Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

FCFAF2EC-3831-46D2-B1D6-B5B0B9147483_1_105_c.thumb.jpeg.a4a7d311623028b4a3fe31db1051f9cc.jpegF7948E24-523F-4BC4-BF1D-9EDF412E6521_1_105_c.thumb.jpeg.9a7a9aaf587b41e81327160939d7f3df.jpeg

האוטו סובל מנזילות שמן בכל מיני מקומות (קולר שמן, אטם מכסה טיימינג) אבל יחסית לכך שהאזור בתמונה יבש אני חושד שזו נזילה חדשה נוספת, הפעם מהמסרק הגה.

ההגה מגיב טוב, וקליל כמו שאמור להיות. הבחנתי בכתמי שמן באזור לראשונה כבר לפני כמה חודשים אך לא ייחסתי חשיבות כי כפי שאמרתי האוטו סובל מאוד מהזעות ונזילות שזה לא היה נראה אירוע חריג.

האם אפשר להמשיך לסוע ככה? האם יש סיכונים כרוכים?

יכול להיות גם שאני טועה לגמרי והנזילה לא מגיעה מהמסרק הגה אלא מאזור קדמי יותר של המנוע (אזור הטיימינג/אגן) שם באמת יש תנועה ערה של שמן שיכולים להגיע לאזור הנ״ל כאשר הרכב בתנועה.יש דרך טובה לבדוק?

פורסם

מצרף סרטון של האזור, נדמה לי שזה באמת מהמסרק הגה ולא עודפי שמן שניתזים לאחור, לשם השוואה בצד הנהג האזור יבש

האם אפשר לתקן את זה על ידי החלפת הגומיה או שמדובר כאן על משהו אחר?

פורסם

אגב, זו מערכת חשמלית לא הידראולית אז מה יכול לנזול משם בכלל? גריז? אם כן אז למה זה נראה ממש שמן, אודה לעזרה כי אני לא יודע בכלל מה הולך שם..

פורסם

נראה בסירטון שכל גחון הרכב וחלקי המתלה הקדמי ספוגים בשמן ולא רק הגומייה של המסרק,כדי לאתר את מקור הנזילה אתה צריך בשלב ראשון לעשות שטיפה יסודית עם גרניק לכל תחתית הרכב ולייבש היטב ואז יהיה לך יותר קל לזהות מהיכן הנזילה/רטיבות

פורסם
לפני 44 דקות, Camaro 92 כתב:

נראה בסירטון שכל גחון הרכב וחלקי המתלה הקדמי ספוגים בשמן ולא רק הגומייה של המסרק,כדי לאתר את מקור הנזילה אתה צריך בשלב ראשון לעשות שטיפה יסודית עם גרניק לכל תחתית הרכב ולייבש היטב ואז יהיה לך יותר קל לזהות מהיכן הנזילה/רטיבות

נראה לך שגרניק לבד יספיק או שיש צורך לעשות במסיר שומנים?

ואגב האם להעמיד את האוטו במקום ולהריץ אותו פרק זמן יעשה את העבודה? אולי לשחק עם ההגה גם. כי אחרי נסיעה אין לי סיכוי תבין מאיפה זה מגיע כי זה עף לכל עבר כנראה..

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Aviv13467 כתב:

נראה לך שגרניק לבד יספיק או שיש צורך לעשות במסיר שומנים

כנס למוסך שיש לו גרניק בלחץ גבוה ובקש שטיפת גחון יסודית, הם שוטפים עם חומר מסיר שומנים חזק ולאחריו שוטפים עם גרניק בלחץ גבוה ובסוף מייבשים הכל עם ״יפשפש אוויר״ ויוצא כמו חדש

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 8 דקות, Camaro 92 כתב:

כנס למוסך שיש לו גרניק בלחץ גבוה ובקש שטיפת גחון יסודית, הם שוטפים עם חומר מסיר שומנים חזק ולאחריו שוטפים עם גרניק בלחץ גבוה ובסוף מייבשים הכל עם ״יפשפש אוויר״ ויוצא כמו חדש

יש לי גרניק בבית והאמת שאני כבר רגיל לפרוצדורה עושה את זה במשך מס' שנים עם הרכב הזה לפני כל טסט. אני מרסס עם שפריצר נוזל לניקוי גלגלים של Adams Wash שיש לי (הוא חזק לאללה) ומקרצף עם מברשת ואז עם גרניק. פשוט תהיתי אולי זה מיותר ובאמת רק עם גרניק זה ירד. אתן לזה נסיון שבוע הבא כשאמצא קצת זמן פנוי. אולי במקום לקרצף אשים קצת APC במקציף ואתן לו לעבוד.

פורסם (נערך)
בתאריך 26.12.2024 בשעה 15:27, Camaro 92 כתב:

בהחלט היה צעד חכם, לקח לי איזה שעתיים מהיום בין היתר להרים את הרכב על בוקים, לרסס חומר APC, לשטוף עם גרניק, לייבש עם השואב קארצ'ר שלי כמה שאפשר, לתת לזה להתייבש קצת מעצמו ולהניע. התוצאות ברורות, יש לי נזילה מ-2 מקומות שכבר ידעתי עליהם, החלק הטוב הוא שאין נזילה ממקום חדש ואלו הנזילות היחידות שקיימות, הצד הפחות טוב הוא שהם החמירו וזה דורש תיקון וכבר לא אוכל לדחות. (אפילו טסט אין סיכוי לעבור ככה, תוך חצי דקה כבר הנזילה מהטיימינג דולפת על האגן)

שטיפה:

IMG_1749.thumb.jpeg.b1e046038891323e143cfb3354343283.jpeg

IMG_1765.thumb.jpeg.74754cafce874e2f739a6e2e37ff0caf.jpeg

מקורות הנזילה:

אטם מכסה טיימינג

קולר שמן (בסוף הסרטון, במהלך הסרטון שאריות מים מהשטיפה מעורבבות עם מעט שמן מנוע)

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם (נערך)
לפני שעה, Aviv13467 כתב:

בהחלט היה צעד חכם

זו הדרך הנכונה והמיקצועית ביותר כדי לאתר נזילות ולא סתם להתחיל לנחש ולהחליף חלקים שלא לצורך

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...