Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, יונדאי איוניק היברידי 2018.

בחודש האחרון המזגן עושה קטע כזה שהוא מקרר רק אם שמים אותו על Lo, בכל שאר המקרים הוא מחמם. ז״א גם אם בחוץ 37 מעלות ואני שם אותו על 20 מעלות הוא מוציא אויר חם. אם אני שם אותו על Lo הוא מוציא אוויר קפוא.

יש למישהו רעיון אם זה משהו שאני יכול לסדר לבד או שחייב מוסך? זה מוסך רגיל או מישהו של מזגנים? יש לכם מישהו מומלץ למזגנים בהרצליה פיתוח?

לא מצאתי בפורום שאלה כזאת.

פורסם

מה מראה לך תצוגת הטמפרטורה החיצונית?

בהרבה מע' אקלים (מזגן/חימום/אורור) אם בגלל תקלת חיישן טמפ' חיצונית (לרוב נתק)

אז ברירת המחדל היא טמפ' חיצונית שלמדבר סהרה בשמש ולכן "מחשב" המע' לא מפעיל את מדחס המזגן.

כיוון ידנית לטמפ' קירור הכי נמוכה (LO במקרה שלך), עוקפת את מחשב המע' ומאלצת את מדחס המזגן לפעול ולקרר.

בברכה  -  רפי לין

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 7.9.2023 בשעה 20:32, רפי לין כתב:

מה מראה לך תצוגת הטמפרטורה החיצונית?

בהרבה מע' אקלים (מזגן/חימום/אורור) אם בגלל תקלת חיישן טמפ' חיצונית (לרוב נתק)

אז ברירת המחדל היא טמפ' חיצונית שלמדבר סהרה בשמש ולכן "מחשב" המע' לא מפעיל את מדחס המזגן.

כיוון ידנית לטמפ' קירור הכי נמוכה (LO במקרה שלך), עוקפת את מחשב המע' ומאלצת את מדחס המזגן לפעול ולקרר.

בברכה  -  רפי לין

נכון. בנוסף למה שכתבת ברוב הרכבים עם מערכת בקרת אקלים אלקטרונית קיימת פונקציה "אל כשל" כלומר אם חיישן הטמפ' החיצונית

תקול מערכת בקרת אקלים באופן אוטומטי מסתמכת על נתונים מחיישן טמפ' נוזל קירור+חיישן טמפ' של האוויר הנכנס לתעלות המיזוג וגם אוויר חוזר וברוב המקרים הנהג לא צריך להרגיש שינוי קיצוני בטמפ' בתא הנוסעים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אתם יודעים אולי על מישהו באיזור המרכז שיודע לתקן את זה חוץ ממוסך של יונדאי? המוסכניק שלי אומר שהוא לא חושב שהוא יודע ובמוסך של יונדאי רוצים המון כסף.

פורסם

לפני ה"לתקן" צריך לאבחן ולזה כנראה שצריך מוסך מורשה היבואן

שיש  לו מחשב איבחון מתאים, הכירות עם המערכת אקלים הזאת

על רכיביה ואופן פעולתה ומידע טכני מתאים.

כמו כל דבר, גם בין מוסכים מורשי יבואני רכב יש הבדלים במקצועיות,

נכונות לאתר ולפתור תקלות במדויק ואפילו במחירים.

לפעמים הזול הוא יקר והיקר הוא הזול.

התקלה מעניינת ולכן נא עדכן בממצאים ותוצאות, לכשיהיו.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, נירולוי כתב:

אתם יודעים אולי על מישהו באיזור המרכז שיודע לתקן את זה חוץ ממוסך של יונדאי? המוסכניק שלי אומר שהוא לא חושב שהוא יודע ובמוסך של יונדאי רוצים המון כסף.

מדובר על רכב עם מערכות העובדות על מתח גבוה ומערכת מיזוג ייחודית קרי מדחס חשמלי עם ממיר מתח DC למתח AC בעל 3 פאזות.

לא הייתי נותן לאף בעל מקצוע שלא עבר הסמכה לעבודה על רכב היברידי ומערכת מיזוג ייחודית.

איזה כייף לי :)

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 7.9.2023 בשעה 13:49, נירל12345 כתב:

הי, יונדאי איוניק היברידי 2018.

בחודש האחרון המזגן עושה קטע כזה שהוא מקרר רק אם שמים אותו על Lo, בכל שאר המקרים הוא מחמם. ז״א גם אם בחוץ 37 מעלות ואני שם אותו על 20 מעלות הוא מוציא אויר חם. אם אני שם אותו על Lo הוא מוציא אוויר קפוא.

יש למישהו רעיון אם זה משהו שאני יכול לסדר לבד או שחייב מוסך? זה מוסך רגיל או מישהו של מזגנים? יש לכם מישהו מומלץ למזגנים בהרצליה פיתוח?

לא מצאתי בפורום שאלה כזאת.

איך זה נפתר בסוף? יש לי בעייה דומה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...