Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, Nakamichi כתב:

מה אכפת לי. או לכם. או להם. או להן שמישהו פותח עמדה להנחת תפילין. 

שו״ע או״ח ל״ז ב.

וזו גם הבעיה עם הדוכנים של חב״ד.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

^

אנשים לובשים את התפילין חמש דקות בלחץ. לא ממש הרבה בשביל להסיח דעת.

ולגבי החלק השני - בדר"כ לא קורה. בגלל החשש הזה לא להניח לאף אחד?

ולגופו של נושא:

אי אפשר לענות על זה בלי לגבש עמדות בנושא דת ומדינה, מהי יהדות ומה זה מחייב, הפרדת או אי הפרדת העם היהודי מהדת היהודית וכן הלאה.

שרשור היורדים לטקסס יהיה קטן על זה...

עריכה אחרונה על ידי Froyne

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

זה נכון גם לעמדה של יהודים משיחיים או רפורמים?

ולמה אתה חושב שזה לא קיים בבית ספר?

.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, avizaz כתב:

כתבתי שאני לא נכנס לויכוחי דת.

מצחיק אתה... 

זאת קצת צביעות לא?

זה מזכיר לי שכשמישהו מתחיל משפט ב- "אני לא רוצה להישמע גזען אבל..." אתה יודע שההמשך של המשפט שלו הוא שיא הגזענות (=כל המרוקאים ביביסטים טיפשים, צריך להעיף את כל הערבים, כל החרדים מוצצים את הכסף מהמדינה ועוד מהסגנון המשובח שיש רק במדינה שלנו).

אתה לא רוצה להיכנס לויכוחי דת אל תגיב בשרשור הזה בכלל כי זאת המהות שלו. דת.

אם אתה חילוני אתה לא רוצה פעילויות לעידוד דת מכל סוג שהוא לילדים שהם מתחת לגיל 18. בטח כשאני לא מודע לזה כהורה.

יגדל הילד שלי, יפתח דעה עצמאית על מה שהוא רואה מסביב ויחליט אם להניח תפילין או לא, אבל לתת להם "עמדה במיקום שקט" בבית הספר? למה?

ואם כבר רוצים לעודד באופן תמים אז שיפתחו דוכן בקניון כמו דוכן שמוכר כיסוי לניידים ומי שרוצה יכול לגשת.

עריכה אחרונה על ידי V6
פורסם
לפני 7 דקות, pasat04 כתב:

מה זה?

שולחן ערוך אורח חיים ל"ז ב'.

---

לגופו של עניין.

אני אתאיסט וסולד מהדת. אבל, אני חושב שיש אנטי מאוד רציני במדינה שלנו נגד הדת בפרהסיה. כלומר, לי לא אכפת שכל שישי באים הנערים לבושי השחור עם התפילין ומציעים לי להניח ואני אומר להם שאני מניח כל בוקר (כדי להימנע מויכוח או שכנועים), מאחר ויש אנשים שבעיניהם המעשה הזה עוזר להם ועושה להם טוב.

אם אותו 'מקים עמדת תפילין' משכנע אנשים בכוח יש פה עניין אחר.

פורסם

לי אישית לא מפריע, אלא אם כן יש מישהו שמציק(אני תמיד מסרב בכל מקרה)

אבל מה הקשר בין זה לבין מיסיונריות שציינו פה?

אנחנו אוכלוסיה של יהודים(לפחות איפה שיש את הדוכנים האלה), לבוא ולהציע להניח תפילין זה לא מסיונריות, אלא חיזוק הדת או ניסיון לקרב, בדרך כלל בשלווה ובלי לחץ.

יהודים לא יבואו ללא יהודים וינסו לגייר אותם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 46 דקות, EliC25 כתב:

(כדי להימנע מויכוח או שכנועים)

פה הבעיה אבל. אם פותחים כזה דוכן במקום ציבורי, לדעתי
1. אף אחד לא צריך לפנות אליך, כמו שמוכרי הבגדים והשווארמה לא עומדים ברחוב ומשדלים אותך להיכנס
2. צריכים לקבל "לא". לא רוצה לשקר לכם כדי שתעזבו אותי בשקט, לא חייב לכם דין וחשבון והסברים למה לא.

• רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 2 דקות, Mech Morphix כתב:

2. צריכים לקבל "לא". לא רוצה לשקר לכם כדי שתעזבו אותי בשקט, לא חייב לכם דין וחשבון והסברים למה לא.

זה כבר תלוי בבן אדם

פורסם

אני באופן כללי חושב שיש דברים שעושים בבית.

תפילין זה אחד מהם, להתחרמן זה דבר נוסף שאני לא סובל שעושים בחוץ (וזה לא משנה סטרייט, גיי להט"ב או נסיכה וצפרדע)

התרבות הפלאנגית הזאת שעושים כל דבר בפרהסיה היא דבר שמאוד קשה לי אותו (כמו מוזיקה בפול ווליום בשישי בצהריים או קריוקי בלילה).

יש פה תרבות שבטית פרמיטיבית בכל כך הרבה דברים ואני אישית לא סובל את זה.

בית ספר זה מקום ללמוד וזהו (אגב גם אם יקימו עמדה מסחרית של מסטיק בזוקה מבחינתי זה לא מתאים)

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

משדלי התפילין למיניהם צריכים ללמוד מעדי יהוה - שפשוט עומדים בשקט עם הברושורות שלהם ומסבירים אם מישהו ניגש, אבל לא מתחילים את השיחה.

גם מבחינתי, הסצנריו היחידי בו הייתי מוכן לקבל דוכן כזה במקרה הנ"ל הוא אם לידו היה יצוג שווה של מוסלמים, נוצרים, בודהיסטים, פסטפארים, וכל מי שרוצה לעסוק בהפצת התחביב האישי שלו. בנוסף, הייתי מחתים את הנער על התחייבות שלא יפנה לאף אחד עם הצעות. אם מראה התפילין על השולחן לא מבהיר את כוונת המשורר אפשר לשים שלט קטן, אבל לא מעבר לזה.

הנסיון שלי עם דוכני התפילין הוא שהם לא רק נכנסים לך לפרצוף כמו מוכרי עגלות בקניונים, אלא גם ממשיכים במו"מ אחרי ה'לא' הראשון, עד שאני אומר להם שאני לא יהודי או משהו בסגנון. עובדי עגלות צוברים עמלות על מכירה וחבד"ניקים צוברים מצוות שיביאו אותם למקום הנכון בעולם הבא - המוטיבציה זהה. זה לא מצב בריא, ובטח לא משהו שתלמיד בי"ס צריך להיחשף לו בגבולות המוסד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, V6 כתב:

מצחיק אתה... 

זאת קצת צביעות לא?

זה מזכיר לי שכשמישהו מתחיל משפט ב- "אני לא רוצה להישמע גזען אבל..." אתה יודע שההמשך של המשפט שלו הוא שיא הגזענות (=כל המרוקאים ביביסטים טיפשים, צריך להעיף את כל הערבים, כל החרדים מוצצים את הכסף מהמדינה ועוד מהסגנון המשובח שיש רק במדינה שלנו).

אתה לא רוצה להיכנס לויכוחי דת אל תגיב בשרשור הזה בכלל כי זאת המהות שלו. דת.

אם אתה חילוני אתה לא רוצה פעילויות לעידוד דת מכל סוג שהוא לילדים שהם מתחת לגיל 18. בטח כשאני לא מודע לזה כהורה.

יגדל הילד שלי, יפתח דעה עצמאית על מה שהוא רואה מסביב ויחליט אם להניח תפילין או לא, אבל לתת להם "עמדה במיקום שקט" בבית הספר? למה?

ואם כבר רוצים לעודד באופן תמים אז שיפתחו דוכן בקניון כמו דוכן שמוכר כיסוי לניידים ומי שרוצה יכול לגשת.

אתה כנראה אוהב לקרוא חלק מההודעה ולא את ההמשך.

כתבתי שיפתח גם דוכן לימונדה, זה לא מעניין מה הדוכן כל עוד הוא לא משדל או מטריד עוברים ושבים.

יש דת של מוכרי לימונדה בדוכן?

מה דעת כבודו על משאיות אוכל, גם זה מפריע לך אם זה במקום שלא מפריע לאף אחד?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

ולמה אתה חושב שזה לא קיים בבית ספר?

סאיזה בית ספר ראית דוכן שלהם בתוך בית הספר?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

אני אומר להם שאני מניח כל בוקר (כדי להימנע מויכוח או שכנועים)

אני אומר להם במבטא אידיש כבד 'איך בין א שייגעץ!'   התגובות כמובן Priceless.

No worries 8)

• תוכן חדש...