Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, ניקו פ. כתב:

. - "לא כדי לשים אוליטימטום" -- לא שווה לאמירה שאין כאן אולטימטום.

"לא כדי לשים אולטימטום" = אני מבין שיש כאן אולטימטום אבל זו לא המטרה שלי. כלומר אני לא עושה את זה כדי לשים לך אולטימטום אלא כי זה...(סיבה)

זה כמו גבר אלים שמאשים את האישה שהוא צריך להרביץ לה.

מה אכפת לי מה הסיבה שאתה מציב אולטימטום ושלאמהתכוונת?

אתה מציב אולטימטום.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 17 שעות, falou כתב:

אז אני אומר לך: יודע מה, סבבה. מקובל. רק תכין גיבוי ותיקח את הלפטופ, כמו שרצית.

רק בנקודה קטנה על זה - עם כל הכבוד - לקחת לפטופ איתך לחופשה זה ב ו ל ש י ט - ולא מעט חברות אוסרות את זה (גם מטעמי ביטחון מידע… בטח שלא להתחבר למטרות עבודה על רשתות ויפי לא פרטיות)

מצד שני בארץ זה קורה … דוגמא מופלאה לחוסר הבנה והתערבות בחיי העובד בזמן החופשה. (נתפסתי לזה כי ראיתי את האמרות האלו בהחלט גם בהקשרים של חופשות מאושרות וכו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

זה כמו גבר אלים שמאשים את האישה שהוא צריך להרביץ לה.

מה אכפת לי מה הסיבה שאתה מציב אולטימטום ושלאמהתכוונת?

אתה מציב אולטימטום.

אנלוגיה לא מתאימה. 

לפעמים אין ברירה. אני חייב חופשה. המעסיק לא הסכים. אני חייב לעזוב. אין ברירה. 

להרביץ לאדם זה לא מצב של אין ברירה (אלא אם אתה בסכנת חיים). 

לכן שוב אומר, אנלוגיה לא טובה. 

לפעמים בחיים צרכים שונים של אנשים שונים לא מסתדרים וצריך לעזוב. מה לעשות?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 17 דקות, Liviur כתב:

רק בנקודה קטנה על זה - עם כל הכבוד - לקחת לפטופ איתך לחופשה זה ב ו ל ש י ט - ולא מעט חברות אוסרות את זה (גם מטעמי ביטחון מידע… בטח שלא להתחבר למטרות עבודה על רשתות ויפי לא פרטיות)

מצד שני בארץ זה קורה … דוגמא מופלאה לחוסר הבנה והתערבות בחיי העובד בזמן החופשה. (נתפסתי לזה כי ראיתי את האמרות האלו בהחלט גם בהקשרים של חופשות מאושרות וכו)

תשמע אני מבין מה אתה אומר, ואם נשים בצד את נושא הבטחון מידע (בהנחה וזה לא העניין), אני מציע לקחת את הלפטופ כי אני באמת דואג וחושב שזה חיוני, לא כדי שהסיכויים לאשר לי את החופשה יעלו, אם מחר פרוד נופל על משהו בתחום האחריות שלי כנראה שרק אני אדע לסדר אותו, או אולי גם מפתח אחר יוכל אבל יקח לו הרבה יותר זמן, כמובן שזה התערבות בחופשה של העובד וכו', אבל תלוי מה מונח פה על הכף

Miata ND2

פורסם
לפני 18 דקות, ניקו פ. כתב:

אנלוגיה לא מתאימה. 

לפעמים אין ברירה. אני חייב חופשה. המעסיק לא הסכים. אני חייב לעזוב. אין ברירה. 

להרביץ לאדם זה לא מצב של אין ברירה (אלא אם אתה בסכנת חיים). 

לכן שוב אומר, אנלוגיה לא טובה. 

לפעמים בחיים צרכים שונים של אנשים שונים לא מסתדרים וצריך לעזוב. מה לעשות?

תקרא את כל התגובות שלי אחורה.

אמרתי לא פעם שהבקשה וגם העזיבה לגיטימיות. הכריכה שלהם יחד בבקשה לא.

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

אף פעם לא הבנתי את הטענה הזאת.

למה העובד מפסיד ימי חופש וכיף? הרי בארץ הוא מחויב לקחת את ה14 יום שלו בכל מקרה.

אני לוקח את הימי חופש שמגיעים לי לפי החוק, וגם מעבר לזה, וככה גם כל מי שאני מכיר שעובד במקום עם perk כזה.

עובד מעולה בשבילי, אחרת באמת הייתי מפסיד כסף על ימי חופש ללא תשלום.

אם אתה בסוף לא לוקח חופשה, אז תיקח. אף אחד אחר לא ייקח את זה בשבילך.

הוא מפסיד ימי חופש כי הוא לוקח פחות חופש. יש לזה הרבה סיבות פסיכולוגיות, בשורה התחתונה זה המצב ברוב המקרים.
https://www.tech12.co.il/index-career/Article-7d47e188b0bbe71027.htm

והוא מפסיד כסף כי ימי חופשה ניתנים לפדיון בסיום העסקה. אם אני מפוטר/מתפטר מחר, אני מקבל את כל יתרת ימי החופשה שלי, כמשכורת לכל דבר. בפעם האחרונה שעזבתי מקום עבודה זה היה יותר ממשכורת, כרגע אני עם יתרה של יותר משתי משכורות, רק בימי חופשה (שילוב של מיעוט חופשות בשנים האחרונות בגלל הקורונה + חופשת לידה).

בחברות עם חופשה "ללא הגבלה" המעסיק נותן את המינימום בחוק. אני לא רואה שום סיבה לוותר על עשרות אלפי שקלים (בטווח הגבוה) בשביל שאני אוכל להגיד שיש לי חופשה "בלי הגבלה".

פורסם

עדיין לא הבנתי איך אצלכם ("חופשה ללא הגבלה" == "מאבד כסף/מפסיד ימי חופש").

המעסיק עדיין חייב לתת לך את ה14 יום שמגיע לך לפי החוק. הללא הגבלה זה כלפי מעלה, לא כלפי מטה. ללא הגבלה אומר מ14 ועד כמה שהמעסיק מחליט. לפחות בארץ זה ככה. אבל שוב - את ה14 אתה חייב לקבל.

אם אתה מעדיף לא לנצל ימי חופש, זבש"ך.

אם אתה עובד בלי לקחת חופש, אז או שיש לך מעסיק נצלן שלא חושב קדימה, או שאתה וורקוהוליק וזבש"ך.

אם אתה וורקוהוליק שלא לוקח חופשים מתוך פרינציפ ובסופ"שים יושב עם לפטופ כדי לסגור ג׳ירות - אז כן, ימי חופש ללא הגבלה זה לא בשבילך.

לדעתי מעסיק טוב כן צריך להכריח עובדים לצאת לחופש. מה תעשה בחופשה - תשב ברחוב ותסתכל על גדר, העיקר תנוח מהעבודה.

אני אישית כן יוצא מורווח מהסיפור, אחרת באמת הייתי מפסיד כסף על ה30-50 ימי חופש שאני לוקח בשנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

לדעתי מעסיק טוב כן צריך להכריח עובדים לצאת לחופש. מה תעשה בחופשה - תשב ברחוב ותסתכל על גדר, העיקר תנוח מהעבודה.

מסכים איתך. אני עובר על ימי החופשה של כל העובדים ומוודא שאין לי עובדים עם יותר מידי חופש. אם יש, שם לעצמי תזכורת ב-1-2-1 הבא שלנו לדבר על זה ולוודא שהעובד/ת לוקח את החופשות שלו. זה חשוב לעובד וחשוב לארגון.

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

לדעתי מעסיק טוב כן צריך להכריח עובדים לצאת לחופש. מה תעשה בחופשה - תשב ברחוב ותסתכל על גדר, העיקר תנוח מהעבודה

אחרי שנים שכל אחד לקח חופש מתי שהוא רוצה עברתי לשתי חופשות מרוכזות בחול המועד פסח וחול המועד סוכות.

זה גם נותן לאנשים חופשות ארוכות על מעט ימי חןפש וגם משאיר להם כמה ימים למשך השנה 

פורסם
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

תקרא את כל התגובות שלי אחורה.

אמרתי לא פעם שהבקשה וגם העזיבה לגיטימיות. הכריכה שלהם יחד בבקשה לא.

הכריכה שלהם יחד היא עובדה מוגמרת. פשוט אפשר להגיד אותה ישירות ואפשר אחרי כמה זמן פשוט להודיע שמתפטרים.

בפועל זה אותו אקט, רק העטיפה (והפוליטיקלי קורקט) שונים. יש שיאמרו שלתת כבוד זה לומר בכנות. יש שיאמרו אל תכרוך את הדברים ביחד ופשוט אחר כך תודיע שאתה עוזב. 

בסוף זה אותו דבר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

זו ממש לא עובדה מוגמרת.

יש לא מעט אנשים שמתמודדים עם לא בלי להתפטר וזה מעבר לעובדה שזה לא שחור או לבן (למשל להזיז תאריך או לקצר בכמה ימים) ואת כל האפור אתה מאבד כשאתה מציג את זה כאם לא מקבל אני הולך.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
לפני כשעה, Or05230 כתב:

מחר פרוד נופל על משהו בתחום האחריות שלי כנראה שרק אני אדע לסדר אותו, או אולי גם מפתח אחר יוכל אבל יקח לו הרבה יותר זמן, כמובן שזה התערבות בחופשה של העובד וכו', אבל תלוי מה מונח פה על הכף

אם החברה נופלת כי אתה חייב לסדר את הproduction זה מצב מאוד לא תקים ואתה דה פאקטו בon call תמידי.

הייתי מציע לחשוב טוב איך בזמן הקרוב אתה פותר את זה עם אוטומציה ודוקומנטציה.

אם מחר חס וחלילה אתה בתאונת דרכים - מה קורה? אם אתה רוצה לטוס למדינה שבעייתית מבחינת תעבורת המידע של. ? (חופשה בסין לדוגמא. לא משהו מופרך)

לפני 48 דקות, vadim6385 כתב:

עדיין לא הבנתי איך אצלכם ("חופשה ללא הגבלה" == "מאבד כסף/מפסיד ימי חופש").

זה שווה להפסיד כסף אם לוקחים פחות ימים ועוזבים ו קבלים את המינימום לפי החוק, כי אם זה ימים צבורים לפי מספר יותר גדול מהמינימום בחוזה - ברוב המקרים תקבל אותם כאחוז משכורת נוסף כשאתה עוזב.

לפני 44 דקות, garicho כתב:

מסכים איתך. אני עובר על ימי החופשה של כל העובדים ומוודא שאין לי עובדים עם יותר מידי חופש. אם יש, שם לעצמי תזכורת ב-1-2-1 הבא שלנו לדבר על זה ולוודא שהעובד/ת לוקח את החופשות שלו. זה חשוב לעובד וחשוב לארגון.

מכיוון שיש לי צוות כרגע - אני עושה משהו דומה אבל מגישה הפוכה. מוודא שכל הצוות שלי לוקח מספיק ימי חופש כדי להתרענן…

אין לנו מינימום או מקסימום - אבל מוודא שכולם רעננים.

לפני 43 דקות, Night Driver כתב:

זה גם נותן לאנשים חופשות ארוכות על מעט ימי חןפש וגם משאיר להם כמה ימים למשך השנה 

בתקופה הכי יקרה בשנה מבחינת חופשות…

זה נחמד כאקסטרה ולפעמים עם משפחה. פחות כשמכריחים.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 2 דקות, Liviur כתב:

בתקופה הכי יקרה בשנה מבחינת חופשות…

זה נחמד כאקסטרה ולפעמים עם משפחה. פחות כשמכריחים

קודם כל זה לא במקום. זה עדיין משאיר בין שבוע ל 3 שבועות (כתלות בותק).

ועם תכנון נכון אפשר לטייל מאוד בזול בתאריכים האלה. יש טיסות זולות מאוד אם אתה מוכן לקונקשן ואוקטובר מנש לא יקר מבחינת מלונות.

פורסם

אם זה לא במקום - זה משהו אחר לגמרי.

לגבי זול - לא כשאתה רוצה לבחור מקומות , לא כשאתה לאו דווקא יכול / קוצה לטוס עם קונקשן (ילדים קטנים) ולא כשאתה רוצה לקבוע מלונות ורכב להשכרה שאלו העלויות הכי גדולות יחד עם הטיסות (בדיוק סיימתי לקבוע חופשה לקיץ - בהולנד , איסלנד , נורווגיה… מחירים 😳 לעומת לעשות את זה off season - אבל יש אילוצים ובקשות)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 דקות, Liviur כתב:

מכיוון שיש לי צוות כרגע - אני עושה משהו דומה אבל מגישה הפוכה. מוודא שכל הצוות שלי לוקח מספיק ימי חופש כדי להתרענן…

אין לנו מינימום או מקסימום - אבל מוודא שכולם רעננים.

כמו שאמרתי, אצלנו זה מוכתב על ידי המדינה. ואם לא ניצלת הימים נשרפים. אבל לפעמים אנשים ממש שוכחים לקחת חופש, אז צריך להזכיר להם. אצלנו חובה לקחת לפחות שבועיים חופש רצוף פעם בשנה. שאר החופשות בהתאם למה שרוצים. רוב העובדים שלי לוקחים חופשות של 3 שבועות בקיץ ועוד שבוע אחד בחורף. את שאר הימים מפזרים פה ושם לאורך השנה (בדרך כלל צמוד לימי חג בשביל סופי שבוע ארוכים). יש לנו בנוסף גם 4 ימי בחירה לכל עובד - זה מעבר לימי החופשה הרגילה והם נשרפים אם לא ניצלת אותם באותה השנה.

• תוכן חדש...