Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת תיאוריה בחשמל - נעלי כבל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים!

אני צריך שמישהו מוסמך יכריע בוויכוח (זה יהיה לציטוט).

נתחיל בפתיח קצר: בניתי גרילנדה (שרשרת מנורות) מבתי מנורה וכבל 1.5 ללא הארקה (דו גידי).

על כל סוף כבל שמתחבר ומשתרשר לבית הבא לחצתי נעל כבל.

חבר שלי טוען שאין צורך בזה, ואפשר לחבר ישר לבית הנורה.

לטענתי, אמרתי שחיבור ישיר בלי נעל כבל משנה את החתך של הכבל ומשנה את זרימת החשמל (זרם קטן ככל שיהיה, מדובר ב-5 נורות לד) ובכל עלול לגרום לתקלות עתידיות.

מי צודק?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא יודע לגבי זרם החשמל, אבל אם לחצת סופית על הגידים החשופים, חסכת לעצמך תקלות עתידיות של ניתוק הזנה עקב שבירת גידים, במיוחד במתקן נע, גמיש ומיטלטל כמו שרשרת אורות.

עשית נכון.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

אם אין חלקי מתכת בקונסטרוקציה שבנית אז אין צורך בהארקה,

כמו כן נעל כבל לוחצים על חוט שהוא מלא גידים ולא על חוט בעל גיד אחד בודד.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני מניח שהשתמשת בכבל שזור. לשאלתך המקורית, לא שינית את שטח החתך של הכבל, ששווה לסכום שטח החתך של כל הגידים הקטנים השזורים יחד. כמובן, בהנחה שלא נקרעו גידים.

:turn-l:
פורסם

דני, ברור שאני לא אלחץ סופית על כבל קשיח. מה הטמטום שיוביל אותי לעשות את זה?

יובק, התכוונתי בעניין שטח החתך שהגיאומטריה שלו משתנה, ובכך למעשה משתנה הזרם. בנוסף, הגידים עלולים להשתחרר עם הזמן ולגרום זצים. לא שזה באמת חשוב כאן (5 נורות לד של 30W כ"א, הווי אומר 0.7A בסה"כ) אבל גם לעניין התחממות.

אגב, משהו שלא חשבתי עליו שקיבלתי בהודעה פרטית - עניין ניתוק הגידים העתידי (תזוזה וכו').

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

חוק החשמל מחייב לחיצת סופית בחוט גמיש (גידים). הסיבה היא התכווצות\התרחבות כתלות בטמפרטורה דבר שבתורו יוביל לשחרור הידוק הגידים.

Sent from my PH-1 using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
חוק החשמל מחייב לחיצת סופית בחוט גמיש (גידים). הסיבה היא התכווצות\התרחבות כתלות בטמפרטורה דבר שבתורו יוביל לשחרור הידוק הגידים.

Sent from my PH-1 using Tapatalk

לא רק, אלא שבמהדקים מסויימים עצם סגירת הבורג מובילה לקריעה של גידים של החוט (מדובר על מהדקי חוטים סטנדרטיים כמו שיש בקופסאות ביקורת בבית).

בחנויות חשמל מקצועיות ניתן למצוא אריזות של 100 יח' סופיות כבל עבור חוטים של 1.5\2.5 ממ"ר וכד' (אני משתמש לרוב ב 1.5+2.5 לחוטים\כבלים החל מחיבור של פאנל לדים במהדקים רגילים [בין כבל ירוק לאביזר עצמו] ועד לתקעים של כבל מאריך. כמו כן כבל גמיש 6 ממ"ר עם סופית חוט 6 ממ"ר במקרים של התקנת אביזר בלוח חשמל - כמובן, חובה).

מומלץ.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל השנים שבהם אני מתעסק עם חשמל, כולל תקופה שבה עבדתי כמנהל מחסן במפעל שמייצר לוחות חשמל, לא חשבתי על להשתמש בעצמי בפרוייקטים שלי בסופיות האלו.

אחרי השירשור הזה, אני חושב מחדש ולחיוב לגבי כן להשתמש בהם.

תודה לכם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמו שנאמר, בכל מקום שמחברים חוט רב גידי למשהו, צריך להשתמש בסופית כבל. אם אין סופיות, ציפוי קצה החוט בבדיל.

פורסם (נערך)
כמו שנאמר, בכל מקום שמחברים חוט רב גידי למשהו, צריך להשתמש בסופית כבל. אם אין סופיות, ציפוי קצה החוט בבדיל.

זאת המלצה לא טובה. (פעם חשבו כך)

מהסיבה. שציפוי בדיל. וסגירה עליו. הבדיל מתנגד.

ברגע שיש חימום חריג. הבדיל יכול לעבור התכה. ואז הגידים יכולים להיות חופשיים.

היום התקן היחיד !! זה סופיות כבל (צינור מתכת קטן ) ויש סופיות בעלות בידוד.

וזה מהסיבה שאתה לוחץ וסוגר עליהן. הבורג "חופר" בסופית ומגיע לגידים. אבל הסופית סגורה מסביב על הגידים וזה מחזיק את הכבל הרבה יותר טוב.

(וזה מנסיון של 18 שנה של יצור כבלים מאריכים. לוחות חשמל. ותיקון ציוד הגברה ותאורה. )

כבלים של חברות תאורה והגברה. סובלים!! זה כבל מאריך. חוט משיכה. חבל הרמה. ועוד.

וכבל שלא בנוי טוב יעשה בעיות. ולכן זה תחום שכל הזמן עושים ניסויים בנושא. והסופיות הצילו את השקעים והתקעים -מהתכה, מניתוקים, מבעיות, מקצרים ועוד תקלות.

בתמונה האחרונה. נעלי כבל.

ההבדל הוא שנעל. זה כאשר אין בורג שסוגר ישירות על הגידים.

עלי כבל.jpg

סופית כבל.png

סופיות מבודדות.jpg

עריכה אחרונה על ידי Soundman
  • אהבתי 1

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני יודע מה אומר התקן.

אבל אם נתקעת בלי סופיות וזה מעגל עם זרם נמוך, שים בדיל. זה עדיף על לסגור את הבורג על כבל רב גידי כמו שהוא.

פורסם

יש מהדקים עם לוחית, כך שהבורג לא קורע גידים אלא הלוחית עצמה נלחצת תחת הבורג כלפי הגידים. זה לא פוטר מסופית, רק משפר אחיזה.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

אגב בכבל שזור ללא סופית. כל פעם שהידקתי במהדקי חשמל רגילים "שוקולדה" החוט השזור מתפזר יש בכך סכנת התחממות?

שאלה שנייה איך מהדקים נכון את הסופיות כבל האלו עם פלייר זה לא ממש הולך והרבה פעמים הכבל בורח ממנו. עוד בעיה שנתקלתי זה שקשה מאוד להדק את הסופיות האלו עם "השוקולד" זה לא נתפס.

אשמח לפתרונות שלכם.

• תוכן חדש...