רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,572 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני רוכש פורד S MAX ודרישות המיגון מוגזמות. ברוב חברות הביטוח דורשים מערכת איתור+עלוקה וחלק גם דורשים איתור כפול. חברת אליהו לא דורשת מיגון בכלל אבל יש לי אביזרים נוספים ברכב מכיוון שאני נכה ולפי מה שאמר לי הסוכן הם לוקחים 8% על ביטוח האביזרים ואז זה יוצא לא משתלם. אני באמצע ביטוח על הרכב הישן בחברת שומרה שגם דורשת מערכת איתור והמחיר זול בכמה מאות שקלים זה הכל. מחר אני הולך לשלם על הרכב וצריך להחליט על מיגון ואני עדיין לא יודע מה לעשות. אנא עצתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת הבוס, -
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האיש עולה לרכב; הוא מסמן לי עם היד להתחיל לנסוע. זה לא שהכישורים הורבאליים שלו לוקים בחסר, להיפך, מתחילת הסאגה ועד סופה הוא יהיה עם הפלאפון צמוד לאוזן. אני משחרר קלאץ' ומתחיל לנסוע, הוא מצידו משחרר נעל ושם רגל בתוך גרב לבנה על הדשבורד. את שלושת הפניות שהוא נותן לי לעשות הוא מסמן עם היד. בפעם הרביעית הוא כבר נאלץ להפסיק את השיחה כדי לומר לי לעצור בצד כי נגמר המבחן ומהחיווי שלו קשה להבדיל בין לעצור או לפנות ימינה. הוא כמובן חוזר לסלולרי שלו ויורד מהרכב בדרך אל הלא נודע. עלות התענוג של שני הקילומטרים האלו ביחד עם דף שמפרט רשימה ארוכה של כישורים שכביכול רכשתי, הדגמתי ונבחנתי עליהם בהצלחה: 100-300 שקל, תלוי באיזור בארץ, יכולת המיקוח של התלמיד ותאוות הבצע של מנהל בית הספר.…
הודעה אחרונה מאת howitzer, -
- 0 תגובות
- 564 צפיות
אהא. אם אתם בעלים של מקק קחו לתשומת לבכם : http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=4207067 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4207067,00.html
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 864 צפיות
שלום רציתי לשתף את חברי הפורום בתוצאות המפתיעות...
הודעה אחרונה מאת MAGEN200, -
-
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אביזרים לרכב : מד מתח חשמלי שמתחבר לשקע המצית DIGITAL LED 12V /24V CAR TRUCK SYSTEM VOLTMETER VOLTAGE GAUGE Volt Meter חיברתי את זה למפצל חשמל שמונח על הדשבורד, המפצל מספק חשמל לGPS,לפלאפון ולוולנטין 1. המכשיר מראה לי את המתח החשמלי של המצבר בזמן נסיעה. שמתי לב שיש הפרש של בדיוק חצי וולט בין מה שהוא מראה בשקע המצית לבין המתח שמדדתי עם רב מודד בקטבים של המצבר עצמו. עלה לי 6.19$ פאנל סולארי לטעינת המצבר של הרכב מאור השמש: SUNFORCE Solar 12V Auto Battery Maintainer את הפנל חיברתי עם אזיקונים למדף של הדלת האחורית בפיאט פונטו שלי והשחלתי את הכבלים לתא המנוע דרך הדלת נוסע, שם חיברתי אותם ישירות למצבר עם תנינים. באור שמש המתח החשמלי שיוצא מהכבלים של הפ…
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 793 צפיות
שלום לכולם!!! אני חדש ברכבים ולא יודע הכל... רציתי לדעת אם תאוצה של רכב זה אחד הדברים הקובעים ברכב? ואחד החשובים? או שזה גם משהו שצריך להסתכל עליו... פשוט אני רוצה לדעת מה הכי חשוב ברכב... איך בודקים אותו ומעריכים אותו. תודה רבה לעוזרים. ויום מעולה לכולם...
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
פחד מהכביש 1 2
מאת Ahbarony-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאישתי יש בעיה שמחמירה. הכביש מפחיד אותה. מה שמעניין שכאשר היא נוהגת - היא מסתדרת, אבל נוסעת מאוד בזהירות. הבעיה שהיא לא בקטע של לנהוג למרחק של יותר מ10 קילומטר ובמהירות העולה על 60 קמ"ש. כאשר אני נוהג היא נלחצת מכל רכב שעובר לידנו. עכשיו זה מגיע כבר לאבסורד. אתמול אשכרא נסענו בנתיב אמצעי מתוך שלושה בכביש ריק בלי שום רכב לידנו והייתה לה הסטריה. אני נוסע מ-א-ו-ד רגוע איתה ועדיין כל אוטו שעובר לידנו ונמצא לידנו יכול להביא להתפרצות בכי. אני לא יודע מה לעשות אבל בשנה האחרונה זה מאוד החמיר. היא 20 שנה על ההגה, לא הייתה מעורבת בשום תאונה אבל זה נהיה בשנתיים האחרונות. בהתחלה בקשה ממני לנסוע יותר לאט. אחר כך העירה שיש הרבה אידיוטים בכביש שמלחיצים אותה ועכ…
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
אני מאוד רוצה לעשות טיול לפני צבא/לכבוד יום הולדת 18 בקיץ, אני מתגייס ביולי/אוגוסט ואתמול חגגתי 18. חשבתי מה אני רוצה לעשות לפני הצבא והחלטתי שאין משהו שאני יעדיף יותר מנהיגה במסלול עם רכב טוב (אשמח גם לאיזה קורס) השאלה היא האם 18 זה גיל צעיר מדי? יש לי רישיון כמעט שנה (אם זה משנה), והאם בכלל כדאי לעשות את זה לפני הצבא, אולי אחרי? אם זה קשור לאוף טופיק יותר אשמח אם תעבירו, אין לי גישה לשם.
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
היי! כמקובל בארץ, אני צריך לריב עם היבואן כדי לשים אצלו 160 אלף שקל. ממש להתחנן. בחו"ל החלו למכור את הBMW 116i בצבע Valencia Orange קוד B44 כבר לפני זמן מה. התקשרתי ליבואן והם לא מייבאים את הצבע הזה. כך אמרו לי גם לגבי הדגם הידני עד שחפרתי להם כמעט חצי שעה בטלפון והם החליטו להסכים להביא את הידני. לגבי הצבע, שאלתי למה והם אמרו "אם חס וחלילה יש תאונה, אנחנו חייבים להחזיק מלאי של הצבע". אמרתי להם שיש כבר BMW 1 M בארץ מיבוא שלהם (עם לוחית רישוי של קמור) והם אמרו שהם יבדקו את זה... (אגב כבר חיכיתי יומיים והם לא חוזרים לשיחות). יש פה למישהו קומבינה בקמור? או איזה מנהל יצירתי שמסוגל להביא לי רכב במחיר מופקע אבל לפחות כזה שאני רוצה? הגרסה…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יצאה לי לחקור קצת על הESP בזמן האחרון,וחשבתי דרך לשפר אותה(יותר לשיפור זמנים ופחות לשיפור בטיחות). למה לא להשתמש בESP כדי לשפר את הקו של הפניה ולהדק את האף על ידי בלימה של הגלגל הפנימי(משהו שאי אפשר לעשות בכל מקרה לבד) ולא לחתוך את כוח המנוע כמו ESP רגיל. להגיע למין הרגשה של LSD. מה דעתכם, אפשרי?הגיוני?או סתם מטומטם?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת, האם כבר ידוע ממתי המצלמות החדשות מצלמות?. (כמה מעל למותר) סתם לשם הדוגמא כביש 44, מהירות מותרת 70 קמ"ש,מישהו קיבל דוח ויכול לשתף?. תודה.
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2478-שוב-נגמר-התקציב-לגריטת-רכבים-ישנים.html נגמר התקציב כנראה הסרת גרוטאות מהכביש זה לא מספיק חשוב כדי לתקצב את זה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני די חדש פה ולא יותר מדי מתמצא אבל זה די דחוף ואני לא מצליח למצוא עזרה בשום מקום אחר ... אני צריך מקום שאפשר להשכיר בו BMW סדרה 5 או 7 לסופש ואין לי מושג כבר חיפשתי בכל האינטרנט אני אשמח אם מישו יודע על חברה או מישו שיוכל להשכיר לי ..תודה על עזרה מראש
הודעה אחרונה מאת bar10, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני בתהליכי חפוש רכב חדש. היות והגישה לחניה בבניין שלי היא צרה, חשוב לי שהרכב יוכל לעבור שם ללא קושי. על כן רציתי לדעת האם בנתוני הרכבים, מידת הרוחב מתייחסת למידה כשהיא כוללת את מראות הצד (במצב פתוח כמובן). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ההורים שלי טסים בקיץ לאירופה, הם נוחתים בשוויץ ומשם הם רוצים להגיע ברכב לצרפת. אני צריך קודם כול המלצה לGPS טוב בתקציב של 100$ לא יותר, הוא יוזמן מארה"ב כנראה מamazon. חשוב שתיהיה אפשרות להתקין מפות ודיבור בעברית של אירופה ושל הארץ, יש דבר כזה? הדבר השני הוא המלצה לאתר טוב להשכרת רכב, הם לא מחפשים משהו משוגע אבל גם לא משהו ממש פשוט. הם מכוונים למשהו כמו BMW סידרה 1, אוודי A3, אלפה מיטו, רכבים לא גדולים מאוד ולא בזבזנים מאוד, אבל עם מעט יוקרה כוח וכיף. הדבר השלישי הוא אם למישהו יש רשמים ממסלול דומה: איך הייתה הנסיעה מבחינת קושי, אורך, נוף, כבישים וקלות הניווט? מה המחירים של בקתות/חדרים בבקתות לצד הדרך שניתן להשכיר? כול טיפ או המלצה שאפשר לתת.
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך אני יכול להתקין/להפוך את המחשב הנייד שלי למקלט GPS. מה צריך לשם כך, מי עוסק בכך , עלויות משוערות.
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני יומיים טיילתי עם הכלב באיזור יב' אצלינו באשדוד ונתקלתי בלאון שנראתה מגניב. הרכב צבוע בשחור מאט, מונמכת, שני מפלטים כפולים, משופרת על ידי APR בפיט סטופ אם אני לא טועה, ג'אנטים 18/19(?) שחורים יפים, בלמים של ברמבו. בהחלט נראה רכב מושקע! סתם מתוך עניין רציתי לדעת מה הנתונים של הרכב. תמונות לא יזיקו גם. משום מה, אני די בטוח שהבחור חבר פה בפורום או לפחות מכירים פה את הרכב
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
החברה [23] סוף סוף החליטה להתחיל ללמוד נהיגה ועכשיו צריך למצוא מורה מתאים. אחרי לחץ מתון [פיזי כמובן ], הוחלט שהיא תלמד על גיר ידני מכיוון שהרכב הבא וכנראה שגם אלה שאחריו כולם יהיו כאלה. הפחד שלה הוא מחוסר הקורדינציה שלה ולכן הדרישה היא למורה עם סבלנות ולא אחד שילחיץ אותה. תודה מראש לכל העוזרים, אוריה.
הודעה אחרונה מאת אדיר53, -
- 9 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שלום לכולם, איך ניתן להדביק מדבקה/סטיקר בצורה הטובה ביותר מבלי שיהיו בועות אוויר ? (מדובר במדבקה של ''חתול מטפס'', הסתובבה פה הרבה בפורום) האם כדאי לעשות על יבש? לנקות היטב את האיזור לפני, לייבש אותו ואז להדביק לאט לאט בעזרת כרטיס פלסטיק כלשהו? או שאולי עדיף לעשות כפי שמדביקים השחרה לחלונות עם מים וסבון ואז להדביק? תודה לעונים. שבת שלום
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 43 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ואז באה משטרת ישראל ומוציאה בקשה לתקן לאקדח לייזר חדש שאמור לתפוס את כל אלו שמאיצים קצת אחרי המצלמה ... http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000723901 בקיצור , בסוף זה יגמר באביב עברי ... או שלא ...
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
תערוכת אוטומוטור 1 2
מאת adimadi1-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
השנה תהיה תערוכת אוטומוטור? או משהו דומה?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
נסיעה לאילת מירושלים 1 2
מאת avizaz- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
אהלן, אני נוסע לאילת עם חבר ותהיתי מה יהיה עדיף: 1. נסיעה באוטובוס במחיר של 100~ שקל הלוך וחזור, לא זוכר בדיוק. 2. נסיעה בסיאט איביה 2003 מנוע 1400 כאשר יש את הנתונים הבאים: - צריכת דלק לא גבוהה, ובכל מקרה לא אכפת לנו להוסיף כ100 שקלים כל אחד במקום לקנות כרטיס לאטובוס, ככה שיש לנו 400 שקלים נזילים לדלק. - הקילמטרז' של הרכב (130,000) לא כזה מעניין אותי וירידת הערך שלו לא עניינה אותי כשקניתי, וגם לא עכשיו. - אין לי מושג מהי צריכת הדלק האמיתית של הרכב, אני יודע שהיא נמוכה (יוצא לי לתדלק אחת לשבועיים - שלושה) ואני נוסע מצפון ירושלים לדרומה כמעט כל יום (כולל חזור כמובן ). האם לדעתכם "פול טנק" יספיק הלוך וחזור, כאשר במצב מלא הוא שווה 400 שקל שזה הגבול שלנו…
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
לפעמים אני רוצה קצת יותר כוח בעקיפות וכ'ו אבל מתי שאני עובר בעקיפה עם קיקדאון את המהירות של ה110 האוטו בקושי זז השאלה אם אני יכול להעביר ל L , S בלי שהגיר יידפק? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים שלום רב, קבוצת פליקס שמחה להודיע על הצטרפותה ל CARSFORUM כספונסר. מאז 1946 הפך "פליקס" שם נרדף לאמינות, מקצועיות, ותודעת שירות גבוהה. תחת קורת גג אחת תוכל/י ליהנות משירות מלא של מכונאות, חשמל, מיזוג אוויר, צבע ופחחות. בנוסף, מסל שירותים ייחודי המותאם לצרכים שלך וגם - לרכוש רכב חדש מתוצרת פולקסווגן באולם התצוגה החדיש והמפואר בסמוך למרכז השירות. אמינות - במרכזי שירות פליקס מילה זו מילה! כל תיקון או טיפול מבוצע על פי הנחיות היצרן, מתועד במחשב ומחירו קבוע וידוע מראש. מקצועיות - מרכזי שירות פליקס פועלים על פי הסטנדרטים של פולקסווגן, רנו וניסן תוך הקפדה על כל פרט ופרט: אבחון תקלות באמצעות מערכות ממוחשבות, עבודה עם כלים מקוריים, מחשבים ותוכנות מקוריות ו…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לדעת אילו רכבים מקבלים עובדי אלישרא ?!
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- 1 תגובות
- 768 צפיות
היום הגעתי לאחר כמה חודשים שלא הייתי במפגש מועדון ה-5 וראיתי שכל המכוניות עברו לחנייה של ההיכל וגם עוד כמה רחבי צעצוע הצטרפו , את האמת זה די נחמד ואפשר להעצים את זה יותר ולעשות רחבה של מועדון ה-5 ובצד שאר הרכבים המושקעים עם המגנזיום, לדים, מדבקות קארבון פנסים מושחרים וכו'
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
הי, האם יש כאן בעלים של קיה פיקנטו ידנית? אם כן, מה צריכת הדלק שלה? קראתי מבחנים אבל אני מעדיף לשמוע מבעלי המכונית ביום יום. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת loty, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 24.6 אלף צפיות
צהורים טובים, בסוף חודש הבא אני אמור לעשות טסט לרכב שלי פיג'ו 206 רציתי לשאול עם אפשר לפרוס את התשלום עבור הטסט למספר תשלומים או משהו? אה ועוד שאלה קטנה האם אפשר להגיש את הרכב לטסט לפני התאריך שנקבע (22.4)
הודעה אחרונה מאת DROR954, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה יוצא לי לדבר בהמון שרשורים שאתם מביעים את מורת רוחכם על התנהלות המדינה כלפי הנהגים בארץ,כל הפרוייקטים למיניהם שנועדים למצוץ מאיתנו עוד ועוד כסף,התחבורה הציבורית הבזיונית,מימון האברכים,בני המיעוטים וכו' על חשבוננו ואפשר להמשיך ולהמשיך. אז כמו שכולכם ככל הנראה מתארגנים לכם לחג הפסח,לבלות עם הילדים לנשואים שביניכם,לסטודנטים/תלמידים להנות קצת מהחופש,ולאנשים שרק עובדים גם להנות קצת מהשקט שיהיה לכם. בכל מקרה אני אפסיק עם ההקדמה המטומטמת ואעבור לת'כלס. אם כולם פה כל כך ממורמרים,מה הבעיה שלכם פעם אחת להתארגן כמו שצריך,לפרסם הודעה כזאת בכל הפורומים של כל חובבי הרכב,במפגשים,במוסכים שאתם חברים בהם ובמיוחד במוסכי השיפורים,להפיץ הודעה כללית שבתאריך מסויים,נניח בחוה"מ פסח,…
הודעה אחרונה מאת שי צ, -
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
חברים שלום רב, ברצוני להחליף מנוע לסוזוקי שלי, ולאחר חיפוש של יבואנים באינטרנט מצאתי כי "יהושע חלפים לרכב" מחולון, נתן את המחיר הכי אטרקטיבי, האם מישהו מכיר את היבואן ויש לו חוות דעת עליו? בנוסף אשמח אם תוכלו להמליץ על יבואנים המתמחים ברכבים יפנים מאזור הצפון-מרכז. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת עזרה,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 245 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- NEW10
- 318i
- אביתר א.
- itaysamurai
- MRobot
- natco
- topop
- MIHAEL
- stx
- עמרי לייט
- עדי-אל
- jpex