Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא צריך להפלות גם כאלה בני פחות מ-40. :)

ווקמן מעולם לא היה לי, כי לא היה צורך, אבל אני בהחלט זוכר את הקלטות ולהקליט מהרדיו או מהטלוויזיה. 

ואם קצת בקטע פילוסופי, אני מעט מתגעגע לזמנים הללו. כמה שזה היה מחורבן ומציק להקליט ככה שירים, יש בזה קצת משהו שנותן טיפה יותר ערך מאשר סתם להכנס לספוטיפיי ובאותה שניה לשמוע כול מה שאתה רוצה

לא יודע, אולי זה רק אצלי ככה. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 2
פורסם

וואיי, וואיי, זוכר כמו היום את הרגע שאחי חזר מארה"ב והביא לי נגן של I-RIVER עם 128 מ"ב. הטכנולוגיה של העתיד.

מה?

מה זה הדבר הזה?!

יש לי ווקמן מעולה של סוני עם אוסף מכובד של קלטות!!!

וכל השאר היסטוריה...

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

הסוני שלי אמור להיות באיזו מגירה... אנסה להזכר.

רק למה זרקתי את מסוודה הקסטות המפוארת שהיתה לי בוולקן?!

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • מצחיק 1
פורסם

בסובארו ליאונה של אבי, עליה נהגתי בגיל 17 עם הרישיון, היה רדיו טייפ של סוני, שהיה מאוד יקר לתקופה ומהפכני באמת, כי יכולת לדלג בין רצועות לפי השקט שהיה בין השירים. 

ֿהכי קרוב לדיסק שהכרתי עד אז. 

זוכר שהכנתי ביום שהתחלתי ללמוד נהיגה אוספים על קלטות כרום יקרות יחסית של TDK כהכנה לנהיגה לבד או עם חברים ברכב.

נוסטלגיה בריאה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

הם היו מהפכה של ממש בכל הנוגע לנגנים אישים וגם מהפכת ה cd לא הכחידה את הקלטות בגלל יכולת הכתיבה שהיתה שמורה רק לקלטות.

הסוף של הקלטות התחיל עם הופעת צורבים זולים ואחר כך דיסקמנים MP3.

קלטות נשארו (בטח קיימות גם היום) רק בכל מיני פריפריות נידחות בעולם איפה שאין גישה למחשב.

נגני MP3 היו איתנו תקופה יחסית קצרה עד שהופיעו טלפונים עם יכולת לנגן MP3, מספיק נפח אחסון ו/או תמיכה בכרטיסי זיכרון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

1000 שירים בכיס האחורי של המכנסיים. 

זה (סטיב ג'ובס + winamp והמרה ל-

mp3 128kbps(איכס) כחלק מן המעבר לדיגיטל, נאפסטר ושות'), מה שהרג סופית את הווקמן, דיסקמן, מינידיסק ועוד חיות שידעו לחיות יפה מאוד אחת ליד השניה בשנות האלפיים המוקדמות.

אני עוד זוכר את מצדדי המינידיסק (איכות, הקלטה עם כבל אופטי, לא צריך עפרון בשלוף, 74 או 80 דקות כמו CD) מול מצדדי הווקמן (בסים עדיפים, צליל חם יותר, צריכת בטריה עדיפה). 

איזו תקופה. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

אני עוד זוכר את מצדדי המינידיסק (איכות, הקלטה עם כבל אופטי, לא צריך עפרון בשלוף, 74 או 80 דקות כמו CD) מול מצדדי הווקמן (בסים עדיפים, צליל חם יותר, צריכת בטריה עדיפה). 

משהו צידד בווקמן ? בסים עדיפים ? צליל חם ??? החיסרון היחיד מבחינת המינידסק והאיכות זה האלגוריתם הקלטה במכשירים הניידים (הביתיים / אולפניים השתמשו באחד אחר לזכרוני) שהיה כולל compression דיי רציני. קלטות אנלוגיות תמיד היו אשפה מבחינת איכות - פשוט זולות וזמינות.

ואכן מזכיר נשכחות. תמונה שלי מ84-5 עם אוזניות מחוברות לווקמן מקורי בגיל שנתיים וחצי בערך!

image.thumb.jpeg.8f8a7018d00fd1588e80cc06beb831c8.jpeg

ולגבי מה הרג את הקסטות - בהחלט לא מינידיסק (שהיה פורמט שמאוד אהבתי - ואיפשר הקלטה דיגיטלית - עם איבוד מינימאלי איכותית) או הריו (היה לי אותו! איזה נוסטלגיה. חרא מכשיר :) ) - זה היה האייפוד. וליתר דיוק הדור השני שלו (הדור הראשון היה רק עם תמיכה למק שהיה לגמרי איזוטרי בתקופת זמן הזו).

מהדור השני - הם הראשונים שהצליחו לדחוף בצורה פופולארית מכשיר עם דיסק קשיח (לפני שפלאש היה באמת שמיש בצורה רצינית) - וזה באמת שינה את השוק.

(דיסקמנים ודיסקים צרובים היו לגמרי תקופת ביניים קצרה של כמה שנים)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 דקות, Liviur כתב:

משהו צידד בווקמן ? בסים עדיפים ? צליל חם ???

היינו ילדים... אלו שהיה להם ווקמן (ולא היה מינידיסק, מה לעשות, היה יקר...) - צידד בווקמן...

לי היה מינידיסק (עדיין יש, SONY MZR90 בעל גוף המגנזיום).

אני חושב שאם תסתכל בתמונה של סולל הדרך, בכל אחד מהמכשירים שהוא צילם יש שליטה ידנית על הבאסים. משם כנראה הגיעה הטענה הזו.

במינידיסק היה איקוולייזר, אבל הוא הוסתר מאחורי תפריטים דיגיטליים, ולא נגיש כמו בווקמן.

לפני 6 דקות, Liviur כתב:

החיסרון היחיד מבחינת המינידסק והאיכות זה האלגוריתם הקלטה במכשירים הניידים (הביתיים / אולפניים השתמשו באחד אחר לזכרוני) שהיה כולל compression דיי רציני.

מעניין, כי רק בדגמים מאוחרים ממש הייתה אופציית דחיסה שאיפשרה להכניס על מינידיסק יותר מ- 74\80 דקות.

אני הייתי "מקליט" מדיסק או ממיר דרך היציאה האופטית למינידיסק, תוך כדי השמעה בווליום 0, בכלל לא ידעתי שהייתה בעצם דחיסה תוך כדי ההקלטה.

לפני 6 דקות, Liviur כתב:

קלטות אנלוגיות תמיד היו אשפה מבחינת איכות - פשוט זולות וזמינות.

נכון, איזו נוסטלגיה, ציפוי כרום, קלטות CD...

לפני 6 דקות, Liviur כתב:

ואכן מזכיר נשכחות. תמונה שלי מ84-5 עם אוזניות מחוברות לווקמן מקורי בגיל שנתיים וחצי בערך!

image.thumb.jpeg.8f8a7018d00fd1588e80cc06beb831c8.jpeg

כשאפילו דרדסבא היה צעיר...

לפני 6 דקות, Liviur כתב:

ולגבי מה הרג את הקסטות - בהחלט לא מינידיסק (שהיה פורמט שמאוד אהבתי - ואיפשר הקלטה דיגיטלית - עם איבוד מינימאלי איכותית)

בדיוק מה שאמרתי, חיו בשלום אחד ליד השני.

לפני 6 דקות, Liviur כתב:

זה היה האייפוד. וליתר דיוק הדור השני שלו (הדור הראשון היה רק עם תמיכה למק שהיה לגמרי איזוטרי בתקופת זמן הזו).

כתבתי בשורה הראשונה, 1000 שירים בכיס האחורי של המכנסיים. משפט שמיוחס לג'ובס.

לפני 6 דקות, Liviur כתב:

הם הראשונים שהצליחו לדחוף בצורה פופולארית מכשיר עם דיסק קשיח (לפני שפלאש היה באמת שמיש בצורה רצינית) - וזה באמת שינה את השוק.

(דיסקמנים ודיסקים צרובים היו לגמרי תקופת ביניים קצרה של כמה שנים)

אגב נדרשה זכייה בנובל כדי שהטכנולוגיה למיזעור דיסקים קשיחים תאפשר את הייצור של האייפוד.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

מעניין, כי רק בדגמים מאוחרים ממש הייתה אופציית דחיסה שאיפשרה להכניס על מינידיסק יותר מ- 74\80 דקות.

מינידיסק מהיום הראשון השתמש באלגוריתם דחיסה. זו מדיה של 140 מגה לעומת 600-700 בדיסק אודיו hence מראש זה מכווץ.

זה היה משתמש באלגוריתם דחיסה שנקרא ATRAC שהיה של סוני (אם אתה זוכר היה בהתחלה ATRAC 1 שהשתפר ל3 במינידיסקים החדשים יותר)

המקליטים האולפנים היו משתמשים בATRAC 3+ / x לשם השוואה.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אם יש טכנולוגיה מתה שראויה להחייאה מחדש, מבחינתי לפחות, זה רק המינידיסק. שני לילות לבנים בנסיון לאפשר gapless recording בחיבור אופטי בין שני התקנים שצלח בסוף (לא זוכר איך)... הטריף לי את המוח (בקטע טוב) בשנות התשעים, ממשיך להטריף לי את המוח גם היום ; פשוט פורמט מגניב.

הקסטות גם ריגשו למשך תקופה קצרה אבל ממש לא בזכות הווקמן. כשבארץ התחרות על הבכורה היתה בין SONY ל AIWA, גם בווקמנים/דיסקמנים ובעיקר בשוק מערכות המיני, אבא ז"ל פירגן לי עם ה FH-B900 שאיפשרה הקלטה בסנכרון מלא בין ה decks במהירות של x2 או x4, עם הרצה ועצירה אוטומטיות במקטעים בהם המערכת היתה מזהה שקט בהקלטה ו Dolby NR.
המירוץ אחר קסטות Type III ו Type IV של Memorex ו TDK היה מתסכל למדי. הרוב המוחלט היה Type I ו Type II והזמנה מחו"ל כמובן שלא ממש היתה אפשרית נכון לאותם ימים אז... זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 11 שעות, פריג'י כתב:

אני עוד זוכר את מצדדי המינידיסק (איכות, הקלטה עם כבל אופטי, לא צריך עפרון בשלוף, 74 או 80 דקות כמו CD) מול מצדדי הווקמן (בסים עדיפים, צליל חם יותר, צריכת בטריה עדיפה)

צריכת בטריה עדיפה בווקמן, עם כל החלקים הנעים שלו?

לגבי צליל חם יותר - טוב, שיהיה, זה המקביל של נשמה באוטו.

לגבי מיני דיסק אני זוכר שהפורמט הזה מת מאוד מהר, כי בהינתן מחשב עם צורב דיסקים, היתרון היחיד שהיה לmd על דיסקמן זה הגודל הקומפקטי.

לפני 11 שעות, פריג'י כתב:

זה (סטיב ג'ובס + winamp והמרה ל-

mp3 128kbps(איכס) כחלק מן המעבר לדיגיטל, נאפסטר ושות'), מה שהרג סופית את הווקמן, דיסקמן, מינידיסק ועוד חיות שידעו לחיות יפה מאוד אחת ליד השניה בשנות האלפיים המוקדמות

במקביל לאייפוד גם הופיעו נגני mp3 זולים, שהיו אלה שבאמת דפקו את המסמר האחרון בקבר של קלטות.

לי היה נגן sansa של סאנדיסק, שהיה מאוד לזמנו ונתן VFM מעולה. יש לי כזה מודל 2005/6 זרוק איפשהו שנראה לי עדיין עובד.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

היתרון היחיד שהיה לmd על דיסקמן זה הגודל הקומפקטי.

ממש לא מדויק.

חיי סוללה עדיפים , נגן עם הגנת קפיצות עדיפה משמעותית , נגן + מדיה ניתנים לכתיבה מחדש בצורה אמיתית באותה אריזה קטנה בלי מחשב , מערכת metadata סטנדרטית שעבדה טוב ואני בטוח שוכח עוד כמה דברים.

לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

במקביל לאייפוד גם הופיעו נגני mp3 זולים, שהיו אלה שבאמת דפקו את המסמר האחרון בקבר של קלטות.

אייפוד לגמרי היה השחקן המשמעותי , חוץ מהדור הראשון המבוסס פלאש עם גדלים מצחיקים של 16-32 מגה (שלא היו זולים) - תן דוגמא לאחד באמת שמכר הרבה והיה שחקן ממעותי בשוק מעבר לאפל ? סנסה , זון וחבריו מכרו כנראה פינאטס לעומת אפל בעולם - פשוט בארץ עם זה שלא היה ממש דגש על היבוא (או נציגות רשמית , אני לא מדבר על value added retailer כמו איידיגיטל) - אז יחסית אייפודים היו חלשים בארץ - אבל במדינות אחרות זה לגמרי היה הסטנדרט.

זו סדרת מכשירים שמכרה כמעט 500 מליון מכשירים לאורך השנים כן ? למכשיר שהוא רק נגן מוסיקה ...

Then dying is forgetting

פורסם

ובל נשכח את אומנות המיקס טייפ:

כאומנות היא לא מתה, אבל כמה קשה זה היה...

אם יש מדיום שאני לא מתגעגע אליו זה הקסטה. זה לא נשמע טוב, זה נקרע, זה היה איטי להעביר שירים...

השקעתי יותר בקסטות איכותיות יותר להקלטה. היה לי ווקמן סופר דק של JVC שסבתא הביאה לי מארה"ב לבר מצווה. כזה שהיה נסגר לעובי דק מהקסטה.

🎧 RARE JVC CX-F5K Stereo Radio Cassete Player JAPAN FOR RESTORATION  COLLECTABLE | eBay

היה לי הווקמן המשוריין והעמיד למים של סוני.

זה מה שהיה... אבל לא נהנתי...

הדבר היחיד ששרד את מבחן הזמן הוא ה-Koss Porta Pro. אוזניות עם סאונד נעים למדיה הדפוקה, במחיר סביר.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...