טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,292 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 384 צפיות
בעקבות מנוע לא יציב בטורים ביונדאי מטריקס שאבתי את כל הדלק החוצה ישירות מהמיכל בתוך הרכב ולאחר מכן החלפתי פילטר דלק שמתי 8 ליטר דלק ויש סטרטר והרכב לא מניע מה הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 240 צפיות
שלום. יש לי יונדאי i25 2011 , בימים האחרונים המרים שמשות הפסיק לעבוד בנעילת הרכב. אבל החלון בגג כן נסגר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Nati-t, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 678 צפיות
מסתבר שהייתי צריך לתדלק ב98 ולא ידעתי אלא תדלקתי ב95 לזמן של שבועיים/שלוש האם מותר לתדלק 98 על ה95 שכבר יש לי במכל ? צריך לרוקן את המכל ואז לתדלק ?
הודעה אחרונה מאת נירו72, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 342 צפיות
שלום, הרכב נכשל בטסט על פליטת מזהמים ועשן יתר. הומלץ לי לנסות תוסף דלק (ספציפית, קיבלתי של gold label 10,000- liqui moly). מבלי להיכנס לשאלה האם התוספים האלה באמת עובדים - יש לי שאלה בנוגע לעבודה איתם. אני אמור להוסיף למיכל כשהוא 1/2 מלא ואז לנסוע 200 ק"מ ע"מ לנקות. האם כשאני מגיע לטסט החומר אמור עדיין להיות במערכת (זאת אומרת לא למלא מחדש דלק אחרי שאני שם את התוסף וללכת ישר לטסט אחרי 200 ק"מ) או שאני אמור להגיע לטסט עם מיכל דלק "נקי" מהתוסף? ז"א לעשות את ה 200 ק"מ עם התוסף להמתין את שהמיכל ריק, למלא מחדש וללכת לטסט.
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 307 צפיות
יש לי מערכת בסיסית שמגיע עם סקודה לא אנדרואיד שבה יש את כל ההתראות על פנצ׳ר תקלות וכו, האם כשאני מחליף למערכת אנדרואיד יש דרך להמשיך לראות את ההתרעות השונות?
הודעה אחרונה מאת tan tan, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 752 צפיות
ממסירת המאזדה 2 החדשה שלי היא "שטה" מצד לצד, ולכן צריך לתקן את ההגה תיקונים קטנים ללא סוף. מה זה?
הודעה אחרונה מאת נירו72, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 826 צפיות
האוטו סובל מנזילות שמן בכל מיני מקומות (קולר שמן, אטם מכסה טיימינג) אבל יחסית לכך שהאזור בתמונה יבש אני חושד שזו נזילה חדשה נוספת, הפעם מהמסרק הגה. ההגה מגיב טוב, וקליל כמו שאמור להיות. הבחנתי בכתמי שמן באזור לראשונה כבר לפני כמה חודשים אך לא ייחסתי חשיבות כי כפי שאמרתי האוטו סובל מאוד מהזעות ונזילות שזה לא היה נראה אירוע חריג. האם אפשר להמשיך לסוע ככה? האם יש סיכונים כרוכים? יכול להיות גם שאני טועה לגמרי והנזילה לא מגיעה מהמסרק הגה אלא מאזור קדמי יותר של המנוע (אזור הטיימינג/אגן) שם באמת יש תנועה ערה של שמן שיכולים להגיע לאזור הנ״ל כאשר הרכב בתנועה.יש דרך טובה לבדוק?
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 286 צפיות
שלום, איפה אפשר לבצע החלפת גומיות בגג של הרכב,ובהחלפת טורפדו באשקלון?
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב חברים ברשותי מאזדה 3 שנת 2022 (עלייה לכביש ינואר 2022) אני צריך להחליף שני צימיגים קידמיים ויש לי התלבטות בין כמה אחרי שצימצמתי. הצמיג המקורי אצלי הוא ברידג'סטון. בגדול אין לי ממש טענות לצמיג סך הכל ממש טוב מלבד אולי טיפה קשיחות במהמורות אבל את זה אני מייחס לחתך הנמוך שהוא 215/45/18 W89. בין הקריטריונים שחשובים לי זה דרגת רעש 68, 69 ומדד צריכת דלק מקס' C לאור נתונים אלו הגעתי ל 3 אפשרויות אותן אציג כאן: הראשונה היא הצמיג המקורי כמו אצלי. קיבלתי הצעת מחיר יחסית טובה עד כמה שאני מבין באיזור ה- 650 ש"ח פלוס מינוס אופציה שניה היא של HANKOOK. דגם - 215/45r18 HNK S1Evo3 93Y TL. ממה שהבנתי יש ביקורת טובה על החברה והמחיר טיפה פחות מברידג'סטון אבל עדיין…
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 544 צפיות
בנסיעה במהירות מעל 120 בסוזוקי S- CROSS נשמע צפצוף מחריש. הצילו
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 373 צפיות
בשבועים האחורנים הרכב פעמים לא התניע והייתי צריך כבלים. אולי בגלל הקור? המצבר כנראה גמור? אשמח להמלצה למצבר במחיר סביר לדייטסו סריון 2006
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 337 צפיות
היי שלום :))) סקודה ייטי 1.2 ידנית 2012. החורף הראשון שלי עם האוטו. אתמול שחינו יחדיו בכביש מוצף, ואחרי שיצאנו חזרה ליבשה התחלתי לשמוע חריקות מקדמת הרכב בעת עליה על במפרים. כשחניתי ונדנדתי אותו לא חרק, גם בפניות לא. אחרי שהתייבש לא חרק. נרטב שוב וחזר לחרוק (שוב, רק על במפרים). כמו תמיד, לא אוהבת לבוא למוסך בלי ידע מקדים, אז מישהו מכיר? מה האופציות לגורם? תודה לעונים ✨
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 510 צפיות
הי, נורת ABS דולקת במאזדה2 שנת 2009. לא מורגש שינוי כשבולמים.. חיבור למחשב הראה את התקלה הבאה: האם מדובר בחיישן ? ביחידה כולה ? מה עלויות הגיוניות לתיקון ? תודה
הודעה אחרונה מאת mr_ezra, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 526 צפיות
שלום רב, יש לי קיה ספורטאג' 21 כשאני מדליק פנסים (קסנון) יש לי ריצוד/טשטוש במסך במצב רוורס וגם על מסך וידאו נוסף שמחובר לי למצת. כשהפנסים כבויים התצוגה חלקה. איך ניתן לפתור את הבעיה? (קניתי את הרכב ככה מיד שניה) תודה רבה נאור
הודעה אחרונה מאת naor1411, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 258 צפיות
מקודם היה לי ONEPLUS 6 התחבר בלי שום בעיה. ניסיתי להחליף כבל - לא עזר. חיברתי טלפון חדש ברכב אחר - עובד כרגיל. טלפון כולל כל העדכונים של אנדרויד 15. פורומים בחו"ל כותבים שצריך לעדכן מערכת מולטימדיה. במוסך יבואן רוצים 450 שקל על עדכון תוכנה, אבל לא מבטחים שזה הולך לפתור בעיה.
הודעה אחרונה מאת 309, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 522 צפיות
שלום, שוקל לקנות את יונדאי קונה דגם 2024-2025, אך חושש קצת שהפנסים ישברו או יגרם להם נזק מכל מכה/שפשוף בטמבון הקידמי ולהפעיל ביטוח לתיקון הפנס/ים בסוף יעלה לי את הפרמיה. מה דעתכם בעניין? יכול להיות שאני יותר מדי אובססיבי? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 313 צפיות
אהלן, אשמח להמלצה על מקום מקצועי שמתעסק באיתור וטיפול בדליפות מים בתוך האוטו. באיזור רחובות נס ציונה ראשון לציון תודה
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 437 צפיות
מאזדה 6 2009 (אם אני לא טועה, הרכב לא שלי) מערכת נעילה מרכזית עם שלט (נראה לי של קוברה, הקוד על השלט עצמו) הרכב ננעל ואחרי 10 שניות בערך מצפצף צפצוף קבוע, שמפסיק רק אם פותחים את הרכב מהשלט עם הקוד - על פניו לא נראה שאחת הדלתות לא סגורה, הן נראות סגורות, אין סימן ברכב של דלת לא סגורה רעיונות ממה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 670 צפיות
היי אני יודע שמנוע 3 צילינדרים עם טורבו יש רעידות אך שמתי לב שהצינורות ממש זזים זה תקין? IMG_2718.mov
הודעה אחרונה מאת socket775, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 343 צפיות
שלום, ברשותי אופל קורסה 86,000 ק"מ שנת 2013, מנוע 1.4. לאחרונה שמתי לב לתופעה בעת עצירה של הרכב ישנה מכה קלה, אין משיכת יתר של הילוכים ועוברים רגיל ביחס לשנתון. חשוב להוסיף שהמכה מתרחשת גם כאשר הרכב בהילוך ראשון. אשמח לעזרה בנושא או מישהו שחווה תופעה דומה. תודה רבה וחג שמח.
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 508 צפיות
שלום וחנוכה שמח מישהו מכיר את חברת BLUE PRINT מקוריאה?
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 663 צפיות
כיצד ניתן למלא אוראה ב208 דרך משאבה? האקדח כל הזמן קופץ , האם חובה למלא בעזרת מיכל ? פשוט המיכל עולה כפול מהמחיר בתחנה.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 286 צפיות
היי, מישהו יודע איך אני משכפל שלט רחוק לטויוטה קורולה 2012 GLI?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברלינגו 1.6 דיזל 2016, קילומטרז' 309.000 ק"מ. יש קוד תקלה 00 P242F שלא מתאפס. המשמעות של הקוד לפי ספר יצרן: עשיתי כמה בדיקות עם סורק, נתוני מערכת פליטה: רואים פה רמת סתימה של המסנן 68%. פה רואים שרגנרציה מתבצעת בממוצע אחת ל 500 ק"מ שזה יחסית תקין. מיכל תוסף FAP היה ריק, בוצע מילוי כולל עדכון בסורק ו PRIMING. כרגע לחץ דיפרנציאלי ב DPF (הפרש לחצים בין לפני ה DPF לאחרי) בעומס מלא מגיע ל 160 מיליבאר, בנסיעה על 90 קמ"ש בערך 60-70 מיליבאר. נמדד עם סורק. אני לא יודע בדיוק אם זה תקין והשאלה שלי - האם זה תקין והאם מישהו יודע מה מקפ…
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 270 צפיות
הי, רציתי לשאול איך אני יכול לדעת שהנורה שאני קונה מאמזון תעבור לי במכס? והאם מישהו יודע להגיד לי מה ההבדל (אם יש) בין 2 המוצרים : https://www.amazon.com/-/he/gp/product/B01B6QWEC8/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3VGMKRM82Q7BB&psc=1 https://www.amazon.com/-/he/gp/product/B0068M10PI/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3033V9DLM6T3U&psc=1 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי סיאט איביזה שנת 2012, כבר תקופה ארוכה שהחלון בצד ימין של הרכב לא עובד כראוי, מה הכוונה? כשאני אני מוריד את החלון הוא יורד כרגיל, אבל אז כשאני מנסה להעלות אותו הוא עולה מעט ואז יורד. וככה כמה פעמים עד שצריך להעלות אותו לאט לאט בלחיצות קטנות על הכפתור. ניסיתי ספריי סיליקון אך לא עוזר, הבנתי שזאת בעיה בלא מעט רכבי סיאט ושאולי הבעיה במנגנון. יש למישהו המלצה על בעל מקצוע טוב באיזור חיפה והקריות שמתעסק בזה? מעדיף לא לגשת למוסך צ׳מפיון במקרה הזה כי מניסיון של חבר הם ישר אומרים שזה מנגנון ואצלם זה עולה ממש יקר. חשוב לציין שהרכב לא באחריות (חוץ מגיר) ושאני מטפל בטיפולים שוטפים רק שם אבל ספציפית זה אני מעדיף בעל מקצוע אחר. תודה
הודעה אחרונה מאת חובבן מתחיל, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 621 צפיות
הי כולם השלט של הרכב נפל מגבוה 2 מטר ומאז כבר לא פותח מרחוק (יותר מ20 סמ מהרכב) בוצעה החלפת סוללה(מספר פעמים) בוצע נקיון יסודי בתוך השלט והעניין טרם הסתדר אשמח מאוד לחכמת ההמונים מה יכול לגרום לו לחזור לעבוד ולחסוך ממני רכישת שלט חדש
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 341 צפיות
לאחר שהתחדשנו באטרז׳ 2016 צריך לחליף צמיגים מחפש המלצה לצמיגים טובים ופנצ׳ריה טובה באזור מודיעין צמיגים ברמת בלימה b לא סינים.
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 484 צפיות
לפני יומיים, האישה אמרה שנורית לחץ השמן הבהבה כמה רגעים בזמן שעמדה ברמזור. בדקתי שמן בבוקר והכל תקין - הרכב עבר טיפול קטן שבוע שעבר. אתמול בערב הנורה התחילה להבהב שוב. צירפתי סרטון. זה קורה רק אחרי שהמנוע מתחמם, רבע שעה לפחות והיא מהבהבת רק כשהרכב בעמידה. כשחוזרים לסוע או אם אני מעלה סל״ד אפילו לאיזור 800-900 היא מפסיקה להבהב. מה יכולה להיות הבעיה? הרכב הוא טוסון 2017, 1.6 ללא טורבו. IMG_8353.mov
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 269 צפיות
שלום, אשמח להמלצות למוסכים באזור חיפה והקריות לטיפולים שוטפים וטיפול בתקלות לפיג'ו 208. הייתי מטפל בצמרת עד עכשיו ואני ממש לא מרוצה. תודה!
הודעה אחרונה מאת ברווז,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,523 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- רכוב כעומד
- Aviady001
- שביט
- amosbmw
- sperial
- ofekchen6
- Albetx
- viper83
- סולל הדרך
- גולדן191
- Mech Morphix
- yoav911gt2