Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אני מעוניין לדעת האם בלגאסי 93 מערכת ההזרקה היא מכנית

והאם באימפרזה טורבו מערכת ההזרקה היא חשמלית

תודה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

זה אומר ככה:

אם אני מסב לגאסי 91, מקרבורטור להזרקה, אני לא נכנס לסרט של מחשב הזרקה וצמה.

יש מצב כזה ?

פורסם

אין מצב.

תאורטית - הכל אפשרי בכפוף לתקציב ולרמת הכדאיות. ברכב כ"כ זול כמו הלגאסי מתחילת שנות ה 90 - מדובר בהשקעה גדולה יחסית לעלות הרכב וזה לא ממש משתלם - אלא אם אתה מקבל את המערכת בחינם.

למיטב ידיעתי, לישראל לא הגיעה שום הזרקה מכאנית של סובארו, אם קיימת כזו בכלל.

הזרקה מכאנית בעיקרון היא הזרקה שהמשאבה שלה אמורה להיות צמודה למזרקים והיא אינה קשורה למחשב/מערכת ניהול מנוע... כשמה כן היא, מכאנית.

לפי ניסיוני כל דגמי הסובארו המוזרקים הגיעו ארצה עם מערכת הזרקת דלק אלקטרונית שכוללת חיישן למבדה וממיר קטליטי, גם בדגמי ההזרקה החד נקודתית של הלגאסי הראשונות (1.8).

האופציה הקלה והנוחה עבורך היא לקחת מערכת הזרקת דלק חד נקודתית (TBI) ולהרכיב אותה במקום הקרבורטור.

הבעיות:

1. צריך להחליף משאבת דלק

2. להעביר צמות חדשות

3. לבדוק אם יש הכנה לחיישנים (חיישן גל ארכובה למשל) ולהעביר את כולם.

4. הרבה עבודה.

שורה תחתונה - לא שווה להתעסק או לחשוב בכיוון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בהזרקה מכנית הוא מתכוון להזרקות מכניות של בוש מסוג K_JETRONIC , ומחליפה מסוג KE_JETRONIC .

לשניהם משאבת דלק חשמלית ליד מיכל הדלק ופילטר לידה.

אופן פעולה בקצרי קצרה:

ואקום המנוע מזיז "מדף" (כמו מצערת גדולה) המדף הזה אחראי על מפלג דלק המתיז הזרקה מכנית ל 4 מזרקים מכנים כאמור. (ללא שליטה חשמלית)

בנוסף יש מזרק נוסף מבוקר אלקטרונית להנעת בוקר (להעשרת תערובת)

המערכת ברובה מכנית, יש לה "חשמל" ובקרה, לזו מסוג הKE אף יותר.

מפלג הדלק קשה להשגה כיום ויקר.

המערכות היו נפוצות בשנות השמונים במרצדס, VW הדגמים היקרים ובעיקר לשוק האמריקאי, וולוו - במיוחד לשוק האמריקאי, ורבים נוספים

לי אישית היתה לפני (ששש....... ---- 20 שנה!....עת הייתי חייל) VW רביט- הגירסה האמריקאית של גולף GTI , עם פגושים מנופחים , ומבחינת ביצועים, ממש מסורסת ליד הגירסה המקורית, אם כי מדהימה ביופיה כאמור פגושים עם בולמי זעזועים, אורות צד מלפנים ומאחור, דשבורד כפול ברוחב!!! , הגה ולוח שעונים, כסאות וגימור מדהים ו...מזגן מקורי, עם מדחס "יורק" גם הוא של השוק האמריקאי..(ואז ממש לא ידעו מה זה מזגנים כמעט!!)

היתה שם מערכת קיי ג'טרוניק, ושהיה צורך במזרק של בוש, הוא נקנה ממחסן חלפים של וולוו... בארץ.

בעניין הזרקה:

הרבה יותר קל כפי שאיציק הציע הזרקה חד נקודתית, על כל המשתמע מכך.

הכי עדיף:

לגשת לצביקה קרבורטרים, לסדר את הקרבורטור ולחסוך המון ממון ועצבים.

בבברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוקיי

אז עכשיו נסביר לכולם:

ההסבה היא לצורך גדישה, הקרבורטור תקין, צריכת דלק 1:15 (מחוץ לעיר, ולא טעיתי).

השאלה היא אם ניתן לגדוש עם הזרקה חד נקודתית...

פורסם

אפשר הכל.

גדישה עם הזרקה חד נקודתית - או יותר ספציפית קרבורטור לדוגמא - רנו 5 טורבו.

השאלה היא למה ?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חבר בעלים של אחת, מעוניין לגדוש את האוטו, ע"מ להיות יחודי, וע"מ לקבל יותר כוח ולא בעזרת פילטר וכל הקשקושים האלו שלא עוזרים

• תוכן חדש...