Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי סכום לסגור את המסלול הזה, מדובר על משהו כמו 200K.

אולי בהמשך כשאצבור עוד קצת כסף אוכל לעשות איזשהו מחזור.

אתם מציעים פה הלוואה (גדולה) עבור רכב, אבל אל תשכחו שזה אומר כל חודש שני החזרים, עדיין תהיה לי משכתנא לשלם.

לדעתי כרגע עדיף לא לעשות כלום ולראות מה המצב עוד חצי שנה, בהתאם להון והריבית במשק.

They are trying to ban me...

פורסם
לפני 17 שעות, HybridBoy כתב:

רווק 😭

אומנם עכשיו אני רווק, אבל עוד שנה שנתיים המצב יכול להיות שונה לגמרי.

זה המפתח. השינוי הזה גורר שינוי עמוק בדרך המחשבה, כי סדרי העדיפות שלך ישתנו, רכב החלומות ירד אי שם לתחתית הרשימה. ועמוק מאוד. ודרך אגב, גם אם אין כרגע משהו קונקרטי הרי שאם זו השאיפה שלך משהו עשוי לצוץ בהפתעה, וצריך להיות מוכן.

לפני 57 דקות, HybridBoy כתב:

לטווח הארוך, כן, לסגור כמה שיותר משכנתא יניב הכי הרבה חיסכון.

אבל זאת לא המטרה של השרשור.

אם הייתי רוצה לסגור את המשכנתא הכי קל זה למכור את הדירה ולקנות אחת זולה יותר.

אבל זה לא הכי חכם לדעתי, השוק בינתיים רק עולה.

בהמשך לסעיף הקודם - אני מניח שהדירה שרכשת נרכשה במחשבה של מגורים לטווח ארוך, כולל פיתוח משפחה, כלומר הדירה עצמה, ויותר מכך - הסביבה - מתאימים לך. למכור ולקנות זולה יותר? צריך לחשוב מה המחיר, מבחינת איכות החיים. כיוון שאתה עובד כדי להנות מפרי עמלך הרי שאם המצב הכלכלי מאפשר לא הייתי מוותר על דירה טובה במקום טוב בגלל שיקול של איזה חלום .

ודרך אגב, מתוך השרשור אתה נשמע מאופק מאוד מבחינת ההתנהלות הכלכלית שלך. זה טוב, סביר שיאפשר לך להגשים את החלומות שיהיו לך בעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

זה המפתח. השינוי הזה גורר שינוי עמוק בדרך המחשבה, כי סדרי העדיפות שלך ישתנו, רכב החלומות ירד אי שם לתחתית הרשימה. ועמוק מאוד. ודרך אגב, גם אם אין כרגע משהו קונקרטי הרי שאם זו השאיפה שלך משהו עשוי לצוץ בהפתעה, וצריך להיות מוכן.

בהמשך לסעיף הקודם - אני מניח שהדירה שרכשת נרכשה במחשבה של מגורים לטווח ארוך, כולל פיתוח משפחה, כלומר הדירה עצמה, ויותר מכך - הסביבה - מתאימים לך. למכור ולקנות זולה יותר? צריך לחשוב מה המחיר, מבחינת איכות החיים. כיוון שאתה עובד כדי להנות מפרי עמלך הרי שאם המצב הכלכלי מאפשר לא הייתי מוותר על דירה טובה במקום טוב בגלל שיקול של איזה חלום .

ודרך אגב, מתוך השרשור אתה נשמע מאופק מאוד מבחינת ההתנהלות הכלכלית שלך. זה טוב, סביר שיאפשר לך להגשים את החלומות שיהיו לך בעתיד.

הרעיון היה לרכוש דירה להשקעה, אך אחרי חיפושים הבנתי שחוץ מזה הייתי רוצה דירה שאוכל לגור בה.

לכן בסוף קניתי דירה (הרבה) יותר יקרה מהמתוכנן, אבל בהחלט יכול לראות את עצמי גר שם, גם מבחינת הדירה עצמה וגם המיקום.

מה שרשמתי על להחליף דירה היה רק בקשר לסגירת משכנתא.

אין היגיון אמיתי לעשות את זה כרגע, כל רווח קטן מהשכירות של הדירה הזולה ללא משכנתא יתקזז אל מול עליית המחיר של הדירה היקרה יותר.

כל הזמן אני מנסה לחשוב קדימה, הפעם בא לי להינות קצת עם רכב ספורט.

קנייה של משהו כזה תהיה סביב ה200-250K, בלי קשר לאחזקה.

כמובן שזה לגמרי מותרות ואם הריביות ישתוללו פירעון משכנתא יתפוס עדיפות.

אין לי עניין להתאבד כלכלית על רכב :)

פורסם
לפני 1 דקה, HybridBoy כתב:

קנייה של משהו כזה תהיה סביב ה200-250K, בלי קשר לאחזקה

קח בחשבון שאתה תכיר מישהי, ותיצטרך לתת לה לנהוג ברכב... לא לבעלי לב חלש

• רעיון טוב! 1
פורסם

כשזה יהיה המצב הלב יהיה בבחורה, לא ברכב, ולפות"ש ממש לא תהיה בעיה (חוץ מהצורך להוסיף עוד שם לפוליסת הביטוח). 

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא מבין עד כמה מהר הריבית והאינפלציה יכולים לטוס למעלה. זה לא סוד שאני גר בפולין. פה אצלנו בחצי שנה הריבית עלתה מ-0.5% ל-4.5%. כרגע אנשים משלמים 30-50% יותר על המשכנתאות (אין פה קל"צ) שלהם לעומת לפני חצי שנה, וכל התחזיות הן שהריבית והאינפלציה ימשיכו לטוס למעלה. אם אתה במצב לפרוע את רוב המ"צ, הייתי מעדיף לקחת אפילו הלוואה לזמן קצר בבנק כדי להשלים למה שחסר ולסגור, מאשר להשאיר אותה באוויר. 200K במ"צ זה הרבה מאוד כסף. עם מדד 5% (קונסרבטיבי) וריבית 3% אתה תשלם 8 שנים רק כדי להיות באותו המקום שאתה נמצא בו עכשיו, וההחזר החודשי רק יעלה ויעלה...

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 13 דקות, garicho כתב:

אתה לא מבין עד כמה מהר הריבית והאינפלציה יכולים לטוס למעלה. זה לא סוד שאני גר בפולין. פה אצלנו בחצי שנה הריבית עלתה מ-0.5% ל-4.5%. כרגע אנשים משלמים 30-50% יותר על המשכנתאות (אין פה קל"צ) שלהם לעומת לפני חצי שנה, וכל התחזיות הן שהריבית והאינפלציה ימשיכו לטוס למעלה. אם אתה במצב לפרוע את רוב המ"צ, הייתי מעדיף לקחת אפילו הלוואה לזמן קצר בבנק כדי להשלים למה שחסר ולסגור, מאשר להשאיר אותה באוויר. 200K במ"צ זה הרבה מאוד כסף. עם מדד 5% (קונסרבטיבי) וריבית 3% אתה תשלם 8 שנים רק כדי להיות באותו המקום שאתה נמצא בו עכשיו, וההחזר החודשי רק יעלה ויעלה...

50% יותר הכוונה לסך כל ההחזר בסוף התקופה אני מניח, לא להחזר החודשי.

לגמרי יכול לקרות פה, ולכן אמרתי שאם זה יקרה, הכסף ילך למשכנתא ולא לרכב.

פורסם

לפני 19 שעות, HybridBoy כתב:

אומנם עכשיו אני רווק, אבל עוד שנה שנתיים המצב יכול להיות שונה לגמרי.

ואז תעבור מרכב ספורט כזה

2021 VW Golf GTI Clubsport Test - Automotive Monitor Test

לרכב ספורט כזה

איזה עגלת תינוק הכי מומלצת - הזמינו עגלה ממותג איכותי במחיר משתלם - צוציק

אם רכב ספורט "בוער" לך תקנה עכשיו, אבל תבין שזו הוצאה לא קטנה.

לפני כשעה, HybridBoy כתב:

כמובן שזה לגמרי מותרות ואם הריביות ישתוללו פירעון משכנתא יתפוס עדיפות.

אין לי עניין להתאבד כלכלית על רכב :)

הריביות ישתוללו בוודאות. השאלה הפתוחה היא רק בכמה.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

גם פירעון חלקי יהיה משמעותי. לא ציינת כמה חסכת, ולא מה רזרבת הברזל החיונית לך.

פורסם
בתאריך 20.4.2022 בשעה 12:04, HybridBoy כתב:

2. צמוד משתנה H+2.8%

כל שקל פנוי שיש לך צריך ללכת לפרעון של הדבר הנוראי הזה. להחזיק חוב שצמוד למדד בתקופה של אינפלציה זו התאבדות.

אם היית חייב 200,000 ש"ח ב-1 למרץ, אז ב-31 למרץ אתה חייב כבר 201,200 ש"ח + ריבית.

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

וזה בדיוק מה שאנשים נוטים לשכוח (או בכלל לא היו קיימים בשביל לזכור וההורים, הם, מה הם יודעים, אנחנו יודעים יותר טוב)

מה יקרה לזוג שלקח 66% ריבית פריים בסביבת ריבית שהייתה כשההורים שלנו לקחו משכנתא ?

image.png.eaa4be9b5dd6ec73127499eb828a8358.png

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, stum כתב:

וזה בדיוק מה שאנשים נוטים לשכוח (או בכלל לא היו קיימים בשביל לזכור וההורים, הם, מה הם יודעים, אנחנו יודעים יותר טוב)

מה יקרה לזוג שלקח 66% ריבית פריים בסביבת ריבית שהייתה כשההורים שלנו לקחו משכנתא ?

image.png.eaa4be9b5dd6ec73127499eb828a8358.png

מה הגרף הנל מתאר? 

• תוכן חדש...