Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה צריך בשביל טיפול קטן לגולף דור 6 שנת 2013

מעבר לפיתרון נפתר ע"י HaimO,

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות לקנות חלפים בעצמי ולתת למוסך מקומי לעשות טיפול קטן בגולף שלי. מה צריך לקנות? שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר. מה עוד? לקנות מקורי או חליפי? של אילו חברות? ממה להימנע?

פורסם
לפני 5 דקות, פאטון כתב:

אני רוצה לקנות לקנות חלפים בעצמי ולתת למוסך מקומי לעשות טיפול קטן בגולף שלי. מה צריך לקנות? שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר. מה עוד? לקנות מקורי או חליפי? של אילו חברות? ממה להימנע?

היי, באיזה מנוע מדובר ומה הקילומטראז׳?

יש לי ניסיון עם גולף 4-5-6-7-7.5. 

בגדול גדול לטיפול ״קטן״ 15k צריך שמן סינטטי מלא/בטכנולוגיה סינטטית 5-40 (תקן 502 למיטב זכרוני) וכן פילטר שמן (mann/bosch) יעשו את העבודה שכן אלו ספקי חלפים של הקבוצה.

מעברמלכך זה תלוי קילומטראז׳ ובהתאם לטיפולים קודמים. 

פורסם
לפני כשעה, HaimO כתב:

היי, באיזה מנוע מדובר ומה הקילומטראז׳?

מנוע 1400 סמ״ק (טורבו). קילומטראז׳ יהיה 79000 בזמן הטיפול, הטיפול הקודם בוצע ביולי עם קילומטראז׳ 69000 בערך אצל אופיר המכונאי האקדמאי. בטיפול הבא (יולי או לפני) אקח את הרכב למוסך מתמחה שיבדוק לעומק את מצבו.

לא צריך מסנן אוויר?

פורסם
לפני כשעה, פאטון כתב:

מנוע 1400 סמ״ק (טורבו). קילומטראז׳ יהיה 79000 בזמן הטיפול, הטיפול הקודם בוצע ביולי עם קילומטראז׳ 69000 בערך אצל אופיר המכונאי האקדמאי. בטיפול הבא (יולי או לפני) אקח את הרכב למוסך מתמחה שיבדוק לעומק את מצבו.

לא צריך מסנן אוויר?

מסנן אוויר ומסנן מזגן (״קבינה״) מוחלף למיטב ידיעתי בטיפול גדול, כל 30k או שנתיים. בטיפול ״קטן״ מחליפים שמן ופילטר שמן וכמובן עושים בדיקה כללית למכלולי הרכב. 

השאלה היא עלות מול תועלת. אם פילטר אוויר איכותי עולה סביב 80₪ ואתה רוכש את החלפים בעצמך, אפשר להחליף זה לא יזיק זה בטוח. אבל הוראות היצרן לגבי מרווחי טיפול - שאגב מפורטות בספר הרכב אם יש לך אותו - הן לפי מה שאני יודע החלפה בהתאם לאמור לעיל.

סתם שאלה - למה שלא תבצע טיפול שוב אצלצאופיר?

פורסם
לפני 7 דקות, HaimO כתב:

למה שלא תבצע טיפול שוב אצלצאופיר

אני גר רחוק ממנו, בעמק יזרעאל. על הדרך אשמח להמלצה למוסף מומחה וואגיות באזור שלי. שמעתי על dewagen בעכו, RA Motors בירכא. אבל בטח יש מישהו באזור חיפה/ נשר שמבין בוואגיות.

פורסם

האם בטיפול הקודם הוחלפו פלאגים ורצועת טיימינג

אם לא, הגיע הזמן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 8.12.2024 בשעה 10:57, HaimO כתב:

בגדול גדול לטיפול ״קטן״ 15k צריך שמן סינטטי מלא/בטכנולוגיה סינטטית 5-40 (תקן 502 למיטב זכרוני) וכן פילטר שמן (mann/bosch) יעשו את העבודה שכן אלו ספקי חלפים של הקבוצה.

איזה יצרן שמן? כמו כן - חשוב מסנן שמן מקורי?

• פיתרון
פורסם

היי, כל שמן מיצרן מוכר שעומד בתקן - יתאים. לאורך השנים השתמשתי בקסטרול, אלף, יורול, מוטול... כולם עשו את הנדרש מהם. פשוט תבחר...

אם אתה רוצה המלצה ביחס עלות-איכות, אז למיטב זכרוני יורול הוא שמן מצוין, עומד בתקני היצרן, שאינו יקר מדי ביחס לשאר המותגים.

לגבי פילטר השמן - כאמור אפשר לקנות ״מקורי״ או מחברות oem כמו מאן או בוש. 

בהצלחה

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...