Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

אז המון זמן לא יצא לי להיות כאן, המון עבודה ומשפחה.

באפריל השנה התחלתי עבודה חדשה, ואחרי חודש עזבתי אותה (לא הסתדר כמו שחשבתי), באוקטובר התחלתי עוד הפעם לעבוד, הפעם עבודה מעניינת ונחמדה אשר משלמת טוב, אבל המרחק כשעה נסיעה לכיוון.

לאחרונה פנו אלי 2 חברות אשר אחת נמצאת 800 מטר מהבית, והשניה כ10 ק"מ.

בשתי החברות משלמים לא רע, אבל אין הבונוסים השנתיים (מגיעים לכ100 אלף שח), הייתרונות בחברות הנ"ל:

39 שעות עבודה בשבוע 

35 ימי חופש בשנה

ועבודה בתחום שאני מאוד אוהב (מנועים וקומפרסורים)

כל הקטע של הקירבה לבית קורץ לי מאוד,  הבעיה שאני כבר לא סגור על עצמי.

מצד אחד חושש, ומצד אחד שני רוצה כמה שיותר זמן עם הילדות שלי, במיוחד שהן עוד כל כך קטנות (5 ו 7).

אני מנסה לנצל ולהתייעל כמה שיותר, אבל עדין אני מרגיש שאני מפסיד כל כך הרבה.

בחברה שהיא 800 מטר בית אני אהיה עובד מין המניין (רכש ושרשרת אספקה), ובאילו ש10 ק"מ ממני אני אהיה מנהל מחלקת רכש (6 עובדים תחתי).

ההבדל במשכורות לא כזה גדול.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע שהשאלה היא איך אתה מתעדף את הדברים,

אם הזמן בית יותר חשוב אז שווה בשביל זה לרדת בשכר (בהנחה שאתה יכול להרשות לעצמך)

אם המשרות החדשות יותר מעניינות מאשר מה שאתה עושה היום, כדאי לך לעבור.

זה אתה יכול לענות לעצמך, מה עדיף לך וככה תוכל בהתאמה לתעדף את העבודות.

אני אישית מוצא המון סיפוק בעבודה ואם העבודה לא מעניינת או more of the same העניין שלי מתחיל לרדת ובהתאם גם התפוקה שלי וגם הרצון שלי לתת מעצמי

ולכן אני אתעדף עבודה מעניינת ותובענית (עד גבול מסוים כמובן) על עבודה משעממת של פחות שעות עבודה.

בלי קשר, נשמע לי יותר מדי קפיצות עבודה בזמן קצר מאוד, רק התחלת לפני חודשיים ועכשיו אתה כבר חושב על לעבור.

פורסם

תלוי

זה 10 ק"מ של כביש פנוי ורגוע, או 10 ק"מ של פקק מדלת לדלת?

אם זה תח"ץ, זה אוטובוס ישיר בין עבודה לבית, או שצריך להחליף כמה שעושים סיבובים קת'ולהו יודע איפה?

יש לך רצון ויכולת לנהל?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי החלפת עבודה בזמן כל כך קצר: חשבתי על הזה. אבל להיכנס לחברות הללו זה עניין של פעם בכמה שנים.

מבחינת השכר: הבונוס זה nice to have, אני לא תלוי בזה, מה גם שאנחנו לא חיים מעל הפופיק.

מבחינת עיניין, כרגע אני ברכש של מפיות וכל מני דברים למלונאות כאן בשווייץ, האם אני מרוצה 100 אחוז? לא, את המאסטר שלי עשיתי בSupply Chain Management ובצבע הייתי צ'יף בחיל הים, ככה שמנועים ודיזל תמיד קרץ לי (זאת הסיבה גם ששלחו לי הצעות עבודה).

ה10 ק"מ מתפרסים על כבישים שלרוב הם לא עמוסים.

כרגע אני נוסע 27 ק"מ ולוקח לי בין 45 לשעה וחצי לכיוון.

יכולת לנהל יש לי, רצון גם יש, מה שאני מחפש זה מקום שאני יכול לנצל את הידע שלי, ואפשרות ליעול ומיקסום שרשרת האספקה.

פורסם

עבדת פעם קרוב לבית?

יצא לי לאחרונה לעשות את המעבר מעבודה באזור תל אביב/הרצליה לעבודה שנמצאת 5 דקות נסיעה ברכב. איכות החיים שלי השתפרה והתווסף לו עוד שיקול מחייב לבחירת העבודה הבאה שלי.

אני כבר לא רואה את עצמי נוסע שעה לכל כיוון לעבודה ואם זו עבודה שמשלמת טוב כנראה שאשקול זאת אבל אני ממש אבל ממש לא רואה את עצמי נכנס לתוך פקקים בשביל עוד עבודה.

עוד יתרון חשוב לטעמי, אפשר לעשות ישיבות בבית..

אם אני הייתי במקומך, הייתי הולך על להיות כמה שיותר עם הבנות אבל מתוך הכרה מלאה שאני לא יימצה את עצמי בעבודה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אין כמו עבודה קלב. מצד שני נראה שהעבודה במרחק 10 קמ תאפשר לך לפתח אלמנטים נוספים ולהשפיע יותר - ניהול, הטמעת תהליכים וכ״ו. תגיד, אי אפשר לסוע את ה-10 קמ לעבודה על אופניים? ככה זה ווין ווין.

פורסם

זה מאוד אישי. בתור אחד שעבד מאוד קרוב (5 דק הליכה או מהבית) ומאוד רחוק (שעתיים לכיוון ברכבת). עבורי זה יתרון ששווה ה-ר-ב-ה כסף. אבל כל אחד ומה שנוח לו. 

מבחינתי זה כמו הדברים האלו שאתה לא חייב והם קצת מותרות, אבל אחרי שטעמת אתה כבר לא יכול לחזור אחורה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני חושב שאין לך מה לחשוב כאן יותר מדי.
העבודה הקרובה לבית היא יתרון שמגמד בד"כ את כל שאר הנושאים. לאו דווקא תיראה זאת באופן החומרי או היום יומי, אלא רק בטווח הארוך:
להיות ביחד עם המשפחה זה בונוס שכבר לא רואים אותו הרבה היום, אלא אם אתה חקלאי ועובד במשק שלך.
בעוד כמה שנים כאשר הבנות יגדלו - תמיד תוכל להשתעשע ברעיון להחליף למשהו אחר, עד אז גם תצבור ניסיון חיים גדול יותר, הראיה שלך וההשקפה שלך בהרבה נושאים תהיה אחרת (כן, למרות שאתה חושב היום שלא), תהיה בוגר יותר והאפשרויות קיימות, למרות הגיל.
אבל בינתיים - המשפחה שלך צריכה אותך וזה שווה יותר מהשאר.
אתה תבין זאת עוד יותר טוב בעוד עשר שנים.

פורסם

איך שהצגת את זה , הייתי בוחר את ה800 מטר מהבית + עובד מין המניין.

אין פגישות עם הנהלה, אין מצגות שצריך להכין, אין טלפונים ישירים מהנהלה, 8-17 קלאסי ואתה גם אחד מתוך X אז אם בא לך יום חופש עם הבנות אף אחד לא ירגיש בחסרונך.

נכון שיש את הפן המקצועי אבל תמורת זמן עם הילדים הייתי מוותר על כמה שנים בקריירה.

אני עצמי נמצא בעמדה דומה ובחרתי בדומה למה שכתבתי מעלה, הילדים יגדלו, יהיו פחות זקוקים לי ואז יהיה אפשר להתקדם בסולם הדרגות (כנראה שאנחנו כבר נצא לפנסיה בגיל 70) עד אז החלטנו שיהיו לנו ילדים אז צריך גם להינות מהם ולא לחזור הביתה כל יום ב19:00 ולענות לשיחות מנהלים בתקופות לחוצות.

• אהבתי 2

פורסם

מעניין

אני רואה פה שני סוגים של תגובות:

א) העבודה הקל"ב, גם אם תהיה עובד זוטר, אבל תהיה יותר עם המשפחה.

ב) העבודה במרחק 10 ק"מ, תנהל, תתקדם ותשפיע.

התגובה א' מגיעה מאנשים מבוגרים בד"כ, תגובה ב' מגיעה מאנשים צעירים.

לפני 11 שעות, renaultfreek כתב:

ה10 ק"מ מתפרסים על כבישים שלרוב הם לא עמוסים.

כרגע אני נוסע 27 ק"מ ולוקח לי בין 45 לשעה וחצי לכיוון.

יכולת לנהל יש לי, רצון גם יש, מה שאני מחפש זה מקום שאני יכול לנצל את הידע שלי, ואפשרות ליעול ומיקסום שרשרת האספקה.

אם ככה, אני במקומך הייתי לוקח את העבודה ב'.

10 ק"מ זה עדיין קל"ב ברמה שאתה יכול לאכול צהריים בבית אם אתה ממש רוצה. מצד שני פה יש לך אופק קידום ויכולת לעשות מה שאתה באמת רוצה.

למה שאלתי על עומס - כי אני משווה את זה למה שאני מכיר - ישראל. ואני יודע ש10 ק"מ בנגב זה לא 10 ק"מ בתוך גוש דן.

אפילו במקומות אחרים - אני גר במרכז כפר סבא ועובד בעתיר ידע, שזה 5 ק"מ לכיוון. ואני גם מכיר טוב מאוד את האיזור ויודע איפה יש פקק ומאיפה אפשר לעקוף, וגם אז, היו מקרים (בודדים לשמחתי) שלקח לי חצי שעה להגיע מהעבודה הביתה.

אבל מניח שאיפה שאתה גר בשווייץ המצב שונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בניגוד לאחרים אני חושב ש10 ק״מ זה מספיק קרוב (בהנחה שזו נסיעה של רבע שעה ולא פקק קיצוני), כדי שהמרחק יהיה שיקול משני.

בהינתן שאופי החברות דומה והשכר דומה, השאלה היחידה היא אם מתאים לך להיות עובד רגיל או שזה ישעמם אותך ואתה מעדיף להיות מנהל.

• רעיון טוב! 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אנשים כאן מגיבים ומדברים על קידום והתפתחות של האינדיבידואל מול הקרבה לבית וכו'.
אני מבקש להבהיר שלעניות דעתי, התקדמות והתפתחות בכל המישורים היא גם לגדל ולחנך את הילדים, לא בשלט רחוק אלא להיות מעורה בחינוך ובגידול, פיזית, יום יום.
אנשים לא תמיד מבינים ומסתכלים על זה כך, ובד"כ טועים ומתייחסים רק לנושא הקידום בעבודה עצמה, אבל היי - העב' עצמה היא לא כל החיים שלנו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, ירחמיאל כתב:

אני מבקש להבהיר שלעניות דעתי, התקדמות והתפתחות בכל המישורים היא גם לגדל ולחנך את הילדים, לא בשלט רחוק אלא להיות מעורה בחינוך ובגידול, פיזית, יום יום

עבודה 10 ק"מ מהבית זה לא שלט רחוק. עשיתם מזה כאילו הוא מינימום עובר ליבשת אחרת.

ואני גם מתאר לעצמי שלהיות מנהל בשווייץ זה לא ממש עבודה מסביב לשעון, בניגוד לתפקיד ניהולי ממוצע בישראל.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

פות"ש - דומה שפנית למקום הלא נכון, שכן מצטייר כי תנאי העבודה בישראל שונים לחלוטין מאלה של תפקיד מקביל בשווייץ. אבל אין כאן אף אחד שהתנסה בשתי המדינות ויכול לייעץ מתוך ידיעה.

לגבי הזמן עם הילדות - אני תמיד חושב על הזמן שבו נאלצתי לוותר על העבודה שלכאורה היתה מקדמת אותי מקצועית, אבל היתה כרוכה בשעות עבודה מטורפות, לעבודה פחות מקדמת, אבל עם שעות סבירות. התמורה הגיעה כעבור כמה חודשים, כאשר אחד הילדים, שהיה כבן 8-10, אמר "איזה כיף, אבא בבית". צריך להוסיף שמעולם לא היתה לי שאיפה להתקדם במסלול נחהולי, כך שמצאתי לי נישה מקצועית שנותנת לי מספיק שעות פנאי והכנסות שמאפשרות לי לנצל אותן.

אז, פות"ש, כיוון שאתה צעיר, לא הייתי בוחר במשרה שמהווה מחסום לקידום, או סתם משעממת. ולפני שאני מצמצם את הכנסותי ב-100,000 ₪ לשנה הייתי בוחן טוב טוב איך זה ישפיע על איכות ורמת החיים שלי. אבל אם הפגיעה אינה קשה הייתי בוחר במשרה שמאפשרת שילוב של עניין בעבודה, קידום עתידי וגם מספיק זמן איכות עם הבנות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...