Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פה בפולין זה יותר פשוט. כולם מקבלים 20 ימים על פי חוק, וברגע שיש לך 10 שנים סטאג׳ בעבודה (כל הקרירה שלך, לא במקום העבודה האחרון) או שנתיים וסיימת תואר אתה מקבל 26 ימים על פי חוק. חייבים לנצל את כל הימים של השנה עד ספטמבר הבא (כלומר, 26 הימים של 2022 חייבים להיות מנוצלים עד ספטמבר 2023).

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, garicho כתב:

פה בפולין זה יותר פשוט. כולם מקבלים 20 ימים על פי חוק, וברגע שיש לך 10 שנים סטאג׳ בעבודה (כל הקרירה שלך, לא במקום העבודה האחרון) או שנתיים וסיימת תואר אתה מקבל 26 ימים על פי חוק. חייבים לנצל את כל הימים של השנה עד ספטמבר הבא (כלומר, 26 הימים של 2022 חייבים להיות מנוצלים עד ספטמבר 2023).

דומה מאוד לחוק בארץ פרט לכמות שגדלה הדרגתית עד לחודש בשנה ולא עוברת איתך ממקום אחד לשני. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

והצבירה לצורך פיצויים במקרה של התפטרות / פיטורים היא לפי המינימום בחוק.

מה שנקרא יש בזה דברים טובים ורעים - וזה תלוי בעיקר ברמת הציניות של ההנהלה בפועל (לכל אורך הסולם) לגבי מה היחס.

לא כל מקום עבודה מאפשר לצבור ימי חופשה.

אצלנו, אם נשאר לך ימי חופש לא מנוצלים, מחייבים אותך לקחת אותם בסוף השנה.

לפני כשעה, Liviur כתב:

במאמר מוסגר - כשעבדתי באמזון הרווחתי מזה שהיה מספר קבוע של ימי חופש לשנה - בשנה הראשונה של קוביד אגרתי אותם וקיבלתי עוד חצי משכורת חודשית כשעזבתי , ובמקום הנוכחי שיש בו ימים ללא הגבלה כשהשרשרת הניהולית שלי לא צינית לגבי זה - יוצא לי לקחת 20-25 ימים בשנה בלי שאף אחד ממצמץ וגם יותר כשצריך (איפשרו לכולם לקחת את השבועיים האחרונים השנה בלי חשבון לדוגמא - אז בחרתי להתרענן עם זמן איכות עם המשפחה)

אבל נתקלתי גם במנהלים אצלינו שאם תיקח מעבר למספר ימים מסוים - לא בטוח שיאשרו או כמות הפרצופים תיהיה רצינית.

(אני עונה כרגע על ארהב אבל זה 1:1 המצב שהיה לי גם בארץ לפני שעזבתי בחברות שהיו עם ימי חופש ללא הגבלה וכאלו שלא)

אצלנו, ואני מאמין שבעוד חברות בארץ שמאפשרות ימי חופשה ללא הגבלה המצב דומה.

יש 14 ימי חופשה שמגיעים לך לפי החוק ואתה חייב לנצל אותם. יש גם נוהל בחברה, שלפחות 5 ימים מתוך 14 חייבים להיות ברצף.

לגבי השאר - לוקח כמה שצריך. למשל אצלי, בגלל הלימודים אני קבוע לוקח 40-50 ימי חופש בשנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, falou כתב:

אבל הסיבה קובעת את הלגיטימיות של הבקשה.

לא ענית לי על השאלה האמיתית, ברור לי שאני יכול לצאת לפי החוק על פי ימי החופשה שיש לי.

אין לי בעיה לתת לך סיבה - אני רוצה לצאת לחופשה, לא קרה שום דבר מיוחד.

עריכה - ראיתי שענית למישהו אחר

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

אם הסיבה היא באמלח ופשה (שהיא לגיטימית לחלוטין) אז אפזר לתאם לתאריכים יותר נוחים גם למעסיק כמו חגים אצל לקוחות או חגי תשרי.

פורסם
לפני 13 שעות, falou כתב:

אז אני אומר לך: יודע מה, סבבה. מקובל. רק תכין גיבוי ותיקח את הלפטופ, כמו שרצית.

ואם אני מסתדר טוב בלעדיך בחל״ת, אני מפטר אותך ואומר לך לא לחזור.

כי כשאתה יוצא לחופשה הזו, אתה דופק אותי. אישית. ואת כל הצוות שלך. ואני אבוא איתך חשבון על זה.

סלח לי שאני אומר את זה, אבל זו גישה מגעילה. לכל מי שקורא את זה, חשוב להדגיש שזו לא הנורמה בהייטק.

הנורמה היא לגלות גמישות, לשני הצדדים. זה לגיטימי מאוד שעובדים ייקחו חופש ארוך, זה פשוט צריך להעשות בתיאום. 

עובד שבא רגע לפני ואומר "אני יוצא לחודש וחצי חופש או שאני עוזב" שקול למנהל שיפטר עובד על זה שהוא ביקש חופש ארוך. 

לגבי ימי חופשה "בלי הגבלה" - זו שיטה מעולה, אבל רק אם אתה המעסיק.

העובד מפסיד בשיטה הזאת גם ימי חופש וגם (הרבה מאוד) כסף. 

• אהבתי 1
פורסם

לגבי ימי חופשה ללא הגבלה, היה לי בעבודה הקודמת וניצלתי יפה, אף אחד לא שם ברקסים, גם עובדים אחרים ניצלו את זה.

Miata ND2

פורסם
לפני 29 דקות, MiniMiz3r כתב:

סלח לי שאני אומר את זה, אבל זו גישה מגעילה. לכל מי שקורא את זה, חשוב להדגיש שזו לא הנורמה בהייטק.

הנורמה היא לגלות גמישות, לשני הצדדים. זה לגיטימי מאוד שעובדים ייקחו חופש ארוך, זה פשוט צריך להעשות בתיאום. 

עובד שבא רגע לפני ואומר "אני יוצא לחודש וחצי חופש או שאני עוזב" שקול למנהל שיפטר עובד על זה שהוא ביקש חופש ארוך. 

לגבי ימי חופשה "בלי הגבלה" - זו שיטה מעולה, אבל רק אם אתה המעסיק.

העובד מפסיד בשיטה הזאת גם ימי חופש וגם (הרבה מאוד) כסף. 

אין ביננו אי הסכמה. אני לא חושב שאי אפשר להגיע לפשרה על חופשה חריגה

אבל גמישות לשני הצדדים אומר שבסוף מגיעים לפתרון שמקובל על שני הצדדים, אחרי ששני הצדדים מבינים את  הרצונות והצרכים של כל צד, בשיח פתוח, חברי ומתחשב

זה לא איך שפותש השרשור הציג את המצב: אני לוקח חופש של חודש וחצי עוד ארבעה חודשים ואם לא מתאים אז אני מתפטר... כי זו אשמת המעסיק שאין לי כרגע גיבוי. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 41 דקות, Or05230 כתב:

לגבי ימי חופשה ללא הגבלה, היה לי בעבודה הקודמת וניצלתי יפה, אף אחד לא שם ברקסים, גם עובדים אחרים ניצלו את זה.

נעשו מחקרים שהוכיחו שעובדים בחברות שנותנות ימי חופשה "בלי הגבלה" לקחו פחות חופש. 

וזה גם הגיוני בסך הכל כי זה לא באמת "בלי הגבלה" - אתה הרי לא יכול לקחת יום חופש כל שבוע (ולעבוד בפועל 80% משרה), או לצאת לשלושה חודשים כל שנה, בלי שיהיו לזה השלכות. 

כשימי החופשה הם קבועים, הכללים ברורים לכולם ואין פתח לפרשנויות מאף אחד מהצדדים. 

אני חושב שאם יש משהו שיגרום לי לשקול ברצינות להתפטר, זה שהחברה תעבור למודל הזה. 

פורסם

אני מוסיף גם שכשאתה בחופש זה מעמיס על הבוס ועל הצוות יש לזה מחיר.בגדול, כמה שהחברה יותר קטנה, המחיר יותר גדול. 

אם אתה במחלקה של שמונים איש שכל אחד יכול, עקרונית, לחפות עלי השני, אין בעיה.

והתסריטים שהבאתי פה, הם לא מהדימיון. הם מניסיון חיים. אם אנשים חושבים שבהיי טק לא סוגרים חשבונות עם עובדים שמאכזבים הם לא יודעים איפה הם חיים ולא מכירים את השיח של הבכירים

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 1 דקה, MiniMiz3r כתב:

נעשו מחקרים שהוכיחו שעובדים בחברות שנותנות ימי חופשה "בלי הגבלה" לקחו פחות חופש. 

וזה גם הגיוני בסך הכל כי זה לא באמת "בלי הגבלה" - אתה הרי לא יכול לקחת יום חופש כל שבוע (ולעבוד בפועל 80% משרה), או לצאת לשלושה חודשים כל שנה, בלי שיהיו לזה השלכות. 

כשימי החופשה הם קבועים, הכללים ברורים לכולם ואין פתח לפרשנויות מאף אחד מהצדדים. 

אני חושב שאם יש משהו שיגרום לי לשקול ברצינות להתפטר, זה שהחברה תעבור למודל הזה. 

ברור, אני גם נגד העניין. וראיתי כאלו שלא מנצלים, אני פשוט מציג את הצד השני של המטבע - כל בקשות ימי החופש שלי נענו בחיוב, והיו עובדים שכן היו בחופש של יום אחת לשבועיים נניח, לא 80 אחוז אבל לא רחוק משם.

לפני 2 דקות, falou כתב:

אני מוסיף גם שכשאתה בחופש זה מעמיס על הבוס ועל הצוות יש לזה מחיר.בגדול, כמה שהחברה יותר קטנה, המחיר יותר גדול. 

אם אתה במחלקה של שמונים איש שכל אחד יכול, עקרונית, לחפות עלי השני, אין בעיה.

והתסריטים שהבאתי פה, הם לא מ דימיון. הם מניסיון חיים. אם אנשים חושבים שבהיי טק לא סוגרים חשבונות עם עובדים שמאכזבים הם לא יודעים איפה הם לא מכירים את השיח של הבכירים

אני לא בכיר אז לא אגיב לגבי שיח הבכירים וסגירת החשבונות.

אבל צריך להבין שהעבודה במחלקות פיתוח בחברות נורמליות שונה, אין עומס יתר על שאר חברי הצוות כשעובד בחופשה, פשוט מקצים פחות משימות, לא יודע באיזה תחום אתה עוסק, אבל פה זה שונה לחלוטין. אלו משרות אמון, לא משרות של לתקתק עבודה לפי שעון. לפעמים קשה לאחרים מבחוץ להבין את זה, ואולי בגלל זה התגובות שלך הן כפי שהן, וההסתכלות היא שונה.

Miata ND2

פורסם
לפני 7 דקות, Or05230 כתב:

פשוט מקצים פחות משימות,

זה לא תמיד אפשרי. יש אילוצים של החברה שאין אפשרות לבטל או לדחות כי מפתח כלשהו החליט שדווקא עכשיו בא לו חופש. 

פורסם
Just now, MiniMiz3r כתב:

זה לא תמיד אפשרי. יש אילוצים של החברה שאין אפשרות לבטל או לדחות כי מפתח כלשהו החליט שדווקא עכשיו בא לו חופש. 

אין ספק. תמיד יש. אבל באידיליה של ספרינטים, כשמפתח הודיע על חופשה, מחושבים לו פחות ימים לספרינט והוא מקבל פחות משימות.

כמובן שאם יש לסגור דילוור ובלה בלה אז או שלא לוקחים חופש או שזה נופל על אחרים.

Miata ND2

פורסם

גם עובדליד מכונה היא סוג של משרת אמון. 

בשני המקרים בסופו של חודש בודקים מה התפוקה ואם היא מצדיקה את העלות.

מעולם לא באתי לעובד ואמרתי לו למה אתה נח מחוץ להפסקה או ספרתי תפוקה יומית. יש כמות סבירה של תוצרת שצריכה לצאת פלוס מינוס וזה מה שאני מצפה לקבל בממוצע כשאם הוא נותן יותר מן הסתם אפר לו שכר (ולא, לא מחכה שיבקש) ואם הוא נותן פחות אנסה לשלב אותו בתפקיד אחר שיותר מתאים לו.

אני גם נגד ימי חופש לא מוגבלים. העובד לא שותף שלי ולא צריך לא לתרום לי ימי חופש ולא לקחת יותר ממה שמגיע לו.  אם ארצה לצ'פר אותו זו החלטה שלי ושלי בלבד אבל לו אין את הזכות לצ'פר אותי.

Just now, Or05230 כתב:

כשמפתח הודיע על חופשה, מחושבים לו פחות ימים לספרינט והוא מקבל פחות משימות.

כמובן שאם יש לסגור דילוור ובלה בלה אז או שלא לוקחים חופש או שזה נופל על אחרים

אתה מתאר מצב של עודף כוח אדם. אם עובדנעלם לחודש וחצי ואף אחד לא עובד יותר בצורה מורגשת אז יש עובד אחד מיותר.

• תוכן חדש...