Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משתעשע ברעיון מה שנקרא...

התחלתי קצת לבדוק. אבל אני לא ממש מבין מה חשוב לי בבחירת הכיריים.

לדוגמא:

כיריים בוש. 4 "להבות". באותה חנות. 

דגם א: 1390 שקל.

https://www.digital-electric.co.il/items/5393085

דגם ב: 2400 שקל.

https://www.digital-electric.co.il/items/3392374

למה הפער? והאם יש סיבה שחשובה לי כלקוח להעדיף דגם מסויים?

רב תודות

פורסם

בדגם השני אתה יכול להפעיל את שני המשטחים השמאליים לבישול בסיר אחד. מצד שני, ההספק המרבי הכולל קצת יותר נמוך. האם זה דרוש לך? רק אתה יודע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכיריים אינדוקציה יש עניין של התאמה בין הסיר למתקן האינדוקציה, כנראה שלצורת המשטח יש משמעות בעניין הזה. יש לי הפונקציה הזו בכיריים שלי, שאלתי את זו שמבשלת, היא מעולם לא השתמשה בה.

צריך לחפור עוד קצת במפרט, יתכן שיש עוד הבדלים שכן או לא מצדיקים את ההפרש במחיר.  עם זאת, במבט ראשון בזאפ, הדגם הזול הוא דגם הרבה יותר ישן (2016 לעומת 2020). אני סקרן האם הוא בכלל קיים במלאי או שמדובר בפתיון.

אני גם לא מכיר את נותן השירות (אותה חברה לשני הדגמי) - צריך לברר לגביו. ולהשוות גם למותג המקביל, סימנס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדגם הראשון מופיע במלאי בהרבה חנויות במחירים שלא רחוקים מזה.  מניח שהוא אמיתי.

הסתכלתי במפרטים. קשה לי להבין מה משמעותי שם.

אני מניח שזה פשוט כמו בכיריים גז. עיצוב ומחיר.

פורסם

נסה לבצע הזמנה, או טלפן אליהם

זאפ מלא במוצרים שיצאו מהמלאי לפני שנים.

פורסם (נערך)

את דגם 1 יש לי בבית.

דגם 2 ניראה שעם משטח גמיש. זה לא רק להדליק משטח אחד במקום 2 - זה היכולת לחמם את המשטח בצורה טובה יותר (כי הוא לא מחמם רק בקוטר של המוקד בישול הרגיל, יש לו עוד נקודות לחימום ואז הוא יותר חימום אחיד יותר בסיר גדול)

הדבר הכי חשוב לשים לב אליו - אם יש לך תשתית תלת-פאזי לכיריים או לא.

אם יש - קנה תלת פאזי.

אם אין - תשים לב שאתה קונה מה שמתאים לחדר פאזי.

ההבדל בגדול הוא ביכולת להפעיל יותר מכירה אחת בו זמנית על עוצמה גבוהה.

בתלת פאזי - אין בעיה.

בחד פאזי - כבר משתנה בין מכשיר למכשיר. 

לי היה נסיון מאוד טוב עם אינדוקציה על השיש של מידאה.

יש לי את הבוש כי להורים שלי לא היה מה לעשות איתו (היה בשימוש של שנה וכשהחליפו מטבח החליפו גם כיריים) אז לקחתי. אם לא היה אותו הייתי קונה כניראה של מידאה.

לטעמי עושה את העבודה, אבל אנחנו לא בשלנים גדולים, ואם גם אתם כאלה אני לא מוצא סיבה להוציא סכומים גדולים יותר על חד-פאזי (תלת פאזי זה כבר משהו אחר).

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)

טוב.

אל תקנה את הכיריים האלו.

פעם ראשונה ב 3 חודשים שזה אצלנו שמשימת הבישול היא עליי (להוציא ביצים או משהו פשוט).

אי אפשר להפעיל יותר ממוקד כוח אחד בעוצמה המקסימלית.

עוצמה 5-7 בערך לא עושה כלום אצלנו.

אני עוד מתלבט אם בגלל שהשקע הזה הוא לא שקע כוח(צריך לבדוק), או שהכריים תקולות, או שהן פשוט ספורות .

בקיצור התחלתי לחפש מה לקנות.

ורק עכשיו אישתי נזכרת להגיד לי שבגלל זה היא נמנעת מלבשל בבית, כי זה סיוט.

הכל נכון כמובן אם מדובר בחד פאזי.

תלת פאזי אמור לפתור את כל השיט הזה.

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=950528

זה הדגם שבאמת יש לנו.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

נשמע שאתה מבשל על חד פאזי ולכן יש לך הגבלה בכמות החום שאתה יכול לפזר מעבר למשטח אחד.
אצלנו על תלת פאזי לפעמים היא מבשלת 3 סירים במקביל בלי הגבלת עוצמה.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני 35 דקות, dinnnn כתב:

נשמע שאתה מבשל על חד פאזי ולכן יש לך הגבלה בכמות החום שאתה יכול לפזר מעבר למשטח אחד.
אצלנו על תלת פאזי לפעמים היא מבשלת 3 סירים במקביל בלי הגבלת עוצמה.

אני בהחלט על חד פאזי.

אבל הבנתי מה קורה עם הכיריים האלו.

הם מיועדות לפרק 25 אמפר בלוח - אצלנו יש 16.

כלומר צריך בשבילן להשחיל חוטים מחדש (כי זה כבר תשתית אחרת) כדי לעבוד איתן בצורה תקינה.

אותו דבר לדעתי יש בתלת פאזי שצירפו כאן - וזה לדעתי לא הסטנדרט (שהוא תלת פאזי 16 אמפר).

אז גם לזה צריך לשים לב כי תהיה גם עלות נוספת של 1000 שקלים לפחות לתשתית חדשה.

בכיריים אינדוקציה על השיש הקודמות שהיו לי (של מידאה), בישול על שני מוקדים בעוצמה מקסימלית לא היה בעיה.

כמו שזה ניראה, ארכוש השבוע את אלו:

https://www.midea.co.il/product/mcif3518b2s

פורסם (נערך)

לא בטוח שחוטים של 25 אמפר (בדרך כלל שמים 6 ממ"ר) יכנסו בקלות בתעלה סטנדרטית. תתכונן גם לזה.

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם
לפני 8 שעות, om2 כתב:

לא בטוח שחוטים של 25 אמפר (בדרך כלל שמים 6 ממ"ר) יכנסו בקלות בתעלה סטנדרטית. תתכונן גם לזה.

בהחלט נכון, ראיתי כבר כמה לא פשוט היה להעביר תשתית תלת פאזי ל 20 אמפר (עבור מזגן), אז 6 עבור כיריים....

לדלג הלאה.

אני בטוח לא מתכון להשקיע בזה.

פורסם

מעבר לקל או לא קל, יש תקנות שקובעות כמה מוליכים ובאיזה קוטר מותר להעביר בכל צינור.

אז חשמלאי שעובד לפי התקן, לא אמור להסכים להשחיל מוליכים כנ"ל, גם אם קילו סבון יאפשר את ההשחלה.

• מעניין 1
פורסם

היו כמה שרשורים על אינדוקציה לאחרונה, כולל אחד שאני פתחתי. התלבטתי גם אם לקנות כריים עם יכולות מולטי זון. בסופו של דבר החלטתי שזה מיותר, וקניתי דגם די בסיסי של סמסונג, שעולה בערך 1300 שח.

לא חפרתי המון, אבל בזמנו ניסיתי כן להבין הבדלי מחירים ולא הצלחתי להבין מה מצדיק אותם, חוץ מעוד כמה פיצ'רים שלי אישית לא היה כל כך צורך בהם. וכמעט בכל דגם שקראתי עליו היו גם תלונות על זכוכיות שנסדקו מתישהו או סתם על זה שהמכשיר הפסיק לעבוד.

בדגם שקניתי יש טיימר, כפתורי טאצ' סבירים למדי ושני אזורים של 22 מ"מ, שמאפשרים להשתמש בסירים של 5-7 ליטר ללא שום בעיה, וזה די המקסימום שהשתמשתי בו גם עם גז. בכלליות חווית הבישול מאוד משתדרגת ביחס לגז. גם לא צריך להתעסק עם אש, גם החימום הוא הרבה יותר מהיר, מה שגם נחמד שרוצים להרתיח מים בלי לחכות שעה. החסרון היחיד הוא שמבחינת עוצמת החימום זה לפחות מרגיש שונה מגז, וצריך להתרגל לעוצמות השונות שיש לכריים וגם מתי לשנות אותן במהלך הבישול

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...