Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

לקראת הפסח הקרוב אני רוצה לנקות את הלכלוך והגריז הישן שהצטבר על הצירים,ולמרוח גריז חדש.

שאלתי עם איזה חומר מומלץ לנקות את הלכלוך.

בנזין לבן,אלכוהול,ספירט לבן ?

יש לציין שהצירים בגולף שנת 2000 צבועים !

תודה למשיבים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא יודע אם כדאי,

קח בחשבון שנקיון יסודי אכן ינקה את הגריז הקיים מכל הפינות אבל גם מתוך תוכם של הצירים.

בגירוז מחדש אני לא בטוח שאפקטיביות שלהם , תגיע לכל נקודה ככל שהיא מגיעה היום ומגרזת כל פינה ונקודה.

יש בעיה מיוחדת מעבר לליכלוך?

שאם לא, הייתי מבצע ניקיון חיצוני בלבד (על יבש) ולא משתמש בחומרים חודרים, גם אם לא יפגעו בצבע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יש חומר שנקרה degreaser והוא מיועד להורדת גריז

Cleaner/Degreaser Spray: A key to a perfect job is obtaining a fast drying, residue-free surface between each lapping step and this new CFC-free formula provides superior cleaning that will not harm the environment. Cuts through caked lubricants including grease, synthetic and petroleum based lubes leaving a dry surface with no residue.

Cleaner-Degreaser-websm.jpg

פורסם

לדני

אחרי 5 שנים יש קצת חריקות בזמן פתיחת הדלתות.

במקומות שאין אפשרותי למרוח גריז אני הרסס שמן על בסיס סיליקון.

פורסם

תשתמש בדגריזר 20 ש"ח+-(אצל הפרסי-לא זוכר חברה)

שפריץ קצר על הגריז,2-3 דקות ושטיפה(חובה) במים ולאחר מכן ייבוש בסמרטוט

יוצא כמו חדש גם על גריז בן כמה שנים בשילוב בוץ

ניצן

פורסם

אם יש חריקות, אין מה להפסיד

ניקיון יסודי וגירוז עדין ומדוייק מחדש.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מרק שלום!

אל תעיז להשתמש בחומר,שג"וני היציע.

עם החומר הזה אני משתמש לניקוי מעבים של מזגנים.

הוא אוכל צבע תוך 10 דקות.נקה על ייבש כמו שכתב דני.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מה אתם אומרים על בנזין לבן ?

הוא מוריד יופי שמן/גריז מהמנוע.

טבלתי סמרטוט בבנזין לבן וניקתי שמן שהתייבש על המנוע,לאחר מכן שפכתי קצת מים על-מנת שהבנזין התנדף וחלילה לא תיווצר דליקה.

האם בנזין לבן פוגע בצבע ?

פורסם
מה אתם אומרים על בנזין לבן ?

הוא מוריד יופי שמן/גריז מהמנוע.

טבלתי סמרטוט בבנזין לבן וניקתי שמן שהתייבש על המנוע,לאחר מכן שפכתי קצת מים על-מנת שהבנזין התנדף וחלילה לא תיווצר דליקה.

האם בנזין לבן פוגע בצבע ?

אתה מתכוון בטח ל"ספירט לבן"(WHITE SPIRT)-נקרא גם "טרפנטין מינרלי".

חומר מצוין להסרת שומנים כלשהם(במיוחד שמני מנוע),הוא אינו "חזק" כמו דגריזר אך בניגוד לדגריזר הוא מתנדף מעצמו די מהר ואין צורך לשטוף עם מים.-לא משאיר זכר לשמן.

אני משתמש בו באופן קבוע לניקוי במנוע וכן לניקוי הידיים לאחר עבודות "שחורות ודביקות" במיוחד(שופך על היד ושוטף+ניגוב בסמרטוט-ממס ומנקה את כל השחור אף מחריצי האצבעות ומתנדף מהר אך לא מהר מידי.) עם זאת החומר מייבש את העור וכדאי מאד לאחר מכן לשטוף ידיים עם מים וסבון לחות ולשים קרם ידיים.

ניתקלתי בו לראשונה בשירותי בחה"א שם הוא מגיע בחביות גדולות עם ברז ומשמש כמסיר שומנים להכנת משטחים לצביעה(עגלות צ"ק למשל) ועוד.

ניתן להשיגו באריזות של ליטר ו-4 ליטר בטמבוריות למיניהן

מחירו נא בין 9 ל-15 ש"ח לליטר.

הוא אינו פוגע בחלקי פלסטיק,גומי ,צבע(מניסיון).

ניצן

פורסם

אני מציע משהו די פשוט.

ניקוי עם סמרטוט בד (חולצה ישנה).

ושימוש ב-WD 40 או שמן אחר. לחילופין, גריז חדש, בצירים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תודה למשיבים הניקוי והגירוז בוצע בצורה הבאה:

חומרים

1. בנזין לבן (ניתן לרכוש בחנויות טמבור במחיר 15 שקל עבור חצי ליטר).

2. מברשת

3. סמרטוטים

4. מים

5. גריז סיליקוני

6. תרסיס שמן על בסיס סיליקוני

7. קערה/צלוחית

תהליך הניקוי גירוז

1. בעזרת מברשת טבולה בבנזין לבן ניקיתי היטב את הצירים של הדלת ולאחר מכן עם סמרטוט טבול במים ניקיתי את כול האיזורים שעליהם טפטף הבנזין על-מנת למנוע פגיעה בחלקי גומי/פלסטיק.

מנסיוני הקצר בנזין לבן לא גורם נזק לצבע הרכב אבל תמיד מומלץ לשטוף לאחר מכן עם מים.

2. לאחר מכן ביצעתי ייבוש בעזרת סמרטוט יבש.

3. לאחר מספר דקות ריססתי שמן סיליקוני למקומות שהגישה קשה או לא ניתן למרוח גריז סיליקוני,בשאר האזורים מרחתי שכבה דקה של גריז סיליקוני.

מומלץ לנגב את שאריות הגריז/שמן סילקוני ממקומות שבהם לא צריך להיות שמן/גריז על-מנת למנוע הידבקות אבק ולכלוך, במיוחד בקורות.

1.חשוב לעבוד במקום מאוורר היטב !

2 מומלץ לא לנקות חלקים מפלסטיק גומי עם בנזין לבן, למרות שנזל לי על הצבע וגם על הגומיות בדלתות ולא נגרם שום נזק.

הערות/הארות התקבלו בברכה

• תוכן חדש...