Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחד מהכביש

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מצטער, אבל אם היא על סף בכי כשהכביש ריק ומתפרצת לגמרי כשעובר לידם אוטו, אז הפחד הוא לא רציונלי. הכביש הוא מקום מסוכן, אבל הרבה יותר קל למות כשאתה הולך על המדרכה ברחוב או עושה מגוון פעילויות אחרות.

אני בהחלט יכול להתחבר לתחושת לחץ כשיושבים במושב ימין, ללא שליטה על המתרחש, גם לי יש את זה לפעמים (בעיקר בנסיעה מהירה), אבל מכאן ועד התפרצויות בכי המרחק גדול...

שוב, בסיס הפחד, המקום שבו אישתך התחילה את ההדרדרות מאוד יכול להיות (ובהרבה פעמים באמת זה כך) שבמקורו הוא רציונאלי.

אבל לצערינו, השליטה בפחד אינו נתון בידי אשתך ולכן אתם חייבים ללכת לייעוץ מקצועי.

אל תתנו למצב להשפיע על איזורים אחרים בחיים שלכם, לכו לייעוץ וטיפול כמה שיותר מהר.

פורסם

לפי דעתי רק פסיכולוג מקצועי יוכל להתמודד עם זה.

מניסיון עם אמא שלי אי אפשר לבד לשנות את זה.

אמא שלי קלסטרופובית ברמה שהיא נכנסת למעלית היא מתחילה לתפוס בדפנות מפחד, ואם בטעות המעלית רועדת או משהו היא מתחילה להזיע ולהלחץ.

עזבנו בניין עם מעלית ועברנו לבניין 2 קומות בלי מעלית בגלל זה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
לאישתי יש בעיה שמחמירה. הכביש מפחיד אותה.

מה שמעניין שכאשר היא נוהגת - היא מסתדרת, אבל נוסעת מאוד בזהירות.

הבעיה שהיא לא בקטע של לנהוג למרחק של יותר מ10 קילומטר ובמהירות העולה על 60 קמ"ש.

כאשר אני נוהג היא נלחצת מכל רכב שעובר לידנו. עכשיו זה מגיע כבר לאבסורד.

אתמול אשכרא נסענו בנתיב אמצעי מתוך שלושה בכביש ריק בלי שום רכב לידנו והייתה לה הסטריה.

אני נוסע מ-א-ו-ד רגוע איתה ועדיין כל אוטו שעובר לידנו ונמצא לידנו יכול להביא להתפרצות בכי.

אני לא יודע מה לעשות אבל בשנה האחרונה זה מאוד החמיר.

היא 20 שנה על ההגה, לא הייתה מעורבת בשום תאונה אבל זה נהיה בשנתיים האחרונות.

בהתחלה בקשה ממני לנסוע יותר לאט. אחר כך העירה שיש הרבה אידיוטים בכביש שמלחיצים אותה ועכשיו כבר הגענו למצב של לחץ מעצם נוכחות על הכביש.

בקיצור מחפש פסיכולוג מומחה לעניין או כל טיפ אחר איך להתמודד עם המצב.

חמתי אותו הדבר , נוסעת על 50 קמש , לא יותר מנסיעות קצרות .

בגלל זה ,יש לה מזדה 626 מודל 98 יד ראשונה עם 59,000 ק"מ......

לדעתי היא צריכה פסיכולוג . לא יכול להיות שאישה צעירה הסטרית בצורה שכזו .

וחשוב נורא לטפל בזה .

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

יש ללכת לפסיכולוג התנהגותי (בהיוויורסטי) המתמחה בטיפול בחרדות. אולי יש מי שמתמחה ספיציפית בחרדת נהיגה.

עד אז, שלא תנהג, היא מסכנת את עצמה ואחרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חרגנו מתחום הרכב, אבל אני חושב שהנושא תפס כיוון מעניין.

מעניין שזה התפתח פתאום אחרי הרבה שנים. שמת לב לעוד שינויים אצלה?

לי זה קצת מזכיר את הפחד מטיסות. לצערך טיסות זה לא משהו יומיומי ובפירוש ניתן לפתור את העניין, שצץ מקסימום פעם בכמה חודשים, ע"י כדור שינה או הרגעה.

פורסם

בהבדל מפחד טיסה, מי שנכנס לפניקה רק בשל כך שהוא נמצא על הכביש, מסכן גם את עצמו גם את הסביבה. כדאי פשוט להפסיק לנהוג עד לפתרון שלם של הבעיה. פתרון כזה נמצא אצל אנשים שזה מקצועם, לא אצל חברי הפורום, תהא כוונתם טובה ככל שתהא.

פורסם
מדובר בפחד לחלוטין לא רציונלי ואני ממש לא חושב שמישהו כאן בפורום יכול לעזור עם עצה כזו או אחרת. אתה באמת צריך לפנות לפסיכולוג עם ניסיון בתחום, כי זו לא בעיה שתיפתר באמצעות עצה אלא באמצעות טיפול.

הגדרת את זה נכון. אין רציונל.

היום מישהו חתך בפניה ימינה את הרכב שהיה לפני. כלומר אנחנו בכלל לא היינו צד בעניין. זה נגמר בהסטריה.

העצה היחידה שאני יכול לתת לך זה שהיא תעלה כמה שפחות להגה. עד שיעבור לה הפחד.

אין לה בעיה לנהוג לבד. היא אפילו נוסעת לפגישות במסגרת העבודה וזה תמיד עם האוטו שלה כי היא מפחדת לנסוע עם אנשים אחרים בתור נוסעת. אבל היא עושה את זה מאוד לאט ובזהירות. כלומר אם אנחנו נפגשים לאיזה סידור ונוסעים הביתה כל אחד ברכבו, אני מגיע איזה 10 דקות לפני. כאן גם נכנס העניין שאת הרכב החדש יש לה בקושי חודשיים והיא לא כל כך מרגישה מחוברת אליו. באוטו קודם היה לה יותר קל והיא נסעה איתו יותר מהר.

אני, בניגוד לאחרים, חושב שהפחד שלה הוא מאוד רציונלי, לפחות החשש. לא חסר מטומטמים על הכביש כפי שאתם יודעים, ועם נהיגה צפויה צופה ומתגוננת כמה שלא תהיה, תמיד יש מקרים שלא ניתן לחזות מראש.

אם החשש באמת יצא מפרופורציה, לדעתי יתכן שדווקא טיפול משולב פסיכיאטרי ימצא כיעיל ביותר. היום פסיכיאטריה זו כבר לא מילה גסה, ולא בטוח שצריך ניתוח אישיות לטיפול בפחד מדרכים.

פסיכיאטר נותן כדורים. פסיכולוג מתמודד אם פוביות. אני מחפש אחד שיודע להתמודד עם הבעיה.

פורסם

אני לא מתיימר להיות מומחה לנושא, אבל הבנתי שלפעמים כדור קטן יכול לפתור בעיה, בעוד שנים של פסיכואנליזה לא יועילו.

יותר מזה, לאחר שימוש ראשוני - עצם הידיעה על קיום הכדור שמעלים את הפחד, יכול לסייע בבעיה.

בכל מקרה אני בעד שילוב.

פורסם

אני לא יכול לעזור מעבר למה שכתבתי, אבל היום ביקרתי אצל אמא שלי וסיפרתי לה את הסיפור. בתגובה, היא סיפרה לי את הסיפור שלה. אל תצפה שזה יעזור לך כי המצב שלה שונה לגמרי, אבל בכל זאת מעניין לשמוע.

היא טוענת שפעם היא לא הייתה כך - היא נסעה לכל מקום ולא הייתה לה שום בעיה. יום אחד, לפני הרבה שנים, היא הייתה צריכה לנסוע לשדה התעופה לקחת את ההורים שלה. היא התבלבלה ובמקום לצאת לכיוון ירושלים מכביש 4, היא פספסה את היציאה והמשיכה ישר בכביש 4 (כשהיא סיפרה את זה, נזכרתי שגם לי זה קרה פעם - היציאה שם מתגנבת לך בהפתעה אם אתה לא מכיר אותה). היא המשיכה בדרך כמעט עד אשדוד וחיפשה דרך להסתובב. ככל שהקילומטרים המשיכו, היא נכנסה יותר ויותר ללחץ, כי ההורים שלה עוד מעט מגיעים לשדה והם לא ידעו מה לעשות אם היא לא תהיה שם. כשההיסטריה כמעט יצאה משליטה, היא זיהתה פתח בכביש בגדר ההפרדה (כנראה פתח שמיועד לרכבי חירום) ובהחלטה של רגע עברה בו והתחילה לנסוע לכיוון השני. היא סיפרה שכשהיא עשתה את פניית הפרסה הזאת על הכביש המהיר היא הייתה ממש בהיסטריה, אבל הלחץ היה כל כך גדול שהיא העדיפה להסתכן, על פני להמשיך הלאה.

מאותו היום, כך היא מספרת, היא לא נוסעת למקומות שהיא לא מכירה, מפחד שהיא תפספס את היציאה או תתבלבל בדרך.

כשהיא סיפרה את זה הבנתי שהפתרון הוא מאוד פשוט - לקנות לה GPS. מכשיר שידע תמיד להגיד לה לאן לנסוע כדי שהיא תוכל סוף סוף לנסוע לבקר את אחותה במודיעין או להסתובב בתל אביב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא מתיימר להיות מומחה לנושא, אבל הבנתי שלפעמים כדור קטן יכול לפתור בעיה, בעוד שנים של פסיכואנליזה לא יועילו.

יותר מזה, לאחר שימוש ראשוני - עצם הידיעה על קיום הכדור שמעלים את הפחד, יכול לסייע בבעיה.

בכל מקרה אני בעד שילוב.

אני מכיר כמה גברים שמהללים כדור כחול קטן:wink: , אבל נכנסים להסטריה כשאין אותו בהישג יד.:lol:

כשהיא סיפרה את זה הבנתי שהפתרון הוא מאוד פשוט - לקנות לה GPS. מכשיר שידע תמיד להגיד לה לאן לנסוע כדי שהיא תוכל סוף סוף לנסוע לבקר את אחותה במודיעין או להסתובב בתל אביב.

רוני

לא בטוח שזה יתפוס. אני יכול להשאיל לך את הGPS של חמותי לנסיון. הוא לא נקלט אצלה, למרות שהיא די מסתדרת עם מכשור. קנינו לה בדיוק מאותה הסיבה. היא נוסעת עם הרכב רק למקומות שהיא מכירה.

פורסם

אני יודע שלא בטוח שזה יתפוס - אמא שלי כבר הודיעה שהיא מפחדת שה-GPS לא תמיד צודק ושהוא עשוי לבלבל אותה. ניסיתי להרגיע אותה בכך שגם אם הוא מפספס (או שהיא מפספסת אותו), היתרון הוא שתוך שניות הוא ידע שוב להחזיר אותה למסלול הנכון. אני חושב ששווה לקנות לה אחד בכל זאת, ולו בשל תחושת הבטחון הזו.

בנוגע לאשתך - אני ממליץ שהיא פשוט תשכב על המושב האחורי עם עיניים עצומות לאורך כל הנסיעה :wink:

סתם - אין ברירה אלא לפנות לעזרה מקצועית, לדעתי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יכל להיות שהיתה עדה לתאונה קשה והיא לא שיתפה אותך?

או שראתה תמונות לא מצונזרות שעולות לרשת האינטרנט בהם עורבים נהגים?

ל'

ראיתי פעם חתול נוהג ברכב.

http://www.youtube.com/watch?v=CnyP7Tj3mps דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אך אף פעם לא ראיתי עורב שנוהג ברכב.

פורסם

פסיכיאטר נותן כדורים. פסיכולוג מתמודד אם פוביות. אני מחפש אחד שיודע להתמודד עם הבעיה.

פסיכיאטרים כבר מזמן לא נותנים רק כדורים, יש כאלה שיש להם הסמכה לטיפול.

פסיכולוגים לא עוסקים רק בפוביות. ואם אתה מחפש מישהו שיכול להתמודד עם הבעיה, אז מצאת אותה מזמן - אישתך. אם אתה

מחפש מישהו שיעזור לה להבין איך היא יכולה להתמודד עם הבעיה, יתן לה כלים, אז היא צריכה מטפל (מוסמך). לא בהכרח פסיכולוג.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
לאישתי יש בעיה שמחמירה. הכביש מפחיד אותה.

הבעיה שהיא לא בקטע של לנהוג למרחק של יותר מ10 קילומטר ובמהירות העולה על 60 קמ"ש.

אתמול אשכרא נסענו בנתיב אמצעי מתוך שלושה בכביש ריק בלי שום רכב לידנו והייתה לה הסטריה.

.

אל תפגע ממני חס וחלילה,

ראשית, מי שמפחד לנהוג, אסור לו לעלות על הכביש, יש לגזור לו את הרישיון.

הנהיגה שלה בוודאות מעצבנת את הסובבים אותה, הם בתמורה מברכים אותה לשלום עם ציפצופים/סינוורים/חיתוכים/עקיפות/קללות ושאר מיני הברכות, מה שגורם להחמרה בלחץ שלה ולנסיעה יותר איטית שמעצבנת עוד יותר - רואה את כדור השלג?

עם זאת, אני לא יכול להאשים את הנהגים הסובבים אותה, שהרי בציטוט הינך מודה שעברתם על החוק (אי שמירה על הימין) ותקעתם את הנתיב האמצעי (כמו לחסום את השמאלי), כנראה שגם אני הייתי צופר לה ומוסיף לה ללחץ (ובבקשה אל תקפצו עכשיו ותגידו שהכביש היה ריק, גם כשאין שומר בחנות - אסור לגנוב)

לגבי פתרון, אני מניח כפי שהציעו כאן קודמיי, טיפול הוא הפתרון ההולם, אך עד לפתירת הבעיה, יש להינמע מעלייה על הכביש

בהצלחה

כבר חתמתי...

פורסם

קודם כל אני מאוד מקווה שזה יעבור לה ותמיד טוב ללכת לפסיכולוג.

לפעמים נהיגה איטית מדי היא גם מסוכנת כמו שמישהו אמר כאן.

אין בזה בושה, את האמת כביש זה באמת מלחיץ כנראה שאישתך מסוג האנשים שנלחצים מזה הרבה יותר וזה לגיטימי אבל לא לגיטימי לנהוג עם כזה לחץ כי זה באמת מסוכן.

אני הייתי מציע פסיכולוג כפי שהציעו פה או לעשות דבר שהוא אולי קצת אכזרי אבל לנהוג במהירות ובפראות (כמובן בזהירות רבה דגש על זה) יחד איתה, אמרו לי פעם שפחד מטפלים בפחד.

• תוכן חדש...