Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אתה מתאר מצב של עודף כוח אדם. אם עובדנעלם לחודש וחצי ואף אחד לא עובד יותר בצורה מורגשת אז יש עובד אחד מיותר.

לא דיברתי על חודש וחצי, אלא על יום יומיים.

לגבי מה שתיארת, ייתכן שגם עובד מכונה הוא משרת אמון, לא אמרתי שלא, פשוט יש מקומות שכן מודדים עובדים בצורה יותר הדוקה או שדרך העבודה היא שלא משנה כמה עובדים יש או מי בחופש - תמיד כמות העבודה תהיה זהה.

Miata ND2

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כשעבדתי במפעל העובדים שליד המכונות היו מחתימים עם ברקוד את התחלת המשימה ואת הסוף שלה ומתעדים מה חלקים יצאו וכמה נפסלו.

הרבה אמון אין פה,גם אין צורך כשקל למדוד.

זו לא משרת אמון...משרת אמון זה שמתכנת אומר לך שהוא עבד היום מהבית והוא "חשב על פתרון" ואתה סומך עליו שהוא באמת חשב על פתרון ולא הלך לים ואמר שהוא חשב כי אי אפשר למדוד חשיבה.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כמות היבודה לעולם תהיה תלויה בלקוחות ובמשימות שיש לבצע.

אם צריך לייצר יותר אז מייצרים יותר או על ידי שעות נוספות, או על ידי הגדלת צוות או על ידי הוספת ציוד או היעזרות בקבלני משנה.

בפיצוח תמיד המטרה היא להשלים אותו במינימום זמן ולכן לאנשי פיתוח אף פעם אין עודף זמן וכל העדרות פוגעת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 דקות, Or05230 כתב:

ברור, אני גם נגד העניין. וראיתי כאלו שלא מנצלים, אני פשוט מציג את הצד השני של המטבע - כל בקשות ימי החופש שלי נענו בחיוב, והיו עובדים שכן היו בחופש של יום אחת לשבועיים נניח, לא 80 אחוז אבל לא רחוק משם.

אני לא בכיר אז לא אגיב לגבי שיח הבכירים וסגירת החשבונות.

אבל צריך להבין שהעבודה במחלקות פיתוח בחברות נורמליות שונה, אין עומס יתר על שאר חברי הצוות כשעובד בחופשה, פשוט מקצים פחות משימות, לא יודע באיזה תחום אתה עוסק, אבל פה זה שונה לחלוטין. אלו משרות אמון, לא משרות של לתקתק עבודה לפי שעון. לפעמים קשה לאחרים מבחוץ להבין את זה, ואולי בגלל זה התגובות שלך הן כפי שהן, וההסתכלות היא שונה.

אני לא מכיר את הנסיבות שלך מעבר למה שתיארת אתה. פיתוח יכול להיות קריטי ויכול להיות nice to have, תלוי בנסיבות. 

בהיי טק, כמו בסביבות אחרות, יש הרבה שיתוף פעולה  חוצה חברות,גם בצד המקצועי וגם בין מנהלים, ויש שיח. 

עובדים בתחום, בטח אם הוא ספציפי, חולקים מידע על עובדים, חברות (ואפילו קוד) 

אני מכיר מנהלים שסגרו חשבונות ומכיר עובדים שנפלטו בלי ש אך אחד יותר לקח אותם לעבודה 

אז אם אתה איש טכני יחסית, שגם מחליפים בקלות, זה פחות משנה להחליף פועל אחד באחר

אבל אני הבנתי שאתה יושב באופרציה בצומת קריטי. 

בכל מקרה, אני ממליץ לנהל דיאלוג פתוח. זה בסדר גמור לאמר, אני חייב את החופשה הזו לאשתי (סתם דוגמא) כדי להציל את הקשר ביננו, ולו כדי להבהיר לבוס שאתה לא מזלזל במחויבות שלך,אליו ולמקום העבודה (בסדר הזה) 

כי בניגוד לאמרה של הסנדק, בסופו של דבר, בחיים, הרב זה אישי 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, Potato כתב:

כשעבדתי במפעל העובדים שליד המכונות היו מחתימים עם ברקוד את התחלת המשימה ואת הסוף שלה ומתעדים מה חלקים יצאו וכמה נפסלו.

הרבה אמון אין פה,גם אין צורך כשקל למדוד

זה מסוג הדברים שאני לא מוכן שיהיו אצלי. עובד הוא בן אדם ולא רובוט.

אני לא קבלן משנה שמוכר שעות עבודה אלא מוכר מוצר שהמחיר שלו מורכב בעיקר מידע וטכנולוגיה אז יכול להרשות לעצמי יעילות לא מושלמת. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

זה מסוג הדברים שאני לא מוכן שיהיו אצלי. עובד הוא בן אדם ולא רובוט.

אני לא קבלן משנה שמוכר שעות עבודה אלא מוכר מוצר שהמחיר שלו מורכב בעיקר מידע וטכנולוגיה אז יכול להרשות לעצמי יעילות לא מושלמת. 

זה לא עניין של רובוט,מעקב אחרי זמנים ונפל בעיקר.

להבין איפה הולכות לך שעות וחומר גלם ולתחקר מדוע.

• אהבתי 1

פורסם

את זה אני עושה במעקב חודשי ולא במעקב אחרי תפוקה של עובד ספציפי.

אני יודע ברמה של שניות כמה לוקח כל חלק למכונה (אני כותב את תכניות ה cnc) ולא רוצה שעובד יפחד ללכת לשירותים או לשתות קפה. 

פורסם
לפני 35 דקות, MiniMiz3r כתב:

נעשו מחקרים שהוכיחו שעובדים בחברות שנותנות ימי חופשה "בלי הגבלה" לקחו פחות חופש. 

בהקשר לשיטה הזאת - שמעתי את הכינוי guilt driven development.

אכן, במקום שבו זה היה נהוג, לקחתי פחות ימי חופש. קטע פסיכולוגי דפוק כזה.

ממה שאני זוכר, באותה חברה היו מיעוט  שיצאו לחודש פלוס "לחפש את עצמם" והיו כאלה שנטו למעט ימים, אבל בממוצע ? לא מגיעים ל-30 ימי חופש סטייל סקנדינביה/צרפת. מספר עובדים קטן אבל עם גמישות במעבר/השאלה לצוותים.

במקום הנוכחי על הנייר יש ימי חופשה מסודרים לפי החוק וגו', במציאות פשוט מתאמים מראש והכול מסתדר עם העברת משימות, ואף אחד לא נעלם לחודש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אני יודע ברמה של שניות כמה לוקח כל חלק למכונה (אני כותב את תכניות ה cnc) ולא רוצה שעובד יפחד ללכת לשירותים או לשתות קפה. 

אבל יכול להיות שלעובד לוקח 10 דקות לדפון אותו כי השתמשת בדופן מפרויקט קודם שפחות מתאים פה וצריך לתכנן אחד או שלא שמת לב בתכנית ויש כלים שנשברים/נשחקים מהר ומייצרים בעיות בהמשך.

כשיש כמה עשרות מכונות והחלקים מעובדים בשלבים לעלות על התקלות מהר חוסך המון.

ולגבי השעות,זה בין היתר היה כדי לדווח ללקוחות ולא בשביל למדוד שניות לעובד .

אני בעבודה עובד עם ניהול זמנים,יש בmonday אופציה להפעיל טיימר לפי פרויקט,עוקב אחרי עצמי בעיקר ומנסה להבין על מה הלך לי זמן ולמה.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם

גם את מתקני הדפינה אני בניתי (לא רק ברמת השרטוט אלא פיזית) ותמיד את הסדרות הראשונות אני עושה ליד המכונה כדי לבדוקבדיוק את הדברים שהעלת.

נכון שזה לא הכי יעיל מבחינת ניצול הזמן שלי אבל קודם כל זה כיף וזה מאפשר לי להגיע לרמות שלא מגיעים בד"כ במקומות אחרים.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

גם את מתקני הדפינה אני בניתי (לא רק ברמת השרטוט אלא פיזית) ותמיד את הסדרות הראשונות אני עושה ליד המכונה כדי לבדוקבדיוק את הדברים שהעלת.

נכון שזה לא הכי יעיל מבחינת ניצול הזמן שלי אבל קודם כל זה כיף וזה מאפשר לי להגיע לרמות שלא מגיעים בד"כ במקומות אחרים.

מפעל משפחתי עם כמה מכונות יהיה שונה בניהול ממפעל עם 50-60 מכונות שמפוזרות בין כמה מחלקות שצריכות להוציא מוצרים במקביל לאינטגרציה.

• אהבתי 1

פורסם

זה ברור. 

בגודל שלי עם 20 איש שמחולקיםמעל מספר תחומים אני יכול לעבוד ככה. עם 7 מכונות cnc ועוד כמה קונבנציונאליות בשילוב עם ליין מוצרים קבוע זה אפשרי.

במסגרייה, צבע וגיפור צריך הרבה פחות התערבות טכנית.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

לגבי ימי חופשה "בלי הגבלה" - זו שיטה מעולה, אבל רק אם אתה המעסיק.

העובד מפסיד בשיטה הזאת גם ימי חופש וגם (הרבה מאוד) כסף.

אף פעם לא הבנתי את הטענה הזאת.

למה העובד מפסיד ימי חופש וכיף? הרי בארץ הוא מחויב לקחת את ה14 יום שלו בכל מקרה.

אני לוקח את הימי חופש שמגיעים לי לפי החוק, וגם מעבר לזה, וככה גם כל מי שאני מכיר שעובד במקום עם perk כזה.

עובד מעולה בשבילי, אחרת באמת הייתי מפסיד כסף על ימי חופש ללא תשלום.

אם אתה בסוף לא לוקח חופשה, אז תיקח. אף אחד אחר לא ייקח את זה בשבילך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

הרבה אמון אין פה,גם אין צורך כשקל למדוד

זה לא בטוח שבשביל בקרה על העובדים כמו צורך לנטר את יעילות הייצור. 

עשיתי דבר דומה בעצמי בתפקיד הניהולי הראשון שלי. 

לעתים זה יתרון. כשביקרו אותי למה עובד מסויים עובד עם ווקמן, תוך כדי שהוא שר לעצמו, אמרתי להם שזה העובד עם התפוקה הכי טובה (בעבודה מאוד משעממת) 

איסוף נתונים לכשעצמו הוא לא בעיה. השאלה מה עושים איתם. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתאריך 29.12.2022 בשעה 12:32, Be roo כתב:

נראה שהסיטואציה דווקא הובנה, אתה לא בא לדיון שבו אתה והוא בודקים מה אפשר ומה אי אפשר לעשות (להזיז תאריכים? לקצר את החופשה? לפצל לשתי חופשות?), אתה מציב עובדות.  ומכבסה המילים לא תשנה את העובדה שאתה מציב למעסיק אולטימטום שבו או שהוא מאשר לך לצאת למרות שאולי מצידו זה לא מתאים, או שאתה מתפטר והוא מאבד אותך בכל מקרה. זה לבוא אליו עם אקדח לראש, לא משנה איך תקרא לזה.

בתאריך 29.12.2022 בשעה 13:50, ניקו פ. כתב:

כך יצא. 

זה היה ישיר בתגובה אלייך -> כך יצא = יצא שהוא חייב להציב לו אוטימטום. 

ומאותו הדיון, הדגשתי לך באדום, כי יש משהו סלקטיבי מאוד בקריאה שלך. 

בתאריך 29.12.2022 בשעה 13:50, ניקו פ. כתב:

באמת נוצר כאן מצב שאתה שם לבנאדם אולטימטום. אז גם אם יסכים, כנראה שיסמן אותך בנקניק, אלא אם הסיבה שלך מאד מוצדקת. זה שיקול אחד. לדעתי, במידה והמעסיק שלך אדם טוב לב ואמפתי, שרואה את טובת עובדיו לנגד עיניו אתה לא צריך להתעלם מהנקודה הזו אלא לדבר עליה עם המעסיק. כלומר, לומר לו שאתה מבין שזה נשמע שאתה מציב אולטימטום מהצד, אבל זו לא הכוונה שלך. אתה פשוט רוצה להבהיר את החשיבות של החל"ת הזה (ואתה לא חייב לפרט). אם יתאים לו, אחלה. אם לא, אז לא. במידה והוא יעיל וכלכלי אבל פחות בין אישי, אז אפשר גם לא להיכנס לזה מיד. אתה לא אחראי על זה שהמעסיק מחזיק חברה שלמה תלויה באדם אחד. אתה לא זה שמרוויח מהחיסכון הזה של המעסיק אבל תהיה זה שמפסיד אם תפר חוזה. לכן, אתה יכול לבקש מהמעסיק, ואם הוא לא יסכים, אז בשיחה הבאה אחרי כמה ימים להודיע לו שחשבת על זה ושאתה מתפטר. זכותך. אם הוא ירצה לשאול למה תוכל לנמק. לבחירתך. 

בתאריך 29.12.2022 בשעה 19:28, Be roo כתב:

נראה שאתם לא מבינים את המושג אולטימטום. יש לו הגדרה.

עם כל הכבוד, נראה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, או שאת מסלפת ציטוטים ברמה שלא תבייש את אחרוני כתבי YNET.

נ.ב. - "לא כדי לשים אוליטימטום" -- לא שווה לאמירה שאין כאן אולטימטום.

"לא כדי לשים אולטימטום" = אני מבין שיש כאן אולטימטום אבל זו לא המטרה שלי. כלומר אני לא עושה את זה כדי לשים לך אולטימטום אלא כי זה...(סיבה).

אין לי כוונה להעליב, אבל באמת שזו הבנת הנקרא בסיסית. אני מניח שפשוט חיפשת בכוח מתחת לפנס, מה שמאוד מתאים לשאר התגובות שלך בשרשור הזה, שכן האגו קיים בהן, אך אמפתיה עוד לא ראיתי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...