Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

לוחית רישוי מוזרה


נמרוד רחמימוב
שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

השגתי לאחרונה לוחית שטרם ראיתי כמותה:

 

5digit48series.jpg

 

ובכן, מה כל כך מיוחד בה?

 

ראשית, היא לוחית אותיות עם חמש ספרות. כל הלוחיות שהכרתי עד עכשיו היו עם ארבע ספרות + אות. למיטב ידיעתי, רק כשבוטלו אותיות העיר נוספה הספרה החמישית.

שנית, היא שחורה. לוחיות היו או עם רקע לבן למכוניות פרטיות או עם רקע ירוק לרכב ציבורי. מה זה רקע שחור? אני יודע בוודאות שהלוחית במקור שחורה כי הגב שלה לא נצבע מחדש, ויש עליו עדיין את הצבע המקורי.

דבר שלישי, היא עשויה בצורה של לוחיות "אגד". לוחיות אותיות רגילות היו מעוגלות מעט בפינות. יש לי כמה לוחיות אוטובוסים והן נראות בדיוק כמו זו- מלבניות עם פינות קטומות ולא מעוגלות - אבל צבען ירוק... הסביר לי פעם נח סלוצקי שבאגד היו מכינים לבד את הלוחיות, וזו הצורה שהם היו עושים.

 

האם מישהו יכול לעזור בפענוח התעלומה?

 

נמרוד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניחוש

ראיתי על ציוד חקלאי טרקטורים וכדומה לוחיות דומות (לפחות להדיוט כמוני) אני בטוח שהתשובה לא כלכך קלה אחרת היית יודע אותה אבל....מה אתה אומר?-רן

 

תתקשר אלי היום בערב/לילה, ניראה מה אפשר לעשות....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לוחית של צמ"ה/מכונה נגררת זו אפשרות שעלתה בגלל הצבע, אבל הן תמיד היו מרובעות בתצורה של שתי ספרות למעלה ושלוש למטה, וללא אות עיר.

 

אם מתייחסים רק לספרות, זה נראה כמו מספר של רכב מסחרי מהסדרה של אחרי 1955, ואז אולי פשוט מיחזרו לוחית קודמת לאחר הוספת הספרה החמישית שהיתה "1" בהתחלה לרכב מסחרי. אז למה לא צבעו על ה "ת" כמו שהיה מקובל? ולמה שחור ולא כתום? חוץ מזה ההטבעה של הספרה הראשונה נראית מקורית ולא מאולצת, וגב הלוחית נצבע לאחר הטבעתה, כך שזה גם לא סביר.

 

אני יודע שאת רוב הקוראים השאלות האלה לא מאוד מטרידות, אבל אותי זה מעסיק כבר כמה ימים :screwy:.

 

נמרוד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי תמונה של משאית, באחד מאלבומי "קדש" עם 5 ספרות בתצורה שהבאת כאן.

ביום ראשון, כשאחזור לעבודה, אסרוק ואוסיף (תוך ניצול ציני ואנוכי של האפשרות שלי כמנהל פורום לערוך הודעות גם לאחר ימים ושנים...:lol: )

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום !

להלן הפתרון המלא: ת 13126:

המדובר במשאית של "אגד" כמפורט להלן:

ווייט 611



1933

שינוי מבנה מאוטובוס למשאית סגורה 1948

 

המשאית הנ"ל הושבתה ביום 13.01.1960 והיתה שייכת לסניף ראש-פינה בתל-אביב.

מקור:

"מגה ארכיון אביתר" - מגה ארכיון לתחבורה ציבורית רכבתית ואוטובוסית בארץ ובמדינת ישראל. החומר מוגש בחסות החב' דני גולדשמידט והחב' צביקה וינשטוק - כולנו מירושלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כמובן עובר לדום נרגש. כל הכבוד!

 

אשמח לדעת אם יש לכם גם מידע מדוע הלוחית בעלת חמש ספרות ומדוע צבעה שחור. למשאיות/אוטובוסים משנת 1933 (אם קיבלו רישוי ב 1935 כשהחלה שיטה זו) היו שלוש ספרות + אות מחוז + M. עם תום המנדט, הן נותרו כשהיו - רק בלי ה M. איך משאית זו קיבלה חמש ספרות?

 

תודה רבה!

 

נמרוד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשמח להשיב על סוגיה זו ועל סוגיות נוספות בקומונה שלי בתפוז: קומונה מס' 1862.

התשובה היא ארוכה למדי ולא פשוטה.

הקישור:

http://www.tapuz.co.il/communa/usercommuna.asp?communaid=1862

יש להגיש בקשה להירשם ואאשר אותך בכיף.

פשוט אני מעוניין שחברי הקומונה יוכלו לראות את השרשור שם ולהגיב.

ברשותנו מאגר ענק הכולל את כל הנתונים אודות כל 73000 האוטובוסים בארץ ישראל ובמדינת ישראל בין השנים 1909 ועד אוקטובר 2007. המאגר כולל את כל הנתונים הטכניים, מספרי רישוי, שלדה, מנוע, קורות חיים ומספרים פנימיים של כל אוטובוס ועוד. כמו כן כל הפיגועים באוטובוסים וברכבות מאז 1890 ועד 12.10.2007 (היום) מתועדים לפרטי פרטים. בארכיון נושא זה מסודר בטבלאות עלייהן אנו שוקדים שנים רבות. התחלתי את התיעוד בגיל 5 בשנת 1968 ומאז לא חדלתי, אף לא ליום אחד.

כנ"ל רכבות, כולל כל הקטרים, הקרונות (משא ונוסעים), קרונועים וציוד הנדסי בין השנים 1890 ועד יולי 2008 (הבא). התיעוד כבר כולל את 87 קרונות הנוסעים החדשים מתוצרת "סימנס" וששת הקטרים שיגיעו ארצה באפריל 2008 (קטרים מס' 773 עד 7788). חברי הקומונה ועבדך הנאמן נשמח לענות ולסייע במידע ובצילומים נדירים ויחודיים.

אני מתעד אישית פריקות של כל ציוד רכבתי בכל נמלי הארץ עוד מילדותי.

מאחל לך ערב נעים ושבת-שלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוגיה נוספת לערב זה:

שימו לב לקישור הבא ולתגובה מס' 44:

האם מישהו רוצה להציע הצעות?

הפתרון כבר נשלח.

נקווה לפרסומו בקרוב:

דרך-אגב: התמונה של האוטובוס בעפולה צולמה בשנת 1932 ולא בשנת 1925 כפי שסברנו בתחילה.

הנה הקישור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3458802,00.html

ערב טוב,

אביתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

אשמח לדעת אם יש לכם גם מידע מדוע הלוחית בעלת חמש ספרות ומדוע צבעה שחור. למשאיות/אוטובוסים משנת 1933 (אם קיבלו רישוי ב 1935 כשהחלה שיטה זו) היו שלוש ספרות + אות מחוז + M.

 

תודה רבה!

 

נמרוד

 

ידע אישי מילדותי הפרטית: אכן, לרכב פרטי היו לוחיות לבנות וספרות שחורות, למוניות ואוטובוסים מספר ירוק. אבל גם: לרכב מסחרי היו לוחיות שחורות וספרות לבנות (בזה אני בטוח), אינני זוכר כמה ספרות. בכולם היתה אות המחוז (ת, כ או ים).

הגיוני שהיה זה אוטובוס שהוסב למשאית ונשאר ב"אגד" - ולכן הלוחית בצורה של ייצור "אגד". אחרי ההסבה לא נשאר המספר שקבל האוטובוס ב-1935.

עודד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עודד ערב טוב ! או בעצם לילה טוב !

לוחיות מתקופת המנדאט היו על כלי הרכב עד לחודש יוני 1948. או אז החל השינוי והשיטה שונתה למספרים ישראלים. היות ושרר מחסור חריף במתכת במיוחד לפני ההפוגה הראשונה, נערכו כל מיני קומבינות והלחמות ושידוכים שכללו גם אילתורים ללוחיות הרישוי. כך נוצר מצב שאוטובוס "המקשר" נשא למשל את המספר M 363 A עד יוני 48' ואח"כ כדי לחסוך בברזל, אילתרו לוחית קיימת ל- ים 363 M כאשר החליפו רק את חלקה הימני בהלחמה. אח"כ, כאשר השתפר המצב ותקופת הצנע היתה מאחורינו, שונה המספר ל- ים 363 בלבד. במהלך חודש מאי 59' שונתה שוב השיטה ממספרים עם אותיות: ים = ירושלים, ת = תל-אביב, כ = כרמל למספרי רישוי בלבד: לוחית כתומה עם ספרות שחורות.

בתל-אביב היה מס' כלי-הרכב הגדול ביותר ולכן לקחו אינטרבל וקפצו קדימה עם המספרים למשאיות וטנדרים (רק לחלקם) בין השנים 1948 - 1959 וכך הגיעו למספרים בני 5 ספרות + אות.

הדבר מזכיר את הפיג'ו 309 של ימינו, כאשר עיצוב הרכב הרי נקנה מחברה אחרת (טלבוט) ולפיכך, כדי שיהיה מספיק מקום לדגמים הבאים, קפצו מפיג'ו 305 ישירות ל- 309 כדי לציין הכלאה של רכב "זר" כביכול, ורק אח"כ חזרו ל- 306 שהיתה מן הסתם ממודל חדש יותר מה-309.

לי היתה 309SR מיבוא אישי והיא היתה נהדרת.

כיום יש לי C5 כחולה כהה "פאק" והיא משרתת אותי בנאמנות כבר 5 שנים. הבעיה היחידה: איזון גלגלים חדשים חייב להיות איזון דינאמי על הרכב עצמו עקב ג'נטים ממגנזיום. את חסד הנעורים שלי אני תמיד אהיה חייב לרום-כרמל 1301 סטיישן עם מנוע ההילמן-קרייזלר בנפח 1297 סמ"ק. היא היתה היחידה בישראל ממודל 82' (ינואר 82') לה היתה לוחית רישוי שהסתיימה ב-82'.

זכור לי כיצד אבא ז"ל ואני הבאנו אותה מהמפעל בטירת הכרמל ביום שישי וביום ראשון לאחר יומיים נסגר המפעל סופית.

כאן אסיים.

לילה טוב לכולם.

בברכת שבת-שלום,

אביתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עודד ערב טוב ! או בעצם לילה טוב !

. במהלך חודש מאי 59' שונתה שוב השיטה ממספרים עם אותיות: ים = ירושלים, ת = תל-אביב, כ = כרמל למספרי רישוי בלבד: לוחית כתומה עם ספרות שחורות.

לילה טוב לכולם.

בברכת שבת-שלום,

אביתר.

 

היה גם ג' לגליל וכמובן מ למשטרה ו צ לצבא. אגב, לוחיות הרישוי של חלק מהרכבים המשטרתיים הם המזכרת היחידה לשיטה משנות החמישים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה גם ג' לגליל וכמובן מ למשטרה ו צ לצבא.

 

ואחרון חביב - נ' עבור "נגב".

 

כמו שכבר כתבתי בעבר, רישוי המכוניות בארץ החל רק ב 1923 ,עם לוחיות בעלות רקע שחור ואותיות לבנות במתכונת של AA-111 , כאשר שתי האותיות הראשונות מציינות מחוז. ישנו צילום של לוחית JA-127 מתקופה זו כאשר האותיות מציינות כנראה את ירושלים.

בין 1932 ל 1936 התגבשה מתכונת של של האות M ("מנדט") מובילה עם עד ארבע ספרות באמצע ואות מחוז סוגרת. ידועות אותיות A,D,E,F,H,N. הצבעים הם שחור על רקע לבן לכלי רכב פרטיים, לבן על רקע ירוק לרכב ציבורי, ולבן על רקע שחור לרכב מסחרי. ידועות גם לוחיות עם אותיות שחורות על רקע צהוב, אך לא ידועה מטרתם. לי יש לוחית M864D מתקופה זו. לוחיות אלו המשיכו עד קום המדינה.

1946 - ירדן מקבלת עצמאות, ומחליפה את הלוחיות לשיטה הירדנית.

1948 מדינת ישראל קמה. האות M נמחקת מהלוחיות, ונוספת אות מחוז: ים, ת, כ, ג, נ, צ, מ. יש לי לוחית שהוסרה מעגלה של טרקטור והיא ע-195 . ככל הידוע לי, אין לוחית כזו לאף אספן לוחיות אחר בעולם, ולא ראיתי כזו מתועדת בשום מקום, כך שאני לא בטוח שזה רישוי רשמי. צבעי הלוחיות הן שחור עם רקע לבן לכלי רכב פרטיים, לבן עם רקע ירוק לרכב ציבורי, לבן עם רקע שחור לצבא, ולבן עם רקע אדום למשטרה. אני סברתי עד עכשיו שב 1948 בוטלה מתכונת הלוחיות השחורות לרכב מסחרי ויוחדה לרכב צבאי בלבד, אבל אשמח ללמוד אחרת.

1955-1958 : מתחיל תהליך החלפת הלוחיות לשחור עם רקע כתום. אותיות המחוז מבוטלות, ובמקומן נוספת ספרה תחילית: 6 - ירושלים, 2- ת"א, 7- חיפה וגליל, 9 - נגב. רק הצבא והמשטרה נותרים עם שיטת האותיות והצבעים הקודמים, ורכב דיפלומטי מקבל את השילוב שחור עם רקע לבן ואותיות מובילות CD או CC או UN לכוחות האו"ם. כל המספרים הם בני חמש ספרות בהתחלה, כאשר לרכבים ותיקים נוספים אפסים לפני המספר להשלמתו לחמש ספרות. יש לי לוחית או"ם 083 - 00 מתקופה זו.

 

כמו שאביתר ציין, במדינת ישראל המעבר בין שיטות הרישוי מעולם לא נעשה בצורה מסודרת, ואין רישום שאני מכיר לפחות, לגבי הדברים - זה הכל ממידע שנאסף מפה ומשם. יש הרבה לוחיות שהן "יציר כלאיים". כך יש לי לוחית אופנוע שהיא ת 9847 M - הכל בלוחית אחת, עם אותיות לבנות ורקע שחור. יש לי גם לוחית אגד כתומה 19876 שנעשתה במתכונת ספרות המנדט...

 

אשמח מאוד לעזור לאסוף באופן מסודר את תולדות הרישוי בארץ. המידע העולמי כיום נמצא בספר שנקרא registration plates of the world שיצא ב 1992, ובאתר ה ALPCA - ארגון אספני הלוחיות האמריקאי, אולם לצערי מידע זה חלקי ולעיתים לא מדוייק.

 

נמרוד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב מאוד לציין:

גם אוטובוסים ערבים אחרים שהשתייכו לחברות תחבורה-ציבורית באזורי יהודה ושומרון השונים, מלבד

ירושלים, קיבלו מספרי רישוי ישראליים לאחר מלחמת ששת-הימים בחודש יוני 1967. לאלה יועדו סדרות

מספרי הרישוי הבאות: 592-XXX ו- 593-XXX כאשר בצמוד למספר ומימינו הופיעה אחת מהאותיות

הבאות על-פי הסימול הבא:

א = יריחו (האות יו"ד נפסלה עקב הקושי בזיהויה של אות קטנה למרחוק, עקב הסיבה שהשם יריחו

בערבית נכתב כ-"אריחא" וגם עקב כך שאות זו מסמלת את השם "ירושלים" בה הונהגה במילא

סדרת מספרי רישוי ישראלית עוקבת לאוטובוסים ערביים).

ב = בית-לחם

ג = ג'נין

ח = חברון

ט = טול-כרם

ל = אל-עריש וצפון סיני (האות אל"ף נפסלה עקב שייכותה לאזור יריחו)

ע = עזה

ק = קונייטרה

ר = רמאללה

ש = שכם

שיטת מיספור זו חדלה להתקיים עם כינונה של הרשות הפלשתינאית . לאוטובוסי השטחים הוחלפו

לוחיות הרישוי בלוחיות הנושאות זיהוי מטעם משרד הרישוי הפלשתינאי, על-פי חלוקה לתשעה אזורים שונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נו, אז אם הזכרת את זה, נציין שלוחיות מיו"ש היו כחולות, ומחבל עזה - כסופות. החלקים המזרחיים של ירושלים סופחו באופן רשמי, ולכן כל כלי הרכב שם קיבלו לוחיות כתומות, וב 1971 צהובות.

 

נמרוד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...