Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת לוח חשמל ביתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי לוח חשמל שהדלת והמסגרת נשברה.

רציתי לדעת, האם אני יכול להחליף רק את החלקים הפלסטיקים? או שחייב לפרק את את המאמתים...

תודה רבה!

פורסם

אם הלוח שלך מדגם שעדיין מיוצר וזמין לקניה, אפשר להחליף רק את הפלסטיקה. יש אפילו יצרנים שמוכרים דלתות ללוחות כחלקי חילוף.

אם הלוח שלך מדגם שכבר לא ניתן להשיג, אין מנוס מהחלפה כוללת של הלוח.

יעזור אם תעלה תמונה של הלוח שלך.

פורסם

בבית של אבא.

אם אני זוכר זה יצרן SIMBOX- לא רואה שמיוצר/נמכר עוד (לפחות בארץ)

אם אני אקנה של חברה אחרת באותו גודל זה לא יצליח? הברזל מאחורה -שעליו המאזים- הוא חלק מהלוח?

פורסם

"הברזל מאחורה" נקרא פס DIN והוא המסילה הסטנדרית להתקנת אביזרי חשמל בלוחות.

בהנחה והלוח שקוע בקיר ("תחת הטיח"), פס או פסי הדין תפוסים (עם ברגים, בהדבקה, בהטבעה או עם קליפסים) לגב הלוח שתפוס לקיר, בדרך כלל עם מלט.

למרות שלוח חשמל הוא חלק שעומד בתקנים מחמירים, יצרני הלוחות חופשיים לתכנן ולבנות את חלקי הפלסטיק שלהם כראות עיניהם. מצב זה גורם לכך שאין התאמה בין חלקי פלסטיק של לוח של יצרן אחד ללוח של יצרן אחר.

אפשר לנסות לקמבן משהו קרוב מיצרן אחר, אבל ההתאמה כנראה לא תהיה טובה וכנראה תצריך התאמה מכנאנית כלשהי של הצירים ו/או מנגנון הנעילה של המכסה.

הפתרון הנכון הוא החלפה כוללת של הלוח, אבל זו עבודה שמותר רק לחשמלאי לעשות.

אפשרות נוספת היא לקחת איתך את המכסה של הלוח הקיים לחנות של סיטונאי חשמל, כגון "ארכה" או "חשמל ישיר" ולנסות למצוא משהו מתאים. אני חושש שהסיכויים לכך נמוכים.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...