Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חישוב כלכלי אבל אף פעם הוא לא קר.

תמיד חש את המיסיון לראות איפה אני משלב את העובד ואף פעם זו לא מתימטיקה קרה.

לסיים עבודה של אדם זה אחד הדברים הכי קשים שעולים לי הלילות בלי שינה והמון מחשבות אבל נכון שבשורה התחתונה אני חייב לדאוג לטובת העסק ואם אין מאיפה לשלם אז חייבים לקצץ בהוצאות. לא תמיד זה כוח אדם אבל הוא עדיין חלק לא מבוטל מהקבועות. 

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 29.12.2022 בשעה 11:51, Or05230 כתב:

אני חושב שאו לא ירדת לסוף דעתי ולא הבהרתי נכון את הסיטואציה או שאתה בגישה שונה לגמריי לגביי עבודה - וזה בסדר.

אסביר.

ראשית נשארתי עובד אחד יחיד שאחראי על תחום שלם ולא קטן בפרוייקט, ברור שאפשר להחליף אותי באיזה אוקראיני או הודי ברבע מחיר (ומבלי לזלזל באף אדם, זה הלשון בהייטק, הם מהנדסים מעולים).

זו לא סיטואציה אידיאלית, רק על דבר כזה אנשים אחרים עוזבים, בשום צוות בחברה אין את הסיטואציה הזו, אבל זה לא באמת מפריע לי, יש יותר עומס בעבודה כי גם אם מאטים את הקצב עדיין הכל עובר דרכי, אז או שאני יוצר צוואר בקבוק או שאני עובד קשה על מנת לא ליצור צוואר בקבוק, מן הסתם אני עובד קשה.

כשהיה את גל הפיטורים, עשו איתי ועם שאר העובדים שנשארו המון שיחות בסגנון של ״החברה יציבה, זה לא יקרה שוב, אל תעזבו״, יכול לומר שלא חשבתי בכלל על עזיבה, אם כי הרבה עובדים עזבו, זה לא פשוט להיות במקום עבודה שמשדר חוסר יציבות ושאתה יכול למצוא את עצמך מחר מפוטר וחסר כל. 

אני לא ״מודיע״ למעסיק, אני ״משתף״ את המעסיק, אני לא אומר למעסיק ״תפטר אותי או שתתן לי לצאת״, אני אומר לו, ״אני מעוניין לצאת, אם זה לא מסתדר, אני אתפטר״.

מקום עבודה צריך לתפקד בהנחה שעובד יתפטר בהתראה של חודש או כמה שזה לא יהיה לפי החוק, אתה מסכים איתי? פה זה לא המקרה, הצוות יקרוס, כי עד שימצאו עובד חדש ועד שיעבירו לו את הנושא המורכב שעליו עובדים, לא יהיה דילוור, וגם אז, אני לא גאון, אבל מהכרותי עם עשרות עובדים שונים בתחום דומה זה דורש עבודה קשה כדי לעמוד בקצב שדורשים ממני.

יותר מזה, אני מציע לקחת איתי לחופשה ללא תשלום את המחשב, ועוד יותר מזה, מכיר עובדים שלא רק שאושר להם לצאת לחודש-חודשיים חופשה, הם קיבלו שכר מלא על זה, כי מה לעשות יש חברות שמבינות את הצורך הזה, בחברה הנוכחית אני לא מצפה ולא מעז לבקש.

הגישה שלך היא משפחתית ולא ארגונית, העובד צריך להיות מחוייב לעבודה ואסור לו לאכזב, זה לא משפחה, פיטרו אצלנו עובדים מעולים שנתנו את נשמתם, פיטרו אצלנו עובד יומיים אחרי חתונתו, שבהם נכחה ההנהלה שפיטרה אותו, ולאחר שעשה עבודה יוצאת דופן, אתה עדיין חושב אותו דבר? שעובדים צריכים להיות נאמנים בזמן שחברה ברגע שקצת קשה לה תעיף אותם בלי שום התחשבות? וזה רק להתייעלות, לא כי היה חוסר במזומנים.

אם כן אתה מאוד מאוד נאיבי, אני מצטער.

אגב, המקרים האלו לא השפיעו עליי, ברור לי שחברה צריכה להתייעל ולהעיף כל עובד שמתחשק לה, זה בסדר גמור, ואם מחר יעיפו אותי אני אבין ואמשיך הלאה, אני מצפה שזה יהיה הדדי.

החוזה שלי לא מחייב אותי לחברה למשך תקופת זמן, זה לא צה״ל. זה חריגה מהחוזה, והמעסיק יכול להחליט איך הוא רוצה להמשיך.

אני לא חושב שהדברים שכתבת שינו משהו בתמונה.

קודם כל, זה It's business, it's not personal, כמו שאמרו ״בסנדק״. הכל לגיטימי, אבל רמת המחוייבות שלך לקריירה במקום העבודה הזה ברורה. אתה קודם כל רוצה לעשות מה שבא לך. כאמור, לגטימי.

גם מקום העבודה היה מפטר אותך כשמתאים ונחוץ לו.

כמעסיק הייתי מתארגן מולך באופן הכי משתלם לטובתי' בטווח הקצר. מחייך אליך, אומר לך שהכל סבבה, ומחליף אותך בהזדמנות הנוחה הראשונה עבורי, גם במחיר עלות גבוהה יותר.

אתה צריך להבין שהמסר ייקלט בצד השני כפי שהוא: אני שם עליכם זין.

ובצבא לימדו אותי: זין זה כמו בומרנג.

לפני 21 שעות, David32 כתב:

אני באמת לא מבין מה עוד רוצים ממנו. בן אדם נותן מעל ומעבר, מציע לאמן את המחליף שלו או לקחת את הלפטופ למקרי חירום בזמן החלת. באותה המידה הוא יכול לבוא ולבקש העלאת שכר - הוא היחיד שנשאר שעושה את העבודה הזאת ועושה יותר ממה שהוא אמור - ואם לא יקבל אז למה שימשיך לעשות יותר באותו הכסף? גם זה אולטימטום.

צריך להבדיל בין עובדות לטענות. זה שהוא טוען שהוא עושה מעל ומעבר... זה כמו שרב האנשים חושבים שהם נוהגים יותר טוב מהממוצע...

זה שמוכן לקחת את הטופלופ למקרי חירום, זה יפה. לא יודע כמה זה אפקטיבי.

זה שהוא מוכן לחפוף מחליף, מצטער, זה חלק אלמנטרי של העבודה (אלא אם אם ראש ממשלה... סתם, סתם...)

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני שעה, vadim6385 כתב:

כשהמעסיק ירצה לזרוק אותך כי אין לו כסף לשלם לך, או שהשירותים שלך לא רלוונטיים יותר, אני בספק מאוד גדול אם יהיה לו הרבה ניסיון לראות אותך ולחשוב שיש עוד שיקולים.

אתה טועה. לא חסרים מעסיקים שעושים הכל כדי לא לפטר עובדים, ועושים זאת בלב כבד רק כשאין ברירה.

ברור שמי שחושב שכל המעסיקים "זורקים" אנשים בלי לחשוב פעמים, יתנהל בצורה דומה בתור עובד. הבעיה שהיא כשאתה שם פס על כולם ומתנהל בצורה כזו כי אתה חושב שכך פועל גם הצד השני, אתה תגרום לו לנהוג בדיוק כך, איתך לפחות.

פוטרתי מספר פעמים בחיי מקומות עבודה שנסגרו או צמצמו. בכל הפעמים היה ברור שהמעסיק עושה זאת בלב כבד ומנסה להמתיק את הגלולה ועושה הרבה כדי לעזור לעובדים להמשיך הלאה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

יש חישוב כלכלי אבל אף פעם הוא לא קר.

אם הוא עובד בתאגיד,נניח פייסבוק שהחליטו לפטר 12% מהכוח אדם,פיטרו גם אנשים שעשו רילוקיישן ועובדים חדשים שגייסו.

זו התעשיה בגדול,אתה לוקח את מה שאתה יכול, אפילו למקצי עבודה קוראים ספרינט ולא מרתון.

תעשיות שונות,אנשים שונים ומנטליות שונה.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לסיים עבודה של אדם זה אחד הדברים הכי קשים שעולים לי הלילות בלי שינה והמון מחשבות אבל נכון שבשורה התחתונה אני חייב לדאוג לטובת העסק ואם אין מאיפה לשלם אז חייבים לקצץ בהוצאות. לא תמיד זה כוח אדם אבל הוא עדיין חלק לא מבוטל מהקבועות. 

זה תלוי את מי אתה מעסיק ואיפה, 

כנראה שלפטר מהנדס יהיה לך בסדר,תתן לו מכתב המלצה ותגיד שאתה זמין לשיחות ממעסיקים והוא ימצא את עצמו מהר יחסית.

לעומת זאת עובד כללי בגיל פנסיה יהיה הרבה יותר קשה ולא נעים.

הרוב צעירים,השוק חם ימצאו את עצמם,אף אחד לא חרא בכוונה למנהל או לקולגות,אבל כשעוזבים/מעזיבים זה לא אישי.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 7 דקות, Potato כתב:

ה תלוי את מי אתה מעסיק ואיפה, 

כנראה שלפטר מהנדס יהיה לך בסדר,תתן לו מכתב המלצה ותגיד שאתה זמין לשיחות ממעסיקים והוא ימצא את עצמו מהר יחסית

לא קשור.

אדם שעבודתו נפסקת לא בצורה מתוכננת על ידו זה אף פעם לא פשוט.  נכון שמהנדס ימצא עבודה והוא מרויח טוב אבל אם עובד שכר מינימום ימצא עבודת שכר מינימום אחרת ב 3 ימים למהנדס זה עלול לקחת חודשיים של חוסר ודאות ומתח.

פורסם
בתאריך 29.12.2022 בשעה 07:55, Or05230 כתב:

בזמן שהבקשה שלי שקולה לעובד שאומר תן לי העלאה או שאני עוזב.

זו ממש לא גישה בריאה לבקש העלאה.

בתור עובד בטק 20 שנה. שגם ניהל צוותים וגם ביקש לא מעט העלאות.

דווקא הבקשה / צורך אמיתי לחלת יותר לגיטימי ומקובל כ״אני חייב״ מניסיוני.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

לא קשור.

אדם שעבודתו נפסקת לא בצורה מתוכננת על ידו זה אף פעם לא פשוט.  נכון שמהנדס ימצא עבודה והוא מרויח טוב אבל אם עובד שכר מינימום ימצא עבודת שכר מינימום אחרת ב 3 ימים למהנדס זה עלול לקחת חודשיים של חוסר ודאות ומתח.

זו בדיוק הנקודה,

אנשים לוקחים את זה הרבה יותר בקלות ממה שאתה מתאר.

לעובד יש חודש על חשבונך בבית,עוד 3-6 חודשי אבטלה,ישפשף קורות חיים ימצא עבודה.

ולמעסיק אף אחד לא דואג בדיוק מהסיבה שאין לי שום ציפיה שהמעסיק ידאג לי.

או כמו שחבר אומר, "אני מחויב למעסיק את הימי הודעה מוקדמת"

פורסם
לפני 1 דקה, Potato כתב:

זו בדיוק הנקודה,

אנשים לוקחים את זה הרבה יותר בקלות ממה שאתה מתאר.

לעובד יש חודש על חשבונך בבית,עוד 3-6 חודשי אבטלה,ישפשף קורות חיים ימצא עבודה.

בעוד עובדשכר מינימום יקבל דמי אבטלה קרובים למשכורת המהנדס עלול לרדת בחצי.

נכון שהחתי הזה הוא יותר ממה שהשני מרויח אבל כל ההוצאות שלו מבוססות על השכר שהרויח.

לפני 1 דקה, Potato כתב:

ולמעסיק אף אחד לא דואג בדיוק מהסיבה שאין לי שום ציפיה שהמעסיק ידאג לי.

או כמו שחבר אומר, "אני מחויב למעסיק את הימי הודעה מוקדמת"

אף עובד לא צריך לדאוג למעסיק אבל כל מעסחק חייב לדאוג לעובד. 

הם לא שווי כוחות. למעביק יש כמות של עובדים ולעובד רק מעסיק אחד. 

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

בעוד עובדשכר מינימום יקבל דמי אבטלה קרובים למשכורת המהנדס עלול לרדת בחצי.

זה לא משנה.

אתה מתמקד בתפל,זה לא הכסף אלא האפשרויות תעסוקה.

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

אף עובד לא צריך לדאוג למעסיק אבל כל מעסחק חייב לדאוג לעובד. 

הם לא שווי כוחות. למעביק יש כמות של עובדים ולעובד רק מעסיק אחד. 

לי אישית אין שום ציפיה שהמעסיק ידאג לי.

שיאפשר תנאי עבודה סבירים,אם יש מחשב אז שידאג למסך וכיסא תקינים ומודרניים ומיזוג.

פורסם
בתאריך 29.12.2022 בשעה 14:55, Or05230 כתב:

שהבקשה שלי שקולה לעובד שאומר תן לי העלאה או שאני עוזב

היא אכן שקולה ושתיהן מאוד לא מקובלות בהייטק, ובשתיהן הכיוון של העובד הוא ברור, החוצה. 

פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

לא הייתי עובד בחברה שהייתי חושב שתזרוק אותי ברגע הראשון שיהיה לה "לא נוח". 

סבבה, אני הבנתי שיש פה כמה הבדלים ביני לבין אחרים מבחינת ראיית עולם ההעסקה. אני בתפקיד הבתול בשירשורי מערכות היחסים שיש פה פעם בשנה. בסדר, קורה, מקבל את זה. פשוט לא בתול, וגם לא מקפץ בין עבודות כול שנה/שנתיים/שלוש. מה שכן, אני עובד בעבודה שמעניינת אותי, טוב לי בה, אבל אני יודע שמבחינת החברה יכולים "לצמצם" אותי בלי להתרגש, אולי למנהל הישיר שלי, ולזה שמעליו יהיה באסה - אבל לכול שאר שדרת הניהול אני מספר עובד.

לפני שעתיים, falou כתב:

צריך להבדיל בין עובדות לטענות. זה שהוא טוען שהוא עושה מעל ומעבר... זה כמו שרב האנשים חושבים שהם נוהגים יותר טוב מהממוצע...

נכון, אני יצאתי מהנקודה שהוא אמר שצימצמו בקבוצה שלו עובדים ושהכול עובר דרכו. מכיוון שאני מכיר מקרוב אדם ששנים נמצא באותו המצב - השלכתי את זה על פות"ש ואולי זה לא היה נכון.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

אני לא חושב שהדברים שכתבת שינו משהו בתמונה.

קודם כל, זה It's business, it's not personal, כמו שאמרו ״בסנדק״. הכל לגיטימי, אבל רמת המחוייבות שלך לקריירה במקום העבודה הזה ברורה. אתה קודם כל רוצה לעשות מה שבא לך. כאמור, לגטימי.

גם מקום העבודה היה מפטר אותך כשמתאים ונחוץ לו.

כמעסיק הייתי מתארגן מולך באופן הכי משתלם לטובתי' בטווח הקצר. מחייך אליך, אומר לך שהכל סבבה, ומחליף אותך בהזדמנות הנוחה הראשונה עבורי, גם במחיר עלות גבוהה יותר.

אתה צריך להבין שהמסר ייקלט בצד השני כפי שהוא: אני שם עליכם זין.

ובצבא לימדו אותי: זין זה כמו בומרנג.

זה שמוכן לקחת את הטופלופ למקרי חירום, זה יפה. לא יודע כמה זה אפקטיבי.

זה שהוא מוכן לחפוף מחליף, מצטער, זה חלק אלמנטרי של העבודה (אלא אם אם ראש ממשלה... סתם, סתם...)

לא ניסיתי לשנות את התמונה, זו אותה תמונה, אני חייב לציין, לפני כמה חודשים המנהל שלי החליט לעשות רילוקיישן, גם לקח חופש ארוך למען הרילוקיישן, וגם הזמינות שלו היא משמעותית יותר מועטה בגלל הפרשי שעות דיי גדולים. הודיע חודשיים-שלוש לפני בגישת ״תאשרו או שאני עוזב״ - אושר. האם אתה חושב שגם יעיפו אותו?

בסך הכל אני מודיע פה משהו לגיטימי, יכולים לקבל או לא לקבל, זה בסדר, אבל לבוא ולהגיד הכל בסדר ואז לחפש לי מחליף או לסמן אותי מאחורי הגב? קשה לי מאוד להאמין.

אני לא יודע איך עובד שמעוניין לקחת חופש מעט ארוך מהמקובל, זה לשים זין על העבודה, אני לא רואה את זה ככה, אתה יכול להגיד שזו ״מעידה״, אבל מפה עד להחליט על עובד על פי אותה מעידה שלא אכפת לו מהעבודה או אכפת לו רק מעצמו? לא יודע איך אפשר לקפוץ למסקנה כזו. במיוחד שהוא מודיע המון זמן מראש. אגב אני דיי בטוח שבסיטואציה אחרת, כשהיה איתי עוד עובד, זה לא היה מזיז להם.

אין ספק שכל עובד חושב שהוא עושה מעל ומעבר, ואני לא אומר שאני עושה מעל ומעבר אבל אני עושה את מה שמצופה ממני בסך הכל, לא אומר את זה על דעת עצמי אלא על דעת משובים שאני מקבל כל x זמן.

לפני 38 דקות, Liviur כתב:

זו ממש לא גישה בריאה לבקש העלאה.

בתור עובד בטק 20 שנה. שגם ניהל צוותים וגם ביקש לא מעט העלאות.

דווקא הבקשה / צורך אמיתי לחלת יותר לגיטימי ומקובל כ״אני חייב״ מניסיוני.

האמת שמעולם לא ביקשתי העלאה, אם ההצעה הייתה גבוהה משמעותית ממה שאני מקבל תוך שיפורים בעוד פרמטרים שחיפשתי לעצמי - עזבתי בלי לחשוב פעמיים, לא רואה את עצמי מתווכח עם המעסיק שלי על כסף או תופס אותו בביצים, אך רשמתי זאת כדי להגיד שמנגד אני מכיר כאלו שכן עושים את זה שוב ושוב ושוב לאותה חברה (חברות קורפורייט אמריקאיות בין היתר), וממשיכים להעריך אותם. אולי הם מעולים במה שהם עושים? ייתכן.

ועכשיו אנקדוטה - ראיתי שרשור דומה בקבוצת הייטקיסטים מוכרת, עם שאלת ״האם זה לגיטימי לצאת לחופשה ארוכה״, 90 אחוז מהתגובות היו בסגנון של ״אם לא מאשרים עדיף שתעזוב את החברה״, ״אני הבהרתי בחוזה שמדי פעם אני יוצא לחופשות ארוכות״, לא יודע האם זה בר השוואה או משהו, סתם אנקדוטה.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

אתה טועה. לא חסרים מעסיקים שעושים הכל כדי לא לפטר עובדים, ועושים זאת בלב כבד רק כשאין ברירה.

מי שעושה את זה בלב כבד רק כשאין ברירה זה המנהל הישיר, מנהל מעליו, מקסימום ביג ביג בוס, שמכירים אישית את העובד, ומשתדלים לעשות את כל מה שאפשר כדי לשמר אותו אם הוא טוב.

כל מי שמעל - מבחינתו אתה מספר בדו"ח ולא יותר.

אם מנהלים בכירים מחליטים לפטר בעל תפקיד או לסגור פרויקט שלם כדי להתייעל, הם עושים את זה בלי סנטימנטים.

לפני שעתיים, Be roo כתב:

ברור שמי שחושב שכל המעסיקים "זורקים" אנשים בלי לחשוב פעמים, יתנהל בצורה דומה בתור עובד. הבעיה שהיא כשאתה שם פס על כולם ומתנהל בצורה כזו כי אתה חושב שכך פועל גם הצד השני, אתה תגרום לו לנהוג בדיוק כך, איתך לפחות.

אני עובד בסניף ישראלי של חברה אמריקאית גדולה.

ויצא לי מספיק לראות את זה מהצד. מצד אחד יש לי אישית קשר מעולה עם שאר הצוות והמנהלים, ואני באמת משתדל לתת את המקסימום מעצמי בעבודה.

מצד שני - אני רואה קיצוצים, אנשים מפוטרים, צוותים שלמים נסגרים ונשלחים הביתה, מה שגורם לי להבין שכמה שטוב לי והכל, אני עדיין נמצא במרחק של צעד התייעלות אחד מלהישלח הביתה.

המסקנה שלי - כבדהו וחשדהו. תכבד את המעסיק שאתה עובד אצלו, תשקיע בעבודה, אבל אל תקנה את כל הסיפורים של "משפחה" והכל, כי יום יבוא ואתה עלול למצוא את עצמך נבעט החוצה שלא באשמתך.

אז אני מסיק את המסקנות שלי, בודק את השוק ובונה לעצמי marketable skills. אם אני לא אדאג לעצמי, אף אחד אחר לא ידאג לי.

• אהבתי 5

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 55 דקות, Or05230 כתב:

אך רשמתי זאת כדי להגיד שמנגד אני מכיר כאלו שכן עושים את זה שוב ושוב ושוב לאותה חברה (חברות קורפורייט אמריקאיות בין היתר), וממשיכים להעריך אותם. אולי הם מעולים במה שהם עושים? ייתכן.

אמזון זה מספיק קורפורייט אמריקה בטק?

מבקשים , לא קובעים אולטימטום.

קובעים אולטימטום רק כשאתה עם הצעה אחרת ביד ומוכן ללכת מחר (וזה קיים - באמזון יש לתהליך אישור הזה שם - dive and save) אבל זה בהחלט צעד אגרסיבי שיאושר אל ורק אם אתה ממש מצטיין

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

באופן כללי - בלי קשר לשרשור הזה - אם יש לך כבר הצעה טובה ביד, והתפקיד בחברה החדשה מעניין, אל תסכים לCounter Offer. ב-90%+ מהמקרים אתה תצטער שלא הלכת.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...