טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,285 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 247 צפיות
לאחר יומיים שנדלקה לי נורה אדומה של כריות האוויר , היא כבתה היום בהתנעה של הבוקר . גם אם הנורית תדלק שוב , אני יכול להיות אופטימי שמדובר בתקלה פשוטה של מגעים או משהו כזה ?
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 310 צפיות
שלום וברכה,רציתי לדעת האם כדאי לשפר את הרכב מבחינה מכנית? ואם כן איפה ואיך וכו'?
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 332 צפיות
היי מבקש לקבל ייעוץ לעניין קילופי צבע קטנים ולעניין מכת חנייה בקיה סיד 2018 האם יש לכם הערכה לגבי המכה האם כדאי לתקן וכמה יכול לעלות? (אני מניח שבשביל לתקן יצטרכו לפרק את הדלת מבפנים וזה נראה לי כבר לא כדאי להתעסק כדי שלא יפתרו בעיה אחת ויעשו בעיה אחרת, האם ניתן לתקן בפעולת "משיכה" בלי לדפוק מהצד השני?) לגבי הקילופי צבע יש כמה כאלה ברכב, איך הכי מומלץ שאתקן אותם? ראו תמונות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שאלה בכותרת תודה
הודעה אחרונה מאת יהודה יהודה, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 250 צפיות
היי, אנא, תגידו איך נתן לנטרל/לכבות צליל רוורס בct200? ממש מעצבן😑 שאלה נוספת. אצלי צריך לסגור חלונות לפני שיוצאים מהאוטו. האם ניתן לתכנן איכשהו דרך מפתח או מחשב שהחלונות יסגרו יחד עם סגירת הרכב מבחוץ?( אם ניתן בכלל ללא תוספת מחיר) האם משהו יודע איפה בירושלים מחליפים מערכת מדיה ישנה לקאר פליי (ששומר על שליטה מקורית מהכפתור העגול הזה) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ina1205, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 442 צפיות
שלום, אני צריך להחליף את הצינורית (או רק את המחבר Y שמפצל את הצינורית), מישהו יודע אם יש קיטים כאלו להשיג במחיר נורמלי? (מצורפת תמונה של הרכיב המקורי, אני צריך רק את המחבר הלבן בצורת Y). כמו כן כחלק מההחלפה אני צריך לפרק את הגריל של הוישרים, הוא תפוס על ידי כמה קליפסים שככל הנראה נשברים בהחלפה, מצורפת תמונה של הקליפסים, האם גם כאלו יש למצוא במחיר נורמלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 230 צפיות
שלום, נא המלצה לעמדת טעינה אמינה וחכמה שיש בה אפשרות להפיק דוחות זמני טעינה. תודה
הודעה אחרונה מאת nikitales, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 849 צפיות
שלום למומחים, קורולה 2007, מנוע 1.6 אוטומט רוצה להחליף פלגים, לוודא יישור קו. איך אני מחפש באתרי חו"ל פלגים כאלה? אני רוצה לוודא התאמה כי יש מספר OEM או משהו כזה... ואני קצת הולך לאיבוד, לא איכפת לי אליאק' או איביי וכו'... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 459 צפיות
השלום והברכה לכל חברי הפורום הלזה בשעה טובה ומוצלחת הגיע הזמן להיכנס עם הרכב שלי למוסך ולהאריך את האחריות על הסוללה ההיברידית. א קיצע’ר אני נכנס למוסך, כל המנהלים המעונבים מסתובבים שם עם האף למעלה, מוסך של טויוטה, כן? ולאחר דיברור של מס’ דקות אני מוצא איזה בן דוד יושב בתוך הרכב שלי ומחבר לרכב מיני כבלים כדי לבדוק את האפשרות של הארכת האחריות על הסוללה ההיברידית. לאחר מס’ דקות קורא לי הבן דוד, ההוא שעובד אצל המעונב ואומר לי ‘אתה יודע שאי אפשר להאריך לך את האחריות על הסוללה ההיברידית’ ‘מה?’ ‘כן!’ הוא אומר ‘יש קוד תקלה, וואלה לא יודע מה זה, זה יכול להיות צמה ויכול להיות בעיה במערכת ההילוכים’, ‘וכמה זה אמור לעלות? כמה זמן טיפול?’ אני נזעק ‘וואלה בין 3 שעות ליום…
הודעה אחרונה מאת המגיב, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 528 צפיות
שלום לכולם, ברשותי טויוטה יאריס 2015. מסך המגע הפסיק לגמרי להגיב ללחיצות עליו. הלחצנים הפיזיים ברוב הפעמים לא עובדים וגם כך הלחצנים שעל ההגה, רוב הזמן לא מגיבים ורק לפעמים עובדים ומאפשרים שליטה על מערכת המולטימדיה. בכל אופן, מסך המגע עצמו לא מגיב בכלל. לא יודע מאיפה התקלה הזו הגיעה אבל זה די מתסכל שאין אפשרות לשמוע רדיו בנסיעות ארוכות. לחצתי ארוכות על לחצן עוצמת השמע מה שמפעיל מחדש את המערכת, ניתקתי את המצבר ל-10 דקות והתנעתי מחדש ושום דבר לא עזר. די נואש כבר - אודה לעזרתכם! תודה.
נורת מצבר דולקת
מאת סמעאן- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 403 צפיות
ג'טה דיזל 2008 נורת המצבר נדלקה בנסיעה הרכב ממשיך ונוסע ללא תקלות . לאחר העצירה בטורים גבוהים הילוכים בניוטרל הנורה כובת . מטורים נמוכים הנורה דולקת ? יכולים להבין מה ניתן צריך לעשות. תודה
הודעה אחרונה מאת סמעאן, -
קיבלתי הצעה מחיר על מוח גיר כולל עבודה על dq250 9500 מחיר הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת Shakedgti, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 693 צפיות
שלום לכולם, לפני כחודשיים, קיבלתי החלטה לא טובה וביצעתי עקיפה לא טובה, ביצעתי האצה יחסית חריגה (קיק דאון) ופניתי ימינה. מיד לאחר הפניה ימינה, ההגה רעד בסוג ונורת ESP נדלקה. כיביתי את הרכב והדלקתי והכל נעלם והחניתי את הרכב בשלום. לאחר כמה שעות, כאשר הנעתי את הרכב, המנוע ממש רעד (כמו ברכב דיזל) וכאשר התחלתי לנסוע, הרכב סבל מביצועים מופחתים ומד הסל"ד לא זז. פחדתי שאני לא אצליח לסיים את הנסיעה ובסוף, הצלחתי לסיים אותה. לאחר יום כאשר הנעתי, נורת מנוע נדלקה מד הסל"ד חזר לחיים. הלכתי למוסך שהחליף לי חיישן קראנק. נסעתי עם הרכב בערך חודש-חודש וחצי. חלק מהנסיעות היו חלקות ובחלק אחר, המנוע ממש רעד לעיתים. השבוע ביצעתי נסיעה קצרה של כ-10 ק"…
הודעה אחרונה מאת mr_ezra, -
מפתח רטיטה
מאת Rolistar- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 419 צפיות
אהלן חבר'ה, מחפש דרך יעילה וטובה לפתוח ברגים/ אומים ברכב כמו קראנק וציריות. מחפש מפתח רטיטה שתעשה את העבודה מנסיונכם. תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 607 צפיות
שלום רב לכל המומחים בפורום ותודה מראש קניתי מצובישי אאוטלנדר 2015 צורה חדשה שעשתה 160 אלף ק"מ שמעתי שצריך להחליף שמן גיר האם כדאי ואם כן היכן מומלץ בירושלים או במרכז תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 525 צפיות
איך סוגרים את הפילטר מנוע? האם זה מספיק לסגור אותו בכוח יד או שצריך להדק את הסגירה בעזרת מכשיר מסויים?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 565 צפיות
1. איזה סוג פלגים צריך לשברולט ספארק +LT שנת 2020? 2. מה טורק הידוק הסגירה בהרכבת הפלגים?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 722 צפיות
מישהו יודע איך מוחקים את ההודעה Change Engine Oil Soon? החלפתי שמן ופילטר שמן אבל ההודעה עדיין מופיעה לי בלוח השעונים. איך מוחקים את זה?
הודעה אחרונה מאת Desert eagle, -
-
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, משהו נתקל בבעיה של אי חזרת המגבים לתחתית, האוטומט לא עובד לא כאשר מכבים את המגבים וגם לא באופן של פעימות. ניסיתי למצוא את הממסר, החלפתי מנוע, ידית הפעלה וזה לא עוזר. אשמח לסיוע, תודה.
הודעה אחרונה מאת lifeisgood, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 395 צפיות
היי לכולם, יש לי רכב suv שנתון 20 שנקנה באהבה לפני מס' חודשים, במצב כמעט חדש. מרפי לא נח אף פעם ועברתי תאונה קלה במהירות נמוכה (חניית סופר) פגיעה בטמבון - קרע בפלסטיק, גריל משופשף וכשפותחים מכסה מנוע התופסן של הטמבון שבור לפני הפעלת ביטוח הלכתי להצעת מחיר במוסך מורשה ובלי לחשוב פעמיים אמרו להחליף 3 חלקים נזק מעל 5,000 - למה לא לנסות לתקן? מנסה להתחמק מהפעלת ביטוח כי אישית לא סומך על המוסכים שלהם. (נחוותי בעבר) מחפש המלצה על פחח טוב באזור השרון / מרכז שאוכל להניח את הרכב שם בשלווה והצעת מחיר הוגנת (בין אם דרך הביטוח או לא)
הודעה אחרונה מאת Ido Porat, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה סוג שמן מנוע לשברולט ספארק 2020
הודעה אחרונה מאת Desert eagle, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 450 צפיות
היי, התחילה להופיע לי מנורת כרית אוויר ברכב (מאזדה 2008). הבנתי שזה יכול להיות בעיית מגעים, ניסיתי לחזק מתחת למושב אבל זה בא והולך. בהנחה והולכים למוסך, הם מתקנים או פשוט ירצו להחליף את כל הכרית אוויר ? אני מחפש לתקן את הבעיה ולהשאיר את כרית האוויר שתגן עליי חס וחלילה. לא מעוניין במאעכר שיבטל אותה, למען הסר ספק.
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי. יש לי כבר כמה שנים את הסימנים האלו על גבי הדוד האמצעי. רציתי להביא כזה מקורי מחול אבל אי אפשר לרכוש רק את הדוד האמצעי אלא את כל צינור האגזוז. מה מציעים לעשות? אציין שהרכב כן עובר טסט, אין חור בדוד ואין זיהום אוויר . יש למישהו פיתרון? אי אפשר להשיג חלק כזה בארץ. מצורפות תמונות. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 555 צפיות
מחפש חלקים לטויטה סיינה 2016
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 413 צפיות
היי, הייתי בכמה מוסכים, טענו שמשאבת מים או פולי הלכו כי החגורה לא זזה חלק, קצת רוקדת על הציר שכזה (ימינה שמאלה קצת). ממה שאפשר לראות בסרטון, נראה לכם שהבעיה היא במשאבת מים או בפולי? קרוז 1.8 תודה VID-20241222-WA0035.mp4
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 336 צפיות
שלום יש לי רכב על גז. לפני 3 שבועות הרכב נכנס למוסך בגלל שיצאו מים מהרדיאטור. במוסך איתרו את התקלה. 10 ימים לאחר מכן שוב יצאו מים מהרדיאטור. במוסך לא ידעו להסביר את הסיבה ואמרו שאולי בנסיעה של שעה ומשהו השתחררו מים מהרדיאטור. כאמור ביום שני האוטו יצא מהמוסך ושלשום בערב ראיתי שהמיכל התרוקן קצת יותר מחצי. השאלה היא יכול להיות שהמוסך לא איתר את התקלה? השאלה השנייה כל כמה זמן ממלאים מים ברכב המונע על גז? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת דידי zz, -
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 44.9 אלף צפיות
פנה אליי קרוב משפחה עם יונדאי I30CW משנת 2012 והתלונן שהרכב נכבה ספונטנית, שלוש פעמים (בזמנים שונים) אך בכולן זה קרה כאשר הרכב עמד ברמזור. לא דווח על תקלות אחרות או תופעות אחרות מלבד זו. משיטוט בפורום, מצאתי שמסתבר שזו מחלה ידועה בדגמים הללו והיא נובעת לרוב בגלל חיישן קראנק תקול. שוחחתי עם אסף מהכנופיה שאמר שיש סיכוי גבוה שזה אכן החיישן וכך גם מסרו שלי וליאור מיונדאי שופ (שם נרכש החיישן). הכלים הדרושים: ג'ק (מומלץ ג'ק עגלה), שני בוקים, שפיץ פלייר (לא חובה), מברג שטוח, ראצ'ט 3/8 (מומלץ טלסקופי אם יש), בוקסות 8 ו-10 מ"מ חיישן הקראנק ממוקם מתחת לרכב, בחלקו הקדמי ונמצא משמאל (בצד הנהג) לפילטר השמן. אני מניח שהמיקום יהיה ככל הנראה זהה גם ב-I30 הרגילה מה…
הודעה אחרונה מאת mr_ezra, -
אמנם עברו כבר 7 שנים אבל יש כמה אלפי מכונית מהסוג הזה על הכביש
הודעה אחרונה מאת avri6, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 708 צפיות
שלום רב יש לי מאזדה 3 2014 גגם ספיריט. יש לי הרבה עלים וענפים קטנים שנמצאים בפתחי המזגן (החיצוני) ואני רוצה לנקות אותם הבעיה שאני צריך להוציא את המכסה הפלסטיק הזה שיושב שם איך מוציאים אותו? מצרף תמונות שניתן לראות את העלים מסתתרים בפנים
הודעה אחרונה מאת tribel, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 496 צפיות
סיטרואן פיקאסו 2016 השלט היה בלי סוללה כ-10 ימים, כרגע (אחרי הכנסת סוללה) השלט לא עובד בכלל, חוץ מאפשרות התנעה כשהוא בתוך החריץ המיועד. נעילה / פתיחה לא עובדים, וגם ההתנעה אמורה להיות בלי להכניס את המפתח לחריץ, וזה לא עובד. אני מעריך שצריך לעשות איזה לימוד כלשהוא אחרי כמה ימים בלי סוללה, מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת chezik, -