Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עולה בגרסתו הידנית 154 אלף ש"ח, לא כולל אגרה + איתוראן.

התקשרו אלי כמה שעות אחרי שפתחתי את הת'רד וטענו שאפשר להזמין כל צבע שארצה.

אני הולך בסופ"ש לסוכנות לראות מה המחיר האמיתי על הכביש... אעדכן פה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אפשר לשאול שאלה כנה את כולכם מבלי לבאס , אתם באמת חושבים שהBMW הזאת יפה ?

סידרה 1 היא לא ממש רכב יפה, אבל היא מאוד מושכת.

נשמע הגיוני?

בכל אופן, 136 כ"ס\22 קג"מ, הנעה אחורית, התנהגות מעולה (אם המוניטין לא משקר) ב-160K? אז נכון קצת חלש בכוח, אבל שווה את זה. אישית הייתי חוסך לגרסה חזקה יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

היא לא "יפה" אבל ראיתי אותה במציאות ויש בה משהו ואני לא חסיד גדול של הסמל, קצת מנקר עיניים מדי לטעמי ומושך קהל מאוד ספציפי.

אבל במחיר והאבזור, אני שוקל אותה ברצינות.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

בתמונות היא לא נראת להיט, בטח במציאות היא די יפה. אגב, הצבע לא פחות ממדהים! ולגבי הכח לא חסר לה כח, ממבחן שיש בארץ (יורדת מ9 שניות למאה, מבצעת תאוצות ביניים ועקיפות בקלילות). לפי דעתי רכב מעולה למחיר ולתמורה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אפשר לשאול שאלה כנה את כולכם מבלי לבאס , אתם באמת חושבים שהBMW הזאת יפה ?

אני לא יודע אם "יפה" הוא התואר המתאים כאן, אך יש לה נוכחות והיא נראית טוב יותר במציאות מאשר בתמונות (זה הרושם שלי), בכל מקרה היא יותר מעניינת ממשהו סתמי לחלוטין (בעיניי לפחות) כמו גולף או A3.

הרכב עולה בגרסתו הידנית 154 אלף ש"ח, לא כולל אגרה + איתוראן.

התקשרו אלי כמה שעות אחרי שפתחתי את הת'רד וטענו שאפשר להזמין כל צבע שארצה.

אני הולך בסופ"ש לסוכנות לראות מה המחיר האמיתי על הכביש... אעדכן פה.

1. לא כולל אגרה + צבע. למיטב ידיעתי מתחרות מסוימות בטווח המחיר הנ"ל אפשר לקנות ללא איתוראן או קודנית מכל סוג שהוא, אני לא רואה סיבה מדוע ב-ב.מ.וו זה נדרש.

2. טוב לדעת שהם קוראים בפורומים. אני מצרף התרשמות שטחית ולא מעמיקה בהשוואה לג'ולייטה מהיום (כתבתי את הדברים בפורום אלפא במקור).

היום הזדמנתי לסוכנות ב.מ.וו בצפון.

המטרה: קביעת נסיעת מבחן על הילדה החדשה של משפחת ב.מ.וו.

הדרך: לחפור לסוכן המסכן על דברים שאין לו מושג לגביהם ולבקש להרשם לנסיעת מבחן.

האמצעי: 116i, ברמת האבזור הגבוהה (מבין ה-2 הקיימות בארץ) + חבילת ספורט (למיטב הבנתי, כפי שהיא מופיעה באתר ב.מ.וו העולמי).

-------------------------------------------------------------------------------------

רשמים:

1. הסוכנות.

ממוקמת קרוב מאוד לכביש "המחצבות" כמו גם לכביש העולה לאונ' חיפה, מעולה.

קנייה שלא מהמלאי הקיים, קרי הזמנה מיוחדת, זוכה לתגובה חשדנית. כל תוספת שאינה כלולה בסל האבזור ה"ישראלי" לא ניתן להזמין אלא אם כן "אבל אז אתה פותח הזמנה מיוחדת...". מזכיר לי ביקורים בסוכנות מאזדה, מעניין למה :roll:

לחיוב, אציין כי לא התנפלו עליי ישר, קיבלתי הזדמנות לשבת ברכב מבלי הצקות מיותרות וכאשר ביקשתי אכן קיבלתי הסברים לשאלות שלי.

2. הרכב.

כאמור, טרם ביצעתי נסיעת מבחן ולכן אתייחס בשלב זה רק לעיצוב, חומרים, הרכבה ואבזור.

בחוץ.

מבחינה עיצובית, אני חייב לציין שהיא נראית טוב יותר במציאות מאשר בתמונות. יש לה בהחלט כמה נגיעות אגרסיביות במראה שלה ופרופורציות טובות. הפנסים הקדמיים/אחוריים נראים טוב יותר (או פחות רע) במציאות.

אני חייב לציין לטובה גם את גובה קו המותניים של הרכב, בשונה מהמיטו או הג'ולייטה אין מדובר על קו מותניים גבוה מאוד (גבוה מדי באלפא) אלא בפרופורציות סבירות המשתלבות טוב בעיצוב הכללי של הרכב. רק הגלגלים הדקיקים (ביחס לגוף) הורסים את האיזון.

בנוסף, הרכב הספציפי באולם התצוגה צוייד בערכת לדים מקורית, פנסי קסנון כפולים ועוקבי פנייה כמו גם בנגיעות עיצוביות הכלולות בחבילת הספורט.

בסה"כ מדובר על עבודת עיצוב סבירה ובכל מקרה יותר מעניינת מהגולף/A3 לדוגמא.

לגבי יוליה הקטנה, טוב היא עדיין לוקחת.

בפנים

חומרים.

החומרים בסדרה 1 הם טובים אך איכותם יורדת ככל שיורדים מטה לכיוון הרצפה. חומר הדיפון המצוי בחלק התחתון של הדלת זהה, פחות או יותר, לזה שתמצאו בפונטו לדוגמא.

המושבים מעולים. הם מחבקים אותך ובנוסף יש להם פיצ'ר אשר מאוד מצא חן בעיניי, ניתן להאריך קדימה את בסיס המושב לפי הצורך. אפשרויות הכיוון מגוונות ואני בטוח שכל אחד ימצא תנוחת ישיבה נוחה.

תא האחסון בדלת מעוצב יפה ומחולק ל3 חלקים, אהבתי.

קיים מסך ושלל פקדים, טרם התעמקתי בנושא - בהמשך.

עיצוב הפנים, לפחות עם חבילת הספורט (אותותיה ניכרים במידה מסויימת גם בפנים הרכב) נראה טוב ומזמין.

הרכבה. גרמנים...

למעט כמה דברים לא מאוד משמעותיים אין לי אלא לציין אותה לטובה.

בהשוואה לג'ולייטה: אני בטוח שיהיו כאלו שלא יסכימו. למען הסר ספק, אציין כי קפצתי לסוכנות אלפא ישירות לאחר הביקור ב-ב.מ.וו על מנת לאמת את תחושותיי. הגעתי לסוכנות אלפא מול לב המפרץ וציפיתי להתאכזב מהג'ולייטה אחרי ישיבה בסדרה 1. כמה רגעים אחרי שנכנסתי לסוכנות, הופתעתי לגלות שזה לא קרה.

איכות החומרים בסדרה 1 מתעלה על מה שמצוי בג'ולייטה, אך רק בחלק מהמקומות ורק במעט.

מבחינת הרכבה, גם כאן לא הבחנתי ביתרון מובהק של הבימר על פני האלפא. עם זאת אסייג את דבריי בכך שיש לבצע נסיעה בבימר על מנת לוודא שאין מוזיקה מיותרת (למרות שאני לא באמת מצפה להפתעות לרעה).

אבזור.

למרות המעבר לידי דלק, אין כאן עושר יוצא דופן של אבזור. למרות זאת, אני חושב שיש לה יתרון קל על פני הג'ולייטה בסעיף זה. אביא בהמשך את ההבדלים.

שמתי לב שבסמל האחורי קיימת הכנה למצלמת רוורס מקורית. אני לא יודע אם ב.מ.וו העתיקו מפולקסוואגן או להיפך, כך או כך אחלה רעיון. אלפא, לתשומת לבכם!

-------------------------------------------------------------------------------------

יתרונות/חסרונות (מול הג'ולייטה) על הנייר.

יתרונות:

- הנעה אחורית.

- מושבים טובים יותר באופן ניכר.

- יש לה כניסת USB וממשק שן כחולה. מתי סמל"ת יסגרו את הפינה הזו כבר?

- מנוע, אני לא יודע לקבוע היכן המנוע מתקדם יותר, באלפא או ב-ב.מ.וו, אך על הנייר התוצאה הסופית (גיר-מנוע) יעילה יותר אצל הבווארים, הגם שלא בהרבה.

- מסך מקורי עם ממשק iDrive (לא יודע להגיד באם ה-iDrive מהווה יתרון).

- מחזור אנרגיית בלימה, לא קיים באלפא.

- חומרים מעט טובים יותר.

חסרונות:

- לדעתי, יש מקום לשיפור ברשימת האבזור של הסדרה 1 ללא שינוי המחיר.

- בלמים בעלי בוכנה אחת ובעלי קוטר דיסק קטן יותר מאשר בג'ולייטה (מתכון לצרות?).

בהמשך למחזור אנרגיית הבלימה שיש ב-ב.מ.וו, אני לא מאמין שיש לה את אופציית ה-prefill כמו בג'ולייטה. אם לבחור מבין 2 האפשרויות הללו, אני מעדיף את האחרונה.

- אין לדים כסטנדרט. מי שכן רוצה לקבל לדים יצטרך לשלם, כנראה לא מעט.

- עיצוב.

- מחיר לעומת הג'ולייטה. למעט בגרסאות הבסיסיות.

עד כאן בינתיים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אני זוכר אותך עוד מהאשכול של היונדאי הירוקה שלי!

שחור\אפור\לבן

אם הייתי קונה יונדאי בצבע לבן כבר עדיף היה לתקוע מדבקת "אלדן" ענקית בצד וזהו...

די עם הצבעים האפורים והמשעממים שיש למכוניות במדינה שלנו!

אינך יודע כמה אני מסכים איתך,

נמאס לראות את האפרוריות בכבישים!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אני הבנתי שהיבואן הוא דלק מוטורס ולא קמור.

מצטרף לשאלה , האם היבואן עדיין קמור או שהתבלבלת מזה שעיצבנו אותך בגלל הצבע?

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

המושבים מעולים. הם מחבקים אותך ובנוסף יש להם פיצ'ר אשר מאוד מצא חן בעיניי, ניתן להאריך קדימה את בסיס המושב לפי הצורך. .

רצוי לציין שהפיצ'ר הזה הינו חלק מחבילת הספורט שכוללת בין היתר מושבים ספורטיביים עם תמיכה טובה יותר למותניים ואפשרות להארכת בסיס המושב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
רצוי לציין שהפיצ'ר הזה הינו חלק מחבילת הספורט שכוללת בין היתר מושבים ספורטיביים עם תמיכה טובה יותר למותניים ואפשרות להארכת בסיס המושב.

כן אתה צודק. למען הסר ספק חבילת ספורט הינה חבילה שניתן להזמין כתוספת ואינה כלולה באף אחת מ-2 רמות האבזור בארץ.

באתר הגרמני ראיתי שמבקשים 1,900 יורו עבור אותה חבילת ספורט.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עדכון כמו שהבטחתי:

הוזמנה היום.

הצבע המדובר (Valencia Orange), ידנית ללא תוספות כלל.

154 מחיר הרכב, 5,600 מחיר הצבע המטאלי. את האיתוראן קיבלתי חינם.

אגרה 2,100 : על הכביש 162,000 ש"ח.

זמן הגעה: אמצע יולי.

מוכר את היונדאי, ספרו למכרים :)

פורסם
עדכון כמו שהבטחתי:

הוזמנה היום.

הצבע המדובר (Valencia Orange), ידנית ללא תוספות כלל.

154 מחיר הרכב, 5,600 מחיר הצבע המטאלי. את האיתוראן קיבלתי חינם.

אגרה 2,100 : על הכביש 162,000 ש"ח.

זמן הגעה: אמצע יולי.

מוכר את היונדאי, ספרו למכרים :)

תתחדש.

יופי של צבע, אבל העלות שלו די שערורייתית.

אישית, הייתי מתאמץ עוד קצת והולך על 118, גם במחיר של ויתור על הצבע. פער הביצועים בהחלט מצדיק 16K ש"ח נוספים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תודה!

לגבי ה118 התלבטתי מאוד, לצערי זה כבר חונק מאוד את התקציב שלי.

בהזדמנות זו אני רוצה לבקש מחברי הפורום לא להזמין את הצבע שלי, כדי שישאר יחודי... :-)

פורסם

LIKE! אגב, ה-116 לא עגלה כמו הקודמת, שלא תטעה! כמו שרשמתי, תאוצות ביניים טובות ו-0 ל-100 בפחות מ-9 שניות זה מכובד מאוד. תתחדש ותעלה תמונות כשהיא תגיע :-P

הינה:

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2514975

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...