Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

האם זה נכון שהתנעות מרובות של מנוע דיזל גורמות לבלאי גבוה יותר מאשר במנוע בנזין.

תודה

פורסם
שלום

האם זה נכון שהתנעות מרובות של מנוע דיזל גורמות לבלאי גבוה יותר מאשר במנוע בנזין.

תודה

במידה מסויימת כן, בגלל הבלאי הנוסף של מצתי הלהט שנדרשים להתנעה. אם אלו התנועות חמות, פחות משמעותי. בכל מקרה במכונית מודרנית העניין זניח. במשאיות ממליצים לא לכבות את המנוע בזמן המתנות לא ארוכות.

פורסם

וכן המלצה בהתנעה במנוע דיזל - לסובב סוויץ', לחכות מספר שניות ואז להתניע. אם זה VW (ואולי יש גם באחרים) לחכות עד שהסליל שמופיע בלוח השעונים ייכבה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
וכן המלצה בהתנעה במנוע דיזל - לסובב סוויץ', לחכות מספר שניות ואז להתניע. אם זה VW (ואולי יש גם באחרים) לחכות עד שהסליל שמופיע בלוח השעונים ייכבה.

רוני

כל רכבי הדיזל צריכים "חימום מוקדם" זה רק בפולקווגן אלא גם בכל השאר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רוני

כמובן. אם תשים לב, רק ציינתי שבפולקסווגן יש את ציור הסליל על לוח השעונים ולכן אפשר לראות בקלות מתי הכי טוב להתניע. אין לי מושג איך זה ברכבי דיזל אחרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני

כמובן. אם תשים לב, רק ציינתי שבפולקסווגן יש את ציור הסליל על לוח השעונים ולכן אפשר לראות בקלות מתי הכי טוב להתניע. אין לי מושג איך זה ברכבי דיזל אחרים.

רוני

נורת הסליל יש כמעט בכל דיזל, אפילו באקספרס מסריחה.

ד"א, באקספרס שנסעתי, בבקרים ההמתנה לכיבוי הנורה יכולה להיות משהו כמו 10 שניות.

פורסם

רוני

רוני

נורת הסליל יש כמעט בכל דיזל, אפילו באקספרס מסריחה.

ד"א, באקספרס שנסעתי, בבקרים ההמתנה לכיבוי הנורה יכולה להיות משהו כמו 10 שניות.

בפולו וגולף SDI לשעבר לפעמים לא הייתי צריך להמתין בכלל כי חימום המצתים היה מהיר.

נסה לחכות בבוקר קר לחימום של איסוזו 3.1 טורבו דיזל, אפשר ללכת להכין קפה :roll:

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
שלום

תודה

התנעת מנוע גורמת לבלאי גבוה בכל סוג של מנוע, פשוט מהעובדה שאין שימון מספיק לחלקים הנעים במנוע בזמן זה. ככל שהתנעת המנוע תתארך כך יגדל הבלאי!

(לכן כלכך חשוב מנוע מתואם פיקס לצורך התנעה קלילה!)

במנועי דיזל המאמצים הפועלים על החלקים הנעים גבוהים יותר מאשר במנוע בנזין, עקב אופי פעולת המנוע, לכן יתכן שבדיזל הבלאי יהיה גדול יותר, אך לא משמעותית.

בדיזל העומס הרב של ההתנעה נופל דווקא על המתנע והמצבר (צריכת הזרם יכולה להגיע ל700 אמפר ויותר במנועי דיזל כבדים.)

פורסם

רוני

רוני

לכל רכב דיזל צריכה להיות נורה כזו. אני נתקלתי בנורה הזו בכל רכב דיזל עליו נהגתי (GMC וונדורה ישנה, סוואנה, טויוטה היילקס, רנו - כל דגמי הדיזל, פג'ו/סיטרואן, פיאט, יונדאי וכו').

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אצל אבא שלי באוטו נורת הסליל קיימת (לוקח לה 4-5 שנ' ביום קר) מדובר בטויוטה היילקס 2X4 .

אבא שלי העיר לי פעם שלא מתניעים לפני שהנורה מתכבית מישהו יכול להסביר יותר לעומק למה? ז"א מה זה עושה.

נ.ב לאחותי בקליאו בנזין יש גם נורת סליל אבל היא מתכבית מייד עם ההתנעה.

אמרתם שזה מחמם מצתים אוליי הכוונה למרססים?

פורסם

בקליאו זו הנורית של האימובילייזר המקורי שמותקן ברכב.

:-)

פורסם
גם אצל אבא שלי באוטו נורת הסליל קיימת (לוקח לה 4-5 שנ' ביום קר) מדובר בטויוטה היילקס 2X4 .

אבא שלי העיר לי פעם שלא מתניעים לפני שהנורה מתכבית מישהו יכול להסביר יותר לעומק למה? ז"א מה זה עושה.

אמרתם שזה מחמם מצתים אוליי הכוונה למרססים?

אכן מצתים, ותשאל - מצתים :?: בדיזל :?:

כידוע מנוע דיזל פועל על העיקרון של הצתה עצמית של התערובת, אולם כדי לעבוד בצורה יעילה המנוע צריך להיות בטמפרטורה גבוהה.

לכן קיים סליל להט שמאפשר התנעה גם במזג אויר קר ועוזר להצתה בשניות הראשונות.

אני לא יודע אם יש לסליל תפקיד במהלך הנורמלי של העבודה אבל נתקלתי במנוע דיזל (לא ברכב) שבו הסליל נשאר לוהט ועוזר להצתה.

• תוכן חדש...