Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יתן לך לשטוף את זה בקיטור? חשוב לך הניקיון קח מגבונים ותנקה כמו שצריך. אחד הפעולות הכי מיותרות שיש ללא שום תועלת אמיתית... רק נזק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, Muchacho כתב:

אחד הפעולות הכי מיותרות שיש ללא שום תועלת אמיתית

במידה ואתה לא צריך לטפל ברכב שהיה לו נזילת שמן בעבר או לחילופין אם אתה רוצה לדעת מאיפה הנזילת שמן ועוד סיבות שיש כדי לשטוף מנוע שלדעתי שווה את הסיכון 

כמובן חובה להיזהר ולכסות כל דבר שעלול להיהרס כמו מחשב רכב וליבש טוב אחרי השטיפה את החיבורים עם לחץ אוויר 

(עדיין יכול לצוץ כל מיני תקלות אחרי השטיפה)

• רעיון גרוע 1
פורסם

אין מניעה לשטוף אבל יש סיכון בשטיפה. 

בעבר הרבה מוסכים היו נוהגים לשטוף את כל בית המנוע בסיום כל טיפול. 

בחלוף השנים, עם השתפרות הטכנולוגיה, הדבר הפך ללא מקובל. 

אם אתה מבצע עצמאית, תדאג לכסות טוב כל רכיב אלקטרוני ומחבר, כנײל אם מבצעים עבורך. 

תיקח בחשבון שגם אם תכסה טוב, יש עדיין סיכוי לגרימת נזק אז  תשקול אם הסיכון שווה עבורך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

פעם הלכתי לשטיפה עם רנו קנגו 2005 לפני טסט, והם שטפו מתחת למנוע בלי לפתוח מכסה מנוע, ומאז נהיה לי תקלה עם הוונטה של הרכב נדלק אחרי שמכבים את הרכב וכו', ואחרי כל נסיעה הייתי צריך לנתק את הקונקטור, ולפני נסיעה לחבר.

אחרי שהקנגו הלך טוטאלוס הלכתי לעשות עם הרכב החדש טיפול אצל מכונאי שכונתי והוא שטף את כל תא המנוע (לא ביקשתי ממנו כי אני יודע שזה גורם לנזקים, אבל הוא טען שבפעם הראשונה שעושים אצלו טיפול לקוחות חדשים הוא עושה להם שטיפה חינם והוא מכסה היטב את החלקים שצריך ואין מה לחשוש כלל) חששתי מאוד מתקלות, ב"ה לא נגרם נזק.

פורסם

ויתרתי על הרעיון של ניקוי המנוע.

מה שכן ניקיתי את פתחי המזגן עם הקיטורית וזה עשה עבודה טובה.

כל האדים עברו בכל תעלות המזגן ברכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם רוצים לנקות בכדי לאתר נזילות או בכדי לטשטש הזעות או כל מיני דברים שכתבו כאן- סבבה, תנקו. יש שלל תכשירי דיגריזר או אפילו ספריי ברקסים פשוט שלא פוגע בגומיות ואטמים ומנקה ומוריד שאריות שמן.

לא צריך לקחת קיטור מים שמשפריץ מים לכל עבר ולנקות איתו. אפשר להיות טיפה יותר עדינים. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

האם אפשרי להכניס אדי קיטור לתוך שנורקל/צינור יניקת האוויר של המנוע? (כמובן להוציא את הפילטר אוויר לפני).

גם כאן יש סיכון כלשהו?

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם

לדעתי הלא מקצועית נראה לי מעשה לא חכם. 

זו פעם ראשונה שאני נתקל בצורת ניקוי כזו ועל פניו זה נראה לי כמו הטרלה שעלולה לגרום לנזק משמעותי ובטח לא להועיל לרכב. 

מקובל להחליף פילטר אוויר, לנקות מצערת, תוכל לפרק את הצינור בסרטון ולנקות אותו למרות שסביר להניח שהוא נקי, תוכל לנקות חיישן מד כמות אוויר, תוכל לשים תוסף כמו לדוגמא bg44, אבל במקומך לא הייתי נכנס להרפתקאות שעלולות להזיק. 

באופן כללי, אל תנסה לתקן מה שעובד.

אם יש לך בעיה מסויימת תעלה אותה וננסה לייעץ. 

• אהבתי 1
פורסם

הכל עובד תקין אז לא אכנס להרפתקאות מיותרות..

חשבתי שאם הקיטור עבד יפה בתעלות המזגן אז אולי זה יעבוד גם במנוע :)

בכל אופן , לגבי המזגן , שכחתי לנקות עם קיטור באיזור של בית הפילטר, שם בטוח מטונף.

אוציא את הפילטר מזגן ואנקה את בית הפילטר.

תודה לכולם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...