Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק שונה באותו סלד

fixxxer
שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מעניין אותי למה רכב שנוסע למשל ב 2,000 סל"ד בהילוך ראשון (גם בנסיעה ולא רק בהאצה) צורך הרבה יותר דלק מנסעה באותו הסל"ד בהילוך חמישי. כמובן שהמהירות בהתאם להיולוך.

יש לי באסטרה מחשב דרך ובהילוך ראשון בסל"ד מסויים היא זוללת בסביבות ה 30 ליטר ל 100 ק"מ ובהילוך חמישי באותו הסלד זוללת בסביבות ה 5 ליטר ל 100 ק"מ. למה זה קורה? הרי המנוע מתאמץ אותו הדבר, לא?

דימה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל המהירות שונה.

אם הסל"ד זהה, ומצב המצערת זהה אז ביחס לזמן (ולא למרחק שהוא מושפע מהמהירות שלך) צריכת הדלק תהיה זהה. (כלומר ייקח אותו הזמן למיכל הדלק להתרוקן).

מחשב הרכב מודד את צריכת הדלק ביחס למרחק, המרחק שאתה עובר ליחידת זמן מסויימת מושפע מהמהירות (ומכאן המושג קמ"ש - קילומטר לשעה).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כוח האנרציה - בהילוך 5 הגלגלים כבר מסתובבים והמנוע פחות מתאמץ וכתוצאה מכך הרכב יצרוך פחות דלק

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כוח האנרציה - בהילוך 5 הגלגלים כבר מסתובבים והמנוע פחות מתאמץ וכתוצאה מכך הרכב יצרוך פחות דלק

ואם הוא ייסע הילוך ראשון ולא יאיץ? ;)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שהרכב בהילוך 5 יש מצבים שאתה יכול להוריד את הרגל מהגז והרכב ימשיך לנסוע באותה המהירות בגלל כוח האנרציה, דבר שכמעט לא אפשרי בהילוך 1, תמיד תצטרך להשאיר מעט מצערת, ולכן הצריכה תהייה גבוהה יותר

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל המחשבי דרק האלה לא מדוייקים והעניין בגלל המהירות. שץיסע בהילוך 5 אתה במהירות ותגיע ל100 ק"מ הרבה יותר מהר מהילוך ראשון

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שהרכב בהילוך 5 יש מצבים שאתה יכול להוריד את הרגל מהגז והרכב ימשיך לנסוע באותה המהירות בגלל כוח האנרציה, דבר שכמעט לא אפשרי בהילוך 1, תמיד תצטרך להשאיר מעט מצערת, ולכן הצריכה תהייה גבוהה יותר
אתה צודק בתופעה אבל טועה בסיבה לה.

כוח האינרציה בסה"כ אומר, שרכב ימשיך לנסוע באותה מהירות אלא אם יש כוח שמנסה להאיט אותו. זה קיים בכל מהירות וכל הילוך, ועל כל דבר ביקום.

פשוט, בהילוך ראשון הכוח שמנסה להאיט את האוטו (הכוח הזה הוא בלימת מנוע) יותר חזק, ולכן איבוד המהירות כשמרפים מהגז הוא יותר מורגש.

דבר נוסף- במהירויות גבוהות מופיע עוד כוח שמנסה להאיט את הרכב, וזה התנגדות האוויר. כך ש במהירויות של 150 פלוס, דווקא נסיעה בהילוך חמישי עשויה לצרוך יותר דלק. (בלימת המנוע קטנה אמנם בחמישי, אבל התנגדות האוויר מפריעה מאוד).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעניין אותי למה רכב שנוסע למשל ב 2,000 סל"ד בהילוך ראשון (גם בנסיעה ולא רק בהאצה) צורך הרבה יותר דלק מנסעה באותו הסל"ד בהילוך חמישי.

בעצם ענית לעצמך על השאלה.

צריכת דלק נמדדת בכמות הדלק שנצרכה על פני קילומטר אחד/מייל אחד.

אם צריכת הדלק היתה נמדדת בצריכת דלק ליחידת זמן(מדד לא הגיוני בעליל), ה-"צריכה" היתה זהה בשני המקרים.

וסתם להתקיל אתכם בשאלה מעצבנת:

המנוע שלכם נשמע אותו דבר ב-2000 סל"ד בהילוך ראשון כמו שהוא נשמע ב-2000 סל"ד בהילוך חמישי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעצם ענית לעצמך על השאלה.

צריכת דלק נמדדת בכמות הדלק שנצרכה על פני קילומטר אחד/מייל אחד.

אם צריכת הדלק היתה נמדדת בצריכת דלק ליחידת זמן(מדד לא הגיוני בעליל), ה-"צריכה" היתה זהה בשני המקרים.

וסתם להתקיל אתכם בשאלה מעצבנת:

המנוע שלכם נשמע אותו דבר ב-2000 סל"ד בהילוך ראשון כמו שהוא נשמע ב-2000 סל"ד בהילוך חמישי?

למעט רעשי רוח, קרקושי פלסטיקה, רעש צמיגים, ושריקות מהגיר - אז כן :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...