Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

אני הייתי רוצה להוסיף טיימר למוצר חשמלי ("המוצר"=תנור חימום לאמבטייה שמישהו, קרי, מישהי, כל הזמן שוכחת מופעל), כך שברגע שהמוצר מתחיל לעבוד, הוא ייכבה לאחר 10 דקות (+/-). הפעלת הטיימר צריכה להיעשות עם הפעלת התנור, אחרת אין טעם ברעיון. 

נתקלתי במודול טיימר פשוט בעליאקספרס, אבל לא חושב שיענה על הדרישות. אני גם לא יודע איך ניתן לעשות את זה בלי לחבר את המודול ישירות לכפתור ההפעלה של התנור (שגם את זה אני לא יודע איך לעשות האמת). 

אידאלית? הייתי שמח לרכיב שאני מלביש על הכבל עצמו, בין התנור והתקע. 

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

^ +1

אבל לא מאליאקספרס - חשוב שתהיה הארקה במיוחד במכשיר בחדר אמבטיה.

לחילופין, אם יש מפסק הפעלה מחוץ לחדר האמבטיה (כמו שאמור להיות), אז להחליף אותו לטיימר פשוט של דוד. כזה:

%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%98%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%9C%D7%A7%D7%91%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%A8-%D7%9C%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%A2%D7%94%D7%98-120-%D7%93%D7%A7%D7%95%D7%AA-WAISBORD.png

בשני המקרים המכשיר נשאר תמיד במצב דלוק, ואת ההדלקה בפועל מבצעים רק על ידי סיבוב הטיימר.

עריכה:

יש גם כזה לקופסא 55:

https://www.all4home.co.il/items/1087975?gclid=Cj0KCQiAnNacBhDvARIsABnDa68YRem7xdzie9nflJsGMd9Vt0ljaDBYyn7R5U2ARzOlGLTL39PpH3MaArRiEALw_wcB

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם (נערך)

https://www.aliexpress.com/item/1005002877713892.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.32a85ddcADGZYi&algo_pvid=73f3dd86-cc1b-45f7-8aeb-615a98a4a52d&algo_exp_id=73f3dd86-cc1b-45f7-8aeb-615a98a4a52d-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000029888098891"}&pdp_npi=2%40dis!ILS!38.81!16.29!!!!!%402100bdd816707623408458932ea84b!12000029888098891!sea&curPageLogUid=H7wxl1kctaU3
מורכב מאחורי השקע, בלתי נראה, מדבר עם tuya ואפשר להגדיר מה שבא לך

אותן פונקציות אבל מעל השקע במקום מאחוריו
https://www.aliexpress.com/item/1005002000111350.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.21.7b081802Vu7lG2

הרבה פחות מכוער מהמכשירים הטפשים, שעבר זמנם לדעתי

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

במידה והתנור מחובר עם תקע בתוך המקלחת, אולי שווה לך להתקין גלאי תנועה שיפעיל את התנור ברגע שמישהו נכנס ויכבה כשמקלחת ריקה. משהו כזה:

https://www.pompa.co.il/product/גלאי-תנועה-שקע-תקע-16a-מבית-omega-דגם-om-pir-16a

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

התקנתי כזה על שני תנורי אמבטיה (פשוט במקום המפסק המקורי), מדליקים ידנית או מהאפליקציה, ומוגדרת אוטומציה באפליקציה שאחרי 20 דקות מהדלקה עושה כיבוי אוטומטי.

https://www.aliexpress.com/item/32985321268.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.6d1c1802oQUReR

חיסרון אחד - אי אפשר ׳להאריך׳ את ה-20 דקות (או כל פרק זמן אחר שבחרת), כלומר אחרי שעברו 20 דקות מההדלקה הראשונה יהיה כיבוי, אם עדיין לא סיימת להתקלח - אכלת אותה :)

יתרון חשוב - מדובר במפסק שמיועד לדוד חשמל עם ניתוק כפול של פאזה ואפס, ועומד בהספק של עד 3000 ואט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 39 דקות, Boltik כתב:

ממליץ ללמוד לפני שמחליטים מה ואיפה להתקין:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/159_014.htm#Seif34

רק מוודא - פתרונות כמו סוויצ'ר לדוד הם חוקיים ולגיטימיים, נכון?

שלא אגלה פתאום שהביטוח לא מכסה בגלל זה או משהו כזה?

פורסם
לפני שעתיים, Mech Morphix כתב:

כן, אני כבר רואה את הברווזה (אשת הברווז, כן?) רצה לטלפון כל פעם שהיא רוצה להדליק את התנור בדרך למקלחת 🤨 לא פרקטי בעליל.

אולי פחות אסטטי אבל הרבה יור נח לשימוש המדובר.

הפתרון של @misterb לפחות משאיר את אופציית ההדלקה הפיזית. מעניין רק אם הרזולוציה זה כמו בסוויצ'ר וההדלקה הפיזית היא בכפולות של רבע שעה (או קבועה). דרך אגב בסוויצ'ר מינימום זמן לכיבוי אוטומטי קבוע זה שעה ובגלל זה לא הצעתי. יפה שאצל הסינים זה פתוח לכל משך זמן.

אצלי יש סוויצ'ר לדוד. אני מפעיל או מהאפליקציה או פיזית (מהמשטח מגע) לפי איפה שאני נמצא באותו רגע. אשתי מפעילה אך ורק מהמשטח (כולל שימוש בכפולות רבעי השעה) ואין לה שום רצון להשתמש באפליקציה. כלומר, אלא אם לומר לי להדליק נחשב שימוש בvoice command 😁 - בכל זאת כמעט אלכסה 🤣.

לפני שעתיים, Muzic4Ever כתב:

במידה והתנור מחובר עם תקע בתוך המקלחת, אולי שווה לך להתקין גלאי תנועה שיפעיל את התנור ברגע שמישהו נכנס ויכבה כשמקלחת ריקה. משהו כזה:

https://www.pompa.co.il/product/גלאי-תנועה-שקע-תקע-16a-מבית-omega-דגם-om-pir-16a

נראה לי שנכנסים לשטוף ידיים או להשתמש בשירותים בתדירות גבוה בהרבה מאשר להתקלח. גם לא פרקטי.

דרך אגב @ברווז, הייתי היום באיזה סטוק ובמקרה ראיתי שם את התקעים עם הטיימר ב-20 שקלים ליחידה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, flytomars כתב:

רק מוודא - פתרונות כמו סוויצ'ר לדוד הם חוקיים ולגיטימיים, נכון?

שלא אגלה פתאום שהביטוח לא מכסה בגלל זה או משהו כזה?

לא יודע. אתה בכל מקרה חייב חשמלאי מוסמך שיעשה את העבודה והוא אמור לתת תשובות לכל השאלות האלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, Boltik כתב:

לא יודע. אתה בכל מקרה חייב חשמלאי מוסמך שיעשה את העבודה והוא אמור לתת תשובות לכל השאלות האלו.

חשמלאי מוסמך התקין. מצד שני הוא גם התקין שקע כח לתנור על ידי שימוש בחוטים שהונחו לתלת פאזי, מה שלא תקין כי הההארקה בעובי רגיל ולא בעובי שמתאים לשקע כח. אז לא יודע כמה אסמוך על התשובות שלו לגבי תקינות. בכל אופן זה נעשה לפני שנה שנתיים כך שלא נראה לי שארים עכשיו טלפון לשאול.

פורסם
לפני 13 שעות, A_lex כתב:

כן, אני כבר רואה את הברווזה (אשת הברווז, כן?) רצה לטלפון כל פעם שהיא רוצה להדליק את התנור בדרך למקלחת 🤨 לא פרקטי בעליל.

אולי פחות אסטטי אבל הרבה יור נח לשימוש המדובר.

הפתרון של @misterb לפחות משאיר את אופציית ההדלקה הפיזית. מעניין רק אם הרזולוציה זה כמו בסוויצ'ר וההדלקה הפיזית היא בכפולות של רבע שעה (או קבועה). דרך אגב בסוויצ'ר מינימום זמן לכיבוי אוטומטי קבוע זה שעה ובגלל זה לא הצעתי. יפה שאצל הסינים זה פתוח לכל משך זמן.

אצלי יש סוויצ'ר לדוד. אני מפעיל או מהאפליקציה או פיזית (מהמשטח מגע) לפי איפה שאני נמצא באותו רגע. אשתי מפעילה אך ורק מהמשטח (כולל שימוש בכפולות רבעי השעה) ואין לה שום רצון להשתמש באפליקציה. כלומר, אלא אם לומר לי להדליק נחשב שימוש בvoice command 😁 - בכל זאת כמעט אלכסה 🤣.

נראה לי שנכנסים לשטוף ידיים או להשתמש בשירותים בתדירות גבוה בהרבה מאשר להתקלח. גם לא פרקטי.

דרך אגב @ברווז, הייתי היום באיזה סטוק ובמקרה ראיתי שם את התקעים עם הטיימר ב-20 שקלים ליחידה.

הפתרון השני שלי משאיר אופציה פיזית להדלקה בצורת כפתור קטן ויפה על הצד העליון של התקע במקום חוגה משנות ה80

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תודה לכולם. 

אין לי רכיבי בית חכם- מה שאומר שכל הרכיבים שמתחברים לאלקסה ושות' לא רלוונטיים. 

השקע נמצא מחוץ לחדר הרחצה, התנור הוא סטנדרטי (הפעלה עם משיכת חוט). כך שחיישן תנועה על השקע לא ממש יעזור.

תנור אמבטיה אינפרא מבית NOVO דגם NOV1500

לפני 15 שעות, A_lex כתב:

אותן פונקציות אבל מעל השקע במקום מאחוריו

כשחושבים על זה, כזה עם אפליקציה יכול לעבוד בתכלס. הוא יכול לעבוד במצב ALWAYS OFF ולהתחיל לעבוד רק בפקודה מהסלולר הכוללת זמן?

יכול לפתור את הבעייה אם כן. אדבר עם האישה ונראה מה היא תצעק עליי...😆

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...