Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גמל להשקעה - איפה כמה ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה הנראית לעין יש לי אפשרות לחסוך בצורה אגרסיבית, אני רוצה להתחיל לשים כסף בצד בצורה מסודרת, שלא יישב בעו"ש (שחיקה) אבל עדיין שיהיה זמין, מבלי הרפתקאות של בורסה (הפסדים).

גמל להשקעה נראית כמו אופציה טובה ולכן התכנון הוא למקסם את התקרה השנתית של 72K ולעשות הפקדה של 5-6K כל חודש.

אבל באיזו חברה לשים את הכסף? איזה מסלול?

בחיפוש קצר שעשיתי נראה שבשנה האחרונה החברות היו דווקא בהפסדים.

אין דמי הפקדה בקופות שבדקתי, אבל יש דמי ניהול ונראה שהם לא לגמרי זניחים.

זה גורם לעניין להישמע פחות אטרקטיבי, במיוחד שהרעיון הוא חיסכון ללא סיכונים.

אשמח להמלצות/דיסהמלצות בנושא.

They are trying to ban me...

פורסם

גמל להשקעה הינו פשוט חיסכון שבו אתה נותן לגורם אחר להשקיע בשבילך.

אפשר ללכת לדוגמה s&p500 או לשילוב של כמה ניירות ערך אחרים כמו מניות, אגחים וכדומה.

בכל כלי חיסכון יש גורם סיכון מסוים, אולי זה נראה שאין סיכון אבל הסיכון עדיין קיים.

אני מחזיק בגמל להשקעה שבה צברתי הפסדים לאורך השנה האחרונה. אז לא הכל וורוד וחדי קרן.

לגבי המלצה על הגורם להשקיע בו, אני לא רוצה סתם לזרוק שמות וממליץ לבצע את הבדיקה דרך אתר גמלנט שבו יש את המידע מרוכז יותר מאשר לקפוץ בין אתרי בתי ההשקעות.

אני לא יועץ ויאדה יאדה יאדה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא ממש מובן מה אתה רוצה.

מצד אחד אתה לא רוצה בבורסה כי פוחד להפסיד.

מצד שני קופת גמל גם היא משקיעה בבורסה (במסלולים הפופולרים) וגם היא חשופה להפסדים.

אז השאלה אם אתה רוצה לשים את הכסף אצלם רק כי אתה חושב שהם משקיעים יותר טובים ממך. אם כן, קח בחשבון שגם הם יכולים להפסיד.

אם אתה לא רוצה להפסיד בכלל, חפש ערוץ סולידי. רק קח בחשבון שהוא כנראה לא ישיג את האינפלציה הנוכחית.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

יש קורס של נינגה פיננסית בנושא, יש ספר השקעות לעצלנים.. מדובר על סכומים גבוהים להשקעה, קורס באלף שח או ספר בחמישים שח, נראה לי מאוד כדאי.

מהניסיון הדל שלי בנושא, אתה יכול להשקיע בניהול עצמי ולחסוך המון דמי ניהול.

השאלה הראשונה של נמסיס מאוד חשובה, אם אתה צריך את הכסף זמין ולא תוכל להתמודד (נפשית) עם ירידות אז תנעל בפקמ בבנק ותנסה להשיג ריביות טובות של 4%+.

אין אף אחד שיכול להבטיח לך תשואה כזו להשקעה של שנה / שנתיים..

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם
לפני 20 שעות, Nemesis כתב:

מה מטרת החיסכון? מתכוון להחזיק עד גיל 60?

לפחות נכון לעשיו- זמנית לשים את הכסף בצד.

לפני 19 שעות, MZN כתב:

יש קורס של נינגה פיננסית בנושא, יש ספר השקעות לעצלנים.. מדובר על סכומים גבוהים להשקעה, קורס באלף שח או ספר בחמישים שח, נראה לי מאוד כדאי.

מהניסיון הדל שלי בנושא, אתה יכול להשקיע בניהול עצמי ולחסוך המון דמי ניהול.

השאלה הראשונה של נמסיס מאוד חשובה, אם אתה צריך את הכסף זמין ולא תוכל להתמודד (נפשית) עם ירידות אז תנעל בפקמ בבנק ותנסה להשיג ריביות טובות של 4%+.

אין אף אחד שיכול להבטיח לך תשואה כזו להשקעה של שנה / שנתיים..

בפקמ אפשר להפקיד כל חודש באופן אוטומטי?

ממה שאני מבין צריך לעשות את זה ידנית בכל פעם.

בנוסף, הם רוצים שתנעל את הכסף לשנה.

פורסם

לא יועץ, לא המלצה וכו׳ וכו׳

אני חושב שמה שאתה מחפש נקרא קרן כספית (קרן נאמנות סוג-של סולידית שקונים כמו כל נייר ערך). אם המטרה היא ״להחנות״ את הכסף לתקופה קצרה בצורה גמישה ולקבל תשואה דומה לפק״מים של הבנק, זה יכול להיות מכשיר מתאים. אתה לא צריך לנעול את הכסף לשנה מצד אחד, אבל כן תצטרך לבצע רכישה של הנייר בצורה ידנית (דרך הבנק או דרך חשבון מסחר). שים לב, שככל הנראה התשואה תיהיה נמוכה מהאינפלציה, מצד שני משלמים מס רק על הרווח הריאלי (ולא על הנומינאלי כמו בפק״מ). מצד שלישי זה לא ״בטוח״ כמו פק״מ.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 58 דקות, Gosser1860 כתב:

לא יועץ, לא המלצה וכו׳ וכו׳

אני חושב שמה שאתה מחפש נקרא קרן כספית (קרן נאמנות סוג-של סולידית שקונים כמו כל נייר ערך). אם המטרה היא ״להחנות״ את הכסף לתקופה קצרה בצורה גמישה ולקבל תשואה דומה לפק״מים של הבנק, זה יכול להיות מכשיר מתאים. אתה לא צריך לנעול את הכסף לשנה מצד אחד, אבל כן תצטרך לבצע רכישה של הנייר בצורה ידנית (דרך הבנק או דרך חשבון מסחר). שים לב, שככל הנראה התשואה תיהיה נמוכה מהאינפלציה, מצד שני משלמים מס רק על הרווח הריאלי (ולא על הנומינאלי כמו בפק״מ). מצד שלישי זה לא ״בטוח״ כמו פק״מ.

מחפש משהו של "שגר ושכח" 😅

בדקתי פיקדון חודשי בבנק פועלים עם גמישות של משיכת כסף והפקדות, נותנים שם 1.25%, ממש מעט.

פורסם

שים לך תזכורת בטלפון לרכוש פעם בחודש קרן כספית (תבדוק שההגדרות של חשבון הבנק שלך מאפשרות לך לבצע את זה באינטרנט).

לזמן הקרוב זה ייתן לך תשואה יותר טובה מהפקם הזה וגם נזיל לגמרי.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא יועץ בלה בלה בלה

אני גם ממליץ על קניה עצמאית של קרנות כספיות כרגע כדי להיות סולידי, כרגע הצפי הוא ל 4% לשנה.

זה כנראה לא ישיג את האינפלציה אבל 4% זה עדין יותר מ 0% בעו"ש ויותר בטוח מכל מסלול מנייתי (לטובה ולרעה)

יש כל מיני קרנות כספיות, לא קשה לחפש מי מהם גדולה ומומלצת.

יש גם כאלה שעובדות בדולרים וזה עוד סוג של הגנה אם אתה רוצה להחזיק חלק במט"ח ושעדין יעבוד. (אבל זה סוג של הימור, זה לא שהדולר רץ חופשי, הוא יודע ליפול יופי)

(בגלל שאני לא יועץ אני לא מציין בכוונה שמות ומה אני בחרתי, אבל אני מחזיק באופציות שציינתי ולא סתם מדבר עליהן)

שגר ושכח מישהו יעשה על זה כסף וזה לא אתה, הכי סולידי ברמה אחת מעל להחזיק בעוש היום זה קרן כספית, זה כלום ושום דבר לנהל את זה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...