Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיאה לאוף-טופיק של קארס-פורום, שרשור שהתחיל בנושא דוכני הנחת תפילין בציבור עשה PIVOT לחזרה בתשובה...

דוכני הנחת תפילין הם פרוייקט של תנועת חב"ד ב-50+ שנים האחרונות, עם זליגה (קטנה) לארגונים אחרים. 

גם בין שומרי התורה והמצוות יש שהתנגדו ועדיין מתנגדים לרעיון הזה - https://he.wikipedia.org/wiki/מבצע_תפילין#היחס_למבצע_בציבור_החרדי

אישית, אני לא חושב שזה Fair Game להציב דוכנים בסמוך לבתי ספר ולטרגט קטינים.  לגבי צבא \ אונברסיטאות \ תחנות רכבת - ברוך השם הישראלים מספיק אסרטיביים בשביל להגיד לא.

עכשיו - לגבי חזרה בתשובה - בתור בוגר איזור בת-ים \ מערב ראשל"צ, הכרתי אישית בחיים עשרות 'נסיכים של אמא' שאני חושב שהאינטרס הציבורי הוא שמישהו ה\יחזיר אותם בתשובה.  אלו שחזרו בתשובה אמיתית (לא רק כיפה על הראש) עזבו את הברזלים, הלכו והקימו משפחות.  אלו שלא... אני לא מאחל לאף אחד כאן להסתבך איתם בכביש או בכל מקום אחר.

בתאריך 26.11.2022 בשעה 16:47, Cerebral Cortex כתב:

ישנו פסק הלכה שאפילו מתיר לשקר על מנת להפיל כמה שיותר נשמות טהורות בתשובה.

מאיפה אתה מביא את זה?  "מתוך שלא לשמה בא לשמה"?  או מקור אחר?

• רעיון טוב! 1

No worries 8)

פורסם (נערך)
בתאריך 27.11.2022 בשעה 00:18, ליפיגו כתב:

ומבחינתי, כל המרבה בדוכני תפילין, הרי זה משובח.

וכשם שיש לי בעיר (ואפילו בשכונה) מספר די מרשים של מקומות להצטייד בהם בעץ נאה ומקושט לכבוד הכריסמס. וכשם שלא ממש נדיר במחוזותינו (נו, מחוזותיי בסדר?..) להתענג מקולות המואזין לטקס השכמה קסום בחמש לפנות בוקר, או לצרורות ירי של שימחת חתונה,

תן לי להבין. האם אתה מוטרד כל כך מרעש המואזין בבוקר? אתה יודע למה המנהג הזה עדיין קיים? כי הוא לא נגד החוק. היתה בזמנו הצעת חוק המואזין. אם אתה תדע מי הפיל את הצעת החוק הזאת אתה תיפול מהרגליים. בקיצור, אתה סובל מהמואזין בגלל אחייך לובשי השחורים. אם אתה חושב שלהיות יהודי במדינת ישראל זה להרבות במצוות אז כנראה שלא הבנת לגמרי למה התכוון הרצל שהוא חזה את מדינת היהודים. את המדינה הזאת לא הקימו אנשי תורה ומצוות. זה קצת אבסורד שהם מנסים להשתלט עליה.

481663_478799058837182_1463365864_n.jpg

206122090_4187525698001087_8748080840151032829_n.jpg

295795381_610111890791030_5812673106237795590_n.jpg

faith.png

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 3

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 32 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה אומר את זה גם על מצעד הגאווה?

בעיקרון, בגדול, כן. 

לפני שיקפצו עליי-אסביר, אנמק ואפרט:

כמו שאני לא עושה מצעד הסטרייטים, כמו שאני לא עושה מצעד ביביסטים, כמו שאני לא עושה מצעד רק-לא-ביבי, כמו שאני לא עושה מצעד גיימרים, כמו שאני לא עושה מצעד אנשים עובדים ומשלמים מיסים, כמו שאני לא עושה מצעד אנשי רכש וייבוא\ייצוא, כמו שאני לא עושה מצעד פטישים, כמו שאני לא עושה מצעד אספני סכינים, כמו שאני לא עושה מצעד נגרים, כמו שאני לא עושה מצעד חובבי DIY, אני גם לא עושה מצעד הגאווה. 

ההיגיון במצעד הזה דילג מעל ראשי. 

כבר אמרתי את זה פעם פה- לדעתי האישית הדבר הכי טוב שיכול לקרות לקהילה זה שלא יהיה רעש עליהם כדי שיוכלו להגיע מהר יותר למיין סטרים. זה חלק מהחיים, בדיוק כמו זוג של גבר ואישה- ככה יש זוג של גבר וגבר וזוג של אישה ואישה. זה לא עניינו של אף אחד אחר חוץ מבני הזוג עם מי הם חולקים את המיטה. וכמו שאין שום רעש על כך שגבר ואישה חיים יחד, לא צריך להיות רעש על כל שילוב אחר.

אז כן, אני לא חושב שצריך לדחוף גם את מצעד הגאווה בגרון של אף אחד. אין לי שום בעייה עם בני הקהילה, אין לי גם שום בעייה עם קיומו של המצעד, אבל אני לא חושב שהמצעדים האלו הם דבר נכון לביצוע כי זה מאד מרחיק את הקהילה מהמיין סטרים. 

קצת קשה לי להסביר את איך שאני מבין את התמונה, ומקווה שהובנתי.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

(לא שאני נגד זה, אפילו דיי תומך אבל..)

האמת - לדעתי הם רק עושים נזק לעצמם ורק יוצרים אנטי עם המצעדים שלהם.

אם בן אדם מתנהג ומתלבש כמוך, רק שהוא גיי, הרבה יותר קל לקבל אותו, ולא אמור לעניין אותך בכלל את מי הוא מעדיף במיטה, ולא מעניין אם זה גבר ואישה/גבר וגבר/אישה ואישה, כל עוד יהיו בני אדם.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

(לא שאני נגד זה, אפילו דיי תומך אבל..)

My dear, a penis is like religion ואז את ההמשך של המשפט אותו דבר

פורסם

הנקודה עם מצעד הגאווה, היא שבתחילתו הוא באמת היה כח שעזר לגרום לאנשים להבין שיש להט"ב בישראל, והרבה. באמת היתה לו השפעה על קידום העניין, הזכויות וכו'.

כיום אני מסכים--זה כבר בעיקר סיבה למסיבה וגם הפגנת כח. וכמה גייז שאני מכיר ממש לא מרוצים מהמצעד.

אבל כמו בדת, מנהגים(וחגיגות) ממשיכים לקיים..😁

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

לא ממש, 

האם זוג להטב"י יכול לאמץ ילד?

האם זוג להטב"י מקבל את כל הזכויות שמקבל זוג הטרוסקסואלי?

הם עדיין נאבקים על השוואת זכויותיהם.

למען הסר ספק, המצעד שאתם מדברים עליו מתבצע רק בתל אביב. 

בשאר המצעדים הולכם עם דגלים (לא במקום חולצה).

מצעדגלים בתוך ירושלים העתיקה זה לא אצבע בעין?

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

כמו שאני לא עושה מצעד הסטרייטים

למה שתרצה לעשות מצעד, כשאתה בצד שנהנה מכל הפריוולגיות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

זה שמישהו לא מקבל מה שאתה לא מעיד על פריווילגיה שלך אלא על אפליה כלפיו.

אני לא מקבל פריווילגיה כי מותר לי לאמץ ילד, זו זכות שניתנת לי.

זה אמנם סמנטיקה, כי תכלס כולם צריכים לקבל את אותם זכויות. אבל לקרוא לזה פריווילגיה זה לא ממש נכון.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

היום כבר לא יכולים פשוט לעצור את המצעדים בתל אביב כי מדובר בכוח כלכלי שמגיע לארץ ומבזבז כסף.

אחרת יצטרכו למצוא דרך אחרת לגייס את המיסים שהם מניבים למדינה.

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 36 דקות, aviaviavi כתב:

זה שמישהו לא מקבל מה שאתה לא מעיד על פריווילגיה שלך אלא על אפליה כלפיו.

אני לא מקבל פריווילגיה כי מותר לי לאמץ ילד, זו זכות שניתנת לי.

אלו צדדים שונים של אותו הדבר, אבל קל לנו לקבל את המצב שלנו כ״טבעי״ ולשכוח שלא כולם נמצאים באותו המצב.

בגלל זה הברווז לא מרגיש צורך במצעד הסטרייטים, כי באופן ״טבעי״ כל המערכות הציבוריות והנורמות החברתיות, מותאמות מראש למצב שלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 22 שעות, Cerebral Cortex כתב:

206122090_4187525698001087_8748080840151032829_n.jpg

איך אומרים: רמת אמינות - רנו לא רואה מוסך.

זה סוגשל אובססיה אצלי, לזהות (בקלות) ציטוטים שלא מתיישבים עם מי שלכאורה אמר אותם, ולבדוק האם כצעקתה.

אפילו לא כלחישתה.

הדברים לא נאמרו.

• אהבתי 6
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

ובהשלמה לעופר - הנה מישהו שקצת חקר את מקור הציטוט שלא היה ולא נברא:

https://shilohinsense.wordpress.com/2018/04/09/מה-פירסם-זבוטינסקי-אבל-באמת/

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...