Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

בכל מקרה, בנוגע לתפילין, מה שאתה מתאר זה לא מה שקורה. מה שקורה:

"צדיק הנחת תפילין היום"?

-"לא, לא מניח תודה"

"תעשה מצווה תקרב את הגאולה/בשביל עם ישראל/בשביל הנפש אחי"

"לא תודה."

ופה קורה אחד מ 2 דברים: הראשון הוא איזושהי מילה שעפה לכיוון הגב שלי בזמן שאני מתרחק, או הגברת התקיפות מצידם. ביותר ממקרה אחד העזו לתפוס לי בזרוע ולנסות למנוע ממני ללכת. אז זה הרבה יותר גרוע מדוכן מכירות, שם מעולם לא קרה לי שנגעו בי פיזית. 

אתה נחמד מדי.

לי הם לא מציקים משום מה. אם כן, אני אומר שאין לי הסמכה וממשיך הלאה.

ובאמת אין לי - לא עשיתי בר מצווה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 שעות, ליפיגו כתב:

@oryo יש לך עתיד בפוליטיקה.. היכולת להודיע למישהו מה הוא חושב, מה הפוזיציה, לטעון את הטיעונים שלו ואז לספק טיעון נגד מנצח, זה מה שטובי הפוליטיקאים עושים כשמראיינים אותם..

תגיד, מה אתה רוצה ממני?

רשמתי ש

לפני 10 שעות, oryo כתב:

אני מבין שמהפוזיציה האישית שלך ״לחזק״ יהודים זו לא מסיונריות, כי <סיבות>

בתגובה אתה רושם עלי כך וכך דברים אישיים מסיבותיך, ואז ליטרלי מצדיק את מה שאמרתי (הפוזיציה שלך היא 1:1 מה שרשמתי בציטוט). אף פעם לא רשמתי את הטיעונים שלך כי אין לי מושג מהם, פשוט נתתי כמה דוגמאות להמחשה לטיעונים כלליים, והנה בסופו של יום אתה אומר שפעולות מסיונריות בהגדרה אינן מסיונריות כי פלפולים על מדינת ישראל (מה הקשר בכלל). 

כאמור, לגיטימי לטעון שמסיונריות יהודית היא טובה כי <סיבות>, תמוה לטעון שמסיונריות יהודית איננה מסיונריות למרות שהיא, מילונית, כן. זהו. כשאדם מנסה לשדל אותי להניח תפילין אין פרומיל של הבדל לעומת נסיון של אדם אחר לנסות לספר לי על הלורד אנד סייבור ג׳יזס קרייסט. שניהם מנסים לקדם את האג׳נדה האישית שלהם, מתוך ראיית עולם שהם בסה״כ מנסים לעזור לי (או כל סיבה אחרת). זה בכלל לא משנה שאמא שלי יהודיה או חוק השבות, זה סתם פלפולים של מי שמעוניין להצדיק פוזיציה למרות שהיא - בהגדרה - שגויה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 20 דקות, oryo כתב:

הלורד אנד סייבור ג׳יזס קרייסט

Cyborg Pirate Ninja Jesus | The Jesus Question

• מצחיק 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שוב, אין דבר כזה מיסיונריות יהודית..

מיסיונריות זה ניסיון להמרת דת. 

אתה נגד חיזוק יהדות בצורה שהיא מתבצעת - סבבה, לגיטימי לחלוטין. אבל לקרוא לזה מיסיונריות זו הטעות. 

ההיפך הוא הנכון, יהודים לא שואפים לצרף בני דתות אחרים ואף מקשים על ידי תהליך ארוך ולא פשוט בכלל.

• אהבתי 3
  • משעמם 2
פורסם

לנסות להמיר אותי מתפיסתי החילונית או את משה הרפורמי כדי שנהיה יהודים אורתודוקסים זו מסיונריות לכל דבר.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 57 דקות, oryo כתב:

תגיד, מה אתה רוצה ממני?

רשמתי ש

בתגובה אתה רושם עלי כך וכך דברים אישיים מסיבותיך, ואז ליטרלי מצדיק את מה שאמרתי (הפוזיציה שלך היא 1:1 מה שרשמתי בציטוט). אף פעם לא רשמתי את הטיעונים שלך כי אין לי מושג מהם, פשוט נתתי כמה דוגמאות להמחשה לטיעונים כלליים, והנה בסופו של יום אתה אומר שפעולות מסיונריות בהגדרה אינן מסיונריות כי פלפולים על מדינת ישראל (מה הקשר בכלל). 

כאמור, לגיטימי לטעון שמסיונריות יהודית היא טובה כי <סיבות>, תמוה לטעון שמסיונריות יהודית איננה מסיונריות למרות שהיא, מילונית, כן. זהו. כשאדם מנסה לשדל אותי להניח תפילין אין פרומיל של הבדל לעומת נסיון של אדם אחר לנסות לספר לי על הלורד אנד סייבור ג׳יזס קרייסט. שניהם מנסים לקדם את האג׳נדה האישית שלהם, מתוך ראיית עולם שהם בסה״כ מנסים לעזור לי (או כל סיבה אחרת). זה בכלל לא משנה שאמא שלי יהודיה או חוק השבות, זה סתם פלפולים של מי שמעוניין להצדיק פוזיציה למרות שהיא - בהגדרה - שגויה.

די בטוח שהטיעון הלוגי שלו מתבסס על סעיף נוסף\אלטרנטיבי בהגדרה של מיסיון "מיסיון הוא פעילות להפצת דת או אמונה בקרב בני דת אחרת או בקרב חסרי דת".

לאחר מכן הוא טוען שכל מי שנולד יהודי הוא יהודי -> מציעים להניח תפילין רק ליהודים -> לא מיסיון. מש"ל.

פורסם
לפני 5 דקות, aviaviavi כתב:

אתה נגד חיזוק יהדות בצורה שהיא מתבצעת - סבבה, לגיטימי לחלוטין. אבל לקרוא לזה מיסיונריות זו הטעות. 

ההיפך הוא הנכון, יהודים לא שואפים לצרף בני דתות אחרים ואף מקשים על ידי תהליך ארוך ולא פשוט בכלל.

"יהדות" זו גם זהות לאומית, והדת היהודית רחוקה מלהיות הומוגנית. 

הפצת רעיונות הקבוצה שלך בקרב קבוצות אחרות על מנת להמיר אותם לקבוצה שלך זו מסיונריות לכל דבר ועניין. אתה בוחר להתחבא מתחת למילה שנקראת "יהדות", אבל זה נונסנס.

חבדניק שמנסה להמיר חילוני הוא מסיונר, צאענז שינסה להמיר סאטמר הוא מסיונר, וכן הלאה וכן הלאה.

המורמונים בארה"ב הם מהמסיונרים המפורסמים ביותר שקיימים, וחלק נכבד מפעילותם מכוון אל נוצרים מסוגים אחרים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Morningstar כתב:

די בטוח שהטיעון הלוגי שלו מתבסס על סעיף נוסף\אלטרנטיבי בהגדרה של מיסיון "מיסיון הוא פעילות להפצת דת או אמונה בקרב בני דת אחרת או בקרב חסרי דת".

אני סיפקתי שני ציטוטים מילוניים, גם בציטוט שלך נאמר אותו הדבר ("... בקרב חסרי דת"), ופיקה הגדיר את זה היטב גם כן:

לפני 14 דקות, Pika007 כתב:

הפצת רעיונות הקבוצה שלך בקרב קבוצות אחרות על מנת להמיר אותם לקבוצה שלך זו מסיונריות לכל דבר ועניין.

מסיונריות היא, ובכן, מסיונריות. זה באמת מוגדר היטב ולכן כל הדיון הזה יחסית עקר כי אין כאן באמת "דעות" אלא בעיקר הגדרה, ואנשים שבוחרים להתעלם ממנה כן/לא. אם אתה מנסה להפיץ דת לאנשים ללא זיקה לדת אתה מסיונר, זהו, זה באמת לא מסובך במיוחד.

אני חושב שבגלל שלמסיונריות יש קונוטציה שלילית - בין אם כי הפעולה עצמה שלילית, בין אם כי גויים עושים את זה ולכן פיכסה ובין סיבה אחרת - אז אולי משם מתעצבת הפוזיציה במסגרתה מתווכחים עם הגדרה די פשוטה ומתפלפלים על שטויות.

שים לב שבאף אחת מההודעות שלי לא טענתי שזה טוב או רע, רצוי או לא, כלום. רק הבעתי דעה + ביסוס על מדוע פעולות מסיונריות הן... ובכן, מסיונריות.

כל הטיעון הזה עם נולדתם יהודים ולכן לנסות להמיר אתכם לדתיים זה לא מסיונריות כי חוק השבות של מדינת ישראל (...) קצת נשמע לי כמו "אדוני השוטר, אני מבין שרשום על השלט 100, אבל לא רשום ביחס לאיזו נקודת ייחוס, וביחס לרכבת הזו לידי שנוסעת על 80 קמ"ש אני נסעתי רק 60 קמ"ש ולכן הפרשנות שלך את המהירות שלי אינה נכונה". 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3
  • מצחיק 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 1 דקה, oryo כתב:

"אדוני השוטר, אני מבין שרשום על השלט 100, אבל לא רשום ביחס לאיזו נקודת ייחוס, וביחס לרכבת הזו לידי שנוסעת על 80 קמ"ש אני נסעתי רק 60 קמ"ש ולכן הפרשנות שלך את המהירות שלי אינה נכונה". 

א' גיחכתי בקול אז תודה

ב' לי אישית לא באמת אכפת איך קוראים לזה, אני מתעב כל אקט של כפייה דתית (אם כי אם להיות כנה עם עצמי כנראה שהיה מפריע לי הרבה יותר כפייה דתית יהודית מאשר כפייה דתית נוצרית, פשוט כי על היהדות יש לי מטען ועל הנצרות לא), אבל אני חושב שלדעתו של ליפיגו לנסות לכפות יהדות על יהודים זה fair game ולכן הוא התפלפל בכל ההגדרות על מי הוא יהודי וכו'

• אהבתי 1
פורסם

כמובן, וזה כאמור 1:1 מה שרשמתי מההתחלה אז אני לא יודע למה הוא בוחר לתקוף אותי אישית. "לחזק יהודים זו לא מסיונריות", הנה כל מיני סיבות מפולפלות על כך, כל הנ"ל בניגוד מוחלט להגדרה המילונית של מה זה מסיונריות.

הצעד הבא הוא כמובן לטעון שכל מי שליפיגו/רבי/ממשלת ישראל/סרומן מגדיר כ"יהודי" הוא בהכרח "דתי", ואין דבר כזה "יהודי חסר דת" ולכן אין דבר כזה מסיונריות בין יהודים (כי הם תמיד באותה קבוצה דתית). בעצם ההגדרה של פלוני קובעת את שיוכו הדתי של אלמוני, ואיך קוראים להפצת המשנה שעכשיו תיארתי..? בין הפותרים יוגרל ספר תנ"ך 😁

פורסם
לפני 35 דקות, aviaviavi כתב:

בסדר, זה נראה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז.

עדי יהוה שפועלים במקומות עם רוב נוצרי הם עדיין מיסיונרים. כנ"ל בפטיסטים שמנסים להמיר נוצרים אורתודוקסים.

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

לנסות להמיר אותי מתפיסתי החילונית או את משה הרפורמי כדי שנהיה יהודים אורתודוקסים זו מסיונריות לכל דבר.

לא יודע מה זה תפיסה חילונית, אין אקט או רעיון מאחורי חילוניות.

שמע, אני חילוני גמור, באתי מבית דתי, בגיל 18 אמרתי תודה, אבל לא תודה.

אכלתי כל דבר, עשיתי כל דבר שנוגד את הדברים שגדלתי לתוכם ואני לא מתחרט.

מהיכרות עם העולם הדתי/חרדי אף קבוצה לא מנסה "לגנוב מאמינים". כן מנסים למשוך חילונים לדת כי הם מאמינים בגאולה ברמת העם. וזה ממש לא על ידי דוכני התפילין שהרבה חילונים מרגישים שזה פוגע בהם.

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Pika007 כתב:

המורמונים בארה"ב הם מהמסיונרים המפורסמים ביותר שקיימים, וחלק נכבד מפעילותם מכוון אל נוצרים מסוגים אחרים.

אלו שיהיו בריאים לא בדיוק חזקים בגבולות..

הכנסיה המורמונית (ה-LDS) נוהגת לבצע 'הטבלה שלאחר המוות'.

הם אפילו השיגו רשימות של יהודים שנרצחו בשואה, והטבילו אותם לנצרות לאחר מותם כמובן.

הם משקיעים מליונים בהשגת, שיחזור וסריקת מידע רשמי על מתים מהמון מדינות בעולם, וסוג של חוטפים להם את הנשמה (או מצילים אותה אם שואלים אותם).

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר ל:

image.png.e0abc792fcadd9e5481841332bd3e5b0.png

ואז נקבל:

image.png.e02718166defc5cce4b6f44a1f2d3c22.png

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...