Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איציק אנחנו לא סיכמנו שום דבר על גוף המנוע! :-) זה כבר משהו אחר, גוף הרכב צבוע, בגלל זה לא מצליח להבין את השיטה של חיבור לגוף הרכב...

ייתכן ואנחנו סתם דנים על נושאים שהם "דקויות". לא נראה לי שיש פה מישהו שחושב לחבר תנין לפח של הרכב. לאן בדיוק תחבר אותו ? לכנף הקדמית או האחורית ? :p :P :p

אני מניח שרובנו אם לא כולנו מתכוונים לגוף המנוע ולא גוף הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נחמד מצידו של JONI-R על ההסבר המאוייר היטב.

השאלה שלי היא פשוטה מאוד כמו ששאלתי בעמוד ראשון.

האם אפשר להניע את הרכב הפרוק כאשר הוא מחובר לרכב הטעון שכבר מונע?

או שהמטרה פה היא טעינת מצבר בלבד?

אהה פנטום איזה התפלצנות נהייה ממש מסריח פה... אין לך מה להגיד אז סתום!!! :x

הייתי אומר גם עבורך "מחיאות כפיים" סוערות אבל אין על מה -אתה מבין בכלל מה כתבת ?חחח

אני הוא זה שאמרתי את הדבר הנכון ואתה מה ... כלום ...

אתה מנהל הפורם או איזה מומחה ?

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם

מתנצל על העלאת הדיון מתהומות הארכיון. הסיבה לחיבור כבל המינוס לגוף הרכב המותנע ולא למצבר - בעת חיבור הכבל האחרון, לעתים קרובות נוצר ניצוץ קטן, והניצוץ הזה יכול לגרום לפיצוץ עקב הגאזים שנפלטו מהמצבר.

כשהמצבר מתחמם (תוצאה אפשרית של נסיונות התנעה ארוכים) נפלטים ממנו יותר גאזים כאלה.

זו גם הסיבה שבהוראת ההתנעה של Haynes שהובאו כאן, יש להשתמש במשקפי מגן.

בחיבור לגוף הרכב - הכוונה כמובן לחלק בלתי צבוע - למשל לברגים של בולם הזעזועים.

פורסם
לעתים קרובות נוצר ניצוץ קטן, והניצוץ הזה יכול לגרום לפיצוץ עקב הגאזים שנפלטו מהמצבר.

מתוך מיליוני המכוניות שעברו התנעה בכבלים, זה קרה למישהו? ולכמה?

ארנון תן לי נתון מפתיע ואני מבטיח להבהל...!

פורסם

נתון אחד למשל שהגיע לבית משפט:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=95867

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יש לי רעיון !

לנתק את כבל המינוס מהמצבר ברכב המניע וגם המותנע.

לחבר את המצברים במקביל עם כבלים ולחכות עד שהמצבר השני התמלא.

הסכנות:

1.המצבר של הרכב המניע עלול להתרוקן.

2.ניתוק המינוס עלול לגרום לאתחול המחשב ורכיבים אלקטרונים אחרים.

יתרונות:

סכנת שריפת המחשבים בשני הרכבים קטנה.

איזה כייף לי :)

פורסם
מתוך מיליוני המכוניות שעברו התנעה בכבלים, זה קרה למישהו? ולכמה?

ארנון תן לי נתון מפתיע ואני מבטיח להבהל...!

תתפלא. זה בהחלט יכול לקרות. הגז שנפלט הוא מימן, והוא די דליק. תשאל את הנוסעים בהינדנבורג...

הנה לינק למאמר שממנו הוצאתי את הקטע הבא:

Wear eye protection, even if it's only a pair of sunglasses. Once in a blue moon, a battery will explode when you try to jump it. Explode? Yes, explode. It's caused by hydrogen gas, which is normally vented by a battery that's being charged or discharged at a high rate, say, when you're trying to start a car, the battery runs down and you need a jumpstart. Hydrogen is explosive, and a spark from making a connection can ignite it. It won't be a big explosion, but it can certainly blow the top of the plastic battery case off and spray acid into your eyes.

פורסם

אוקי קראתי, אבל,

בוא ננתח את מה שעושים בפועל.

רכב שבאים להתניע אותו בעזרת כבלים, הוא רכב עם מצבר חלש, הוא לא מייצר כמות גזים כל כך גדולה, הוא לא התחמם, וניצוץ מחיבור הכבלים קיים רק ברגע חיבור הכבלים, ככה שבזמן נסיונות ההתנעה הגז לא יכול להתלקח.

מה שמקטין את הסיכויים שזה יקרה לאחד לכמה מיליונים, ועוד לא זכיתי בלוטו.

וכמו שאמרתי כבר בשרשור אחר, אם תהיו תקועים בכביש הערבה באמצע הלילה, אתם מוזמנים לא להתניע את האוטו בעזרת כבלים, אני כן אתניע, וסביר להניח שגם אגיע הביתה בשלום.

פורסם

רכב שניסו להניע עד שהמצבר נחלש הוא מועמד מצויין לתופעה הזו. אם תרגיל עצמך להתניע בשיטה הזו מבלי לעסוק בחישובי הסתברות, לא תצטרך להטריד עצמך בכל פעם מחדש בהתלבטות "כמה גז מימן יש כאן כרגע, ומה הסיכוי שעוד כמה שניות אני אצטער מאוד מאוד ?"

מצד שני, אם בא לך דווקא לחבר את הכבל למצבר, ולא לגוף הרכב כמוצע, מתוך הנחה שהוא לעולם לא יתפוצץ דווקא אצלך, Be my guest. אני מעדיף לראות מימן מתפוצץ רק בטלוויזיה, והמחשבה על חומצה של מצבר בתוך העיניים שלי מטרידה אותי מספיק כדי לנקוט באמצעי הבטיחות הפשוט הזה, אפילו אם הסיכוי שזה יקרה דווקא לי הוא ממש ממש קטן...

פורסם

הפיתרון הפשוט להתרחק מהמצבר לאחר החיבור ואז להניע.

רוב האנשים מסתכלים על המצבר (אולי רואים את האלקטרונים נעים).

איזה כייף לי :)

פורסם

לא נכון. הניצוץ הוא בעת חיבור הכבל - כשאתה רוכן מעל המצבר המועד להתפוצץ. לא בעת ההתנעה.

לא ברור לי מה כל כך מורכב לחבר את הכבל לנקודה מרוחקת מהמצבר. הסיבות לכך הוסברו בפרוטרוט. מי שמרגיש בר מזל ורוצה דווקא לפעול בדרך אחרת, מוזמן לעשות כן בכל פרוצדורה שהולמת אותו.

פורסם

אז יש לי עוד תשובה הגיונית,

נניח שהרכב שלי לא הניע במשך 10 דקות, ורוקנתי את המצבר, למה שהוא כן יניע לי עם כבלים!!

הרי הבעיה לא היתה במצבר! אז למה שאני אנסה להניע אותו עם כבלים! זה כבר באמת אידיוטי. קודם לפתור את הבעיה, ובזמן שאני פותר את הבעיה הכל ירגע ויהיה אפשר להניע עם כבלים!

נכון?

• תוכן חדש...