Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

אני עומד כעת בשלבי בנייה/שיפוץ בבית וצריך לבחור מזגנים.

מדובר במזגנים עיליים ועלתה ההתלבטות האם כדאי לקחת אינוורטר.

השיקולים העיקריים (שאני מכיר) הם:

1. עלות. האינוורטר קצת יותר יקר לקנייה אבל חסכוני יותר בצריכת החשמל.

2. נוחות. האינוורטר שקט יותר והחדר נעים יותר.

3. פוטנציאל לתקלות יקרות.

מבחינת העלות (1) אני לא כל כך חושש, כי זה נראה לי די מקזז את עצמו וכנראה לא מאוד משמעותי לאורך זמן.

הנוחות (2) היא הסיבה העיקרית שאני מתעניין בהם.

השאלה העיקרית שלי היא האמינות שלהם לאורך זמן (3). שיטוט באינטרנט מעלה הרבה שכותבים שיש בהם תקלות יקרות ושלא כל הטכנאים יודעים לטפל בזה. מצד שני, ככל שעובר הזמן הטכנולוגיה הזו נהיית די מיינסטרים והשכל שלי אומר שהאמינות והידע ישתפרו.

מה הניסיון שלכם עם מזגני אינוורטר?

הכיוון הוא מזגנים של תדיראן. הם די אמינים ובחירה די קלה. קצת חושש ממותגים זולים יותר ולא בא לי להוציא הון על מיצובישי ושות'.

אשמח מאוד לשמוע תגובות ותובנות. תודה רבה!

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אין שום סיבה בשנת 2022 בואך 2023 לקנות מזגן שהוא לא אינוורטר.

הטכנולוגיה בשלה, האמינות טובה והעלויות נמוכות.

חשוב להקפיד על התקנה טובה ותקנית ע"י מתקין טוב.

כל המזגנים אותם רכשתי והתקנתי ב-12 השנים האחרונות הם מזגני אינוורטר, מיצרנים שונים, ובאף אחד מהם לא נתגלתה תקלה אלקטרונית כלשהי. רק באחד מהם הייתה דליפת גז בגלל ניפל שנסדק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Froyne כתב:

ככל שעובר הזמן הטכנולוגיה הזו נהיית די מיינסטרים והשכל שלי אומר שהאמינות והידע ישתפרו.

מצד שני, ככל שעובר הזמן, ככה יש יותר ויותר מחסור בטכנאי מזגנים שיכולים ורוצים לאתר ולפתור בעיות.
כשיש תקלה במזגן, הטכנאי יעדיף לשכנע אותך לקנות מזגן חדש, כי מבחינתו זה כסף קל.

פורסם (נערך)

מזגן אנורטר.

מה שטוב בו זה. שהוא מחמם טוב. לאומת מזגן און אוף. מזגני און אוף. מתחת לשבע מעלות לא יעילים יותר.

לי היה מזגן אנורטר של אלקטרה. שיוצר במפעל AUX. חי 9 שנים עד שהתפגר. נקנה בשנת 2011.

הבעיה שהיועצים. בחנויות מוכרים מזגנים קטנים לגודל החלל המקורר. או מחומם. וזה דופק אותם.

היום יש מזגני אנורטר. שמפסיקים חימום. או קירור. אם יש מאמץ מעל 20 דקות.

היום יש לי  בחדר מזגן אנורטר של אלקטרה. שיוצר במפעל מאידה. מ 2018. מחמם טוב ושקט.

זה נכון שטכנאים לאנורטר קשה למצאו.

בקשר למזגני תדיראן. לשכנה בבניין של אבי. התקינה הנורטרים שלהם. משהו ב 2019. לא שמעתי ממנה על בעיות.

הי מקררת בלבד. דגם אלפה.

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 24 דקות, yor2 כתב:

היום יש לי  בחדר מזגן אנורטר של אלקטרה. שיוצר במפעל מאידה. מ 2018. מחמם טוב ושקט.

זה נכון שטכנאים לאנורטר קשה למצאו.

בימנו קשה למצוא בעלי מקצוע בתחום המזגנים שאפשר לקרוא להם טכנאי מזגנים. היום כול אחד שעבד כמה שנים בתור שכיר נהפך להיות טכנאי מזגנים מומחה.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם

יצא לי לדבר על כך עם טכנאי מזגנים בכיר.

הוא אמר שאינוורטר זה משהו יפה מאד,

אבל 

נכון להיום אין תקן אחיד כמו שיש במזגנים רגילים, ולכן כל חברה מייצרת את הכרטיסים שלה ואת התקנים שלה.

התוצאה היא שיותר קשה ויותר יקר לקבל חלקים למזגן אינוורטר מאשר למזגן רגיל.

ברגיל גם יש כרטיסים חליפיים/אוניברסליים שאפשר להתאים.

גרוע מזה, יש מצבים שחברות מפסיקות לייצר חלקי חילוף למזגני אינוורטר. עכשיו, לך תחפש ותתחיל לרדוף אחרי כרטיס של מזגן כזה.
במקרה של מזגן רגיל, אם החברה מפסיקה לייצר, יותר קל למצוא משהו after market או תואם/מותאם.

בקיצור, אם אתה לא רוצה לקחת סיכון, עם כל הבזבוז שבדבר (אינוורטר הרבה יותר יעיל מבחינת ניצול המזגן והחשמל), עדיף מזגן רגיל.

(אלא אם אתה מוצא חברה שתיתן התחייבות לכמה שנים קדימה לחלקי חילוף, ברמת ייצור).

בעתיד, מקווה שגם השוק הזה יעבור סטנדרטיזציה, ואז תפתר סופסוף הבעיה הזאת.

• מעניין 1
פורסם
לפני 11 שעות, Froyne כתב:

יש עוד בעלי אינוורטר בקהל.

(ברור...)

לי יש 4 כאלו של תאדירן בבית.

כבר 8 שנים נראה לי

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

כן. 

לא רואה שום סיבה שבעולם לא לקנות מזגן אינוורטר היום. הפער מחירים בד"כ קטן מאוד.

הטכנולוגיה כבר אמינה מאוד. 

וטכנאי שלא יודע לטפל בהם ייעלם מהשוק בעוד כמה שנים כי הם הופכים להיות יותר ויותר נפוצים (להבנתי יפסיקו בשנים הקרובות שיווק מזגני ON/OFF).

הרבה מהדיונים באינטרנט לא ררלוונטים להיום וחלק גדול מהם זה מישהו שאין לו מושג מכלום חוזר כמו תוכי על משהו שהוא שמע באיזה שיחת סלון

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...