Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מעלית בדירה?

מניסיון עם קוטג' של 2 קומות ומרתף בראשון זה די סיוט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כך בדוק מה רכוש פרטי ומה משותף, כדי שתהיה מודע להוצאות שעלולות להיות לך. דופלקס שהפך לטריפלקס כנראה מעיד על גג צמוד לדירה, וצריך להיות מודע לעלויות ולהתנגדות שבאחזקתו. לא צריך להרתיע, צריך להיות מודע ומוכן לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

יש מעלית בדירה?

לא, וזו גם הסיבה שההורים של אשתי עוברים, מתחיל להיות להם קשה לעלות ולרדת במדרגות, והם רוצים מפלס אחד.

לפני 6 שעות, sperial כתב:

דופלקס שהפך לטריפלקס כנראה מעיד על גג צמוד לדירה

המבנה שם קצת מורכב וקשה להסבר, אבל בגדול חלק מהגג הוא שטוח וחלקו משופע עם רעפים, ולקומה האחרונה היתה (כשבנו את הבניין) אפשרות לשלם קצת יותר ולבנות חדר נוסף מתחת לשיפוע של גג הרעפים, חלק ניצלו את זה וקיבלו טריפלקס, חלק לא ונשארו עם דופלקס.

כרגע, משיחה ארוכה שהיתה עם זוגתי כנראה שלא נלך על זה, הבניין בן כמעט 30 שנה, וזוגתי חוששת גם משיפוץ שצריך לעשות שם, וגם מהוצאות האחזקה הגבוהות של דירה כזו. יש לנו עד 9 בבוקר להחליט...

פורסם (נערך)

אני לא מכיר את האיזור, אז לא אתייחס אליו.

לגבי הצדדים הטכניים - כאמור, אני עברתי מבית דירות רב קומות לקוטג' טורי בן 30. זה קצת שונה ממה שאתה מתאר, אבל יש קוים משותפים.

אז לגבי הוצאות שוטפות - כאמור, שאל את חמך וחמותך. ההוצאות השוטפות לא צריכות להיות גבוהות בהרבה מהנוכחיות אלא אם יש לך גג פרטי או משהו כזה שעלול לעלות כסף מפעם לפעם. לגבי מיסים - אדריכל חכם יודע לייצר שטחים פטורים ממס, למשל קוקיות. אז, שוב, הסתכל על חשבון הארנונה השנתי שלהם (ושים לב כי יתכן שמי מהם זכאי להנחות. אני, למשל, מקבל הנחה של 20% מיום שאשתי חגגה את יום הולדתה ה-62 ונחשבת "אזרחית ותיקה". א, כאמור, חפש את הברוטו.

לגבי הקומה השלישית - כיוון שמדובר בחדר בודד כנראה שהיחיד שיטפס אליו באופן יומיומי יהיה מי שיגור בו, וזה יהיה אחד הצעירים. אז זה שיקול שלא צריך להטריד אותך. בחור\ה בני 15 ידלגו במדרגות וייהנו מהפרטיות, במיוחד אם יש שם שירותים ומקלחת צמודים (מה שקרוי יחידת מתבגרים) כנ"ל אם ישמש כמחסן.

הנקודה של שיפוץ חשובה מאוד. צריך לבדוק מה מצבה הטכני של הדירה. אם מדובר בדירה ששופצה בעשור האחרון, או אפילו קודם עם צנרת מודרנית עמידה ועם מספיק נקודות חשמל ותקשורת יתכן שתוכל לוותר על שיפוץ או לעשות משהו שטחי ובשלבים, וזה לא יהיה לוחץ מדי כלכלית. לעומת זאת, אם זו דירה בת 30 שמעולם לא טופלה מעבר לתחזוקת שבר צפה לפגיעה שש ספרתית, שהספרה המובילה אינה אחת, ויכולה בקלות להגיע ל-4. אבל, כאמור, אפשר לשפץ חלקים (אחד השכנים שלי, למשל, שיפץ רק את קומות המגורים ולא נגע במרתף ובעלית הגג, השאיר אותם לפעם אחרת). 

ועניין אחרון הוא ההחלטה עד 9 בבוקר. סורי, זו לא החלטה שמקבלים עם סכין על הצוואר. הדירה הזו מחייבת קצת מחקר, למשל להביא שיפוצניק שייתן הערכה ראשונית של עלות השיפוץ. מצד שני, אם אין להם קונה שמגיע הבוקר עם הסטיפות אלא רק רצון למסור את הדירה למתווך תוכל לשחרר לחץ, והם יצטרכו לחתום עם המתווך הסכם שבמקרה שאתה תרכוש את הדירה לא הם ולא אתה תדרשו לשלם לו דמי תיווך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, sperial כתב:

אם זו דירה בת 30 שמעולם לא טופלה מעבר לתחזוקת שבר צפה לפגיעה שש ספרתית

זו דירה שנקנתה על ידם מהקבלן לפני 26-27 שנים וטופלה כשצריך היה לטפל במשהו, מעולם לא שופצה מהיסוד.

ולגבי נקודת ההחלטה, יש להם קונה עם כסף, איכשהו בכל התהליך לא הם ולא אנחנו חשבנו על לקנות את הדירה מהם, וממש בשבוע האחרון פתאום נפל למישהו, אפילו לא זוכר למי, האסימון. מניח שהם לא חשבו שנרצה לעבור לשם, ואנחנו לא ידענו שהם ממש מתקדמים בתהליך המכירה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ועניין אחרון הוא ההחלטה עד 9 בבוקר. סורי, זו לא החלטה שמקבלים עם סכין על הצוואר

זו חמותו. אלה בהגדרה עם סגין אחד בין השיניים וסכין נוסף על הצואר שלך.

• מצחיק 2

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

שהספרה המובילה אינה אחת

כיון שזה בכל זאת פורום רכב, אז אתמול, בשיחה עם זוגתי, נתתי לה את הדוגמה של אלו שרוכשים רכב יוקרה ישן בזול, ולא לוקחים בחשבון שתחזוקה של רכב יוקרה, גם ישן, יקרה מאוד.

אם נקנה את הדירה לא יהיה לנו כסף לשפץ, לפחות לא בשלב הנוכחי.

פורסם

אז אתם צריכים לשבת ולהחליט איפה תקבלו איכות חיים יותר גבוהה ובמקביל להמשיך לחסוך את עלות המשכנתא.

הרי זה לא שנותנים לכם מתנה אלא מוכרים לכם במחיר השוק. בינתיים כשתצברו קצת הון עצמי אולי תוכלו למצוא משהו שיותר מתאים לכם.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני שעה, Fazer כתב:

כיון שזה בכל זאת פורום רכב, אז אתמול, בשיחה עם זוגתי, נתתי לה את הדוגמה של אלו שרוכשים רכב יוקרה ישן בזול, ולא לוקחים בחשבון שתחזוקה של רכב יוקרה, גם ישן, יקרה מאוד

מודה, לא חשבתי על זה ככה האמת.

אני פשוט מכיר טוב מאוד את האיזור, והוא לא רע, אבל מצד שני תחזוקת בית שהוא גדול עליכם לא דבר נעים.

לי אישית נוח ונעים בדירת 2.5 חדרים שאני גר בה, ומבחינת מטראז׳ ומיקום היא מתאימה לי בול. אבל בדירת 4-5 חדרים כנראה שהייתי מסתדר פחות, רוב הסיכויים שאותם 1-2 חדרים ספייר (אחרי סלון, חדר שינה וחדר עבודה) היו פשוט נעולים, משמשים לאגירת זבל, או לחיות מחמד שכנראה הייתי לוקח, ואז זה היה יוצר עוד יותר זבל.

ועדיין, הייתי משלם ארנונה מוגדלת על אותה דירה שגדולה עליי.

בונוס - אם הייתי עובר מ2.5 חדרים בכפר סבא ל5 חדרים בחריש או משהו, אז גם היה נוסף ה"כיף" של נסיעות לעבודה בפקקים, ו/או הדיכאון והבדידות שבעבודה מרחוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

שוב תודה לכל היועצים @vadim6385 @sperial @Night Driver

בסוף הוחלט לרדת מזה, בגלל שהכל היה סיפור של הרגע האחרון, ולמרות שזו דירה של המשפחה, היו הרבה נעלמים ונקודות בעיתיות (לא לפי סדר חשיבות):

• הערכת עלות שיפוץ - הם עוזבים בגלל שצריך לשפץ, והם מבוגרים וחושבים שבגילם יותר נכון לקנות דירה בלי מדרגות ועם נגישות גבוהה יותר. השיפוץ היה נופל עלינו ופשוט לא היה לנו זמן להביא מישהו שיתן הצעה רצינית. במינימום צריך לעשות שם צנרת מים חדשה ותקשורת, אלו הדברים שאני כן יודע.
  • עלויות שוטפות של בית גדול - בנוסף על המשכנתא תהיה גם עליה משמעותית בהוצאות השוטפות (ארנונה, מים, חשמל, גנן וכו') - בין היתר כיון שיש גם גינה ועצי פרי במרפסת. בהערכה גסה זה יכפיל לנו את ההוצאות החודשיות השוטפות.
  • תפיסות סוביקטיביות - כיון שזה הבית של הוריה של זוגתי, היא אמרה שעד שלא הופכים את הבית זה תמיד ירגיש לה שהיא "גרה בבית של ההורים". לי קשה להתחבר לזה, גם כיון שאלו לא הורי וגם כיון שכנראה לי יותר קל לעשות את ההפרדה, אבל אני גם לא יכול לשלול את התחושות שלה.
  • ילדים - יש לנו ילדה שקצת יותר זורמת, וילד שהוא מאוד מקובע, אז היא כבר ראתה את עצמה עם חדר גדול לעצמה, והוא אמר שהוא אוהב את הבית הנוכחי ושיהיה לו קשה לעזוב. אז נכון שבסופו של דבר עושים גם צעדים משמעותיים, והילדים מסתגלים, אבל זו היתה עוד נקודה.
  • מכירה של הדירה הנוכחית - כדי לא לקחת משכנתא שלא נוכל לעמוד בה, היינו צריכים לממש את הדירה הנוכחית בזמן קצר אבל במחיר שהוא לא שובר שוק, אבל הוא בקצה הגבוה של הדירות. משיחה עם חבר שהוא מתווך, הבנתי שהשוק היום קצת קשה, ואו שיקח לי זמן למכור, או שאצטרך להתפשר במחיר, ובכל מקרה היינו צריכים להעביר את הכסף עד תחילת פברואר, מה שלא משאיר הרבה זמן למכירת הדירה הנוכחית.
  • מדרגות בתוך הבית...

אז למרות שיש הרבה דברים חיוביים בדירה הזו (איפה עוד מוצאים דירה עם מרפסת צמודה לכמעט כל חדר בבית וחדר שינה הורים של מעל 20 מ"ר???), בפרק הזמן הקצר שעמד לרשותנו היתה יותר מדי אי ודאות, וההכרח לקבל החלטה כזו בפרק זמן של מספר ימים גרם לכל המערכת (aka זוגתי) לסטרס ברמה של לא לישון בלילה, וזה פשוט לא היה שווה את זה.

כמו שזה נראה כרגע נמשיך לחפש דירה אחרת, ברוגע ובלי לחץ של הרגע האחרון.

ושוב תודה לכולם!

(ובשורה התחתונה - כנראה שיש אנשים/משפחות שמסוגלים להיות ספונטאניים גם בהחלטות גדולות, וכאלו שלא. ב 2016 לקח לי בערך חודש של הלוך-חזור לחתום על הרכישה של הסניק, כשידעתי כבר מהרגע שנכנסתי לאולם התצוגה שאני הולך לקנות אותה 🤣)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

@Fazer

לדעתי, החלטתם טוב. 

בתור היחידי בפורום חוץ מכם שמכיר את 2 הנכסים, זה לא שידרוג. 

נכון שהדירה היום לא ענקית, אבל שורה תחתונה יש לכל אחד חדר, יש מרפסת סבבה, אתה נמצא באמאמאמא של המרכז ובמקום הכי שקט שיש (זה נשמע כמו משהו שסותר אחד את השני אבל מי שמכיר את הרחוב יודע). 

מאחר ומעבר דירה הוא לעיתים הגשמת חלום של הזוג או אחד מהם, אם לא הייתי מכיר אותך הייתי מסייג את דבריי ואומר: 

אם זה החלום שלך, תגשים אותו, ועוד 10 15 20 שנה שהילדים יעופו מהבית, תחזור לדירה בלי מדרגות. 

מדרגות ומפלסים זה כיף שאתה צעיר וטרנספורטר או להשוויץ מול כל הביטוח לאומי האלה שחיים בדירה רגילה :-)

שורה תחתונה קיבלת המלצות מעולות ובחרתם נכון. שיפוץ לדירה כזו ייגמר בקלות באיזור ה 300-500 עם מטבח, ריצוף, חדרי אמבטיה, צנרת, חשמל ושיפצורים נוספים כמו שאתה אוהב. 

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 58 דקות, llaavvii כתב:

ובכלל הייתה איזה "הטבה" בקניה מההורים?
המחיר היה טוב משמעותית מהשוק?

ממה שאני שומע בד"כ (לא ספציפית למקרה של fazer), לרוב ה"הטבה" היחידה שיש בעסקאות מהסוג הזה בתוך משפחה היא מהסוג של" תגיד תודה, השארתי לך את המושב אסלה והמברשות אסלה שקיבלתי בנדוניה מ-1964 מחמותי !, אתה יודע איזה ערך סנטימנטלי יש לזה?!, היום זה שווה המון כסף". 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

ובכלל הייתה איזה "הטבה" בקניה מההורים?
המחיר היה טוב משמעותית מהשוק?

לא. כדי שהעסקה תהיה הוגנת לכל הצדדים, הרעיון היה לקנות את זה במחיר הכי גבוה שהוצע להם בשוק החופשי.

פורסם
לפני 46 דקות, Fazer כתב:

כדי שהעסקה תהיה הוגנת לכל הצדדים, הרעיון היה לקנות את זה במחיר הכי גבוה שהוצע להם בשוק החופשי.

ככה צריך להיות ובגלל זה גם לא צריך להחליט בלחץ.

• תוכן חדש...