Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

עברתי על הפורום, לא מצאתי תשובה לגבי ההספק הנדרש בתשתית ההולכה.

אני עובר לבניין חדש (בהתחלת בניה), אני רוצה לעשות הכנה לעמדת טעינה.

בסיכום עם הקבלן - זה יהיה על תשתית שלי, ללא קשר לחשמל הציבורי, חיבור ישיר למונה שלי.

השאלה היא איזו הכנה אני צריך לעשות שם, כזו שתוכל לתמוך בבוא העת ב 2-3 רכבים לטעינת לילה.

אני לא מבין גדול בחשמל (הספק, מתח וכו') אבל צריך להגיד לקבלן מה אני רוצה שם מבחינת תשתית.

תודה רבה

פורסם

מהקבלן אתה מבקש רק אחד, או עדיף שני צינורות קוברה 50, (או עדיף 75, אם יש לו מהיכן להעביר בקלות), כולל חוטי משיכה, מהמונה שלך, דרך הפירים התקניים, ועד לחניה שלך, תוך שהוא לא עובר ברכוש פרטי של אף אחד, או צמוד לחדרי מגורים.

שיעלה עם הסוף של הצינור בקיר החניה שלך, עד לגובה מטר, ויתפוס את הצינורות עם שלות לקיר.

את ההשחלות/ ארון/ וכו' כבר יעשה מי שיתקין לך את העמדות. אחרת, אתה עלול לשלם פעמיים על המוליכים. 

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

להבנתי השאלה הייתה על מתח והספק, ולא על קוברה וכח המחץ :lol:

לדעתי, ראה מה מציעים ללקוחות טסלה מבחינת עמדות טעינה, יש מהירות ויש רגילות. יש מפרט מסודר לכל עמדה. 

משם תוכל להבין שאתה צריך 2 עמדות של X כח או אחת מהירה ואחת רגילה (כי בכל מקרה ומצב, א- לא מומלץ להטעין עכל ערב ו-ב, בהחלט הגיוני ש-2 רכבים יטעינו את עצמם במועדים שונים ולא יחדיו אם כי גם זו אפשרות שצריך להתחשב בה מבחינת העומס על המפסק וכדומה). 

נ.ב.

אלוהים אדירים... כשהצצתי בעצמי לבדוק מה מציעים עבור טסלה, נתקלתי בזה (צילום מסך). 

העמדה נראית כאילו שאחד הרובוטים מ"אימת הפאנטום" קיים יחסי אישות לא מוגנים עם "הטורף" :rofl::rofl::rofl: 

image.thumb.png.2a304c2ba4bfa54265a1d717bdab9fe4.png

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@natco

תודה רבה.

האמת שלא חשבתי על הכיוון של צנרת אלא הכל כולל שקע מוכן בשביל שבעתיד ישאר לי רק לתלות עמדה... 

אני לא רואה את היתרון בלדחות את הכאב ראש לאחר כך, אם הקבלן אחראי על הכל ( כולל חיבור לארוןן חשמל שלי) זה עושה את החיים פשוטים.

@ברווז

כן, זו היתה הכוונה.

רשום "עד 32 אמפר", ובמפרט באנגלית יש נתונים שאני לא מבין.

האם לבקש "שקע תלת פזי שתומך בעד 32 אמפר"?

ובכלל, זה יעלה ללוח החשמל שלי - האם ההזמנה הרגילה (תלת פזית) של הדירה מספיקה?

פורסם

מאחר והסטנדרט לדירות היום עומד על 3 פאזות של 25A כל אחת, אני מאמין שבעתיד תוכל להגדיל ל 3X40A בלי הרבה בעיות (יש כאלה שכבר מהתחלה מבקשים את זה מהקבלן\חברת חשמל).

בכל מקרה נראה שגם הכנה תלת פאזית "רגילה" של 3X16A (טעינה ב 11-12 KWH) עם ניהול ממוחשב, יכולה לתת מענה לטעינה של כמה רכבים בלילה אחד, בהנחה ואתה לא מגיע עם 3 רכבים "ריקים" לגמרי.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 12 שעות, GTאי כתב:

האם לבקש "שקע תלת פזי שתומך בעד 32 אמפר"?

לא. לעולם לא לקחת את המקסימום שמצויין על המוצר, אלא תמיד מעל. במקרה הזה, 40A נשמע הגיוני (אני לא חשמלאי, נא לקחת בעירבון מוגבל ושות').

לפני 12 שעות, GTאי כתב:

ובכלל, זה יעלה ללוח החשמל שלי - האם ההזמנה הרגילה (תלת פזית) של הדירה מספיקה?

מצטער, הידע שלי נגמר- אין לי תשובה עבורך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא חשמלאי ולא יודע מה צריך היום אבל קח בחשבון שמדובר בתחום צעיר שמשתנה בקצב מהיר. אני הייתי לוקח מקדם ביטחון די גדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אני לא חשמלאי ולא יודע מה צריך היום אבל קח בחשבון שמדובר בתחום צעיר שמשתנה בקצב מהיר. אני הייתי לוקח מקדם ביטחון די גדול.

התחום משתנה אבל קצב התשתיות לא משתנה בקצב מהיר, לכן גם אם "יבוא לו" על 3X63A, לא בטוח שירוצו לאשר לו את זה. העליה בעובי המוליכים, ההספקים הצפויים שאליהם מתוכנן השנאי(ם) על אותו הקו - הכל נלקח בחשבון.
המספרים המקובלים היום לדירה הם 3X25 ו 3X40 ואני דיי משוכנע שבטווח של 3 פאזות - במעבר מ 25 ל 40 לא תהיה לו בעיה לעבור עם תשלום לחברת חשמל טרם הבדיקה של הדירה (ואז לא יצטרך לשלם בדיקה פעם נוספת על הדירה- אבל ייתכן ויצטרך לשלם פער על חומרי הגלם שיצטרך להשתמש בהם החשמלאי בין המונה שלו לדירה עצמה).

כמו כן, אני לא מכיר את שיטת העבודה של המטענים, ולכן אינני יודע אם החיבור שלהם לרשת מתבצע על מתח של 240V (מתח בין הפאזה לאפס) ואז החישוב נעשה לפי 3 פאזות של 240V כפול 16A (שזה בערך 11.5KW לשעה) או שמה המתח בין הפאזות עצמן (בין פאזה לפאזה יש 400V) כפול האמפר (16A) מה שנותן לנו 2 קווים של 400V כפול 16A (שזה 12.8KW לשעה).

בכל מקרה, עם הסוללות שיש היום (הממוצע עומד כבר על 50KWH) זה אומר שזמן טעינה לסוללה "ריקה לגמרי" (על תשתית של 3X16) אמור להיות סדר גודל של 4 שעות, נניח אפילו 5 אם לוקחים הפסדים כאלה ואחרים בדרך. מה שאומר שבטעינת לילה אין בעיה למלא 2 רכבים "ריקים" עם סוללה של 50KWH כל אחד, ואם מדובר על 3 רכבים הכוללים עמדות טעינה מנוהלות באופן ממוחשב, זה יכול לעבוד ללא בעיה (הסיכוי ל -3 רכבים ריקים לגמרי, כל יום, בבית אב אחד - הם דיי נמוכים נכון לעכשיו. ואם נסתכל צעד אחד קדימה - בעתיד יהיו עמדות טעינה "על הדרך" שיחסכו את הצורך בשימוש הבלעדי בעמדת הטעינה של הבית). לכן, לדעתי, גם עמדת טעינה של 3X16 היא בסדר גמור גם אם מסתכלים ממש רחוק קדימה.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עברו 477 ימים, והשאלה עכשיו הרבה יותר מדוייקת.

החיבור בבית יהיה 3X40A (כך מגיע מהקבלן), ויש לי בכל מקרה מחשבה להגדיל ל 3X63A (איש של ספיירים)

מתכנן החשמל עומד על כך שבמגורים מתקינים מטענים של 3.7 קילוואט. לבקשתי להסב אותם ל 11 קילוואט נענתה שהדבר לא סביר ("צריכת הזרם של המטענים תהיה לבד 32 אמפר ותחייב הגדלת חיבור ב2 דרגות לפחות")

האם אני זורם איתו והוא צודק? האם להתקין אחת אבל מהירה? (יש מקום ל-3 רכבים בחניה)? אחת מכל סוג? הלכתי לאיבוד... הכל מתנהל דרך שינויי דיירים ואין לי קשר ישיר למתכנן (לצערי).

תודה

פורסם

איפה אתה גר?

אני לא מבין למה צריך להתקין כל כך הרבה בבית, אתה מטעין כל לילה רכב אחר ובמידת הצורך משתמש בתשתיות משותפות.

• אהבתי 1
פורסם

אזור מודיעין, עושה בשנה כ 30-35 אלף ק"מ.

אולי אני באמת לא צריך? האם התקע של מטען הוא אוניברסלי לכל הרכבים? (זו הסיבה להתקין 2 מטענים...)

פורסם

המטען הביתי הוא אוניברסלי מבחינת חיבור ומתאים לכל רכב שנמכר כיום בישראל. 

הרכבים היום תומכים בעד 11 קוטש לכל היותר, על גבי שלוש פאזות של 16 אמפר. 

הכי פשוט תבקש מהקבלן שיתקין לך מפסק פאקט תלת פאזי 3x16, כמו למזגן, עם מוליכים של 4ממ לפחות. אם הוא זורם תבקש מוליכים של 6ממ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...