Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

אני רוצה חופש של חודש בסביבות יולי לבר מצווה של הבן. אפשר?

אני זקוק לתוספת שכר.

אם יגידו לך לא לאחד מאלה - אתה תתחיל לחפש מקום אחר.

לפני 2 דקות, Be roo כתב:

אתה באמת חושב שכל מי שמבקש העלאה ומקבל סירוב או פחות ממה שביקש, מתפטר?

או שמישהו מבקש לצאת לחופשה ארוכה ומבקשים ממנו לקצר או לדחות, עוזב?

מתחיל לחפש מקום אחר, בטח.

או לחלופין - מקטין ראש.

בכל מקרה מערכת היחסים נפגעת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Just now, David32 כתב:

ממש לא בדיוק כמו שאם עובד מבקש משהו שאני לא יכול לתת אני לא מתחיל ישר לחפש לו מחליף.

אתה יודע כמה פעמים אמרתי לא על בקשות חופשה או העלאות שכר וחלק מהאנשים האלה איתי כבר יותר מ 30 שנה (בצקצועות שהם יעבדו במקום אחר עוד לפני שיצאו מהדלת אצלי)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

להתחיל לחפש עבודה ואז לעבור את מדורי הגיהנום של ראיונות ומבחנים זה חתיכת קאדר.

לפעמים, תלוי בנתונים שלך, מצב בשוק וערך מוסף שהעבודה הנוכחית מביאה (כמו עבודה מעניינת, קל"ב, לו"ז גמיש, סיבוס גדול, עבודה מרחוק, חניון), עדיף להסתפק בהעלאה של קצת פחות ממה שדרשת, או לצאת לשבועיים חופש ולא חודש, אבל לא להתחיל לשרוף גשרים ולהחליף עבודות.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, David32 כתב:

זה נחמד שאתה קובע לי מה אעשה, אבל העובדה שהיא שקרה לי בעבר, ביקשתי העלאה וקיבלתי אותה חלקית.

ולא, לא התפטרתי. כי הקשיבו לי, הסבירו לי, הלכו לקראתי, ולכן אני הלכתי לקראתם.

לפני 46 דקות, David32 כתב:

מתחיל לחפש מקום אחר, בטח.

או לחלופין - מקטין ראש.

בכל מקרה מערכת היחסים נפגעת.

ואולי לא יכולים להענות לבקשה שלי בגלל נסיבות שונות? ואולי מציעים פשרה?

לחשוב שתמיד אמורים לקבל את מה שמבקשים ואם מסרבים לך זה תמיד בגללך ולא להבין שיש למעסיק שיקולים נוספים, זו תפיסת עולם ילדותית. ולעזוב מקום עבודה באופן אוטומטי בגלל דבר כזה, זה לוקסוס שלא כולם יכולים להרשות לעצמם.

לפני 37 דקות, vadim6385 כתב:

לפעמים, תלוי בנתונים שלך

תלוי גם בצורת הסירוב. 

כמו שלאופן הבקשה יש חשיבות, גם לאופן התגובה.

יש הבדל בין מעסיק שמסביר לך שהוא מבין את הצרך אבל יש אילוצים כאלה וכאלה ומציע פשרה. לבין מעסיק שצוחק לך בפנים, או מבהיר לך שהבקשה שלך לא לגיטימית, או אפילו סתם מסרב בלי לפרט.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

אתה לא יכול להודיע למעסיק כזה דבר, כי זו הפרה של החוזה המוסכם עם המעסיק, שאתה צריך להרגיש מחוייב אליו, כל זמן שאתה עובד שם.

תיקנתי לך. 

אין רלוונטיות אם אתה רוצה או לא רוצה להמשיך לעבוד. 

אם אתה עובד ולא עוזב, תתן את כל מה שצריך מתוך מחויבות וכבוד למקום שמפרנס אותך. 

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

בעיקר אשמת המנהל שלא דואג לשיתוף ידע בצוות, אבל גם לעובד עצמו יש יד בזה.

נתקלתי מספיק במצבים שבהם עובדים אוגרים ידע, לא משתפים אף אחד, לא מתעדים בשום מקום, ואז מתפלאים שכל העומס נופל עליהם.

job security....

נתקלתי כבר בתופעה הזו בעיקר אצל עובדים מבוגרים בחברות וותיקות וזה דיי סיוט לעבוד איתם. בכל מקרה, זה עובד להם, נתקלתי כבר בשמוקים כאלה שזו הסיבה העיקרית שהם לא מפוטרים.

פורסם
לפני 24 דקות, Be roo כתב:

זה נחמד שאתה קובע לי מה אעשה, אבל העובדה שהיא שקרה לי בעבר, ביקשתי העלאה וקיבלתי אותה חלקית.

ולא, לא התפטרתי. כי הקשיבו לי, הסבירו לי, הלכו לקראתי, ולכן אני הלכתי לקראתם.

קודם כול, זה היה בתגובה לנהג לילה. 

שנית, לא קבעתי לך מה תעשי.

שלישית, גם לי קרה, הקטנתי ראש וזהו. בעיה של המעסיק.

אבל למה להתעסק באנקדוטות? לך קרה, לי קרה, מכיר כרגע 3 אנשים שהם בדיוק במצב שאמרתי, לצערי אחד מהצוות שלי כשאנחנו גם ככה בחוסר. אז מה זה משנה.

לפני 25 דקות, Be roo כתב:

לחשוב שתמיד אמורים לקבל את מה שמבקשים ואם מסרבים לך זה תמיד בגללך ולא להבין שיש למעסיק שיקולים נוספים, זו תפיסת עולם ילדותית.

לא רשמתי את זה. את הוספת את זה.

לפני 26 דקות, Be roo כתב:

ולעזוב מקום עבודה באופן אוטומטי בגלל דבר כזה, זה לוקסוס

רשמתי במפורש "מתחיל לחפש מקום אחר" שזה לא לעזוב אוטומטית.

אני באמת לא מבין מה עוד רוצים ממנו. בן אדם נותן מעל ומעבר, מציע לאמן את המחליף שלו או לקחת את הלפטופ למקרי חירום בזמן החלת. באותה המידה הוא יכול לבוא ולבקש העלאת שכר - הוא היחיד שנשאר שעושה את העבודה הזאת ועושה יותר ממה שהוא אמור - ואם לא יקבל אז למה שימשיך לעשות יותר באותו הכסף? גם זה אולטימטום.

בגלל זה אני אומר, כול בקשה שנענת בשלילה היא בסופו של דבר שווה ערך לאולטימטום. אפילו אם נלך עם הדוגמא של נהג לילה, שמבקש לצאת מוקדם יותר לבדיקה של רופא שהוא חיכה לה הרבה זמן. אם אומרים "לא", אז זה מעלה שאלות. זה לא אומר שאוטומטית מתפטרים, אבל זה בהחלט מינוס. וואלה אם הייתה לי פגישה שחיכיתי לה הרבה זמן (ולא קל למצוא לה תאריך חדש) ופתאום מבטלים לי את האופציה ללכת אליה זאת נורה אדומה. 

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

אפילו אם נלך עם הדוגמא של נהג לילה, שמבקש לצאת מוקדם יותר לבדיקה של רופא שהוא חיכה לה הרבה זמן. אם אומרים "לא", אז זה מעלה שאלות. זה לא אומר שאוטומטית מתפטרים,

דווקא על הלא הזה כן צריך לקום וללכת. 

יש דברים שקודמים לעבודה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

מה שאתה מפספס זה שכדי לדאוג לעסק אני חייב לדאוג לעובד. העובד הוא המשאב הכי חשוב שלי וככזה אני חייב לשמור עליו.

אני לא מפספס. בסוף, אם יש צורך לפטר, מפטרים. עובדה שאור כתה שהמעסיק שלו פיטר אנשים טובים ומסורים. בסוף זה תרבות ארגונית. יש מקומות בהם המעסיק עם הכוח ויש בהם העובדים. זה החיים. משתמע שהמעסיק שלו לא ממש עשה סלטות וכשצריך לפטר, סנטימנטים בצד. 

אם היית בגישה של זדיינו כמצב מתמיד היית מצליח להיות עצמאי?

גם לא הייתי מצליח להיות שכיר.

אני לא חושב שלהיות עצמאי שינה לי את האופי. הביצה היא אני, אחר כך אופן ההעסקה. 

אתה ממש טועה בנושא מעסיק שלא שם על עובדים מסורים. כשיש אילוץ וחייבים לקצץ בכוח אדם (ואין לך מושג כמה נלחמים לא לקצץ. אני אומר את זה לא רק לפי מה שקורה אצלי אלא לפי מה שאני שומע ורואה אצל קולגות, שכנים ותעשייינים אחרים) מ\נלחמים הרבה יותר על המבורים ועל אלה שאפשר לסמוך עליהם גם אם מקצועית הם פחות טובים.

שוב עניין הסלטות. קודם כל אנחנו לא מכירים את העובדות. כשיש לעובד אילוץ, למה לא לתת לא? כי יש צרכים של מערכת והרגשות אחרי הביצועים. ככה זה עובד בממוצע, כל השאר מזל טוב או רע של אנשים. 

כל השאר אין מחלוקת.

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אנחנו לא יודעים מה המעסיק שם או לא שם. אין לנו מושג מה הנסיבות, ומה האופציות שעמדו בפניו. אולי הוא לפני הפיטורים המנהלים קיצצו לעצמם בשכר? אולי המייסד הביא כסף מהבית?

אולי. ואולי העובד חלה בסרטן? ואולי שקע בדיכאון קליני עמוק? ואולי חווה שכול? ואולי סבתא שלי היא F-16?

אנחנו גם לא יודעים למה אור זקוק או לא, אבל האולטימטום הוא עובדה.

איפה אמרתי שלא?

וגם אם מבחינתו אכן החל״ת הוא חיוני, יש דרכים להעלות זאת בצורה שלא תגיד למעסיק שהוא לא סופר אותו. אין פה ענין של אגו, אלא של מה משדרת התנהלות כזו למעסיק שצריך לחשוב לא רק על הצרכים של אור, אלא של הארגון, וגם של כל העובדים האחרים שיושפעו מהעדרותו. כשאתה מצב אולטימטום אתה לא יכול להתפלא שהצד השני נכנס למגננה (שוב, זה לא אגו, אלא שימור עצמי של הארגון).

האולטימטום נוצר פה לא בהכרח בגלל שהוא לא סופר אותו, אלא כי זה המצב. אור, לצורך העניין, חייב לקחת חל"ת. חייב. אם לא הוא יתפטר. למה זה בהכרח מעיד שהוא לא סופר את המעסיק? כמו שהמעסיק יסמן את אור ויתחיל לחפש לו מחליף, אז גם אור יתפטר. שני הצדדים משחקים את אותו המשחק, פשוט משום מה כשזה העובד זה לא לגיטימי. 

זה בסדר להתפטר אם לא קיבלת משהו שרצית, אף אחד לא אמר שזה לא לגיטימי. אני לא מאלה שרואים בעבודה ״משפחה״, וחושבים שעובדים צריכים להקריב את עצמם למענה. לכל אחד יש את רף הלויאליות שלו לארגון ונראה שפות״ש הגיע לקצה העליון שלו. קורה. אני רק ביקשתי לקרוא לילד בשמו. א-ו-ל-ט-י-מ-ט-ו-ם (גם אם הוא מוצנע ולא נאמר במפורש).

ואני אמרתי שזה לא אולטימטום?

בסוף הרבה מהאינטראקצהי היומיומית היא "אולטימטומים" כך או אחרת. עובד שסירבו לו, מחמיץ פנים. סבבה אז הוא לא התפטר אבל משהו בתפוקה שלו ישתנה. הוא לא אמר את זה מפורשות, אבל בפועל זה אולטימטום. כנ"ל מהצד השני. כאן זה צורם בגלל משמעות שאנשים נתנו לאמירה אחרת אתפטר. זה ההבדל בין לנסות להבין את המניע שלו (אולי הוא באמת במצוקה שהוא מוכן להתפטר) לבין לצלוב אותו (להלן חצי מהשרשור הזה).

כל אחד והבחירות שלו.

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, David32 כתב:

קודם כול, זה היה בתגובה לנהג לילה. 

שנית, לא קבעתי לך מה תעשי.

אז קבעת לו.

רשמתי במפורש "מתחיל לחפש מקום אחר" שזה לא לעזוב אוטומטית.

זה לא משנה אם אתה מתפטר במקום או קודם מוצא מקום אחר. מה שמשנה שזה שאתה באופן קבוע ומתוכנן מראש עוזב על מקום עבודה שיסרב לבקשה שלך.

אבל למה להתעסק באנקדוטות? לך קרה, לי קרה, מכיר כרגע 3 אנשים שהם בדיוק במצב שאמרתי, לצערי אחד מהצוות שלי כשאנחנו גם ככה בחוסר. אז מה זה משנה.

למה להתעסק באנקדוטות? כי ביקשת דוגמאות למקרים שבהם סירוב לבקשה לא מביא להתפטרות, מתוך מחשבה שאם אתה פועל בצורה מסויימת כל העולם פועל כמוך.

כול בקשה שנענת בשלילה היא בסופו של דבר שווה ערך לאולטימטום.

לפני 30 דקות, ניקו פ. כתב:

בסוף הרבה מהאינטראקצהי היומיומית היא "אולטימטומים" כך או אחרת. עובד שסירבו לו, מחמיץ פנים. סבבה אז הוא לא התפטר אבל משהו בתפוקה שלו ישתנה. הוא לא אמר את זה מפורשות, אבל בפועל זה אולטימטום

נראה שאתם לא מבינים את המושג אולטימטום. יש לו הגדרה. התוצאות של סירוב לבקשה של עובד על מצב הרוח שלו תלויות בהרבה גורמים, הן לא זהות אצל כולם, והן נלקחות בחשבון אצל המעסיק (לפחות הטובים שבהם). זה עדיין הופך אותן לאולטימטום.

לא רשמתי את זה. את הוספת את זה.

זה מה שמשתמע ממה שאתה כותב. אתה פונה למעסיק בדרישה שאם לא תתמלא אתה עוזב, כי מערכת היחסים נפגעת. כאילו הסירוב הוא רק תוצאה של מערכת היחסים בינכם, אין ארגון, אין עובדים אחרים, אין שיקולים אחרים. ביקשתי ולא נתנו לי, אז אני אקטין ראש ואלך לחפש מקום אחר. התנהלות ילדותית של ילד שכועס על ההורים שלו והולך לחפש הורים אחרים. אפס נסיון לראות את הצד השני ולחשוב שיש עוד שיקולים. נפוץ אצל אנשים שיודעים שיש ביקוש לתפקיד שלהם (או כאלה שמחליפים עבודה לעיתים תכופות ולא מבינים למה הם לא מצליחים להתקדם).

לפני 30 דקות, ניקו פ. כתב:

ואני אמרתי שזה לא אולטימטום?

לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

לא כדי להציב אולטימטום אלא כדי להבהיר את החשיבות

פורסם

לפני 10 דקות, Be roo כתב:

התנהלות ילדותית של ילד שכועס על ההורים שלו והולך לחפש הורים אחרים.

אבל הם לא הורים שלי, זה המעסיק שלי. אין פה משפחתיות ואין פה הדדיות. הם יזרקו אותי ברגע הראשון שיהיה להם לא נוח - אין לי אשליות בנוגע לזה.

לפני 12 דקות, Be roo כתב:

או כאלה שמחליפים עבודה לעיתים תכופות ולא מבינים למה הם לא מצליחים להתקדם

מצחיק שזה נרמז עלי.

אבל כן, ברור שמי שמבקש משהו, יעשה צעדים רק אם יש לו ביקוש אחרת אין סיבה לצפות לקבל משהו בכלל.

ובהקשר הזה והאנקדוטות, אם מגיע לי יותר שכר, ואני אוכל לקבל אותו במקום אחר, ברור שסירוב להעלאה זאת עילה טובה מספיק בשביל שאתחיל לחפש. אם אני לא אוכל לקבל השכר גבוה יותר במקום אחר, אז למה שאצפה לקבל אותו במקום בו אני עובד?

אולי יש פה בלבול כי מבחינתי אם אני מבקש העלאה אז יש סיבה לזה מעבר ל"סתם בא לי". אם אני עושה יותר ממה שאני אמור, אם אני מקבל פחות ממה שאוכל לקבל בחוץ, אם התחלף התפקיד שלי...

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם

קודם כל עבודה זה מכלול של דבריםמשהשכרהאולי חשוב אבל רק אחד מהם ( אחרת הרבה נשים וגברים היו עובדים בזנות למשל).

אתה יכול להחליט שיבורך השכר מקדש את הכל וזה לגיטימי לחלוטין ובקצה השני יש את אלה שהקביעות זה העיקר עבורם. כולם צודקים כל אחד עבור עצמו אבל עדיין הרוב המכריע לא רואים את הדברים כמוך שאם אמרו לי לא אז אני מחפש מקום אחר. 

אל תשכח שבגיל 50 כשתציג קו"ח של החלפת. קום כל שנה או שנתיים זה לא נראה טוב.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, David32 כתב:

אבל הם לא הורים שלי, זה המעסיק שלי. אין פה משפחתיות ואין פה הדדיות. הם יזרקו אותי ברגע הראשון שיהיה להם לא נוח - אין לי אשליות בנוגע לזה.

זה שהיקבלתי את העובד לילד לא אומר שהתכוונתי להקביל את המעסיק להורים.

אבל החשיבה  שכל מעסיק זורק אנשים ככה סתם מסבירה למה אתה מתנהל כמו שאתה מתאר.

וכמו שהוכח לך שלא כל העובדים מתנהלים כמוך, כך גם לא כל המעסיקים זורקים עובדים בלי להניד עפעף.

מצחיק שזה נרמז עלי.

זה לא נרמז עליך, אני אנחש שאתה שייך לקבוצה הראשונה. אלה שקל להם לעזוב מקום עבודה כי לתפקיד שלהם יש ביקוש. זה נכתב בסוגריים לאזכור של קבוצה לא קטנה של אנשים שעובדים בעבודות שיש בהן תחלופה רבה כי הן לא מצריכות הכשרה ודרישות מיוחדות ומושכות אנשים שבאמת חיים בלי מחוייבות למקום העבודה, רצון ויכולת להתקדם, לפתח קריירה ומן הסתם זוכים ליחס דומה מהמעסיק. 

אבל כן, ברור שמי שמבקש משהו, יעשה צעדים רק אם יש לו ביקוש אחרת אין סיבה לצפות לקבל משהו בכלל.

ובהקשר הזה והאנקדוטות, אם מגיע לי יותר שכר, ואני אוכל לקבל אותו במקום אחר, ברור שסירוב להעלאה זאת עילה טובה מספיק בשביל שאתחיל לחפש. אם אני לא אוכל לקבל השכר גבוה יותר במקום אחר, אז למה שאצפה לקבל אותו במקום בו אני עובד?

אתה ממשיך להסתכל על דברים רק מזוית הראיה שלך. אנשים מבקשים העלאה מכל מיני סיבות (כי מזמן לא העלו להם, כי האחריות עליהם גדלה, כי הם שמעו שחבר במקום אחר מרוויח יותר, כי הם מתקשים לגמור את החודש, או אפילו סתם שיטת מצליח), זה לא אומר שלכולם יש אלטרנטיבה לקבל את השכר הזה במקום אחר. אז למה לצפות להעלאה? כי לא כולם רואים את מערכת היחסים של עובד-מעביד כמשא ומתן תמידי של מי דופק את מי בתנאי השכר ומי מגיע לשולחן מעמדת כח. לפעמים יש הערכה וכבוד הדדי, וראיה מערכתית לצד יחס אישי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, David32 כתב:

הם יזרקו אותי ברגע הראשון שיהיה להם לא נוח - אין לי אשליות בנוגע לזה

לא הייתי עובד בחברה שהייתי חושב שתזרוק אותי ברגע הראשון שיהיה לה "לא נוח". 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, Be roo כתב:

התנהלות ילדותית של ילד שכועס על ההורים שלו והולך לחפש הורים אחרים. אפס נסיון לראות את הצד השני ולחשוב שיש עוד שיקולים.

כשהמעסיק ירצה לזרוק אותך כי אין לו כסף לשלם לך, או שהשירותים שלך לא רלוונטיים יותר, אני בספק מאוד גדול אם יהיה לו הרבה ניסיון לראות אותך ולחשוב שיש עוד שיקולים.

גם לא ישנה אם יש לך שלושה ילדים ומשכנתא, או שעזבת הכל ועברת לצד השני שלך הגלובוס כדי לעבוד אצלו.

נכון שלא צריך לעבוד אצל מעסיק שגורם לך להרגיש שיכולים להעיף אותך בכל רגע, אבל תמיד צריך לקחת בחשבון שיש גם חישוב כלכלי קר, גם אצל מעסיק הכי טוב בצוות הכי מגובש עם מנהל הכי טוב.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...