Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 3.12.2022 בשעה 19:53, noknok כתב:

הניסיונות של שטיפת המוח מהבית ספר היסודי והתיכון(המורים שהיו מספרים לנו איזה חייה מגעילה ומלוכלכת זאת חזיר, רק לפני שנה הצלחתי לאכול בייקון לראשונה בחיי בגלל זה)

כשאתה בתוך המערכת לא קל לראות את הבעיתיות, למשל טקס קבלת ספר תורה מוגדר על ידי משרד החינוך (ההדגשות שלי):

ציטוט

טקס קבלת התורה הנערך בכיתה א' מהווה אבן דרך משמעותית בחיי התלמידים וההורים בחברה הישראלית. הטקס פותח את לימודי התנ"ך במהלך שנות הלימודים בבית הספר ומקנה לתנ"ך מקום מרכזי בזהות ובתחושת השייכות הישראלית. לימוד התנ"ך הוא בסיס לתרבות העברית כולה וניתן לחוות אותו כבסיס לזהות ללא הקשר אמוני או דתי. רצוי למצוא דרך לבנות תוכנית חווייתית, רב חושית ורגשית

שימו לב שהטקס הוא חובה

פורסם

@Rשף 

אתה בא מרקע דתי (סקרנות גרידא, אין פאנץ' בדרך..)?

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם (נערך)

.

לפני 3 שעות, ליפיגו כתב:

@Rשף 

אתה בא מרקע דתי (סקרנות גרידא, אין פאנץ' בדרך..)?

אני מבית חילוני למהדרין

עריכה אחרונה על ידי Rשף
פורסם

תשמע, אי אפשר שלא להסכים עם הקטע המודגש - התנ"ך הוא הבסיס ההיסטורי לתרבות המערבית. מה שכן, הצימוד עם "טקס קבלת תורה" - זאת הבעייה. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

@hans, שים לב ש @Rשף כתב תרבות עברית ולא מערבית.

וכן זכותנו כיהודים לחיות במדינת ישראל נעוצה בתנ"ך, ולכן כן אני מסכים אפשר ללמוד את התנ"ך לא רק כהקשר דתי.

ולכן גם מגילת העצמאות מתחילה עם... וְהוֹרִישׁ לָעוֹלָם כֻּלּוֹ אֶת סֵפֶר הַסְּפָרִים הַנִּצְחִי.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

שמתי לב. לא ניסחתי את זה טוב, אבל אם זה הבסיס לתרבות המערבית אז על אחת כמה וכמה התרבות העברית :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

ככל שהתרבות המערבית התפתחה כשהנצרות במרכזה, ומאחר שגם הנצרות מקבלת את התנ"ך כספר יסוד, אז כן, התנ"ך מהווה עמוד תווך בתרבות המערבית. כמובן שישנם עמודי תווך נוספים.

בסופו של דבר , קטונתי מלהבין מה פסול בלהעניק ספר תנ"ך לילד יהודי. אבל אני מעריך את הכנות של מי שמודה שהוא שמתנגד לכל סממן יהודי במערכת החינוך.

קצת מאוסה בעיני העמדת הפנים הזו כאילו "דוכן תפילין" זו הבעיה, למרות שזה בכלל לא היתה תנועת חב"ד, אלא יוזמה של תלמיד, והעניין היה בכלל שהוא לא ביקש רשות (כפי שהיה צריך), ופשוט הקים דוכן במסדרון, ומורה אחת צרחה על נער להפסיק באמצע הנחת התפילין ולא נתנה לא לסיים לקרוא קריאת שמע (לא היתה צריכה לעשות את זה), ואותו נער שהקים את ה"דוכן" התלהם עליה, צעק ודיבר בחוסר כבוד (בשום אופן אסור היה לו לנהוג כך בנוכחות המורה, והוא אכן התנצל), וכמובן התקשורת מריחה דם במים ונהנת להשפריץ אדי דלק לאוויר ו.. הנה, יש לנו על מה ללהג כבר חודש.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

מנהג חדש? אני זוכר את העטיפה לספר "סיפורי תורה לילד" שאמא שלי הכינה לקראת הטקס, שאליו הכתה התכוננה משך מספר שבועות בתחילת כיתה ב'. לא מזמן, בשנת 1964.

כמובן שנושא לימודי התנ"ך נתון מאוד להקשר שלו, ויכול להיות דתי, לאומי, היסטורי וכו'. למשל, קרא את המדור של רוחמה וייס בכל יום ו' בטמקא, ותבין מה אפשר ללמוד מהסיפורים העתיקים האלה על ההיסטוריה ועל ההווה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רק שאין בעיה עם קבלת ספר תורה אלא שזה אפילו רצוי.

כל ישראלי צריך להכיר את התנך אבל לא חייב לסגוד לו.

יש תנך, יש יהדות ויש דת. אלה שלושה דברים נפרדים למרות שהם נגזרים אחד מהשני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, Ron Poh כתב:

וכן זכותנו כיהודים לחיות במדינת ישראל נעוצה בתנ"ך, ולכן כן אני מסכים אפשר ללמוד את התנ"ך לא רק כהקשר דתי.

ולכן גם מגילת העצמאות מתחילה עם... וְהוֹרִישׁ לָעוֹלָם כֻּלּוֹ אֶת סֵפֶר הַסְּפָרִים הַנִּצְחִי.

אפשר להפסיק עם המיתוס הזה שזכותנו לחיות פה נעוצה בתנך? בכל מקום שמפליצים בו בגבולות הגאוגרפיים של מדינת ישראל יש שרידי סיביליזציה עברית/יהודית עתיקה. תעלים מחר את התנ"ך לחלוטין וזה לא ישנה מאומה.

בכלל, התנך בגדול הוא ספר מיתולוגיה. האם ניתן לגזור ממנו דברים, מסורות וכדומה? בהחלט. לתלות בו את יסוד קיומנו? לא נראה לי חכם במיוחד.

לגבי מגילת העצמאות, היא מתחילה יותר עם "בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים ", כשלאחר מכן מה שציטטת. 

ה "ולכן" שנמצא שם פשוט לא נכון.

• אהבתי 1
פורסם

כן, אבל התנ"ך הוא הקושן שלנו על הארץ הזו. זה שיש ראיות ארכיאולוגיות מוצקות לקשר של היהודים למדינה הזו זה ברור,

אבל קבוצה כביכול אקלקטית של אנשים בצבעי עור שונים, צבעי שיער, ארצות שונות, יבשות, שפות ומה לא.. מוכיחה את הקשר שלהם למקום הזה באמצעות עוד ראייה מוצקה: הם נאחזו בספר הזה, בספרים שמפרשים אותו, נטבחו, גורשו, עברו פוגרומים התעללויות שהגועה לשיאה בשואה. 

גירוש יהודי אנגליה, גירוש יהודי ספרד, האינקוויזיציה בפפרד ופורטוגל, הפרעות של חמלניצקי, חיסול קהילות שלמות בידי איסלמיסטים במרוקו, סוריה, פוגרומים בלי סוף.

כולם אמרו לנו, עזבו את הספר הזה, קחו ואמצו את הספרים שלנו ותחיו כאן. 

חלק גדול הסכים, לרוב בלית ברירה ואני לא שופט.

וחלק נרצח על קידוש השם וצאצאיו שניצלו המשיכו לדבוק בספר הזה.

סתם דוגמא: מכירים את קנייה ווסט המחופף? קיירי אירווין? בקיצור הם מאמינים שהיהוים האמיתיים הם השחורים באפריקה. 

ומי שקורה לעצמו יהודי כיום הוא מתחזה וגוזל את א"י מהבעליפ האמיתיים שלה, השחורים. היהודים אמיתיים (גירסא מסויימת ומרוככת של התנועה הזו אפשר למצוא בקהילת העבריים בדימונה).

רק מה? יש להם בדיוק אפס ראיות, ומאה אחוז פנטזיות.

לנו יש מליוני גופות, ואינסוף תיעוד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 42 דקות, ליפיגו כתב:

אינסוף תיעוד

איזה תיעוד?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 27 דקות, DareDevil כתב:

איזה תיעוד?

של רדיפות היהודים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...