אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,370 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
משתעשע ברעיון מה שנקרא... התחלתי קצת לבדוק. אבל אני לא ממש מבין מה חשוב לי בבחירת הכיריים. לדוגמא: כיריים בוש. 4 "להבות". באותה חנות. דגם א: 1390 שקל. https://www.digital-electric.co.il/items/5393085 דגם ב: 2400 שקל. https://www.digital-electric.co.il/items/3392374 למה הפער? והאם יש סיבה שחשובה לי כלקוח להעדיף דגם מסויים? רב תודות
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני צריך מנעול הכי פשוט (לא מיועד לפורצים וגנבים) ומנעולי אופניים יתאימו בול (לא מיועד לאופניים). המנעול שצירפתי סבבה מבחינתי אבל השאלה אם אפשר לשכפל מפתחות. צריך עוד אחד ומצאתי באינטרנט רק 3 או 2. דחוף לי למחר ואקנה מאייס. ועוד משהו קטן וחשוב - יש מנעולים שננעלים בלי מפתח ורק בפתיחה צריך?
הודעה אחרונה מאת anonport, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 869 צפיות
כבר שנה שלא היה כאן שרשור על הנושא, אולי דברים השתנו? אני מקבל VRF של אלקטרה מהקבלן. הדירה גדולה מאוד. חושב על שדרוג בשביל לייצר לעצמי שקט. לפי איש המיזוג, השדרוגים הם לפי הסדר הבא: 1 .שדרוג ל LG או סמסונג יעלה כמה אלפי שקלים 2. שדרוג לטושיבה - 12,000 ש"ח. 3. שדרוג למיצובישי של טורנדו - מעט יותר מטושיבה 4. שדרוג למיצובישי (הוא לא הציע, אני מכיר ויודע שזה יקר יותר) מה מהרשימה מייצר לי שקט בלי לבזבז כסף מיותר? תודה
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
קניתי מארז מגבונים. בתוך המארז אחת החבילות הפנימיות הגיעה ללא עטיפה. כאילו, המגבונים פשוט ישבו במארז פתוחים. לא חשוב מי, ישר אמרה שצריך לפנות ליצרן להתלונן. חשבתי לעצמי, המארז עלה 20 ומשהו שקל. מכיל 4 חבילות. אני קונה מגבונים בכמויות של מכולת קטנה כבר שנים ואין בעיות. אריזה אחת פגומה - נגיד חדשה עולה 6 שקלים. בזמן שאני כותב את התלונה המפגרת הזאת ליצרן יושב וחושב לעצמי שמישהו שם בטח לא מבין מי הדביל שמתעסק עם שטויות כאלו. מה אתם עושים? מוצר זול פגום. מתלוננים? זורקים וממשיכים הלאה? יש איזה רף בשקלים?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
כתבה מגיקטיים: ייאסר בחוק על חברות לפנות עם הצעות שיווקיות ומכר למספרי טלפון שנמצאים במאגר. מאגר "אל תתקשרו אליי" של הרשות להגנת הצרכן עלה לאוויר. המאגר נועד עבור כל אדם בישראל המעוניין לצמצם את מספר השיחות שהוא מקבל מגורמים מסחריים, AKA ספאמרים שמתקשרים אליכם. המאגר אנונימי לחלוטין ומאפשר לכם בכמה לחיצות להפוך לחלק מהמאגר. כל שתצטרכו לעשות הוא לבחור להכניס את מספר הטלפון שלכם, לציין אם מדובר במספר נייד או נייח (אם אתם בני 50+ או בומרים בנפשכם) ולהזין את מספר הטלפון. לאחר שתבחרו להמשיך הלאה תקבלו קוד אימות לנייד, הזינו אותו וסיימתם – אתם חלק מהמאגר. באתר תוכלו גם להסיר את המספר שלכם (אלוהים יודע למה תרצו לעשות את זה) ולבדוק אם הוא הוכנס בעבר. רשמתי א…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי היי, מחפש בנרות לקנות פח שחור מעורגל בחם (לא מגולוון) מפלדה דלת-פחמן (נראה שבארץ הנפוצות הן ST 37/52? לא ממש אכפת לי הסוג, רק שיהיה פלדה דלת-פחמן, מעבר לזה הכי פשוט והכי זול שיש), בעובי 7~ מ"מ ובגודל 42x42. בדקתי עם מעל 20 מקומות ובלשון המעטה אף אחד לא ממש מתלהב מעבודה כזאת קטנה (במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב לא יודעים מה זה פלדה דלת-פחמן). אפילו מחירים לא רצו/ידעו לתת לי (כמה זה אמור לעלות לעזאזל? עד עכשיו אין לי מושג. מעריך עד 300 ש"ח?). מבחינתי כל עוד העלות סבירה אז גם לשלם על המינימום מבחינת מידה (1x2 מטר?) ושיחתכו ממנה. גם חשוב שלא יהיה מפלדה ממוחזרת. יש מקום כזה בנמצא? או לחלופין מקום שיסכים למכור שאריות מעבודה אחרת? ואם יוכל לעשות …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
זוג אמריקאים מגיעים לביקור בישראל. לא יהודים ובלי משפחה שם. האח עובד בקונסוליה והם באים לבקר אותו. יבלו את רוב זמנם בת"א ומחפשים המלצות למקומות שווים לאכול בהם אוכל ים תיכוני/ישראלי, שווארמיה שווה, חומוסיה, איזה מסעדה שמגישה מבחר סלטים לפני שעוד בחרת משהו.. אשמח לעוד המלצות לטעמים ישראלים. אשמח להמלצות לשמות מקומות ספציפיים בסגנון, משהו שיכול לתת להם טעימה מהאווירה הים תיכונית. תודה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי הזמנתי ברז לשירותים מאליאקספרס. בשירותים שלי יש רק קו מים קרים, בלי חמים. חיברתי את הצינורית אל אחת הכניסות והמים יוצאים מהכניסה השניה. האם יש פקק שיכול לסגור את הכניסה המיותרת ?
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, הבניין שלי חובר לסיבים של פרטנר. יש אפשרות לשלם כול חודש 25שח ולקבל את הראוטר מפרטנר או לקבל חינם ממיר מדיה ולחבר ראוטר פרטי. מה כדאי לעשות? הרבה חברים שלי לקחו את הראוטר של פרטנר sagemcom 5670 wifi6 ומאוד מרוצים מהיציבות ומהכיסוי. מישהו יכול להמליץ על ראוטר אמין ויציב שיתן כיסוי טוב לדירת 4 חדרים 100מ? רוצה להוסיף שלפני ארבע שנים קיבלתי ראוטר vtech מבזק בינלאומי והוא עובד מצויין ונותן כיסוי מעולה לכול הדירה.
הודעה אחרונה מאת om2, -
דיסקליימר: השאלה הזו מאוד אינדיבידואלית, וברור לי שלכל אחד יש את נקודת המבט שלו, אבל מסקרן אותי לשמוע דעות. אנחנו משפחה עם שני ילדים שמתחילים להיות גדולים (8, 10). היום אנחנו גרים בהוד השרון (ברחוב האורנים למכירים את האזור), בדירת 4 חדרים ששיפצנו מהיסוד לפני עשור. כיון שההורים של זוגתי עוברים דירה, נוצרה לנו הזדמנות לרכוש את הדירה שלהם, טריפלקס גדול בשולי כפר סבא (רחוב אז״ר לאנשי האזור). המעבר מחייב משכנתא סבירה של בערך חצי מליון-600 אלף, ואנחנו יכולים לעמוד בה. וכאן מתחילים השיקולים: מעבר כזה מחייב הוצאה של הילדים מכל המסגרות (בי״ס/חוגים/מחוננים) וכמובן ניתוק שלהם מכל החברים הנוכחיים. בנוסף, המיקום הנוכחי שלנו ה…
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הקבלן נתן מטבח. המטבח סה"כ בסדר. אין לי ממש תלונות. חשבתי להחליף את החזיתות של המגירות והארונות. אולי גם להוסיף איזה חלק עליון. ראיתי חותמת של אורצד על אחת המגירות. בגוגל ראיתי שהם מספקים חזיתות, אבל רק דרך סוכנים. https://www.orchard.co.il/ למישהו יש ניסיון של סדרי גודל של עלויות?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 834 צפיות
שלום ירשתי כיריים משוכר ביחידת דיור, אבל נראה שהן סתומות לא ברור לי איך אפשר להבריג החוצה את ראש הלהבה כדי לנקות (האם צריך מפתח מיוחד כדי לתפוס את החריצים בעיגול הכסוף הזה ?)
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלומות. אני הייתי רוצה להוסיף טיימר למוצר חשמלי ("המוצר"=תנור חימום לאמבטייה שמישהו, קרי, מישהי, כל הזמן שוכחת מופעל), כך שברגע שהמוצר מתחיל לעבוד, הוא ייכבה לאחר 10 דקות (+/-). הפעלת הטיימר צריכה להיעשות עם הפעלת התנור, אחרת אין טעם ברעיון. נתקלתי במודול טיימר פשוט בעליאקספרס, אבל לא חושב שיענה על הדרישות. אני גם לא יודע איך ניתן לעשות את זה בלי לחבר את המודול ישירות לכפתור ההפעלה של התנור (שגם את זה אני לא יודע איך לעשות האמת). אידאלית? הייתי שמח לרכיב שאני מלביש על הכבל עצמו, בין התנור והתקע. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום כמה נהוג לתת באחוזים במגזר הפרטי ? עבודת כפיים ניהול והגדלת הכנסות. וותק עשר שנים. העובד קיבל 8 אחוז תוספת והוא רוצה 15 אחוז. אין בעיה כספית לתת לו.
הודעה אחרונה מאת ArikM, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
..
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
מי יגלה לי היכן ניתן לקנות נפט?
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלומות. כידוע, ישנה חובת בתי עסק להחזיר לצרכן את דמי פקדון הבקבוקים (30 אגורות או 1.2 ש''ח לבקבוק חצי ליטר בירה) עבור כל בקבוק שמצוין עליו "חייב בפקדון". מה קורה כאשר בית עסק אינו מוכן לקבל את הבקבוקים? החור מציין כי: החזר פיקדון לצרכן 6. (א) צרכן שיש בידיו מכל משקה ריק מסומן, רשאי להחזירו לבית עסק שבו מוכרים מכלי משקה מלאים מסוג כלשהו, של היצרן או היבואן, לפי הענין, של מכל המשקה שהוחזר. (ב) בית עסק כאמור בסעיף קטן (א) חייב לקבל מכל משקה ריק מסומן שמוסר לו צרכן, ולשלם לו את דמי הפיקדון בעדו. (ג) על אף הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) – (1) בית עסק המוכר לצרכן משקה אינו חייב לקבל מכל משקה ריק מסומן ו…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלומות לכולם, הצצתי היום בהצהרת הבריאות של ביטוח הבריאות שלי (נחתמה ב-2019), ולתדהמתי הופיע שאין היסטוריה של מחלות קשות במשפחה. זה הפתיע אותי, כי אבי נפטר מסרטן בשנות ה-90 ובכל שיחה עם רופא או מבטח או מישהו ששואל על היסטוריה משפחתית אני מקפיד לציין את זה. בשיחה עם הסוכן (שעשה לי את הביטוח ב-2019) הוא טען שסוג הסרטן המדובר לא מעניין את הביטוח, ועל כן אין לי מה לדאוג (אני מניח שזו הסיבה שהוא לא ציין את זה גם בהצהרה). הוו, הנחת רווחה. או שמא?.. נוסף על הסרטן הזה (שאינו תורשתי ואינו מדאיג), אבי הוריש לי מוטציה של סרטן אחר - כלומר משהו שמאוד מעניין את הביטוח. המוטציה הזו מתועדת אצלי מ-1999 (כשהייתי גור בן 9), ועשיתי בדיקות הקשורות אליה לפני הגיוס לצבא. משנתקבלו תוצאו…
הודעה אחרונה מאת daniel.asu, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קניתי לאמא שלי מחשב חדש שהגיע עם וינדוס 11. אמא שלי פנסיונרית עם דרישות מאוד בסיסיות כלפי המחשב, ולא בדיוק מטיילת איתו בעולם. הייתי שמח שהיא תוכל להדליק\לפתוח את המחשב מבלי להקיש כל מיני סיסמאות. כרגע המחשב בפתיחה דורש פין קוד, אם מבטלים פין קוד אז הוא דורש את הסיסמא של החשבון. אם מבטלים את הסיסמא אז הוא דורש אישור microsoft authenticator. יש דרך לבטל את כל הבבל"ת הזה בעליה? ושהמחשב יעלה ללא אבטחה.. בנתיים גיגול לא נתן פתרון, אשמח לעזרה והכוונה
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
עם הגשמים האחרונים גיליתי שיש אצלי סתימה בניקוז של המרפסת והמים התחילו להיערם. א. הזמנתי אינסטלטור, שפתח את הסתימה ואמר שועד הבית אמור לשלם על ההוצאה כי ברגע שהתשתית יוצאת מגבולות הבית שלי זה שייך לבניין. ועד הבית מסרב לשלם על התיקון. ב. לפי הדרך שהמים יצאו נראה שהניקוז הוא פרטי שלי. ג.הסתימה נוצרה בגלל שורשים של עץ (פיקוס) ששתול בדירה שמתחתי (אני קומה 1 העץ שתול בדירת קרקע) האם אפשר לדרוש מבעל הדירה של העץ להשתתף איתי בהוצאה? כי זה העץ שלו שסתם לי את הצינור מי אמור לשלם על התיקון? רק אני? ועד הבית? או השכן מלמטה? מצרף תמונות של השורשים שהוצאתי
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 16 עוקבים
- 60 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
זה תופעה ששמתי לב אליה מזמן, אבל בשנים האחרונות(אולי כתוצאה מהגיל) אני פשוט שם לב לזה יותר. כבר שנה וחצי יש לי כאבי ברכיים חזקים שמונעים ממני כול פעילות ספורטיבית מעבר להליכה. הייתי אצל 3 אורטופדים ופיזיוטרפיסט במשך 3 חודשים. צילומים נוגדי דלקת, משחות, ויטמינים. שום דבר לא באמת עזר. עם כול איש מקצוע שפניתי אליו, ציינתי בפניו שלא חוויתי שום פציעה או משהו מיוחד ועיקר הכאב והלחץ בברכיים(ביחוד רגל ימין) אני מרגיש בנהיגה. אף אחד מהם לא התעניין בכלל בעניין הזה. רק דחפו לתרגילים וכדורים. עד שלבד שיחקתי כבר עם כיווני הרכב, וצורת הנהיגה, ביחד עם מאמרים באינטרנט, ומצאתי תנוחה שבה אני כמעט ולא מרגיש לחץ בעת נהיגה(אולי ממש מעט בפקקים כבדים של גז וברקס) ומא…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
איך מתבצע התהליך החוקי לקבלת רישיון לאחזקה ושימוש בקנאביס ? https://www.ynet.co.il/news/article/bj2oygsws#autoplay
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
הדייסון שלי לא עובד הכי קשה בעולם, ועדיין הסוללות שלו בדרכם האחרונה. נראה שלא יחזיק עוד הרבה זמן מעמד. אם מישהו פה החליף פעם בעצמו את הסוללות, אודה מאד למדריך פשוט להבנה שיאפשר לי לעשות את זה בעצמי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
תשתית VDSL + בזב"ל (עד 100 מגה), מודם-ראוטר VR600 הנפוץ של TP-LINK, גירסת חומרה 2 עם הקושחה העדכנית ביותר מאתר החברה. סנכרון מול ה MSAG בין 85-90 מביט. מחשב נייח שמחובר קווית באמצעות CAT 5e של מטר וחצי במהירות של 1 ג'יגהביט. כשמוריד במהירות הקרובה למקסימלית או המקסימלית (בין 9 ל 9.5 מגה-בייט לשניה) באמצעות STEAM או ORIGIN (ללא הגדרת מגבלה רוחב פס בכל אחת מהאפליקציות) בשלב כלשהו אני אחטוף ניתוק מהספקית למס' שניות ואתחבר מחדש עם כתובת IP חדשה, הסנכרון נשאר פעיל ללא הפרעה. נוסף על כך, כשמוריד במהירות המקסימלית כל פעילות מקבילה שנעשית ברשת, בין אם זה מהמחשב הנייח או מאחד הצרכנים שמחוברים אלחוטית (גלישה לאתרים, טעינת תוכנות אחרות שעושות שימוש ברשת) מקרטעת ברמות, עד לכ…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
דירה שכורה חדשה, שבה במקום מקלחת יש אמבטיה. בעת מקלחת המים מתמלאים ונוצרת ממש בריכה באמבטיה. נפתח מכסה הניקוז, ובוצע ניקוז בעזרת פומפה וחוטר מתכת ולא ניראה שיש סתימה שם. העניין הוא כשמזרימים מים ישירות לפתח הניקוז באמבטיה, אין הצטברות של מים בשום מקום. אבל ברגע שמוזרמים מים שלא ישירות לפתח אלא סתם לחלל האמבטיה, כן יש הצטברות. מניח שיש פה איזה תופעה פיזיקלית שמונעת מהמים להתנקז מהר(אולי אוויר שגורם לחסימה זמנית?) השאלה אם מישהו יודע מה זה? ומה אפשר לעשות עם זה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
היה איזה סיפור לאחרונה בעיירה הפריפרית במרכז שאני מתגורר בה שתלמיד תיכון פתח עמדת הנחת תפילין. צוות בית הספר הפסיק את זה. ואז נהיה בלאגן מקומי קטן שכמובן האשים את הנהלת בית ספר בכל הכינויים שנהוג לומר במצבים כאלה. הויכוחים ממשיכים כמובן בכל הקבוצות הרלוונטיות. כולל מישהו שכתב שאסור לקיים פולחן דתי בשטח בית ספר ומישהי שהגיבה לו משהו בסגנון של: "הנחת תפילין זה פולחן דתי?!!?! תתבייש לך". ואני תוהה לי ביני לבין עצמי. מה אכפת לי. או לכם. או להם. או להן שמישהו פותח עמדה להנחת תפילין. אני אישית חושב שזה מיותר. ומי שרוצה שיניח עם עצמו. אבל אם מישהו מוצא את זה מועיל. מה זה מפריע לי. שיעשה. שיחלק גם נרות שבת חינם וסופגניות בחנוכה.…
הודעה אחרונה מאת ליפיגו, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, מחר נוסע ליומיים לאילת . מחרתיים פינוי החדרים ב 11 והמטוס חזרה ב 1600 פעם ראשונה שלי באיזור ,אודה להכוונה . אילו מרכזי קניות יש בקרבת מקום? מחפש חנות למשחקי מחשב\פלייסטיישן טובה ולא יקרה -האם יש כזו לא רחוק ממלון אגמים ? תודה
הודעה אחרונה מאת yor2, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
נניח שלפלוני יש כמה עשרות אלפי דולרים בחשבון בנק (BOA) בארה"ב. הכסף הזה לא יעשה כלום בשנה-שנתיים הקרובות, הוא סתם יושב בחשבון. הוא גם גדל לאט לאט. מה הריבית הכי טובה שניתן לקבל עליו ואיך?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אשמח להמלצה "יד ראשונה" לחברה שמבצעת בדק בית, מדובר בדירה חדשה שנבנתה במסגרת פרויקט תמא 38(חיזוק) דירת ארבעה חדרים. מיקום - ראשון לציון. אשמח גם לקבל טווח מחירים. תודה!
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לאור עליית הריבית ואי היציבות בשווקים - חושב על פירעון מוקדם של חלק מהמשכנתא שתי אופציות: קל״צ 3.6% לעוד 10 שנים משתנה, לאחר עליית הריבית כבר מעל 4%, לעוד 26 שנים ההחזר של הקל״צ הרבה יותר גבוה. ההגיון אומר לפרוע את המשתנה, למרות שההחזר נמוך (אבל סך הכל עלה כבר ביותר מ400 שקלים בשנה האחרונה). האם אני צודק?
הודעה אחרונה מאת oryo,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,606 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- shakedi
- om2
- ypz
- פול-טנק
- FROGIE
- omerkot
- romansah
- amosbmw
- Avia
- שלמה האספן
- Shay Shd Dave
- daniel.asu