל אמרו תעשה פלאש תטפל כל 9000 ק"מ ושמן איכותי, והכל בסדר, תכל׳ס עכשיו אני לא כזה רגוע ורוצה לדעת האם יש מישהו שמכיר לעומק את הנושא, חלק אומרים לי פלאשינג יכול להרוס, חלק אומרים שיש ניקוי במכונה מיוחדת עם סולר, חלק אומרים ניקוי bdt, בקיצור יצאתי מבולבל, והאם בכלל שייך לצאת מזה לגמרי?
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 584 צפיות
חברים מישהו יכול בבקשה למצוא סרטון להחלפת רפידות בלם ניסאן נוט 2008 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 682 צפיות
לא מזמן קניתי אאוטלנדר 2018 עם 95 ק"מ , אני צריך לעשות טיפול וסוג של יישור קו. עד היום הרכב טופל במוסך מיצובישי , אבל מטעמים כלכליים אני רוצה לעשות טיפול במוסך רגיל. אשמח לשמוע המלצות לחלקים : א. שמן מנוע - הסתכלתי בספר רכב ולא ברור איזה סוג נדרש ? לא מצליח להבין מה התקן הרלוונטי ? מה סיווגים ? מזה שירות בקיצור נשמע סינית אשמח להמלצה לסוג השמן וחברה איכותית ב. רפידות בלם - איזה מומלצת ? האם משהו שהוא OEM ? ג. צלחת - איזה מומלצת ? האם משהו שהוא OEM ? ד. ראיתי שמוסך יבואן החליפו בכל טיפול שמן בלמים - האם באמת נדרש להחליף כל טיפול תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. הגומיה של המשולש קרועה. האם אפשר רק להחליף את הגומיה (יש לי חלק מקורי של פורד) או את כל המשולש? אני מעדיף להחליף רק את הגומיה כיוון שהיא מקורית של פורד ומחזיקה המון שנים לעומת משולש סיני זבל . ראו תמונות. תודה
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 441 צפיות
אהלן, צמיג שמצריך מילוי אוויר בערך פעם בשבוע. השאלה אם קילוף כזה יכול לגרום לאיבוד אוויר כי לא מזהה שום מקור אחר. יודע שזה לא תקין בכל מקרה, מדובר ברכב חברה שמוחלף עוד שלושה חודשים.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 554 צפיות
אהלן חברים. יש ברשותי קיה פורטה 2014 והחוטים של הקודן נקרעו. חברתי את החוטים אחד אחד בזהירות ובטעות נגע אחד החוטים באחר ויצר קצר בצד השני (לא בצד של החלצנים). כרגע כל החוטים מחוברים והקודן לא מגיב בכלל. צריך עזרה איזה פיוז מפעיל את הקודן או שאולי קרה דבר אחר שאני לא יודע. תודה לעונים.
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 504 צפיות
יש לי משהו מוזר ברכב סוזוקי sx4 2010 אוטומטית נגיד אני נוסע ועכשיו הגעתי ליעד שלי ואני רוצה לעשות רוורס אני עוצר שם על R הרכב נוסע לאחור ואז כשאני רוצה לעצור ולוחץ על הברקס יש מין מכה/קפיצה כזאת (כאילו נכנסתי קלות ברכב מאחור תוך כדי נסיעה ברוורס אבל בפועל אין שם רכב ושום דבר רק אויר) נגיד המשכתי ברוורס ועצרתי שוב לא שמתי לב שעוד פעם מרגישים את המכה.. המכה מורגשת מאחור באופן ברור ולא מקדימה. מישהו יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת elad11, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 559 צפיות
שלום חברי הפורום, היום עשיתי טיפול של החלפת שמן דיפרנציאל קדמי לסובארו XV 2015 שלי. פתחתי מכסה שמן דיפרציאל ופקק בקרה רוקנתי את השמן, ואז מלאתי שמן דרך פקק נוסף ליד הגלג צד נהג. ואחרי שמלאתי כ 2.5 ליטר עדיין לא יצא שמן מהחור בקרה פתחתי עוד הפעם את הבורג ריקון של הדיפרציאל ו... ריק 😪. בקיצור הפקק של הדיפרנציאל הוא בצד נהג. נראה לי שמדובר בפקק של הגיר הרציף. לא התנעתי את האוטו. והנה תמונה של החור שמלאתי בו את השמן. אז אני צריך עצות איך למזער את הנזק, אז מה אתם אומרים מה הדרך הכי טובה למזער את הנזק?
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני באמצע התקנת חגורת בטיחות (מושב אחורי צד שמאל - מאחורי הנהג) בטויוטה יאריס 05 (MK1ׂ), ואני לא מצליח להוציא את ה"נקבה" של החגורה. אני יודע שבד"כ בטויוטה יש 2 קליפסים אבל אצלי ביאריס כנראה המושב והמשענת מחוברים. אם יש לכם הכוונה/מידע על איך אפילו אתרים באנגלית (אני אישית לא מצאתי) אשמח לעזרה. תודה רבה ושבוע מבורך!
הודעה אחרונה מאת אלי אליס, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 10 אלף צפיות
איך מכשיר הפסקל מקבל חשמל ? האם יש בתוכו סוללה, או שהוא מחובר למערכת החשמל של הרכב ? (ניסיתי לבדוק בגוגל, זה לא עזר)
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 582 צפיות
שלום לכולם, יש לאשתי פיג׳ו 2008 שנת 2018. אין לה את הבעיה הידועה שרצה פה על המנועים האלה והרצועה, מה שכן יש לה לפי המוסך זה קומפרסיה נמוכה מידי. לפי המוסך שהלכנו אליו, יש לה קומפרסיה של 50 בצילינדר השני. מה שקורה זה בעצם שכאשר מניעים את האוטו הוא כבה אחרי חצי דקה, מישהו נתקל בבעיה ויודע אם זה משהו בר תיקון? המוסך מצידו הציע להחליף את כל המנוע במחיר של 12,500₪ פלוס מע״מ 🤦🏻♂️ תודה מראש למי שעונה 🙏
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 446 צפיות
P16BA00 coolant pump for charge pressure cooler - dry run הרכב עבר החלפת משאבה לא מזמן
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 318 צפיות
שלום, שאלה לבעלי נסיון: ציריות סיניות חדשות תוצרת G-AUTOPARTS יש טעם לפתוח גרמושקות לוודא כמות או שדרוג גריז? תודה!
הודעה אחרונה מאת סטוורוס, -
-
לא מצאתי בחנויות של נורות לרכבים וגם לא במוסכים (לא רשמיים), ברשת מצאתי את הדגם הזה מפולין ואוקראינה אבל לא בארץ. כתוב על החלק גם PA6 GF30. אשמח לעזרה לגבי אתר\חנות במרכז בו יש את זה או לגבי מקט יותר רלוונטי.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע איפה - אם בכלל ניתן להשיג בארץ?? תודה.
הודעה אחרונה מאת סטוורוס, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 209 צפיות
שלום. מחפש המלצה על מוסך בפ"ת אמין, מקצועי ואדיבות הצוות שמכין את הרכב (מזדה 3 שנת 2008) לטסט וגם משנע את הרכב לטסט ומעביר אותו. אשמח לשמוע המלצות על מוסך כזה בפ"ת. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת jacobgan, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 511 צפיות
יש לי יונדאי אקסנט שנת 2005 ביום רביעי נסעתי איתה לעבודה וחזרתי לבית והכל היה תקין ביום שישי בצהריים הנעתי אותה והיא נכבתה מיד אחרי. ניסיתי למלא עוד דלק ניסיתי למלא עוד שמן לשלוף חיישן maf ולהניע בלעדיו ועדיין ללא הצלחה. מישהו יודע מה זה יכול להיות? 024212DB-E7E4-4287-9888-843195F512E8.mov 024212DB-E7E4-4287-9888-843195F512E8.mov 024212DB-E7E4-4287-9888-843195F512E8.mov
הודעה אחרונה מאת רואי כהן, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 470 צפיות
רציתי למדוד צריכת דלק עם רכב שקניתי לא מזמן, מילאתי ושמעתי קליק, לא הייתי בטוח שזה מלא אז לחצתי שוב, ושוב ! ודלק יצא החוצה, ויש שם 2 חריצים (EVAP ?) בטוח זלג לשם דלק. מה עשיתי ? 😞 הרסתי משהו ? איזה שטות האובססיה הזאת לצריכת דלק
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 487 צפיות
שאלה...היה נזילת מים ונגעו בטיימינג האוטו רועד בעמידה...מוסך אחר אמר שהטיימינג לא מכוון טוב וכיוון...המנוע ממשיך לרעוד בעמידה ..הראשון טוען שזה vvt השני טוען שסתומים התעקמו ולכן רועד...מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 901 צפיות
היי. קניתי טויוטה קורולה 2020 ויש הרבה רעשי כביש. יש איך להפחית את הרעש? למשל צמיגים של חברה מסוימת..
האם ההתקנה פח? המצבר חדש! מה עושים? תודה
הודעה אחרונה מאת ronrobin, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 272 צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת אם מישהו יודע איך אפשר לעשות שהאורות הקדמיים יתכבו עם הסוויץ, יש לי טויוטה קורולה runx 2003 אשמח למדריך אם יש, תודה.
הודעה אחרונה מאת גבריאל רביבו, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 629 צפיות
אני רוצה לקנות לקנות חלפים בעצמי ולתת למוסך מקומי לעשות טיפול קטן בגולף שלי. מה צריך לקנות? שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר. מה עוד? לקנות מקורי או חליפי? של אילו חברות? ממה להימנע?
הודעה אחרונה מאת HaimO, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 355 צפיות
אני לא מבין ממש בעניין והשמועות רצו לכאן ולכאן וגם בנזין 98 עולה על הפרק מתי כדי אם בכלל?
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 576 צפיות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,576 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- meir_gi
- גולדן191
- menir1
- osheri
- asix
- sperial
- arice
- NickName1
- פריג'י
- santiago
- pasat04