Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Liviur כתב:

אם זה לא במקום - זה משהו אחר לגמרי.

לגבי זול - לא כשאתה רוצה לבחור מקומות , לא כשאתה לאו דווקא יכול / קוצה לטוס עם קונקשן (ילדים קטנים) ולא כשאתה רוצה לקבוע מלונות ורכב להשכרה שאלו העלויות הכי גדולות יחד עם הטיסות (בדיוק סיימתי לקבוע חופשה לקיץ - בהולנד , איסלנד , נורווגיה… מחירים 😳 לעומת לעשות את זה off season - אבל יש אילוצים ובקשות)

באוקטובר (חול המועד סוכות)הייתי עם הבת שלי בקפריסין וזה הטיול הכי זול שעשיתי אי פעם למרות הרכב השכור.

תחילת דצמבר הייתי בדיסלדורף ומינכן וגם הופתעתי מהמחירים.

חשוב רק לציין שאני סוגר נסיעות לחול גג שבועיים מראש ולרוב הרבה פחות.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 45 דקות, Liviur כתב:

אם מחר חס וחלילה אתה בתאונת דרכים - מה קורה? אם אתה רוצה לטוס למדינה שבעייתית מבחינת תעבורת המידע של. ? (חופשה בסין לדוגמא. לא משהו מופרך)

אבל זאת הייתה הנקודה שלו...

אגב, אני כרגע במצב די דומה. לשבת על דוקומנטציה יקח לי זמן מפרוייקטים אחרים שגם להם יש דד ליינים. לכן כולם מבינים שאין דוקומנטציה ועד שלא יורידו את כמות העבודה - לא יהיה. לא תקין, אבל לפחות מודעים לבעיה.

לפני 34 דקות, garicho כתב:

אצלנו חובה לקחת לפחות שבועיים חופש רצוף פעם בשנה.

וואי וואי וואי וואי. לא מתאים בכלל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

חשוב רק לציין שאני סוגר נסיעות לחול גג שבועיים מראש ולרוב הרבה פחות.

הלוואי שיכולתי. עלי מתחילים ללחוץ במרץ לתת תאריכי חופשה ליולי - אוגוסט. תוכנית העבודה שלי נקבעת 3 חודשים מראש, והודעה מאוחרת היא כאב ראש גדול למזכירות.

גם אותי מוציאים לחופשות מרוכזות - בחוה"מ סוכות ופסח, ומה שהכי מרגיז - סוף אוגוסט. אני מעדיף את החופשות שלי בין חופשות התלמידים, לא צריך חופש לקראת 1 בספטמבר - אבל אונסים אותי לשרוף לא פחות מ-10 ימי חופש.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

זו ממש לא עובדה מוגמרת.

יש לא מעט אנשים שמתמודדים עם לא בלי להתפטר וזה מעבר לעובדה שזה לא שחור או לבן (למשל להזיז תאריך או לקצר בכמה ימים) ואת כל האפור אתה מאבד כשאתה מציג את זה כאם לא מקבל אני הולך.

במקרה הזה זו עובדה מוגמרת. קרא את ההודעות של פות"ש

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

הלוואי שיכולתי. עלי מתחילים ללחוץ במרץ לתת תאריכי חופשה ליולי - אוגוסט. תוכנית העבודה שלי נקבעת 3 חודשים מראש, והודעה מאוחרת היא כאב ראש גדול למזכירות

אצלי זה אילוץ. עד הרגע האחרון אני לא יכול לדעת מה יצוץ.

בנסיעות לכנסים ותערוכות זה עולה לי הרבה מאוד כסף (חדרים במלון קופצים לשמיים אם בכלל יש מקום) למרות שב 2020 כל מי שסגר מהענף מראש לתערוכה במאי אכל אותה בענק (האירוע התבטל בגלל הקורונה וכל הכסף הלך).

הזמן היחיד שאני יכול לסגור מראש זה חול המועד אבל גם אז מעדיף להחליט ברגע האחרון לאן בא לנו.

לפני 23 דקות, ניקו פ. כתב:

במקרה הזה זו עובדה מוגמרת. קרא את ההודעות של פות"ש

העובדה המוגמרת החא חופשה. לא יודע אם כל השאר כל כךקשיח כמו שאתה מתאר.

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

לשבת על דוקומנטציה יקח לי זמן מפרוייקטים אחרים שגם להם יש דד ליינים

אז בעצם לא מתמחרים אצלכם את זה (כtech debt , איכות קוד , יציבות וכן)

אל תדאג - ברוב המקרים האלו יהיה outage ופתאום יהיה זמן.

זה גם התפקיד של tech lead לקדם לעשות לזה זמן אם הארגון לא מבין.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

קודם כל זה לא במקום. זה עדיין משאיר בין שבוע ל 3 שבועות (כתלות בותק).

אם אתה מוריד להם ימי חופשה על ההדממות המאולצות הללו, זה במקום. זה שיש להם כמה ימי חופשה ששרדו את ההדממה הזו לא הופך את זה להיות "לא במקום".

יש אנשים (כמוני) שממש לא מתחברים לטיולים בחגים, כשכל עם ישראל בחופשה. מאז ומתמיד בחגים אני עובד ומעדיף לטייל כשכל השאר עובדים. חוץ מתקופות חגים כמו שנפל השנה, שבמחיר 8 ימי חופשה הייתי 3 שבועות בחול.. אבל זה די נדיר שנה כזו.

שנה טובה ❣

• אהבתי 4

יום טוב גם לך

פורסם

לחילופין, לעבוד כשכולם מטיילים זה גם נחמד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 שעות, Igalz כתב:

אם אתה מוריד להם ימי חופשה על ההדממות המאולצות הללו, זה במקום. זה שיש להם כמה ימי חופשה ששרדו את ההדממה הזו לא הופך את זה להיות "לא במקום".

יש אנשים (כמוני) שממש לא מתחברים לטיולים בחגים, כשכל עם ישראל בחופשה. מאז ומתמיד בחגים אני עובד ומעדיף לטייל כשכל השאר עובדים. חוץ מתקופות חגים כמו שנפל השנה, שבמחיר 8 ימי חופשה הייתי 3 שבועות בחול.. אבל זה די נדיר שנה כזו.

שנה טובה ❣

עובדי ייצור זה לא אנשי היי טק. אלה לא אנשים שלוקחים שבועיים חופש כדי לנסוע לארה"ב (פרט למקרים נדירים ובמקרים האלה אני בד"כ הולך לקראתם לא רק בימי חופש אלא גם באיזה בונוס שיקל עליהם כי לא מדובר במשהו שחוזר על עצמו כל שנה)

חול המועד פסח וסוכות לרוב זה בים 5 ל 8 ימים מהצבירה השנתית. זה משאיר עדיין הרבה ימי חופש.

פורסם

אני חושב שהרבה מחוסר ההסכמה כאן נובע מאי הבנה של התחום בו עוסק פותש. יש הבדל גדול בין יחסי עובד מעביד בחברת ייצור של חלקי מכונות עם 10-20 עובדים שרובם מפעילים מכונה (מורכבת יותר או פחות) לבין מפתח בפייסבוק. לדעתי 2 הדברים האלו( תחום שממנו נגזרים גם דברים כמו ביקוש, יכולת השתכרות ואלטרנטיבות בחוץ, וגודל החברה) משפיעים מאוד על כמה לגיטימית או לא הבקשה. לנהג לילה המשמעות שמהנדס שנעדר לחודש וחצי יכולה להיות קטסטרופלית, לפייסבוק כנראה לא תהיה בעיה קשה אם מפתח נעדר לחודש וחצי.

בשורה התחתונה אני חושב שפותח מציג בקשה לגיטימית, מנסה לתת פתרון למצב בו ההעידרות שלו קריטית, ומוכן גם לעזוב אם זה לא מקובל, לא מבין כ"כ מה הבעיה, כן מסכים שעם העידרות כזאת עדיף לתת התראה כמה שיותר ארוכה. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 32 דקות, AK21 כתב:

בשורה התחתונה אני חושב שפותח מציג בקשה לגיטימית, מנסה לתת פתרון למצב בו ההעידרות שלו קריטית, ומוכן גם לעזוב אם זה לא מקובל, לא מבין כ"כ מה הבעיה, כן מסכים שעם העידרות כזאת עדיף לתת התראה כמה שיותר ארוכה. 

העיקר הוא האיך + מתי.

לבקש , וכמה שיותר זמן מראש.

אם לא מגיעים להבנה - אז לשלוף את התותחים הכבדים.

כמו כן - יש גם בטק מנעד גדול (עבדתי בחברות בזמנים שהיינו 7 אנשים - סה״כ כל החברה , וגם בכאלו שעברו את המליון איש בקורפורייט). נגיד בעדינות לא כל אחד הוא עובד בגאמפא / רקע של גאמפא - וגם להם בזמנים כאלו יש חששות של לשבת בבית (כותב בתור אחד כזה עם רזומה דיי מכובד , ניסיון בסקייל מאוד מכובד והרבה הצעות - גם אחרי הגלי פיטורין מהרבה מקומות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 שעות, Igalz כתב:

שנה טובה ❣

במקרה של נהג לילה, אני מתאר לעצמי שהוא לא עושה את זה מתוך רוע לב או כי הוא בומר עם חשיבה מרובעת.

ניחוש מושכל - יותר נוח לו לעצור את הייצור בצורה מרוכזת למשך שבוע פעמיים בשנה ולשלוח את כולם בחופש מאשר כל פעם לרוץ עם הלשון בחוץ ולחפש מחליף למשה שיצא לשבוע, ואז כשמשה חוזר, מוחמד יוצא לשבוע, וכשמוחמד יחזור, בוריס יוצא לשבוע, כשאר בהיעדרם של כל אחד מהם הייצור תקוע כי הם עומדים אחד אחרי השני בקו ייצור.

אז במקום שקו ייצור יהיה מושבת שלוש שבועות, עדיף להשבית את הייצור לשבוע, ולהוציא לחופשה את משה, מוחמד ובוריס ביחד.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

במקרה של נהג לילה, אני מתאר לעצמי שהוא לא עושה את זה מתוך רוע לב או כי הוא בומר עם חשיבה מרובעת

חלילה לא חשבתי שזה מרוע, וגם הסיבות די ברורות לי. 

הדבר היחיד שצרם לי הוא הנסיון לצייר תמונה שלא מדובר במהלך על חשבון החופשה השנתית של העובד. אין מה לייפות פה, נכון או לא נכון, העובדים נאלצים לבזבז כמות מכובדת של ימי חופשה כשנח למעסיק ולא בהכרח (או בהכרח לא) נח לעובד.

אגב יש פה גם פינות חוקיות שצריך לקחת בחשבון.
למרות שהחוק לצידו של נהג לילה בהקשר להדממה מאולצת, על פי חוק אסור לו להכניס עובד למינוס בגלל ההדממה הזו. אז או שהוא אוסר על אנשים לקחת חופשה בתחילת השנה כדי לחסוך ימים להדממה, או שהוא סופג את עלות ימי החופשה החסרים בשביל להשלים את ההדממה של העובד, או שהוא עובר על החוק (מניח שלא).

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 6 דקות, Igalz כתב:

חלילה לא חשבתי שזה מרוע, וגם הסיבות די ברורות לי. 

הדבר היחיד שצרם לי הוא הנסיון לצייר תמונה שלא מדובר במהלך על חשבון החופשה השנתית של העובד. אין מה לייפות פה, נכון או לא נכון, העובדים נאלצים לבזבז כמות מכובדת של ימי חופשה כשנח למעסיק ולא בהכרח (או בהכרח לא) נח לעובד.

קודם כל לרגע לא חשבתי שהתכוונת שזה מרוע.

גם לא אמרתי שזה לא על חשבון החופשה אלא שזה משאיר מספיק ימים לעוד חופשה.  תפקידים כמו אנשי שיווק לא לוקחים חופשה מרוכזת כי מן הסתם הם זמינים גם בחול המועד ולוקחים חופשות מתי שהם רוצים (התנאי הוא שהם זמינים טלפונית למקרים דחופים ובתמורה מוריד להם רק חצי מימי החופש).

בחופשות תמיד יש אילוצים של שני הצדדים ועוד לא היה לי עובד שרצה חופש ולא יצא בגלל מחסור בימים. עם קצת רצון טוב תמיד פותרים את הבעיה בין אם זה בצורת בונוס, בין אם זה הכנסה למינוס ימי חופש, בין אם בצורת מפרעה מתגלגלת עד צבירת ימי החופש או כל דרך אחרת שמתאימה למקרה ולאדם הספציפי. אם אני צריך לריב עם עובד על שכר של כמה ימים בשנה אז כנראה שהבעיה זה לא הכמה מאות שקלים האלה ואנחנו פשוט לא מתאימים אחד לשני.

לפני 6 דקות, Igalz כתב:

אגב יש פה גם פינות חוקיות שצריך לקחת בחשבון.
למרות שהחוק לצידו של נהג לילה בהקשר להדממה מאולצת, על פי חוק אסור לו להכניס עובד למינוס בגלל ההדממה הזו. אז או שהוא אוסר על אנשים לקחת חופשה בתחילת השנה כדי לחסוך ימים להדממה, או שהוא סופג את עלות ימי החופשה החסרים בשביל להשלים את ההדממה של העובד, או שהוא עובר על החוק (מניח שלא).

אני לא אוסר לקחת חופשה. או שאני מכניס למינוס כשהסיכון כלפיי ברור או שאני פשוט משלם את ימי החופש המרוכז גם אם אין צבירה.

כשמדובר על עובדי ייצור אלה אנשים שחיים בצורה שונה מאנשי ההיי טק ומאנשים ברמות שכר מעל לממוצע. נדיר מאוד שאחד כזה ייסע לטיול עם המשפחה לשלושה שבועות בתאילנד או טיול בארה"ב.

פורסם
לפני שעתיים, AK21 כתב:

לפייסבוק כנראה לא תהיה בעיה קשה אם מפתח נעדר לחודש וחצי.

לא צריך להעריך הערכות כלליות. הוא אמר פחות או יותר מה גודל העסק, וגם תיאר את התפקיד שלו כצומת קריטית.

כמו כל דבר, וכמו שכתבתי קודם, הגישה הנכונה היא מו״מ פתוח, ולהגיע להסכמות.

בטח בהיי טק...

צריך גם לזכור, שלא כמו פועלי ייצור, עולם ההיי טק חולק מידע. הזוגה עובדת בתחום מחשוב מסויים והיא יודעת את כל הפרוייקטים, מכירה את כל המפתחים/מיישמים המובילים והם חולקים מידע וניסיון אחד עם השני על בסיס קבוע.

כשהמגייסת מתקשרת לשיחה השבועית, היא כבר יודעת מה הפרוייקט...

זה עולם לא מאוד גדול ומאוד מקושר. לכן רצוי מאוד לא לשרוף שם גשרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...