Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP- חייב להיות נורא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצאה לי לחקור קצת על הESP בזמן האחרון,וחשבתי דרך לשפר אותה(יותר לשיפור זמנים ופחות לשיפור בטיחות).

למה לא להשתמש בESP כדי לשפר את הקו של הפניה ולהדק את האף על ידי בלימה של הגלגל הפנימי(משהו שאי אפשר לעשות בכל מקרה לבד) ולא לחתוך את כוח המנוע כמו ESP רגיל.

להגיע למין הרגשה של LSD.

מה דעתכם, אפשרי?הגיוני?או סתם מטומטם?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

רעיון טוב, שפורד כבר חשבו עליו לפניך.. בפוקוס החדשה זה כבר קיים, עובד יפה לטעמי, ממש מרגישים את זה עובד טוב, בעיקר בגשם כשאני מאיץ החוצה מהפניה, בנקודה שאני מצפה שהבקרת משיכה תתחיל להבהב והכוח ייחתך, אני מרגיש שיש עוד טיפה אחיזה לפני שזה קורה. קשה לי להסביר, אבל זה מאד מובהק.

The system operates using the car’s stability control module and monitors the vehicle 100 times per second. As the car accelerates through a corner, the system detects when the front inside wheel is starting to slip and applies an imperceptible amount of braking to the wheel. This prevents wheel spin and has the effect of transferring engine torque to the outside wheel, which has more grip, thus maintaining traction and steering control.

Unlike a traction control system that reduces engine power, the intervention from torque vectoring control is extremely subtle and may not even be noticed by the driver.

צוטט מכאן :

http://media.ford.com/article_display.cfm?article_id=33948

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

האמת שפורד רחוקים מלהיות הראשונים בתחום הזה. Torque vectoring בהתבסס על מערכת ESP (אשר שונה משליחת כמויות משתנות של מומנט, בהתאם לאחיזה וכיוון ההתקדמות של הרכב, לגלגל ספציפי) קיים באלפא רומיאו כבר כמה שנים טובות, גם בפולקסוואגן החלו ליישם את הטכנולוגיה הזו באופן די רוחבי (מבחינת מותגים). פרארי מביאים את זה לרמה של אומנות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כפי שנאמר, זה כבר קיים ומשמש גם בלא מעט מקרים של "דמוי דיפ' מוגבל החלקה אלקטרוני", בדיוק כמו במערכת ה-XDS החדשה יחסית של פולקסווגן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רעיון טוב, שפורד כבר חשבו עליו לפניך.. בפוקוס החדשה זה כבר קיים, עובד יפה לטעמי, ממש מרגישים את זה עובד טוב, בעיקר בגשם כשאני מאיץ החוצה מהפניה, בנקודה שאני מצפה שהבקרת משיכה תתחיל להבהב והכוח ייחתך, אני מרגיש שיש עוד טיפה אחיזה לפני שזה קורה. קשה לי להסביר, אבל זה מאד מובהק.

תמיד חשבתי שמה שמהבהב לי ביציאה חזקה מפניות זה ה-ESP חידשת לי שזאת בעצם הבקרת משיכה, אתה יכול להסביר לי מה ההבדל ואיך היא מונעת ממך לחליק עם הזנב ?

פורסם

בקרת המשיכה לא מונעת ממך להחליק עם הזנב. כשמה כן היא - מיועדת לבקר את המשיכה של הרכב. אם אתה לוחץ חזק מדי על הגז (בקו ישר או בפנייה) והגלגלים המניעים (קדמיים במרבית המכוניות) מתחילים להחליק עם ציר הנסיעה (כלומר קדימה, לא החלקה צידית), המערכת מפחיתה כוח מהמנוע או בולמת את הגלגלים (או שניהם) בשביל להפסיק את ההחלקה ולאפשר לצמיגים לתפוס אחיזה בשביל להאיץ את הרכב כמו שצריך.

בקרת היציבות (ESP) עובדת גם כשאתה לא נוגע בדוושת הגז, ומונעת החלקה צידית (בין אם תת היגוי או היגוי יתר או שניהם) על ידי משחק עם הבלמים ו/או הגז.

שתי המערכות משתמשות במערכת ה-ABS של הרכב והן משלימות אחת את השנייה - לרוב בקרת המשיכה בנויה על ה-ESP (אבל אפשר גם שתהיה רק משיכה ולא ESP, שהיא יקרה יותר). ההבדל הוא שה-ESP משתמשת בסנסורים נוספים ומנטרת את המצב של הרכב בכל רגע נתון, במטרה לעזור לנהג לבצע את מה שהוא רוצה לבצע - להחזיר את הרכב למסלולו. בקרת המשיכה רק עוזרת לגלגלים המניעים לתפוס שוב אחיזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אותה הנורה לרוב משמשת גם את הESP וגם את בקרת המשיכה.

בקרת משיכה עובדת על המנוע - כשמזוהה החלקה של גלגל מניע תחת האצה - הכוח מהמנוע נחתך כדי להחזיר את האחיזה.

זה מונע ממך "לזרוק זנב" תחת האצה רק אם יש לך הנעה אחורית, מה שלא נראה לי שיש לך..

בהנעה קדמית זה מונע תת היגוי ביציאה מפניה, או סתם פרפור גלגלים בזינוק מהמקום.

הESP משתמש בבלמים ובחיישנים הABS כדי לזהות החלקה של גלגל ולבלום אותו. זה יכול להציל את הרכב בהרבה מקרים גבוליים של אובדן שליטה. כמובן שאם תכנס לסיבוב במהירות הרבה יותר גבוהה ממה שאפשרי שום דבר לא יתגבר על הפיזיקה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ברכב שלך כן.

חיפשתי את על הXDS ולא מצאתי תשובה חד משעמית אם הוא דיפ ממשי בעל שליטה ממחושבת, או משהו בסגנון מה שאמרתי.

לי ברכב יש XDS (IBIZA 1.2 TSI( ואין נורה שאומרת שהוא עובד, למרות שמרגישים יופי שהוא עובד.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

בקרת היציבות (ESP) עובדת גם כשאתה לא נוגע בדוושת הגז, ומונעת החלקה צידית (בין אם תת היגוי או היגוי יתר או שניהם) על ידי משחק עם הבלמים ו/או הגז.

יש לך איזשהו סימוכין לכך שה-ESP שולט על המצערת? כי עד כמה שאני יודע הוא שולט רק על הבלמים ועל כוח מנוע (במובן של החלשה).

אגב ה-E-Diff של פרארי זה גם דיפ' פתוח עם דימוי אלק'?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אפשר למצוא דוגמאות בקלות ברשת. בגדול, מערכות ESP לא חייבות לשלוט על המצערת אבל בהחלט יכולות. חלקן אף שולטות על תיבת ההילוכים ואפילו על ההגה במידה כזו או אחרת.

המערכת של פרארי היא מערכת מכאנית עם שליטה אלקטרונית מאוד מתוחכמת שמחוברת גם לשאר מערכות הרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...