Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

בכלל מדינה שבחמש בבוקר אתה יוצא מהמלון ורואה ארנב, חתול וכריש בגובה 1.80 הולכים מולך עם בקבוק בירה ביד ושרים היא לא דוגמא לכלום

לא, כי מדינה שבה כמה מאות אלפי פינגווינים שמכתיבים לשאר 9 מיליון איך לחיות, עבריינים מורשעים בתור שרים, וראש ממשלה נאשם בפלילים זה דוגמא להרבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

לא כולם פינגווינים. יש גם זברות.

אל תשכח את הטווסים על הכבישים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, David32 כתב:

אבל עכשיו ממה שהבנתי (ואני לא עוקב הדוק כי זה לא מעניין אותי יותר מדי) מעבירים את המחלה יחסית בקלות ויש דיבור על חיסון שעובד טוב. ככה שזה יפתר לעומת מלחמה...

גם מלחמת ויאטנם גם נפתרה.

זו השוואה טיפשית, כמו שכבר כתבתי ולא הנקודה.

למתירנות מינית יש מחיר, ואני לא מדבר על המחיר האישי/פסיכולוגי, אלא סוציולוגית. יש רציונאל טוב מאוד, בריאותי ומבחינת מרקם החברה, להתנגד למתירנות מינית. יש סיבה, סוציולוגית ואבולוציונית, לכך שמתירנות מינית שולבה בתרבויות ודתות כלא רצויה בעליל.

אני חושב שאפשר לבנות קייס טוב על זה שאחד המוטיבציות העיקריות של התרבות האנושית, כולל מוסד הנישואים ועוד, זה להחזיק את המיניות מוגבלת ומוסדרת, כדי להבטיח קיום של סדר חברתי.

כל זה לא בא להגיד שאני נגד או בעד, בטח לא ברמת הפרט. כל אחד יכול לבחור את הרעל שלו...

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 שעות, vadim6385 כתב:

לא, כי מדינה שבה כמה מאות אלפי פינגווינים שמכתיבים לשאר 9 מיליון איך לחיות, עבריינים מורשעים בתור שרים, וראש ממשלה נאשם בפלילים זה דוגמא להרבה.

לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

לא כולם פינגווינים. יש גם זברות.

על מה אתם מדברים?! כל מה שאני רואה זה רק צבועים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 46 דקות, ברווז כתב:

על מה אתם מדברים?! כל מה שאני רואה זה רק צבועים...

החזירים שמסתובבים אצלכם שישו לך את יכולת האבחנה.

צירפתי לך תמונות של זברה ושל פינגווינים.

לבוש_חסידי_ירושלמי_של_חול_25.9.09.jpg

shutterstock_424727155_i.jpg

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בדיוק היום מסתבר שמי שהולך להיות אחראי על התכנים החיצוניים שאליהם יחשפו תלמידי בתי הספר החילונים, הוא הומופוב חשוך.

אז כנראה שמצעדי הגאווה עדיין לא מיותרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אבל הוא אמר שהוא את כל היהודים בפרט ואת כל בני האדם בכלל.

מעניין איפה זה ממצב אותו על הספקטרום של lgtbq

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 18 שעות, falou כתב:

שאלה טיפשית ודמגוגית, אבל מצאתי בשנייה תשובה שווה:

Devastating numbers of AIDS deaths in major cities

Unlike the 404,000 USA combat-related deaths in WWII, which were evenly distributed across the country, AIDS deaths were highest in major cities with thriving gay communities with a far higher proportion of gay male residents than the national average. In 1990, AIDS caused 61% of all deaths of men aged 25-44 (born 1946-1965) in San Francisco, 35% in New York, 51% in Ft. Lauderdale, 32% in Boston, 33% in Washington, DC, 39% in Seattle, 34% in Dallas, 38% in Atlanta, 43% in Miami, and 25% in Portland, Oregon.

נ.ב. ממליץ בחום על הדוקו

https://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Survive_a_Plague

עניין ההשוואה למחלת האיידס תמוה מעט בעיניי, כי הוא לא נכון לדעתי. 

להשוות משהו כמו איידס, שחוסר מודעות אליו גורם למוות שיכל לא לקרות בקלות ע"י שימוש באמצעי מניעה פשוט וזמין, למלחמה זה פשוט לא הגיוני. 

גם הפלות הן תוצאה של מתירנות מינית. קורבנות ההפלות ברחבי העולם רבים מקורבנות האיידס למיטב ידיעתי. 

פורסם
לפני 8 שעות, falou כתב:

יש סיבה, סוציולוגית ואבולוציונית, לכך שמתירנות מינית שולבה בתרבויות ודתות כלא רצויה בעליל.

לא אוהב שימוש במושג אבולוציה, כדי לתת למשהו תג של טוב או רע.

הרי אפשר להסתכל על זה מכיוון הפוך. אילו מדינות הן המדינות החזקות, המתקדמות והעשירות (עושר שלא מגיע ממשאבים כמו נפט) ביותר? המתירניות או השמרניות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הבעיה עם האמירה על מתירנות מינית היא שכמו הרבה מחקרים מתחום ההיסטוריה והחברה היא מתבססת על תקופות לא רלוונטיות לסגנון החיים המערבי המודרני. לצורך העניין, מספר המתים מאיידס כיום באזור ת"א נמוך מאשר בפריפריה דווקא בשל הפתיחות של המיניות והמודעות המוגברת למניעה. איפה שיש דיכוי של המיניות, שם יש גם את הבושה והתמותה שבאה בעקבותייה, הן מסיבה פיזית ולעתים מנפשית/חברתית. נקודה משמעותית לרעת ה"שמרנות" ואחת שרלוונטית לחברה שלנו כיום. 

אבל, אני לא מומחה בתחום וקטונתי. 

אפשר גם להתווכח על ההבדל בין פתיחות ומתירנות ובצדק. מתירנות אינה בריאה גם כן בטווח הארוך, אם כי כיום הסבירות שתהיה קטלנית היא אפסית. כן תעלה לנו כסף, כמו הכל. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

הרי אפשר להסתכל על זה מכיוון הפוך. 

אפשר להסתכל על הכל מכיוון הפוך, הפוך-על-הפוך, מסובב, הפוך אופקית ואז אנכית ועוד. 

למשל. 

יוון העתיקה- אימפריה. עשו מסיבות עם אורגיות לרוב. מתירנות מינית גבוהה. אימפריה נכחדה.

רומא העתיקה- אימפריה. עשו מסיבות עם אורגיות לרוב. מתירנות מינית גבוהה. אימפריה נכחדה.

אני רואה פה דפוס 😆

בעסקים יש אקסיומה, שגורסת שאין דבר כזה "לעמוד במקום". מי שעומד במקום, למעשה זז אחורנית כי העולם מתקדם. 

אותו הדבר ניתן לומר על השמרנות שברוב המדינות נכפית על האזרחים מטעם הממשלה. 

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

יוון העתיקה- אימפריה. עשו מסיבות עם אורגיות לרוב. מתירנות מינית גבוהה. אימפריה נכחדה.

רומא העתיקה- אימפריה. עשו מסיבות עם אורגיות לרוב. מתירנות מינית גבוהה. אימפריה נכחדה.

גרמניה הנאצית - דגלו בשמרנות - האימפריה נכחדה.

ברית המועצות - כנ"ל.

אימפריה עות'מאנית - כנ"ל.

בסופו של דבר גם מתירנות קיצונית זה רע, גם שמרנות קיצונית זה רע.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 11 שעות, falou כתב:

למתירנות מינית יש מחיר, ואני לא מדבר על המחיר האישי/פסיכולוגי, אלא סוציולוגית. יש רציונאל טוב מאוד, בריאותי ומבחינת מרקם החברה, להתנגד למתירנות מינית. יש סיבה, סוציולוגית ואבולוציונית, לכך שמתירנות מינית שולבה בתרבויות ודתות כלא רצויה בעליל.

אני חושב שאפשר לבנות קייס טוב על זה שאחד המוטיבציות העיקריות של התרבות האנושית, כולל מוסד הנישואים ועוד, זה להחזיק את המיניות מוגבלת ומוסדרת, כדי להבטיח קיום של סדר חברתי.

לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

הבעיה עם האמירה על מתירנות מינית היא שכמו הרבה מחקרים מתחום ההיסטוריה והחברה היא מתבססת על תקופות לא רלוונטיות לסגנון החיים המערבי המודרני.

כדאי להדגיש את הנקודה הזו. עד שנות החמישים שלהמאה העשרים בהן החל השימוש בגלולה למניעת הריון ופנצלין למחלות מין, מתירנות מינית כפי שאנחנו מתייחסים היום לא הייתה קיימת בשום תרבות. האורגיות רומאיות/פרסייות למשל, או החזקת מאהב הומוסקסואלי היו חלקתו של מעמד קטן מאוד ולא של הציבור הרחב מסיבות מובנות.

נכון להיום, סקס לשם בילוי/הנאה היא מנת חלקו של כל אדם הרוצה בכך. ניתן לקרוא לזה מתירנות מינית רק אם אנחנו מסתכלים מנקודת המבט של התקופה הוויקטוריאנית בדיוק כפי שבעינייהם סופ"ש בטורקיה של היום יחשב להרפתקה יוצאת דופן.

ואם מדברים על תפילין אז תרשו לי לשים את זה כאן...

https://oral.law/תפילין/

• תוכן חדש...