Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני בתקופה שאני לא "חייב" אוטו... ז"א אני מסתדר עם האוטו של ההורים ופה ושם אוטובוסים. אני הולך להתגייס ככה שלהשקיע באוטו יחסית חדש ולבטח אותו , אני חושב שלא יהיה כדאי.

עלתה בראשי מחשבה , אני אחפש רכב ספורטיבי ישן , גמור יחסית (אבל בלי פגיעות שאסי) ואקנה את האקזמפלר הזול ביותר שאני אמצא (שיוכל עוד איך שהוא ליסוע) ולהחנות את הרכב מתחת לבניין לשינת חורף.

השלב הבא הוא לפנות זמן לרכב , לקנות ספר מפורט של כל מכלולי הרכב (היינס) , כמה כלים בסיסיים שאני אצטרך , ולהתחיל בשיפוץ איטי ומסודר של האוטו עד שאביא אותו למצב טוב ומוכן לנסיעה (גם נסיעה אגרסיבית , כי אחרי הכל אני לא צריך רכב רק בשביל להגיע מנקודה לנקודה). את השלב האחרון אני אעשה בעזרת ובתמיכת אנשים מהפורום , חברים שמבינים עניין וסבא שלי (שהיה מכונאי רכב 35 שנה).

ועכשיו לשאלות:

1. האם אני , שאין לי ידע קודם במכונאות רכב , והדבר הכי קרוב ל"שיפוץ" של משהו ברכב היה תיקון מנגנון הנעילה של הדלת האחורית , יוכל באמצעות למידה קפדנית ובסבלנות רבה , להגיע לרמה שאני אעשה את כל החלפות החלקים והתיקונים ברכב? אני מתכוון לכל העבודות שעושים במוסך ולא לעבודות שגם המוסך שולח למקצוען.

2. אם התשובה ל-1' חיובית , כמה יעלו לי כלי עבודה בסיסיים וספר טכני מפורט של הרכב? (בואו נניח שעם העניין של להרים חלקים כבדים ולהרים את הרכב אני אוכל להסתדר באיזה מוסך)

3. אם אתם עדיין איתי , וחושבים שזה אפשרי , איזה רכב כדאי לקנות ולהשקיע בו?(צריך שלרכב יהיו חלפים זמינים ולא יקרים מדי , כמו כן , מומלץ רכב פשוט ועם גישה נוחה לטיפול בו...)

אם אתם חושבים שאני הוזה , וחבל על הזמן שבזבזתי בהקלדה של המילים האלה , אל תתביישו להגיד , אני מעדיף לא להתחיל עם פרוייקט בלתי אפשרי מאשר להתחיל ולהתקע באמצע.

בתודה מראש , עמרי

וואלאק אתה!!

פורסם

בהנחה שאתה מתגבר על הקושי הטכני.

יש לך דרך לממן שיפוץ שכזה? {אוברול/מנוע חדש/גיר וכו'..} , מדובר באלפי שקלים.

שוב , גם אם תלמד לעשות את רוב העבודה לבד , אין לך מנוס מלהשתמש באנשי מקצוע.

GOT סחוג?

פורסם

דווקא אני בעד, זה קודם כל כיף ושנית כל לומדים מזה המון - גם מהטעויות היקרות שתעשה, ללא ספק.

אין דבר שעשר האצבעות שלך לא יכולות לעשות, מקסימום תטעה, תשלם על זה אבל ככה תלמד.

תביא בחשבון כמה דברים :

1) אם הרכב לא נוסע הרבה זמן, כדאי להקפיא לו רשיונות כדי שלא תצבור חובות. אם תקפיא רשיונות יותר משנתיים תצטרך לעבור בדיקת מעבדה וזה כבר סיפור יותר בעייתי.

2) אתה חייב לקנות אוטו עם טסט כדי שהבעלות תעבור על שמך רשמית, זה מוריד מהפרק כל מיני גרוטאות זולות ללא טסט.

3) אוטו שלא נוסע מעלה את חמת השכנים והעירייה מהר מאוד, כדאי שתתארגן על החנייתו בשטח פרטי בו תוכל גם לעבוד ושיש שם חשמל, מקום וצל.

4) כלי עבודה : בוא נאמר שבכמה מאיות אתה מסתדר על סט בוקסות, ראצ'ט, מברגים וכמה כלים בסיסיים. ספר היינס עולה כ170 ש"ח.

לגבי הרכב - הייתי הולך על אחת מהאפשרויות הבאות (תלוי מה נקרא ספורטיבי בעיניך) : גולף GTI MK1, פג'ו 205 GTI, אונו טורבו, אלפא ספרינט, ZX וולקן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
דווקא אני בעד, זה קודם כל כיף ושנית כל לומדים מזה המון - גם מהטעויות היקרות שתעשה, ללא ספק.

אין דבר שעשר האצבעות שלך לא יכולות לעשות, מקסימום תטעה, תשלם על זה אבל ככה תלמד.

תביא בחשבון כמה דברים :

1) אם הרכב לא נוסע הרבה זמן, כדאי להקפיא לו רשיונות כדי שלא תצבור חובות. אם תקפיא רשיונות יותר משנתיים תצטרך לעבור בדיקת מעבדה וזה כבר סיפור יותר בעייתי.

2) אתה חייב לקנות אוטו עם טסט כדי שהבעלות תעבור על שמך רשמית, זה מוריד מהפרק כל מיני גרוטאות זולות ללא טסט.

3) אוטו שלא נוסע מעלה את חמת השכנים והעירייה מהר מאוד, כדאי שתתארגן על החנייתו בשטח פרטי בו תוכל גם לעבוד ושיש שם חשמל, מקום וצל.

4) כלי עבודה : בוא נאמר שבכמה מאיות אתה מסתדר על סט בוקסות, ראצ'ט, מברגים וכמה כלים בסיסיים. ספר היינס עולה כ170 ש"ח. עם הכלים האלה אני אוכל לעשות את רוב הטיפולים? האם במחיר כזה אני אוכל למצוא כלים איכותיים ועמידים?

לגבי הרכב - הייתי הולך על אחת מהאפשרויות הבאות (תלוי מה נקרא ספורטיבי בעיניך) : גולף GTI MK1, פג'ו 205 GTI, אונו טורבו, אלפא ספרינט, ZX וולקן.הגולף מאוד קורצת לי , אבל אני חושב שהבחירה צריכה להיות גם לפי מחירי וזמינות החלפים וקלות הטיפול. הגולף עונה על הקריטריונים?

יש עוד דעות / הצעות?

וואלאק אתה!!

פורסם
הגולף מאוד קורצת לי , אבל אני חושב שהבחירה צריכה להיות גם לפי מחירי וזמינות החלפים וקלות הטיפול. הגולף עונה על הקריטריונים?
זמינות חלפים - בגדול, בארץ לא בעיה למצוא חלפים, הקטע הוא להשיג איכותיים (יש לי נסיון טוב עם ש.י.א. במסגר,

שמעתי משהו גם על אום-פרטס מחיפה). אבל... בעידן האינטרנט אתה יכול להשיג בזריזות הכל מהכל מחו"ל.

קלות טיפול - VW מהשנתונים האלו נוטות להיות קלות לתחזוקה, הכל נגיש, ולא נדרש הרבה

מאמץ או ידע על מנת לבצע פעולות שברכבים אחרים נחשבות מסובכות, קרי טיימינג, משאבת מים וכו...

עכשיו מגיע הקץ' - הסיכוי שלך למצוא גולף1 GTI, שקול לסיכוי שאני תוקע היום את בר רפאלי.

No worries 8)

• אחראי פורום
פורסם
אפשר לקבל הסבר מה זה תוקע ??????
תוקע מסמר.

לעומרי, אני לגמרי בעד , אין דרך טובה יותר לחובב רכב שרוצה ללמוד - ללמוד כך.

כמו שאמר אלי - הכי טוב ללמוד מטעויות , מה גם שאין לך לחץ של זמן.

אני אישית גם נוהג כך ומשתדל לתקן כל בעיה לבד , בכל רכב שהיה לי.

ומן הסתם שמתקלה לתקלה אני מבין יותר ויותר. וזה כיף , זה סיפוק עצום.

אז בכלל במקרה שלך, בו אתה מתכוון להחיות מכונית ישנה ומיוחדת שתחזיר

בריבית דריבית בהנאה וגאווה.

אני מוסיף על האחרים - אל תהיה תמים לחשוב שזה יעלה הרבה פחות כסף מלתקן במוסך,

התהליך יכול לתסכל מאוד.

אם יש לך מקום נוח (חשוב! אולי הכי חשוב!) וסבלנות ללמוד ולטעות הרבה - לך על זה!

אני הייתי ממליץ בחום על הסוד, נכון שזמינות החלפים פחות טובה (אבל קיימת) אבל -

זו המכונית הכי מתגמלת ומחזירת השקעה שהיתה לי. כיף טהור.

בהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

עם כל הכבוד לסוד (ויש כבוד) - קשה למצוא אחת שלא רקובה, ופחחות איכותית עולה הרבה כסף, כמו כן זה דבר שכמעט בלתי אפשרי לבצע בתנאים ביתיים באופן איכותי.

סוד נורמלית תעלה לו כ 10K ש"ח לפחות, ולך תמצא אחת.

לגבי כלי העבודה - אל תקפוץ מעל הפופיק, אם אתה צריך כלי לעבודה מסויימת - קנה אותו, כך תצבור עם הזמן את הכלים שאתה באמת צריך. היו על זה אינספור שרשורים אבל בוא תתחיל מסט בוקסות דרייב 1/2 של סיגנט (כ 300 ש"ח), סט מפתחות ברגים חצי פתוח-חצי סגור (כ100 ש"ח), מברג פיליפס טוב ומברג רגיל או עדיף - מברג עם סט ביטים שונים שנכנסים אליו. עם זה אפשר לעשות כמעט הכל.

אח"כ תוסיף קאטר ופלייר שפיץ אם תצטרך, פטיש גומי, מברגה נטענת, מסור דיסק, רתכת ארגון, קומפרסור, ליפט... היד והכיס נטויים :wink:

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• אחראי פורום
פורסם

אני דווקא מכיר אחת אישית...1+1 אפילו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
עם כל הכבוד לסוד (ויש כבוד) - קשה למצוא אחת שלא רקובה, ופחחות איכותית עולה הרבה כסף, כמו כן זה דבר שכמעט בלתי אפשרי לבצע בתנאים ביתיים באופן איכותי.

לגבי כלי העבודה - אל תקפוץ מעל הפופיק, אם אתה צריך כלי לעבודה מסויימת - קנה אותו, כך תצבור עם הזמן את הכלים שאתה באמת צריך. היו על זה אינספור שרשורים אבל בוא תתחיל מסט בוקסות דרייב 1/2 של סיגנט (כ 300 ש"ח), סט מפתחות ברגים חצי פתוח-חצי סגור (כ100 ש"ח), מברג פיליפס טוב ומברג רגיל או עדיף - מברג עם סט ביטים שונים שנכנסים אליו. עם זה אפשר לעשות כמעט הכל.

אח"כ תוסיף קאטר ופלייר שפיץ אם תצטרך, פטיש גומי, מברגה נטענת, מסור דיסק, רתכת ארגון, קומפרסור, ליפט... היד והכיס נטויים :wink:

לא יותר זול לקנות מוסך? :)

מנסיוני - יש המון סיפוק בפירוק רכב ישן והחזרתו לחיים, אבל בטוח שבכל הקשור לצד הטכני ה"כבד" (קרי מנוע וגיר) יהיה צורך בעזרה מקצועית וחשוב יותר - מתקנים של מוסך כמו ליפט מלא, כלים שעובדים על לחץ אוויר, מקום שניתן "לשפוך" קרטר בלי שהשכנים/אבא/אמא יצעקו שהשמן מלכלך הכל וכו'. הכי נוח זה "להתעלק" על חבר שהוא בעל מוסך ולעבוד שם!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...