Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחד מהכביש

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאישתי יש בעיה שמחמירה. הכביש מפחיד אותה.

מה שמעניין שכאשר היא נוהגת - היא מסתדרת, אבל נוסעת מאוד בזהירות.

הבעיה שהיא לא בקטע של לנהוג למרחק של יותר מ10 קילומטר ובמהירות העולה על 60 קמ"ש.

כאשר אני נוהג היא נלחצת מכל רכב שעובר לידנו. עכשיו זה מגיע כבר לאבסורד.

אתמול אשכרא נסענו בנתיב אמצעי מתוך שלושה בכביש ריק בלי שום רכב לידנו והייתה לה הסטריה.

אני נוסע מ-א-ו-ד רגוע איתה ועדיין כל אוטו שעובר לידנו ונמצא לידנו יכול להביא להתפרצות בכי.

אני לא יודע מה לעשות אבל בשנה האחרונה זה מאוד החמיר.

היא 20 שנה על ההגה, לא הייתה מעורבת בשום תאונה אבל זה נהיה בשנתיים האחרונות.

בהתחלה בקשה ממני לנסוע יותר לאט. אחר כך העירה שיש הרבה אידיוטים בכביש שמלחיצים אותה ועכשיו כבר הגענו למצב של לחץ מעצם נוכחות על הכביש.

בקיצור מחפש פסיכולוג מומחה לעניין או כל טיפ אחר איך להתמודד עם המצב.

פורסם

מאוד מוזר שזה פתאום קרה בשנתיים האחרונות..

שאלת\הערת למה זה החמיר בשנה האחרונה? אולי היא ראתה תאונה קשה..

אולי כדאי לבדוק עם חברות שמתעסקות בימי למידה מונעת,יכול להיות שהם יתנו לך פיתרונות לגבי פחד בכביש,יראו לה מה לעשות במצבים מסוכנים,וזה לא נורא כול כך.

מעבר לזה,אתה תמיד יכול לקנות לה VOLVO 740 תרגיש שהיא בטנק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יכל להיות שהיתה עדה לתאונה קשה והיא לא שיתפה אותך?

או שראתה תמונות לא מצונזרות שעולות לרשת האינטרנט בהם עורבים נהגים?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קודם כל חשוב לדעת אם אשתך מודעת לכך שהיא נמצאת בבעיה - זהו שלב הכרחי לפתרון המהווה חצי הדרך לשם.

גם אמי שתחייה סובלת שנים מפחד מהכביש, בצורה קלה. היא לא ממש נהגה מעולם. היא מפחדת בלי פרופורציה. יכולה להיבהל מרכב ש"מתפרץ" במרחק 300 מטר. כמובן שאם היא שומעת את המנוע בהורדת הילוך היא נלחצת, מצד שני להערכתי אפשר להגיע גם ל-160 בלי שהיא תשים לב.

אני הבחנתי שבנסיעות משפחתיות בדרך כלל היא יושבת מלפנים, אבל כשהיא יושבת מאחור אז היא הרבה פחות מעורה במה שקורה בדרך.

פורסם
מאוד מוזר שזה פתאום קרה בשנתיים האחרונות..

שאלת\הערת למה זה החמיר בשנה האחרונה? אולי היא ראתה תאונה קשה..

אולי כדאי לבדוק עם חברות שמתעסקות בימי למידה מונעת,יכול להיות שהם יתנו לך פיתרונות לגבי פחד בכביש,יראו לה מה לעשות במצבים מסוכנים,וזה לא נורא כול כך.

מעבר לזה,אתה תמיד יכול לקנות לה VOLVO 740 תרגיש שהיא בטנק.

אני לא יודע מה קרה לפני שנתיים, אבל זה התחיל שם.

התאונה היחידה הייתתה שלי, כאשר הייתי עם ילדים והלך לנו אוטו טוטאל לוסט. אבל זה היה לא מזמן והמצב כבר היה חמור.

חוץ מזה היה פסיכולוג ילדים בתמונה והם עברו את זה יפה.

הי מתניידת בטנק באורך 4.9 עם 8 כריות אויר. זה לא עוזר לתחושת בטחון.

פורסם

שמע אני לא פסיכולוג או משהו כזה, אבל פחדים ודברים כאלו קורים לרוב מדברים שהבן אדם חווה.

אם הוא חווה תאונת דרכים או ראה אחת כזאת זה יכול להשפיע.אפילו לא חייב בלייב לראות מפסיק מהטלוויזיה.

רכב בהווה-פיג'ו 206, מנוע 1.6,110 כ"ס-למכירה

רכב בעתיד-עדיין בחיפושים!

מחפש אוטו-עזרו בנושא שבקישור

פורסם

כמה היא נוהגת בד"כ (בסיס יום-יומי, פעם בשבוע)?

כמה פעמים בשבוע או בחודש היא יוצאת מהעיר?

לפעמים יש תופעות של לחץ אצל אנשים שלא רגילים לעומס ומהירות של כבישים בינעירוניים בגלל שהם לא רגילים לזה.

לדעתי חוץ מפגישה עם פסיכולוג היא יכולה לקחת שיעור נהיגה או שניים מחוץ לעיר בשביל להעלות את הבטחון מפני שהיא תהיה עם מישהו שנהיגה זה המקצוע שלו ופסיכולוגית אולי זה יעזור.

פורסם

מדובר בפחד לחלוטין לא רציונלי ואני ממש לא חושב שמישהו כאן בפורום יכול לעזור עם עצה כזו או אחרת. אתה באמת צריך לפנות לפסיכולוג עם ניסיון בתחום, כי זו לא בעיה שתיפתר באמצעות עצה אלא באמצעות טיפול.

לאמא שלי יש מאז ומתמיד פחד מלנהוג רחוק מהקומפורט זון שלה, שזה בגדול אזור השרון (סביב הבית ברעננה). היא שונאת לנהוג רחוק יותר ומאוד מפחדת לא להתמצא או לפספס את היציאה מהכביש הראשי וכן הלאה. אבל ההבדל העיקרי בינה לבין אשתך הוא שאין לה שום בעיה אם מישהו אחר נוהג, וגם לא אם הוא נוסע 180, אם היא מרגישה שהוא יודע מה שהוא עושה (ואת זה, מה שנקרא, כבר בדקתי בעצמי :twisted: ).

אצל אשתך מדובר במשהו שהלך ונבנה בשנים האחרונות ולכן קרוב לוודאי שהמניע לו הוא משהו אחר שיהיה קשה לגלות בלי עזרתו של פסיכולוג מומחה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא משנה במה היא תנהג, פחד הוא לא דבר שאפשר להתמודד איתו ע"י "בוא נקנה לה משהו יותר מסיבי ויותר בטוח"

כמו שכמה מקודמיי ייעצו לך - אין כאן מישהו בפורום שיכול לעזור בפיתרון (אלא אם גולש כאן פסיכולוג)

(אולי היא נהגה לשמוע רדיו תוך כדי נהיגה, והתת מודע שלה פשוט רווי בדיווחי תאונות?)

קח אותה לאיבחון הבעיה אצל פסיכולוג (איבחון = מינימום שבמינימום זה 2 פגישות)

וקרוב לוודאי שהיא תצטרך טיפול כלשהו (גם כאן מדובר על סידרת טיפולים של מינימום 12 פגישות בדר"כ)

מצטער מאוד לשמוע על הבעיה שלכם כי היום הכל מעורב בתחבורה.

בהצלחה לכם!

פורסם

העצה היחידה שאני יכול לתת לך זה שהיא תעלה כמה שפחות להגה. עד שיעבור לה הפחד.

אני באופן כללי לא אוהב לראות אנשים שקופאים כאשר משהו מוציא מאיזון, שהם לא קרי רוח, נכנסים לשוק מכל שטות.

בנאדם שמפחד\נכנס לשוק\קופץ מכל דבר, הוא מסוכן מאוד בכביש, מספיק נגיעה בהגה והוא יכול להתהפך או לפגוע במישהו אחר.

ואם קופץ איזה חתול-רחוב לכביש, אז בכלל.

גם אמא שלי נלחצת הרבה שאני נוהג, אני נוהג הרבה יותר רגוע שאני איתה, היא נלחצת כל פעם בעיקר מאנשים שמתפרצים.

אבל הפחד שלה זה משהו אחר, הוא לא מסוכן, שהיא על ההגה היא מתפקדת מעולה.

אני פשוט אחד שרואה ומרגיש את הרכב יותר מנהג ממוצע, ככה שמי שיושב ברכב פה ושם קצת נלחץ.

פורסם

אשתך צריכה לקבל עזרה מקצועית.

לדעתי זה דווקא לא ממש קשור לפחד מהכביש אלא זה ביטוי של משהו אחר. סימפטום של בעיה אחרת שמתגלה בצורת לחץ מהכביש.

אבל על הבעיה המדוייקת רק מישהו מקצועי יכול לעלות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני, בניגוד לאחרים, חושב שהפחד שלה הוא מאוד רציונלי, לפחות החשש. לא חסר מטומטמים על הכביש כפי שאתם יודעים, ועם נהיגה צפויה צופה ומתגוננת כמה שלא תהיה, תמיד יש מקרים שלא ניתן לחזות מראש.

אם החשש באמת יצא מפרופורציה, לדעתי יתכן שדווקא טיפול משולב פסיכיאטרי ימצא כיעיל ביותר. היום פסיכיאטריה זו כבר לא מילה גסה, ולא בטוח שצריך ניתוח אישיות לטיפול בפחד מדרכים.

פורסם

מה שמעניין שכאשר היא נוהגת - היא מסתדרת, אבל נוסעת מאוד בזהירות.

סליחה על חוסר הרגישות, אך אנו עוסקים פה בדיני נפשות ולא רק בנוחות של להגיע ממקום א' למקום ב'!

המילה "זהירות" אינה מתאימה להגדיר מישהי שעולה על רכב כנהגת כאשר היא לא שולטת ברכב בתנועה ובעצמה כפי שתיארת !!

לדעתי, המילה "רשלנות" יותר מתאימה לתיאור המצב שתיארת.

אולי התכוונת לומר שהיא נוסעת "באיטיות".

אך שים לב, כי איטיות אינה בהכרח שקולה לזהירות! בטח לא כזו הנובעת מהיסטריה.

האיטיות אולי נתפשת כזהירות בשל הדימוניזציה שנעשתה למהירות ומכורח היותה ההפך מ"מהירות"

אומנם לא סייעתי לך בפתרון הבעיה, אך מקווה שאולי העלתי לך למודעות כי ליסוע לאט, אולי ימנע ממנה מלצאת אשמה במשפט במידה ותיקלע לתאונה, אבל לא בהכרח ימנע או ירחיק אותה מלהיקלע לתאונה עצמה.

פורסם
אני, בניגוד לאחרים, חושב שהפחד שלה הוא מאוד רציונלי, לפחות החשש. לא חסר מטומטמים על הכביש כפי שאתם יודעים, ועם נהיגה צפויה צופה ומתגוננת כמה שלא תהיה, תמיד יש מקרים שלא ניתן לחזות מראש.

אם החשש באמת יצא מפרופורציה, לדעתי יתכן שדווקא טיפול משולב פסיכיאטרי ימצא כיעיל ביותר. היום פסיכיאטריה זו כבר לא מילה גסה, ולא בטוח שצריך ניתוח אישיות לטיפול בפחד מדרכים.

אתה צודק שמקור הפחד יכול להיות רציונאלי, אבל השליטה עליו - היא לא.

אם תקנה לה טנק, היא עדיין תפחד להיות על הכביש למרות שכל מי שייפגוש אותה יימעך.

לגבי הדבר השני, אתה צודק (וטוב שכך).

פסיכיאטריה היא באמת לא מילה גסה, וכך אפשר "להעלות" הרבה אנשים על המסלול (פעם הם פשוט היו מאושפזים ומאבדים את שפיותם ואת חייהם).

פורסם

אני מצטער, אבל אם היא על סף בכי כשהכביש ריק ומתפרצת לגמרי כשעובר לידם אוטו, אז הפחד הוא לא רציונלי. הכביש הוא מקום מסוכן, אבל הרבה יותר קל למות כשאתה הולך על המדרכה ברחוב או עושה מגוון פעילויות אחרות.

אני בהחלט יכול להתחבר לתחושת לחץ כשיושבים במושב ימין, ללא שליטה על המתרחש, גם לי יש את זה לפעמים (בעיקר בנסיעה מהירה), אבל מכאן ועד התפרצויות בכי המרחק גדול...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...