אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,366 נושאים בפורום הזה
-
נפט או שמן?
מאת אלי הרזהב- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 614 צפיות
מהו הנוזל שאותו מדליקים להטוטני האש?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, התקנתי משאבת חום וגיליתי שחצי מהברזים ברדיאטורים דולפים. קניתי את ברזים וגם ניפלים תואמים כמו בתמונה. אפשר להשתמש בפישטן וטפלון במקום הגומיה בחלק התחתון של הניפל (עיקפתי באדום בתמונה)?
הודעה אחרונה מאת innvision, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הפייס id קיים האפל id קיים יש את הססמא הטלפון פשוט ננעל עקב הקלדה שגויה מספר פעמים של קוד הגישה באתר אפל ויוטיוב כל מה שמצאתי מוביל בסופו של דבר לריסטור. אין בעיה לעשות אך מוזר לי שאם יש לבן אדם את כל פרטי המכשיר אי אפשר לאפס את קוד הכניסה?
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
אם אתה בן פחות מארבעים... דפדף הלאה 😂 הקלטת הקומפקטית הופיעה באמצע שנות השישים וצברה פופולריות בעיקר מהיותה קומפקטית ועמידה ביחס לפתרונות מגנטים שקדמו לה. בתחילת שנות השמונים יכולת המזעור איפשרה יצור נגנים ניידים מה סוני קראה אותם Walkman. הם היו מהפכה של ממש בכל הנוגע לנגנים אישים וגם מהפכת ה cd לא הכחידה את הקלטות בגלל יכולת הכתיבה שהיתה שמורה רק לקלטות. אז הקלטנו שירים מהרדיו, בתקווה שהקריין לא התפרץ לשיר, הקלטנו מתקליטים, קנינו קלטות אוסף בתחנה המרכזית הישנה של תל אביב ולקחנו אותן איתנו באוטובוס בדרך לבסיס ואח"כ לטיול הגדול אחרי הצבא. לא המיני דיסק ולא DAT, לא ה DCC הצליחו להדיח את הקלטת... אלא נגני הmp3, מי שזוכר את נגן הrio הרא…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
איפה אשדוד? בדרום. איפה ים המלח ? בדרום. איפה באר שבע? בדרום. אני לא מבין את המפה של ישראל! 1 2
מאת eladns- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לי אישית נמאס מזה שאומרים על כל ישובי אשקלון והסביבה דרום זה לא דרום! דרום זה ים המלח-באר שבע-צופר-אילת אני לא מבין למה בכל מקום רושמים דרום. הנה דוגמא מהיום, ,,,"אחד ממנהיגי הציבור הדתי-לאומי, שנפטר בגיל 90, יובא למנוחות בשעה 12:00 בבית העלמין משואות יצחק שבדרום" איך דרום בחיאת דינאק מפת מדינת ישראל לא נגמרת באשקלון. זה חוזר על עצמו כל פעם מחדש
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 82 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
בוקר לכם, קרה הדבר ואימצנו חתול לפני שבוע. בכנות, אני צריך חתול כמו שאני צריך טחורים, אבל אני חושב שלילדים מאוד חשוב לגדול עם ולגדל חיית מחמד, ככה גם היה אצלי בתור ילד. בגדול אני טיפוס של כלבים ומרבית חיי גם גידלתי, אבל זו חיה תובענית מדי והילדים שלי עוד לא שם. התעקשתי לפחות לא לקנות חתול, לא חושב שזה הוגן. מצאנו דרך חברה בבית ספר שהיא עובדת בו, חתול שאומץ ותוחזק שם על ידי הילדים. הוא בן כמה חודשים, סה"כ יצור חביב ועדין, לא תוקפני, מחפש קירבה, מחפש לשתות מאסלות ולהיכנס מתחת לרגליים בכל צעד. יש לו ציוד מלא, מהיום הראשון עשה את הצרכים בארגז שלו, לא קרע שום ספה, לא מיילל בכלל עד שתהינו אם בכלל יש לו את הפונקציה. אידיליה? אז לא. צריך לסגור ה…
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן מנסה לעזור לקרובת משפחה שלי. יש ברשותה דרכון ישראלי ורומני, שניהם פגי תוקף בתחילת אפריל 2023. היא רוצה להזמין טיסה לסוף מרץ 2023 מישראל לרומניה. האם היא יכולה או שעליה לחדש את אחד מהם? בעבר איבדה דרכון ישראלי- לא יודע אם דרכון זמני זאת אופציה. למיטב הבנתי אין אפשרות לצאת מהארץ במצב כזה, צריך לחדש את אחד הדרכונים.. תודה
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הכלב הנוסף היה אצלנו מספר פעמים והוא מסתדר עם הכלב הראשון. יש הפתעות שמחכות לי שאני לא יכול לחשוב עליהן? כל מה שעולה לי בראש זה המעמסה הכפולה בטיולים ועלויות אוכל אבל האם חוץ מזה יש עוד משהו? מדובר בבעלים שיש להם שני כלבים והם לא מעוניינים בכלב השני שהם עצמם הכניסו למשפחה וזה מה שמוזר פה (הוא היה אצלהם בסה"כ חודש והם אימצו אותו כשהוא היה בן 4 חודש. סה"כ עדיין מדובר בגור בן 5 חודש). הכלב שקט ואני מכיר אותו מהגינת כלבים ומהשהות אצלנו בבית אבל לא יותר מכך
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שנים רבות לא הייתי שם. עכשיו יש הצעה במחיר מצחיק וזהה לכל אחד מהמלונות הבאים בסוף ינואר. חצי או פנסיון מלא תלוי במלון. יש המלצות? האופציות: נפטון, לגונה, ספורט, לאונרדו פריוילג, לאונרדו פלאזה, יו מגיק פאלאס, Vert. ותודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 12 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אהלן, מנסה להשוות בין עמלות של כרטיס אשראי I NEED IT והייטקזון. אני מבין שיש הבדל במשיכת מטח בחו'ל. האם יש הבדל גם בעסקאות פיזיות בחו'ל? איפה אני יכול לראות את העמלות של הכרטיסים בקלות?
הודעה אחרונה מאת ArikM, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום וברכה, אני עומד כעת בשלבי בנייה/שיפוץ בבית וצריך לבחור מזגנים. מדובר במזגנים עיליים ועלתה ההתלבטות האם כדאי לקחת אינוורטר. השיקולים העיקריים (שאני מכיר) הם: 1. עלות. האינוורטר קצת יותר יקר לקנייה אבל חסכוני יותר בצריכת החשמל. 2. נוחות. האינוורטר שקט יותר והחדר נעים יותר. 3. פוטנציאל לתקלות יקרות. מבחינת העלות (1) אני לא כל כך חושש, כי זה נראה לי די מקזז את עצמו וכנראה לא מאוד משמעותי לאורך זמן. הנוחות (2) היא הסיבה העיקרית שאני מתעניין בהם. השאלה העיקרית שלי היא האמינות שלהם לאורך זמן (3). שיטוט באינטרנט מעלה הרבה שכותבים שיש בהם תקלות יקרות ושלא כל הטכנאים יודעים לטפל בזה. מצד שני, ככל שעובר הזמן הטכנולוגיה הזו נהי…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 122 תגובות
- 17 אלף צפיות
ערב טוב ידידים. כבר 3 (?) שנים לא יצאנו מהארץ. אולי איבדתי את כישורי החיפוש, אולי המחירים ממש עלו. לא יודע, מחפש טיסה לתאילנד בינואר-פברואר 23. ניסיתי את כל האתרים המוכרים וגם את אלו שפחות. טיסה כזו עם מזוודות עלתה באיזור 600-750 דולר עם עצירה של 2-3 שעות בדרך. מעדיף טיסות לא ישירות. ארוך מדיי.. בקיצור, הטיסות עכשיו מתחילות מ 950 ומגיעות ל 1100 דולר וצפונה.. יכול להיות שמוקדם מדיי? אע"פ שתמיד הזמנו 5-6 חודשים מראש. אשמח לקבל טיפים, תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
יש פה מישהו שיש בבעלותו דירה להשקעה/נופש בפאפוס/לרנקה בקפריסין ויכול לשתף קצת פרטים על תהליך הרכישה?
מאת much- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת, אשמח לשמוע פרטים ומידע מבעלי ניסיון כיצד מתנהל תהליך הרכישה. תודה מראש ושבוע טוב לכל חברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
נגיד שנצבר לכם סכום של 50, 100, 150 אלף, האם אתם מחפשים איפה להשקיע אותו או נותנים לו לשבת בעו"ש? כבר תקופה שרציתי לשדרג את הרכב, אבל שילוב של דרישות לא הגיוניות שלי עם מחירי השוק היום הושיב אותי על הגדר. ככה שיוצא מצב שמצד אחד חבל שהכסף "נרקב" בעו"ש, אבל מצד שני כנראה שאצטרך את הכסף הזה זמין כשתגיע הזדמנות מעניינת. מתי? באמת שלא יודע. כרגע אין משהו באופק אבל דברים יכולים להשתנות. כשחיפשתי על השקעות של סכומים כאלו ללא סגירה של הכסף, לא עלו אופציות רווחיות. מדברים על משהו כמו 1000 שקל בשנה אולי, וזה דורש לנעול את הכסף ל-5 שנים. האם קיים מסלול שלא דורש תחזוקה (שגר ושכח), עם סיכון כמה שיותר נמוך אשר משאיר את הכסף זמין יחסית?…
הודעה אחרונה מאת BarryG, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 365 צפיות
לדוגמא, מסגרת אשראי של 10,000 והמוצר עולה 11,000. האם אפשרי או שחובה להגדיל את מסגרת האשראי ?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לקראת סוף שנות השמונים של המילניום הקודם נכנס לחיינו מכשיר חדש שנקרא ווידאו. עקב המחיר הגבוה שלו הוא לא היה כ"כ נפוץ אך הוא שימש לבידור בלא מעט בתי קפה, סיבוב בערב במרכז העיר (ירושלים) במשולש הקלאסי של יפו, בן יהודה וקינג ג'ורג' מצא תמיד בתי קפה עם טלוויזה+ווידאו בחוץ וכמעט כולם הציגו בלופ מערכונים של הגשש... אז למה אני מספר את זה? סיפרתי על המערכונים לבת שלי וניסיתי למצוא אותם ברשת אך הדבר היחיד שמצאתי הוא הקלטות אודיאו של מספר מערכונים ותו לא. השמעתי לה והיה לה נחמד אך היא לא ממש התלהבה. חשבתי למצוא את הווידאו (מערכון המוסך או חכם חלפון כוללים את ההופעה המצחיקה לא פחות של השלישיה המופלאה הזו) אבל לא ראיתי זאת בשום מקום. מישהו יכול להפנות אותי ל…
הודעה אחרונה מאת BEEKER, -
-
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בתקופה הנראית לעין יש לי אפשרות לחסוך בצורה אגרסיבית, אני רוצה להתחיל לשים כסף בצד בצורה מסודרת, שלא יישב בעו"ש (שחיקה) אבל עדיין שיהיה זמין, מבלי הרפתקאות של בורסה (הפסדים). גמל להשקעה נראית כמו אופציה טובה ולכן התכנון הוא למקסם את התקרה השנתית של 72K ולעשות הפקדה של 5-6K כל חודש. אבל באיזו חברה לשים את הכסף? איזה מסלול? בחיפוש קצר שעשיתי נראה שבשנה האחרונה החברות היו דווקא בהפסדים. אין דמי הפקדה בקופות שבדקתי, אבל יש דמי ניהול ונראה שהם לא לגמרי זניחים. זה גורם לעניין להישמע פחות אטרקטיבי, במיוחד שהרעיון הוא חיסכון ללא סיכונים. אשמח להמלצות/דיסהמלצות בנושא.
הודעה אחרונה מאת DrorZi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בודק לגבי השכרת רכב בצפון איטליה (שדה״ת במילאנו) לשבועיים באמצע מאי, והמחירים מטורפים. וזה עוד לפני שמוסיפים את כל הביטוחים שמקפיצים את המחיר לשמיים. אשמח להמלצה לחברת השכרה מומלצת או לחילופין אתר אחר - לפחות אם כבר לשלם אז שיהיה אתר אמין.
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב צח ומצוחצח, אני מחפש את הרמקול שבכותרת ומשום מה מתקשה למצוא אותו. רוצה JBL BoomBox? חופשי, תמצא תחת כל עץ רענן. סוני? בוס? אנקר? יש בשפע. UE? בקושי רואים. ואת ההייפר-בום בכלל לא מצאתי. מה אני מפספס? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לכלבה שלי (פינצרית מעורבת בת 13) יש את המחלה הזאת , גידול שמתפשט והוטרינרים אמרו שבגדול אין מה לעשות ומכאן זה יתדרדר עד לסוף שמתקרב, האם ב2023 אין איזהשהו טיפול מועיל לתופעה די נפוצה?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שמעתי שחברת התעופה הנ"ל היא מהטובות בעולם. אך בכל זאת שואל, איך זה להיות ישראלי בטיסה כזו? ועוד משפחה עם בני נוער? ויותר מעניין - האם קונקשיינים בעמאן עם עצירה של כמה שעות, עוברים חלק? במיוחד תוהה לגבי העובדה שאתה ממתין במדינה ערבית וכולם יודעים שאתה ישראלי נ.ב. הטיסות הן ללונדון וחזרה מפאריז
הודעה אחרונה מאת shais01, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מהי השיטה הנכונה להוספת שם מגיב בתגובה שלי להודעה
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם! מעוניין להחליף מפסק חדר מדרגות מואר. האור אמור לדלוק תמיד, ובלחיצה להפעיל את האוטומט מדרגות. יש לו 2 חיבורים עם ברגים (כמו מפסק רגיל) + שני חיבורים כמו נעל כבל שמחוברים יחד. (מצורפות תמונות) לפי הבנתי, המפסק אמור לקבל פאזה+0 מהלוח ובנוסף עוד פאזה לאוטומט מדרגות (אשמח לתיקון), סה"כ שלושה חוטים. על המפסק לא מצויין כלום. איך עלי לחבר את החוטים?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 906 צפיות
היי, לבת הזוג יש יום הולדת בסוף יולי, אני רוצה להפתיע אותה עם טיסה לאיזשהו יעד נחמד ל-4-6 ימים ביום ההולדת שלה. מחפש יעד מעניין, היא אוהבת בעיקר טבע ונופים, פחות בקטע של שופינג (אבל אין לה בעיה לשלב איזה חצי יום באאוטלט נחמד), אפשר לשלב ערים נחמדות גם. חשבתי על רומניה, אבל 6 ימים לא מספיקים בעיניי כדי לראות אותה כמו שצריך. אני יודע שיש יעדים באיזור סופיה שיכולים לבוא בחשבון, יש טיסות בשעות טובות והטיסה קצרה, השאלה איך הנהיגה שם? אני לא מצפה למשהו ברמה של גרמניה או הולנד. חשבתי גם על צ'כיה, לשלב יומיים או שלושה בפראג (אני כבר הייתי פעמיים כך שאני כבר יודע מה יכול לעניין אותה ומה לא), יום אחד צ'סקי קרומלוב (מקווה שאני לא מעוות את השם) …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 42 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. אז המון זמן לא יצא לי להיות כאן, המון עבודה ומשפחה. באפריל השנה התחלתי עבודה חדשה, ואחרי חודש עזבתי אותה (לא הסתדר כמו שחשבתי), באוקטובר התחלתי עוד הפעם לעבוד, הפעם עבודה מעניינת ונחמדה אשר משלמת טוב, אבל המרחק כשעה נסיעה לכיוון. לאחרונה פנו אלי 2 חברות אשר אחת נמצאת 800 מטר מהבית, והשניה כ10 ק"מ. בשתי החברות משלמים לא רע, אבל אין הבונוסים השנתיים (מגיעים לכ100 אלף שח), הייתרונות בחברות הנ"ל: 39 שעות עבודה בשבוע 35 ימי חופש בשנה ועבודה בתחום שאני מאוד אוהב (מנועים וקומפרסורים) כל הקטע של הקירבה לבית קורץ לי מאוד, הבעיה שאני כבר לא סגור על עצמי. מצד אחד חושש, ומצד אחד שני רוצה כמה שיותר זמן עם הילדות שלי,…
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
צריך לנקות את השערות של האישה משם... זה בהברגה? אם כן, האם יש כלי ייעודי?
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לקנות air fryer (סיר טיגון ללא שמן), ומרוב הדגמים די הלכתי לאיבוד. יש את הסיניים הזולים ב200 שקל, יש את הסיניים היקרים ב1500 שקל (נינג׳ה מהשירשור המקביל), יש באמצע ב600-700, של מותגים כמו נינג׳ה/פיליפס/דלונגי. בעיקרון אין מגבלת תקציב בגבולות ההגיון, אם יש משהו איכותי, אני מוכן להשקיע. הכיוון הוא באיזור ה700, אלא אם יש טעם לשלם יותר, או שהכל חרטא ואפשר לקנות את המכשיר הכי זול ממחסני חשמל. הדרישה היחידה - שיהיה קומפקטי ויעבוד טוב. "יעבוד טוב" הכוונה שלא יוציא צ׳יפס חצי קפוא חצי חרוך. אם אפשר - שיחליף טוסטר אובן (ראיתי קומבינציות כאלה). שאלה נוספת - האם אפשר לשים אותו על מיקרוגל? בגלל אילוצי מיקום. …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ספציפית דגם המטרו או הקרוזר. בעיקר מבחינת עמידות בנסיעות בתשתיות הלא הכי חלקות שיש בארץ (שמעתי טענה על שפיצים שנוטים להשבר, אבל קשה לדעת אם לא ניסו לרדת איתם יותר מידי מדרכות), וגם לגבי אורך חיי הסוללה (פה נתקלתי בטענה מאוד חיובית על סוללות בנות 5 שעוד עושות את העבודה). תודה.
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
ארנקים. מה אתם "סוחבים" ביום יום? האם אתם נושאים את תעודת הזהות שלכם באופן קבוע? 1 2 3 4 8
מאת מיכה שטיינמן- 28 עוקבים
- 108 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
אמש חשבתי על זה. מתי לאחרונה הצגתם ת.ז. ? למעט מיקרים כגון התייצבות במשרדי הממשלה למיניהם - לא זכור לי מתי נידרשתי להציג אותה. תמיד הספיק רשיון הנהיגה. ותעודת הזהות היא זו שבעצם מונעת ממני לרכוש לי ארנק מהמודרניים הללו, שיש בהם מקום רק לתעודות פלסטיק, כצמה שטרות ו- 2.3 מטבעות... אז, עם מה אתם נוהגים להסתובב? מה מומלץ בארנקים החדשים הללו, אם אני מחפש פונקציונליות ועמידות, פחות יופי חיצוני? האם ת.ז. תמיד עליכם?
הודעה אחרונה מאת Michaelr, -
מפסק לאטמור 1 2
מאת nitch- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היוש יפות ונכונות שלי, הותקן אצלי (אנגליה) אטמור במקלחת בהספק 10.5KWh (45A), ולפי התקן וההוראות שלו יש מפסק ניתוק אבל הוא הותקן במקום מחורבן שלא נגיש למי שרוצה להתקלח. להשאיר אותו פועל כל הזמן ולנתק אם צריך מלוח הנתיכים לא אופציה כי זה גומר לו את התצוגה. יש לי כבר מקום בו אני רוצה לשים את המתג ועומד בחוק החשמל המקומי מבחינת מרחק מהאזורים הרטובים. השאלה היא אם למתוח לשם כבל 10 מ"מ, או שמספיק לשים קונטקטור ולחבר אליו כבל דק בהרבה. רב תודות
הודעה אחרונה מאת nitch,