אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,366 נושאים בפורום הזה
-
התקינו אצלנו בבניין מדי מיים אלקטרונים של חברת mtr. תוך כדי בחינה של המד החדש, שמתי לב שהפרפר מתפרפר, בהתחלה חשדתי בניאגרה אך פסלתי אפשרות זאת. קצת נתונים. עקבתי אחרי המד, ראיתי קריאה של 12.7 ליטר על פני 9 שעות וזאת כאשר אין שימוש במיים בדירה, משמעות 33 ליטר ביום או 1 קוב בחודש. לבסוף סגרתי את ברז כניסת המיים הקרים לדוד, ואז הייתה קריאה של 3.84 ליטר ביום. חשדתי בברז פריקת לחץ של הדוד, אך פסלתי אפשרות זאת מכיון שאני אוסף את המיים שמטפטפים מהברז, ובהחלט אני לא אוסף 30 ליטר מיים ביום. אז נשארתי עם דליפת מיים לא ברורה, של 30 ליטר ביום, הדליפה פוסקת כמעט לחלוטין כאשר סוגרים את ברז כניסת מיים קרים לדוד. האם ה…
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום התקנתי קולט אדים במטבח. יש צינור שרשורי 6״ שמוביל את האויר מחוץ לבית. יש 2 פילטרים ראשוניים מסוג של רשת אלומניום, אחריהם בפנים יש עוד פילטר שחור מלא בגרגירים, מניח שזה הפילטר פחם פעיל. אחרי זה כבר רואים את המפוח. בתצורת ההתקנה אצלי, האם בכלל יש צורך בפילטר הפחם הפעיל?
הודעה אחרונה מאת AK21, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
המכשירים האלו לא מצמגנטים לי למתקן המגנט שהיה לי מצקופת האנדרואיד גם עם קייס שיש לו את הטבעת המגנטית עבור טעינה אלחוטית. מחפש מתקן מגנטי שיתאים, רצוי עם טעינה אלחוטית, משהו טוב, עדיף לרכישה מקספ או אמזון, שידבק לחזית הדשבורד יש לי קייס עם טבעת טעינה (זה מה שהבנתי שזה, לא ממש מבין בזה)
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
אז ככה, אני מתכנן לצאת לחופשה של חודש וחצי בעוד 4 חודשים. כמובן חלת ולא בתשלום. חברה קטנה-בינונית. קיצצו 5-8% בכח אדם. מתוכם דווקא בצוות שלנו הורידו 2 מתוך 6. כלומר 3 מפתחים+מנהל (לאו דווקא בגלל ביצועי הפרוייקט, ביצועים אישיים וסדר עדיפויות של הפרוייקט מול שאר מוצרי החברה) . אני מסוגי המפתח היחיד בעקבות כך והפרוייקט שהצוות אחראי עליו אינו יכול להמשיך לדלוור כל עוד אני לא עובד. אשמתם אבל אין כרגע מה לעשות. היחסים ביני לבין המנהל הישיר טובים מאוד ומעריכים אותי בעבודה, עם זאת אני מעריך שזו לא החלטו הבלעדית. להודיע עכשיו - יראה יותר טוב, אקבל תשובה אם אני ממשיך או לא עכשיו ואדע להערך בהתאם, מצד שני ייתכן שיהיה יותר זמן למצוא לי מחליף וללמד אות…
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי לכולם לפני כמה חודשים נכנסתי לגור בדירה שכורה עם מרפסת, הדיירים הקודמים בנו ברזנט DIY לכיסוי דברים במרפסת מפני הגשם, שלא השתמשתי בו והשארתי אותו כמו שהוא. אתמול הדייר מלמטה עלה אלי לדירה ואמר שהבריזנט עף מאחורי הקיר הפיל לו את העציצים בהתחלה בכלל לא הבנתי על מה הוא מדבר ואז נזכרתי לגבי משהו כזה שהדיירים הקודמים אמרו לי לגבי. ואז הדייר מלמטה אמר שזה לא פעם ראשונה כבר והוא דרש כמה פעמים מהדייר הקודם להסיר את הבריזנט. הבטחתי לו שאני אוריד את הבריזנט ובינתיים קיבעתי אותו עם שתי סלעים שלא יעוף מעל לקיר. אבל במשך הלילה כנראה בגלל הרוחות החזקות הוא נקרע לגמרי ועף לדיירים מקומה הראשונה וקרע להם את הפרגולה. מצד אחד אני גר בדירה, מצד שני זה משהו שהדיי…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
Rip Ken Block
מאת tu3s- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קן בלוק נהרג בתאונה
הודעה אחרונה מאת omricn, -
אני גבר בשנות ה30, רווק, למדתי JavaScript, מבני נתונים, html וcss, רמה של מתחיל. חושב להיכנס לתחום ההייטק ומקווה להגיע לשכר נטו של 15k+ ומקצוע כזה שאוכל לעבוד גם מהבית בהמשך, כזה שלא יישחק יותר מדי מאובר אינפורמציה, שעם הזמן וניסיון יהיה פחות קשה/ קל יותר ועדיין יהיה מבוקש בעתיד ושהיחס יהיה אנושי ולא כמו אל חמור עבודה. אני יכול ללמוד מדמ"ח למרות שמרגיש לי קצת מאוחר בחיים ובא לי ללמוד מה שצריך בתכלס ולהתחיל לעבוד. בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתכם וכל מידע שתוכלו לחלוק. ראיתי שיש הכשרות כמו CCNA, linux, mcsa מה דתעכם? שמעתי על infinity labs שמספקים הכשרות, ממליצים? להתרחק?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 690 צפיות
אהלן האם יש אתר שבו מקובל להעלות תיק עבודות של מעצבים בתעשייה? משהו מקביל לגיטהאב או לינקדאין? אנשים מעבירים לי כל מני קבצי PDF כדבוקות ונראה לי שזה קצת אולד סקול תודה
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני צריך לשתול שלושה עצים בעציצים מפלסטיק בנפח של מטר מעוקב. הם ימולאו במצע שתילה. מה הגובה המקסימלי של העץ שאני יכול לשתול ? ( קוטר הנוף של העץ כבוגר הוא 4 מטר, צריך לעמוד במשב רוח של 80 קמ"ש פעם בכמה שנים )
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלומות, בהמשך לשרשור שבו בדקתי וחקרתי, חבר מהעבודה השאיל לי כרטיס סים בתוקף, של דואר ישראל, לנסיעה דחופה שלי לאירופה. השאלה שלי היא האם הוא מוגדר למס' הנייד שלו או שלא מעניין אותו (את הכרטיס...) לאיזה נייד דוחפים אותו? באתר של הספק - https://world8.co.il/ לא מצאתי מענה. תודה מראש לכל מידע.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן חברים, שמתי לב היום שאמזון פתאום התחילה לגבות פיקדון מיסי יבוא מהזמנות מתחת ל-$75. אחרי שיחה של שעה עם אנשי התמיכה שלהם, לא הצלחתי לקבל תשובה נורמלית לגורם הבעיה (חוץ מלעשות לי קופי פייסט של ה-T&S שלהם ולשלוח אותי לדבר עם רשויות המכס, לא הייתה להם תשובה בשבילי). עד שהנושא ייפתר, ממליץ לעשות את מה שכבר הומלץ כאן לעשות עם הבאג שלהם של גביית מע"מ מעל 17%: להוסיף להזמנה פריט של כמה סנטים. זה משום מה פותר את העניין. שימו לב שע"מ לשמור על הטבת המשלוח חינם, במידה והיא רלוונטית למה שאתם מזמינים, גם הפריט הנוסף צריך להיות זכאי להטבה הזו. ההמלצה האישית שלי: https://www.amazon.com/gp/product/B00AL14WES/
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעוניין לעשות צום נוזלים ורציתי לדעת מי מקור טוב באינטרנט להתחיל "לשאוב" ממנו מידע בנושא. רב תודות
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
דירה בת 21 וקצת. הפסיק לחמם בסופ״ש, כאשר הסימפטום הוא מחמם לדקות ספורות ומפסיק. לטכנאי קבע את מותו של המדחס. קצת פרטים: מזגן מרכזי בודד של חברת יוניק. מאוד גדול וחזק, אם זכור לי נכון 6 כ״ס (נאמר לי פעם שהוא over kill לדירה ובכלל בקטגוריה של מזגן תעשייתי). קצת היסטוריה: לאורך השנים היו פה ושם תקלות חשמל ואלקטרוניקה, ויש דליפת גז מאוד מאוד מאוד קלה (ברמה של 3 שנים אחרי המילוי הקודם, עדיין עובד). הטכנאי הציע להחליף מדחס בעלות של כ-5000 ש״ח או להחליף את המזגן כולו בסדר גודל של כ-15000 ש״ח. שיקולים, האם שווה להשקיע במזגן חדש? מצד אחד, הוא כבר לא צעיר, מחר אולי ילך המנוע. מצד שני, לא בטוח כמה שנים הדירה עוד …
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
אהלן אנשים לאחרונה אירועי האלימות בכבישים תופסים תאוצה ואנחנו כבר פוחדים לצפור או לעקוף. חשבתי על לקנות אמצעי הגנה שיישכב לי בתא מטען או אפילו קרוב אליי. אני יודע שגז פלפל מותר אבל לא יודע כמה יהיה שימושי במצב קיצון. מה עוד חוקי? האם אלה חוקית להחזקה?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן. עברתי על הפורום, לא מצאתי תשובה לגבי ההספק הנדרש בתשתית ההולכה. אני עובר לבניין חדש (בהתחלת בניה), אני רוצה לעשות הכנה לעמדת טעינה. בסיכום עם הקבלן - זה יהיה על תשתית שלי, ללא קשר לחשמל הציבורי, חיבור ישיר למונה שלי. השאלה היא איזו הכנה אני צריך לעשות שם, כזו שתוכל לתמוך בבוא העת ב 2-3 רכבים לטעינת לילה. אני לא מבין גדול בחשמל (הספק, מתח וכו') אבל צריך להגיד לקבלן מה אני רוצה שם מבחינת תשתית. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת stas12, -
-
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הניאגרה ממשיכה להתמלא, לאט למדי. ניתן לראות שהמים עוברים את הקו שהם בדר"כ מגיעים אליו (יש הבדל בצע על הדופן בגלל משקעים). למזלי יש כנראה מנגנון שגורם לעודפים לרדת באסלה ולא החוצה, אז נחסכה לי הצפה על הבוקר. נראה שהמצוף עולה, כי המילוי מעבר לגבול איטי, אז לא ברור לי לגמרי איפה הבעיה, אבל ההימור שלי שזה בכל זאת המצוף. זה קצת "בא והולך" מאתמול בבוקר, אז אולי אבנתי שמונעת לפעמים מהמצוף להגיע למקום התקין? זה לא מצוף זרוע פשוט. מצ"ב תמונה. מה אתם אומרים? פשוט לפרק ולגשת לחנות לקנות חדש?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
האם עובד שהתפטר ולא פוטר זכאי לפיצויים? או שלא.
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 946 צפיות
בוקר טוב, אני מחפש להחליף את המתגים של המנורות בבית, למתגים חכמים. לא כל כך מבין במה צריך לבדוק: האם ללכת על התמיכה ב Tuya , wifi , אופציה אחרת.. איזה חברות טובות יש היום בשוק? קניה בארץ או בעליבאבא? מה הקטע של המתגים עם קו 0, שצריך לחבר קבל במנורה? בגדול רוצה שהמתגים יהיו עם אפשרות שליטה להפעלה מרחוק. תודה!
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 11 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום חברים. האשה החליטה שקונים. הדרישה היחידה שלא יהיה חלשלוש ושיהיה אמין. על מה אתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי לוח חשמל שהדלת והמסגרת נשברה. רציתי לדעת, האם אני יכול להחליף רק את החלקים הפלסטיקים? או שחייב לפרק את את המאמתים... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מי יכול להמליץ על חברת השכרה אמינה עם מחירים טובים בלונדון? לפסח הקרוב.
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמובן שהבורג בחוץ. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 9 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
זוג צעיר במשפחה מבקש לטוס לרומניה, לטענתו (ואני בדקתי והם צודקים) הטיסות בלוח של הספק הזה הן עד ינואר או פברואר. נשמע לי לא הגיוני. מה - לחברת הטיסה הזו אין לוח זמנים לקיץ...? אשמח לשמוע הבהרות והסברים.
הודעה אחרונה מאת Michaelr, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לשוכני העוף, המצב לא ממש חירומי כרגע, אחרת כבר היינו במיון עכשיו, אבל אני רוצה שיהיה לי מספר טלפון מוכן למקרה הצורך. הגיברת סובלת מכאבים, כמה שבועות אחרי טיפול שורש, ועד כה לא טיפלה בזה כמו שצריך עקב עודף פרסונליטיס. רצוי שיהיה מומחה לשורש. מוכן לנסוע לכל מקום בתחומי הקו הירוק (אנחנו מהמרכז), העיקר שיהיה טוב. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
שלום חברים יקרים! אני צריך שמישהו מוסמך יכריע בוויכוח (זה יהיה לציטוט). נתחיל בפתיח קצר: בניתי גרילנדה (שרשרת מנורות) מבתי מנורה וכבל 1.5 ללא הארקה (דו גידי). על כל סוף כבל שמתחבר ומשתרשר לבית הבא לחצתי נעל כבל. חבר שלי טוען שאין צורך בזה, ואפשר לחבר ישר לבית הנורה. לטענתי, אמרתי שחיבור ישיר בלי נעל כבל משנה את החתך של הכבל ומשנה את זרימת החשמל (זרם קטן ככל שיהיה, מדובר ב-5 נורות לד) ובכל עלול לגרום לתקלות עתידיות. מי צודק?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 630 צפיות
ניסיתי כמה פעמים לשלוח הודעה לחבר פורום ומקבל cannot receive messages. האם מדובר בתיבה מלאה או יכולה להיות גם סיבה אחרת
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קניתי חדש ואין לי מושג איך מחליפים אותו? (תמונות מצורפות)
הודעה אחרונה מאת URSH, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זה פורמט מוזר משהו של חו"ל ליום וחצי בלי שום תכנון אבל זה יכול להיות דבר נחמד... טיסת ישראייר (לא זולה בכלל כי חנוכה) בשישי אחרי צהריים לבטומי, חזרה ביום ראשון בצהריים. דירת חדר (שפורסמה בבוקינג כדירת שני חדרים אבל בקטנה...) בקומה שמינית בבניין מגורים במרכז העיר ובלי שום תוכניות חוץ מלהתאוורר, להרגיש את אווירת נובי גוד (כי חייבים בעדה שלנו 😁 ) ולאכול אוכל טוב במחיר שהוא שליש או רבע ממחיר במסעדות בארץ). הייתי בגרוזיה כבר כמה פעמים, אני אוהב מאוד את המדינה הזו, את האנשים, את האווירה. כרגיל אני אתן לתמונות לדבר. עצרת תמיכה באוקראינה במלחמה נגד רוסיה בכיכיר במרכז העיר. אחד הדברים שמושכים אותי בגרוזיה (מי …
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, בא לי לפנק את עצמי ולקנות ג'קוזי לבית.. מה שלא בא לי זה לשלם יקר... מחפש המלצה על ג'קוזי איכותי ובמחיר שפוי. אשמח גם לייעוץ על עצם הרעיון, האם התחזוקה של זה יקרה, או שאין ממש תחזוקה? והאם מתנפח שווה או שעדיף משהו קבוע? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים לאחרונה אני מתעניין לעשות תמ"א חיזוק בבניין שאני גר בו. אני מרגיש שקבלנים הרבה פחות מעוניינים לעשות, ויותר מעוניינים לבצע הריסה ובניה מחדש. ופה עלתה לי שאלה שמעניינת אותי. אנחנו 9 דירות שכל דירה שווה 1.3 מליון בממוצע. הקבלן טוען שהדירות החדשות שנקבל במקומן יהיה שוות 2 מליון בממוצע. הבניין שלנו יושב על דונם אדמה, בחשבון פשוט הקבלן "קונה" את הדונם אדמה שלנו ב18 מליון ש"ח+700 אלף ש"ח שכירויות שהוא צריך לשלם לבעלי הדירות בתקופת הבנייה. דונם בקרית ביאליק עולה גג 6 מליון ש"ח, אז מה הכדאיות של הקבלן??
הודעה אחרונה מאת airwolf1980,